IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
O PiS-ie na poważnie
Autor Wiadomość
Szybszy 
członek władz wojewódzkich

Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 21:03   

ptak napisał/a:
@Med, chyba nadeszła ta pora, kiedy powinieneś śmiało wkroczyć na utarty szlak Mężydły i Zalewskiego. Twoje męki rozdzierają me gołębie serce.
Mam mimo wszystko nadzieję, że wybaczysz mi tę brutalną napaść.

A co jeśli się okaże że z powodu nie słuchania porad Meda PiS śmiało kroczy utartym szlakiem ROPu i ZCHNu ?

Med 
skarbnik zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 22:38   

Ptaku, co mam robić? Pisać jak jest pięknie, kiedy oni nie potrafią nawet porządnie rozpocząć kampanii wyborczej:

1) Błaszczak leci o 21 do PAP, informuje o kandydaturze Bieleckiego, kiedy ten jest jeszcze za granicą :!:
2) http://twitter.com/Obywat...tus/25297775452
podaje linka do "fejbuka" ze swojego konta, które nosi nazwę "ObywatelPolityk"
Oni chcą nawiązać równą walkę z Platformą Obywatelską :twisted:

Nadal współpracuję z PiS, obecnie jednak tylko na umowę. Wcześniej praca dla Prawa i Sprawiedliwości sprawiał mi przyjemność, teraz już niekoniecznie. Spotkałem się z przeogromną głupotą, butą, arogancją, o nie wspominając marnotrawieniu setek tysięcy złotych (mówię tutaj o samym internecie)

Dlaczego PiS w 120 000 Elblągu miał tylko 6 aktywnych członków? Odpowiedź nasuwa się sama. Rządził tam układ starych dziadków, wypychał młodych, wykształconych z dużych miast :razz: , a Cymański promował się w TVN24.

Wybacz, ale nie mam zamiaru wypisywać na forum publicznym wszystkich "niedoskonałości" PiS.

Forum IVRP nie jest fan klubem PiS.

Jezus napisał/a:
A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Albo jak powiesz bratu swemu: Pozwól, że wyjmę źdźbło z oka twego, a oto belka jest w oku twoim? Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego.

Mat. 7:3–5

Sun Tzu napisał/a:
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem.

wikicytaty, art of war, polecam :wink:

We have to pass the (health care) bill so you can find out what is in it. - NP

Budyń 

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 00:33   

Med napisał/a:
Błaszczak leci o 21 do PAP, informuje o kandydaturze Bieleckiego, kiedy ten jest jeszcze za granicą
nie to, żebym uważał to za jakiś majstersztyk, ale czy trochę nie zostało to wymuszone pojawieniem się plotki o kandydowaniu Jarosława Kaczyńskiego?

wykrzyczane:
http://spiritof84.pl

ptak 
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 10:58   

Zbigniew napisał/a:

@Med i agenturalność: takie głosy są cokolwiek niesten. :evil: :evil: :evil:

Nie agenturalność, lecz koniunkturalizm i nie zarzucam, a proponuję.

Szybszy napisał/a:

A co jeśli się okaże że z powodu nie słuchania porad Meda PiS śmiało kroczy utartym szlakiem ROPu i ZCHNu ?

A co jeśli się tak nie stanie? Zresztą, po wyborach obaj nie będziemy w stanie udowodnić swoich racji, bo siłą rzeczy, nie poznamy wyników innej strategii. Poza tym twierdzę, że żadna taktyka nie przyniesie zwycięstwa w tych rozmiarach, które gwarantują samodzielne rządzenie, bo potencjalnego koalicjanta nie widzę. Z dwojga złego, wolę zachować cnotę, gardząc rubelkiem niż obudzić się wychędożonym gołodupcem.

Med napisał/a:

1) Błaszczak leci o 21 do PAP, informuje o kandydaturze Bieleckiego, kiedy ten jest jeszcze za granicą :!:
2) http://twitter.com/Obywat...tus/25297775452
podaje linka do "fejbuka" ze swojego konta, które nosi nazwę "ObywatelPolityk"
Oni chcą nawiązać równą walkę z Platformą Obywatelską :twisted:

No tak, to dyskwalifikuje kandydata już na starcie, przy czym mendia jakoś nie zauważyły i nie wykorzystały tej obsuwy.

Med napisał/a:
Spotkałem się z przeogromną głupotą, butą, arogancją, o nie wspominając marnotrawieniu setek tysięcy złotych (mówię tutaj o samym internecie)

I te wszystkie wspaniałości działy się w kampanii wyborczej, pod światłym przywództwem Jakubiak, Rostkowskiej, Poncyliusza i Migalskiego? W dodatku szef, zamiast podać się do dymisji jedynie pogroził palcem podwładnym.

