IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Smartfon
Autor Wiadomość
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 52
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Czw 05 Mar, 2015 20:45   Smartfon

Córka "dorobiła się" :smile: smartfona. Ma go w "plusie". Po pierwszym uruchomieniu ustawiliśmy blokadę transferu danych i korzystała tylko z domowego internetu przez wi-fi. Pomimo to dzisiaj na koncie ze stówki zostało 3 złocisze. Płacz zgrzytanie zębów: "tata ratuj!" Tak, tylko, że tata zna się na smartfonach jak.... no w ogóle się nie zna. Potrzebuję pomocy, by mi ktoś wytłumaczył jak krowu na rowu co powyłączać co poblokować, by córka na powrót cieszyła się z nowego nabytku, a nie drżała, na myśl, że kolejne doładowanie skończy się podobnie: amba było i ni ma!

Zechce ktoś mi pomóc? Bardzo proszę.
 
 
smokeustachy 
sekretarz władz wojewódzkich


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 3045
Skąd: Oxenfurt
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015 03:20   

Patrz dzisiaj dojrzalem
jaki smartfon? dobrze ze na karte
_________________

 
 
 
Trapp 
baron wojewódzki


Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 4004
Skąd: mazowsze
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015 13:20   

wykupić abo ( nie wiem jak to wygląda w Plusie ) za kilkanaście złotych 1GB, po przekroczeniu transfer jest przycinany ale jest .

coś takiego http://www.plus.pl/uslugi...e-w-abonamencie nie wiem czy na kartę mają coś podobnego, w TMobille jest
_________________
„Ci dopiero daliby w nam w dupę” powiedział Paweł Jasienica do Kisiela w 1969 roku, o Modzelewskim i Kuroniu ps. słowa te padły po wysłuchaniu transmisji radiowej ich przemówień przed sądem
 
 
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 52
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015 20:04   

Sprawa opanowana tak jak sugeruje Trapp. Wcześniej jednak pomimo opłaconego pakietu transferu wyłączyłem"3G". Teraz "nie żre". Córka przeszczęśliwa, A smartfon to to 'prestigio 3502 duo'. Dzięki.
 
 
smokeustachy 
sekretarz władz wojewódzkich


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 3045
Skąd: Oxenfurt
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015 21:49   

Wykupienie transferu nie rozwiąże problemu zzerania
_________________

 
 
 
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 52
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Pon 09 Mar, 2015 00:31   

To znaczy? Zeżre dychę na miesiąc, nie więcej: takie jest założenie :wink: . W domu i u rodziny "porozumiewa się" wi-fi.
W każdym razie od soboty południa nie zeżarło ani grosza.
 
 
smokeustachy 
sekretarz władz wojewódzkich


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 3045
Skąd: Oxenfurt
Wysłany: Pon 09 Mar, 2015 00:35   

To znaczy, że coś działa w tle i zzera. Marnuje transfer
_________________

 
 
 
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 52
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Wto 10 Mar, 2015 00:55   

Ale to może być wszystko, począwszy od geolokalizatora poprzez aktualizacyjki stu gierek po różne programiki do Bóg wie czego. Bramka kwotowa załatwia sprawę.

Dzisiaj nie zżarło nic. Czyli ustawienia są rozsądne.
 
 
Elrond 
członek władz wojewódzkich


Dołączył: 18 Lis 2011
Posty: 2625
Wysłany: Wto 10 Mar, 2015 17:58   

A nie lepiej to wszystko powylaczac?
 
 
Black^Widow 
Oberfeld-Hebel


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Wrz 2006
Posty: 4261
Skąd: DC (District Cracovia)
Wysłany: Śro 01 Kwi, 2015 19:46   

Hm, pytanie tylko co "to coś" je za un ?
Owszem, wszelkie wodotryski można pewnie powyłączać, ale czy to nie są np jakieś updaty systemowe, albo co gorsza "konieczne połączenie serwisowe" czyli coś w stylu Wielki Brat zawsze żywy, lub coś w stylu skpe'a i jego słynnego ... fjuczera (z wysyłaniem sreamów audio 'pod jeszcze jeden adres' ... :)
_________________
po apelu policji skruszeni hakerzy odesłali skradzioną bazę mailem
 
 
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 52
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Śro 01 Kwi, 2015 20:24   

To cudo to Prestigio 3502. Sprawa opanowania.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13