Wybory prezydenckie czerwiec 2010 |
Autor |
Wiadomość |
tadman skarbnik zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 06:12 |
|
|
Ło matko, w komisji w której głosowałem - 5 głosów nieważnych na 871 głosujących
Komorowski 1
Kaczyński ½!!!
Napieralski ¼! |
Ostatnio zmieniony przez tadman Pon 21 Cze, 2010 10:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Emil W. zwykły członek partii
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 08:40 |
|
|
Zbigniew napisał/a: |
No i proszę. Tak się "robi" wybory:
http://prezydent2010.pkw....0/041808_2.html
http://prezydent2010.pkw....YN/W/041808.htm
http://prezydent2010.pkw....YN/W/041800.htm
|
Nie to żebym się chwalił, ale nie przebiliście tradycyjnie najbardziej kaczystowskiego powiatu w Polsce
|
|
|
|
|
Lee sekretarz zarządu koła
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 10:31 |
|
|
A ja Was koledzy przepraszam za Poznań... - pobieżnie tylko spojrzałem a wielkie miasta i wynika z tego, że w Poznaniu Komorra uzyskał wynik najwyższy, a Jarosław najniższy. Brak mi słów... |
|
|
tadman skarbnik zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 10:52 |
|
|
Lee napisał/a: |
A ja Was koledzy przepraszam za Poznań... |
Nie przepraszaj, a ja kupiłem nową prawdę, że poznaniacy są chytrzy i sobie poczytują za chwałę, i żaden Komorowski, nawet w Pałacu na Wodzie, im nie wredzi.
|
|
|
|
Szybszy członek władz wojewódzkich
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 16:22 |
|
|
Tutaj jest mapa białych plam skąd jeszcze wyniki nie nadeszły.
Wydaje się że jest równowaga gmin "komorowskich" i "jarkowskich" więc obecny wynik dla 94% obwodów nie powinien ulec zmianie |
|
|
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 19:03 |
|
|
Korwin-Mikke namawia do glosowania "nie na Komorowskiego" |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 19:22 |
|
|
Co ciekawe1, wciąż brak wyników ze wszystkich obwodów. Od rana sytuacja bez zmian.
Apdejt: "niejasności w protokołach z zagranicy". Ostateczne wyniki po 21:30. |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 21:07 |
|
|
I są zbiorcze wyniki głosowania:
Liczba uprawnionych: 30813005
Liczba wydanych kart: 16929088
Liczba głosów oddanych: 16923832
Liczba głosów ważnych: 16806170
Frekwencja: 54.94%
1 JUREK Marek 177315 / 1.06%
2 KACZYŃSKI Jarosław Aleksander 6128255 / 36.46%
3 KOMOROWSKI Bronisław Maria 6981319 / 41.54%
4 KORWIN-MIKKE Janusz Ryszard 416898 / 2.48%
5 LEPPER Andrzej Zbigniew 214657 / 1.28%
6 MORAWIECKI Kornel Andrzej 21596 / 0.13%
7 NAPIERALSKI Grzegorz Bernard 2299870 / 13.68%
8 OLECHOWSKI Andrzej Marian 242439 / 1.44%
9 PAWLAK Waldemar 294273 / 1.75%
10 ZIĘTEK Bogusław Zbigniew 29548 / 0.18%
http://prezydent2010.pkw....WYN/W/index.htm |
|
|
jan członek zarządu organizacji powiatowej
zguba
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:59 |
|
|
http://www.dziennik.pl/po..._przejecie.html
co do wizji mafii przez JKM ja sie zgadzam w przypadku PO-każdy może to obserwować w miejscach gdzie są jakieś istotniejsze pieniądze do wyharaczowania .
ustroje ustrojami ale żaden nie ma szans na normalność bez funkcjonowania solidnego prawa a tego oczekiwac moge tylko od PiS-u . |
|
|
|
|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 10:19 |
|
|
Im dłużej o tym myślę i analizuję mapę frekwencji to sądzę że w pierwszej turze nastąpiła większa mobilizacja Komorowskiego niż Kaczyńskiego. Dla części miastowych Kaczyński i tak (jeszcze) jest nie do zaakceptowania, a po części odstraszyła ich moim zdaniem niepotrzebna awantura o szpitale. Ludzie poczuli że chce się im odebrać szansę na lepszego internistę, zagrożenie że nie będą gdzie się mieli leczyć na coś poważnego (choć słusznie podnoszone) jest mniej realne bo rzadziej ludzi spotyka.
Wieś i małe miasteczka trzeba rozruszać pytanie jak to zrobić bez antagonizowania tych paru procent wyborców centrowych którzy do Jarka wrócili ? |
|
|
STR członek zarządu koła
|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 12:49 Ciocia dobra rada |
|
|
Ciocia dobra rada nadaje z Berlina.