Med napisał/a:

Dlaczego PiS w 120 000 Elblągu miał tylko 6 aktywnych członków? Odpowiedź nasuwa się sama. Rządził tam układ starych dziadków, wypychał młodych, wykształconych z dużych miast :razz: , a Cymański promował się w TVN24.

Coś mi się obiło o uszy, że Prezes dokonał nad Bałtykiem porządnej czystki, a może zmysły mnie zawodzą?

Med napisał/a:

Jezus napisał/a:
A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Albo jak powiesz bratu swemu: Pozwól, że wyjmę źdźbło z oka twego, a oto belka jest w oku twoim? Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego.

Mat. 7:3–5

No właśnie.

Med 

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 12:39   

ptak napisał/a:
I te wszystkie wspaniałości działy się w kampanii wyborczej, pod światłym przywództwem Jakubiak, Rostkowskiej, Poncyliusza i Migalskiego?

Nie masz najmniejszego pojęcia o tym, kto za co (internet, TV, prasa itd.) i kiedy odpowiadał. Poncyl był twarzą kampanii, co wcale nie oznacza, że Miski nie wpływały na Prezesa i nie obsadzały sztabu swoimi ludźmi. Więcej, PP nie mógł zwolnic ludzi z biura pis. musiał wiec z nimi współpracować. uważam, ze pp wykonał niezłą robotę, biorąc pod uwagę okoliczności i współpracowników.

ptak napisał/a:
Coś mi się obiło o uszy, że Prezes dokonał nad Bałtykiem porządnej czystki, a może zmysły mnie zawodzą?

W Gdyni wcale nie jest lepiej, a struktur nie rozwiązali. Ostatnio rozmawiałem z ludźmi z nowej ekipy i szykuje się tam rewolucja. Tyle, że oparta na sprawdzonych działaczach PC :wink: Nie słyszałem aby przyjęli kogoś.

Cytat:
No tak, to dyskwalifikuje kandydata już na starcie, przy czym mendia jakoś nie zauważyły i nie wykorzystały tej obsuwy.

To nie jest błąd, z którego można zrobić newsa! Media nie mówią o 99% wpadek, ale to one decydują o końcowym wyniku wyborów. To naprawdę jest elementarz. Jak on chce wygrać wybory, skoro nie potrafi nawiązać bezpośredniego kontaktu w wyborcami?

Budyń napisał/a:
nie to, żebym uważał to za jakiś majstersztyk, ale czy trochę nie zostało to wymuszone pojawieniem się plotki o kandydowaniu Jarosława Kaczyńskiego?
Możliwe, ale mogli to załatwić na 100 różnych sposobów. Nie spoktałem się jeszcze z sytuacją, w której przewodniczący KP ogłasza start niezależnego kandydata w PAP. Przecież to jest polityka z lat 90.

Med 

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 13:03   

ptak napisał/a:
Nie agenturalność, lecz koniunkturalizm i nie zarzucam, a proponuję.

Nie jestem członkiem PiS.

Masz mylne wyobrażenie o członkach tej partii. Naprawdę myślisz, że oni wszyscy są tacy ideowi?

Szybszy 

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 18:13   

ptak napisał/a:

Szybszy napisał/a:

A co jeśli się tak nie stanie? Zresztą, po wyborach obaj nie będziemy w stanie udowodnić swoich racji, bo siłą rzeczy, nie poznamy wyników innej strategii. Poza tym twierdzę, że żadna taktyka nie przyniesie zwycięstwa w tych rozmiarach, które gwarantują samodzielne rządzenie, bo potencjalnego koalicjanta nie widzę. Z dwojga złego, wolę zachować cnotę, gardząc rubelkiem niż obudzić się wychędożonym gołodupcem.

PiS mający w sondażach blisko 40% poparcia oznacza że zwykły Kowalski idąc do urzędu/sądu/prokuratury/policji/samorządu jako obywatel czy przedsiębiorca ma dużo większe szanse być potraktowany normalnie. PiS po piątej z rzędu porażce to bezkarność różnych mafii i koterii bo przecież jak się raz z PO dogadali to teraz co najwyżej między sobą się mogą pokłócić, zewnętrznego zagrożenia nie ma.

ptak 

Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010 10:02   

Przeczytajcie ten wywiad, a później wróćmy do zwarcia. Rozmowa nie przesądza o tym, kto z nas ma rację, ale zawiera trochę konkretów, na których możemy oprzeć nasze "gorszące swary".
Piotr Gociek i Piotr Gursztyn rozmawiają z Jarkiem.

Med 

Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010 19:05   

Wymięka Kolega? :wink:

Cytat:
Antykomunista, konserwatysta, przeciwnik panowania Moskwy w Polsce i nie tylko. Przepraszam, że nie przyjmuję zaproszeń od zwolenników PO i SLD. To nic osobistego, po prostu uważam te org. za zagrożenie dla naszej niepodległości i kultury.

Stanisław Pięta, poseł na Sejm RP.

Rozumiem działania zaczepne, m.in. w internecie, ale to jest jakiś prostak i cham. Jak można ludzi oceniać na podstawie tego czy popierają PO czy PiS.
http://www.facebook.com/p...100000893304213

Cytat:
Strona liberalna miała żal, że nie rozliczył pan Zbigniewa Ziobry, choć on też udzielił wywiadu, gdzie krytykował kampanię.
Ziobro działał na moje osobiste polecenie.
Mógł skrytykować kampanię?
Mógł, bo takie dostał polecenie. Kampania przeprowadzona była nie najlepiej. Wybory można było nawet wygrać, a na pewno mieć lepszy wynik, i to z kandydatem w bardzo kiepskiej formie.

Mości Hegemonie, który to wiek? :wink:

Med 

Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010 19:37   

Cytat:
Ile upokorzeń można znieść

To pierwsze pytanie, jakie zadałem sobie czytając wywiady Jarosław Kaczyńskiego dla Rzeczpospolitej i Newsweeka. Co jeszcze trzyma Joannę Kluzik Rostkowską i Pawła Poncyljusza przy prezesie PIS?
O Joannie Kluzik Rostkowskiej prezes Kaczyński mówi:
Ja jej nie zaoferowałem stanowiska szefowej kampanii. Ktoś z partii wpadł na ten pomysł, a ja tylko na niego przystałem. Początkowo sądziłem, że Joanna będzie raczej tylko twarzą kampanii, bo jest rzeczywiście wyjątkowo urocza. Później ona zapragnęła być realnym szefem i na to też przystałem, choć byłem jej postawą zaskoczony. No i to nie była dobra decyzja, miała niemal od razu negatywne konsekwencje. Jeśli ktoś ma ogromny urok osobisty, to powinien występować w telewizji, ale niekoniecznie podejmować decyzje organizacyjne w kampanii.
O Pawle Poncyliuszu prezes Kaczyński mówi:
Ja go rzecznikiem nie zrobiłem. Powołano go, a ja nie podniosłem wielkiego protestu. Było takie przeświadczenie, że ładne buzie w sztabie — a on jest przystojny — i demonstrowanie, że ja jestem niesłychanie łagodny, przyniesie nam poparcie elektoratu wielkomiejskiego. Łagodnie mówiąc, nic z tego nie wyszło.

Jarosław Kaczyński mówi też o prezydencie Komorowskim “ten człowiek”, stwierdza że nie będzie utrzymywał z nim żadnych stosunków, bo z ludźmi z “tej sfery” co on nie utrzymuje.
Donald Tusk ma moim zdaniem rację. Platforma nie ma z kim przegrać tych wyborów.

1) jak już napisałem, nie mieli pełnej kontroli nad kampanią. musieli walczyć z zakonem, głupotą, lenistwem wręcz zacofaniem.
2) nie mam dostępu do sondaży, ale wydaje mi się, że część elektoratu wielkomiejskiego (część lemingów, o czym nie możemy zapominać, wierzyła w to, że rząd PO zacznie reformować kraj) zaczęła tolerować Kaczyńskiego (a raczej jego maskę :neutral: )