"Albo Polska opowie się za powrotem na polityczne ubocze, albo pozostanie motorem reform i będzie kroczyć drogą do strefy euro" Niemiecki dziennik "Franfurter Allgemeine Zeitung" zarzucił wiceminister MSZ Niemiec, koordynatorce ds. współpracy z Polską Cornelii Pieper, że próbuje dawać Polakom rady, na kogo głosować w wyborach prezydenckich. Za łonetem.prl |
|
|
Zbigniew członek władz krajowych
|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 22:41 |
|
|
Tak sobie znalazłem przeglądając swoje archiwum linków. |
|
|
Black^Widow Oberfeld-Hebel
|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 23:33 |
|
|
Znamienne ... ehh
W szkolach na historii powinni pokazywac
Pozdrawiam |
|
|
Patrysia Banita
|
Wysłany: Śro 23 Cze, 2010 12:07 |
|
|
Zwłaszcza, że wschód Polski, który był pod butem cara teraz głosuje na Kaczyńskiego
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Kotkowa przewodniczący koła
|
Wysłany: Śro 23 Cze, 2010 17:05 |
|
|
tak, bo wie co to zamordyzm i wyzysk i kułactwo - widać zachodnia część już zapomniała... |
|
|
STR członek zarządu koła
|
Wysłany: Śro 23 Cze, 2010 19:09 |
|
|
Zachodnio-północna część jest napływowa, straciła pamięć w czasie repatriacji. Została odcięta od korzenia przodków, od tradycji w przeciwieństwie do wschodniej części. Polska B, biedna ale patryiotyczna |
|
|
Stary Belf Sprzątacz Tego Forum!
|
Wysłany: Śro 23 Cze, 2010 20:35 |
|
|
STR napisał/a: |
Zachodnio-północna część jest napływowa, straciła pamięć w czasie repatriacji. Została odcięta od korzenia przodków, od tradycji w przeciwieństwie do wschodniej części. Polska B, biedna ale patryiotyczna |
Najbiedniejsze jest Warmińsko-Mazurskie, a więc przesiedleńcze, a i Zachodniopomorskiemu daleko do bogactwa.
|
|
|
|
|
Wysłany: Śro 23 Cze, 2010 22:27 |
|
|
Ciekawe na kogo głosowaliby Ruskie w Kaliningradzie... |
|
|
macsoc Emerytowany Ojciec Dyrektor
|
Wysłany: Śro 23 Cze, 2010 22:37 |
|
|
Szybszy napisał/a: |
Za Macierzą!
|
|
|
maciejka członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 10:39 |
|
|
Człowiek z Szarlotenburga napisał/a: |
Szybszy napisał/a: |
Za Macierzą!
|
>............Hmm.....
|
|
|
|
zguba
|
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 19:25 |
|
|
Niemcy nam podpowiadają jak "mamy" wybierać,-dużo to mówi o naszym narodzie .
nie dziwi duży wynik poparcia Polaków w Niemczech dla zdrajcy . ilu z tych wyborców w Niemczech ma podwójne obywatelstwo, - skoro w biednej Polsce, zwłaszcza na Opolszczyźnie, tysiące obywateli posiada dwa paszporty (dwóch narodowości) . Zwyciezcom wyborczym dla Polski (dla Polski, rzeczywiście, chyba tylko z PiS-u) nie sposób zazdroscić . utrzymanie rzeczywistej niezawisłości i praworządności w Polsce, jeśli wogóle jest możliwe, to jest to tak trudne jak w minionych wiekach . przed demokracją, główna przeszkoda w powyższym było skażone zaborami obywatelstwo narodu pl . dzisiaj niemożność naprawy potęguje demokracja pozbawiona kregosłupa przez kukułcze jaja (wrogie, silne media; syjon-wsi-media). wygrane wybory to nie koniec , to poczatek - od nowa - walki ze zdradzieckim wrogiem, ktory podjął, po cichu, juz IV rozbiór Polski, ktory w XXI wieku polega na wysysaniu na odleglość i inicjowaniu ku temu odp. procesów jak np . autoniewolnictwo, handel resztą siły roboczej (rekrutink ), wszelkie przejecia o różnym stopniu strategi gospodarczej .
dziwić sie tym (antywyborcom) ludziom, czy nie ? oni sami do konca nie wiedzą komu służą, komu służyć a czesto są ofiarami w/w mediów . czy to jest do naprawienia; nieświadomość nagiego ludu jest równie katastroficzna dla państwa jak uzbrojona armia wroga, wystarczy nadać jej (idealnie, poprzez demokracje z antymediami) energii kinetycznej głosów nagiego ludu, pożądany kierunek . amen . |
|
|
|
zguba
|
Wysłany: Pon 28 Cze, 2010 21:28 |
|
|
najważniejszym w dniu wyborów II tury, będzie pilnowanie urn i patrzenie na ręce tym współobywatelom ze zdradzieckim kregosłupem . oni idąc po trupach, przed niczym - poza prawdą- się nie powstrzymają . stawiający (ludzie PiS-u) im opór płacą większą cenę i wykazują większe poświecęnie niż to wydaje się zwykle nawet samym wyborcom . po samym tylko 1989r lista ofiar Prawych Ludzi jest przytłaczająca . obecnie, Pan Jarosław Kaczyński także ryzykuje życiem, a zwłaszcza po wygranych wyborach - podobnie jak Juszczenko . |
|
|
|
mac członek władz krajowych
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 10:22 |
|
|
|
Konfucjusz
Jestem dumny, ze jestem Polakiem |
|
|
|
|
Patrysia Banita
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 12:58 |
|
|
Fajne zestawienie. Brakuje mi jeszcze tylko wykresów według wykształcenia tzn. podstawowego i wyższego. |
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 13:10 |
|
|
Koleżanka prowadziła może badania statystyczne, jak formalne wykształcenie ma się do kompetencji, w szczególności do umiejętności kojarzenia faktów i samodzielnego wysnuwania na ich podstawie wniosków? Ewentualnie dysponuje wynikami cudzych badań na ten temat? Bo jeśli nie, samą surową liczbę dyplomów licencjackich, magisterskich, a po części i doktorskich można sobie z przyzwoleniem potłuc o kant żopy.
A teraz coś w piśmie obrazkowym, na ogół nieźle jeszcze zrozumiałym (za fiaa):
Wyniki I tury wyborów prezydenckich w 2010 r. Na czerwono zaznaczono gminy, gdzie Bronisław Komorowski uzyskał pow. 44% głosów. Na niebiesko - gminy, gdzie pow. 44% głosów uzyskał Jarosław Kaczyński
Wyniki II tury wyborów prezydenckich w 2005 r.
Wyniki egzaminu gimnazjalnego w powiatach w 2008 r.
Zdawalność matur w województwach w 2009 r. |
|
|
STR członek zarządu koła
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 14:35 |
|
|
Hegemonie chylę czoła
Koleżanka ma nas za ...
No ale cóż my to mamy w nosie ... |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 15:33 |
|
|
Tylko podałem dalej |
|
|
Kotek członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 18:46 |
|
|
Hegemon napisał/a: |
Bo jeśli nie, samą surową liczbę dyplomów licencjackich, magisterskich, a po części i doktorskich można sobie z przyzwoleniem potłuc o kant żopy |
popieram przedmówcę - osobiście znam ludzi uważających się za wykształconych, którzy dwóch zdań nie sklecą poprawnie i do tego są skończonymi gnojami. Z drugiej strony w mojej rodzinie jest sporo osób de facto nie wykształconych, a mimo to umiejących się zachować w różnych sytuacjach dużo lepiej niż kandydat na prezydenta z PO.
|
|
|
|
|
zguba
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 19:59 |
|
|
z tym zachodem / wschodem Polski, poza sensem geograficznym, niewiele znaczenia dosłownego z tego wynika . ta część Polski zazn. na czerwono na konturze pokrywa sie z obszarem gdzie do dzisiaj brzmi akcent z Rosji, Ukrainy i Białorusi . pomieszkiwałem w różnych, poza wschodnimi, regionach z ludźmi z w/w "czerwonej" strefy pl . jak pamiecia siegnę, kiedykolwiek rozmowa tyczyła politycznych zagadnień, zawszę u w/w rozmówców dostrzegałem sympatie pro-rosyjską . na tych w/w terenach, poza piękną Opolszczyzną (za spr. nielicznych tubylców), do niedawna nie można było mówić o żadnej kulturze rolniczej . myśle również, że oficjalne statystyki także potwierdziłyby moje doświadczenia o ponad przeciętnym stopniu recydywy w tej w/w strefie - podświadomie wyczuwają oni, podobnie jak alkohol u sąsiada (niemal zawsze celnie), swojaka w KomoRusku . do niedawna (przed masowym handlem nieruchomościami) nie remontowali oni zastanych z okresu 1945-47r. domów i mieszkań, także we Wrocławiu . nie wiem skąd biorą sie karaluchy, prusaki ale ciągle w zdumieniu dowiaduje sie - mimochodem- od tych ludzi, że albo towarzyszą im albo niedawno towarzyszyły te stworzenia . całkiem na świeżo, kolega opowiedział mi jak mieszane małżeństwo pl/uk nabyło mieszkanie za wielkie pieniądze w obrębie najładniejszego obok krakowskiego rynku w Polsce we Wrocławiu a potem, gdy odkryli te stworzenia w obrębie kamienicy, ich histeryczne reakcje, zmieniające sie ze zdumienia w irytacje, flustracji , itp . byli przekonani, ze miejsce gwarantuje im prestiż i luxus - widocznie zauroczył ich rynek .
czy to wyżej zadane przez mac-a, przedstawione na schemacie poparcie przestępców i więźniów dla Komorowa jest oficjalne ?- choć jestem o tym przekonany, to w takiej sytuacji porusza sie w człowieku wiele odczuć . |
Ostatnio zmieniony przez jan Wto 29 Cze, 2010 20:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wolo sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 20:10 |
|
|
Hegemonie po prostu świetne. Cymesik! |
|
|