Med 

Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010 19:52   

“G….jady” – jak ostre są podziały w PIS

Cytat:
Oto relacja, jaką usłyszała Kampania na żywo:
“Oni robili wszystko, by utrudnić nam pracę. Sztab kampanii mieścił się na początku w budynku PIS na Nowogrodzkiej. Codziennie zbieraliśmy się 2- 3 razy. Dochodziło do sytuacji, że nie chcieli dać nam kluczy do pokoju. O wszystko musieliśmy prosić. Na zewnątrz było 35 stopni, a skarbik partii Stanisław Kostrzewski dziwił się, że chcemy wody. W pewnym momencie wysłaliśmy Joannę Kluzik Rostkowską, żeby poszła do nich i walnęła pięścią i zagroziła, że nie będzie sztabu dopóki nie dostaniemy kilku butelek wody. Takie przepychanki o to kto jest ważniejszy, bo ma klucz do kibla i papier toaletowy. Brudziński, Tchórzewski, Kuchciński – to są takie gów..jady. Nic nie robią a partia jest im potrzebna tylko po to, żeby wygodnie sobie żyć. Joasia Kluzik któregoś dnia weszła do pokoju prezesa a tam oni siedzą z Jarosławem Kaczyńskim i coś z nim uzgadniają. Joasia poprosiła prezesa na zewnątrz i powiedziała mu: Jarek, albo my, albo oni. Musisz wybrać. Brudziński który sam jeździ samochodem partyjnym, nie chciał nam dać pieniędzy na transport. Wydaliśmy z własnych pieniędzy kilka tysięcy na tę kampanię. Benzyna, garnitury, garsonki dla kobiet – tak jakbyśmy to my startowali. Nas nie stać na tę kampanię. Dopiero w pewnym momencie dostaliśmy od Brudzińskiego vouchery na taksówki. To centrum wyborcze w Hotelu Europejskim wymyśliliśmy i dlatego, że potrzebowaliśmy miejsca spotkań z wyborcami i dlatego, że chcieliśmy mieć własny budżet i się od nich uwolnić. I tak było, choć do pewnego stopnia, bo gdy ktoś w wieczór wyborczy ukradł nasz system telecentrum, skarbnik partii nie zgodził się już kupić nowego”.

ptak 

Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010 13:14   

Med napisał/a:
Wymięka Kolega? :wink:

Jeżeli chęć rzucenia koła ratunkowego uznamy za słabostkę, to tak - wymiękłem. Niestety, jako mięczak nie mam już wpływu na to, że tonący, niechając mojej pomocy wypływa na głębię by uchwycić się brzytwy.
W charakterze śmiercionośnej golarki, użył kolega strony internetowej znanego wielbiciela talentów Prezesa, robiącego za tubę propagandową w "tej drugiej telewizji" - Tomasza Machały. Pierwszy cytat, to okraszony celnymi cytatami z Kaczyńskiego, autorski komentarz "dziennikarza": Zatroskany Machała
Drugi pochodzi z działu "Plotki" tego "niezależnego" portalu: Wynurzenia anonimowego/wymyślonego frustrata Gratuluję źródełka.
W sposobie argumentacji i doboru materiałów źródłowych, dryfuje kolega w stronę klimatów Kutza - Niesioła.
Biorąc powyższe pod uwagę i mając w związku z tym niejakie wątpliwości dotyczące autentyzmu przeżytej przez kolegę traumy kampanijnej, czuję się zwolnionym z komentowania wcześniejszych wpisów. Poczekam na następne rewelacje.

tadman 

Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010 14:27   

:arrow: ptak

Chciałbym zauważyć, że zwątpienie najszybciej dopada tych co u krynicy, bo widzą iż woda nie takiej kryształowej czystości i kolor ma dziwny, że nie wspomnę o zapachu, a my z dala łudzimy się, że krynica nadal jest krynicą.
Wniosek, skoro nie mamy wpływu, to poczekajmy, a czas pokaże.

Gustaryk 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010 15:38   

Med napisał/a:
Cytat:
Antykomunista, konserwatysta, przeciwnik panowania Moskwy w Polsce i nie tylko. Przepraszam, że nie przyjmuję zaproszeń od zwolenników PO i SLD. To nic osobistego, po prostu uważam te org. za zagrożenie dla naszej niepodległości i kultury.

Stanisław Pięta, poseł na Sejm RP.

Rozumiem działania zaczepne, m.in. w internecie, ale to jest jakiś prostak i cham. Jak można ludzi oceniać na podstawie tego czy popierają PO czy PiS.
http://www.facebook.com/p...100000893304213

Takich posłów sobie cenię. A prostaków i chamów masz bezliku w PO. Stosujesz podłe metody z GW, pasujesz do nich. Po czym do k nędzy stwierdziłeś, że ocenia on ludzi według popierania danej partii? Napisał tylko, że nie przyjmuje zaproszeń od zwolenników PO i SLD, więc skąd Twoje wnioski? Urojenia czy za dużo gazu? I wcale mu się nie dziwię, ja robię dokładnie to samo, nie utrzymuję kontaktów z zdeklarowanymi wyborcami Tuska. Mam alergię na głupotę, więc trzymam się od niej z daleka.

To moje ostatnie zdanie do Ciebie: czytać już nie można tych Twoich wynurzeń. Nie możesz zmienić forum? Musisz tutaj smrodzić? Ordynarnie rzygać mi się chce, jak czytam Twoje posty. Wymiękam.

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010 20:04   

z boka topika

kolega Med dzielnie walczy/ł na odcinku ale dał się zostać zdemobilizowany :grin: i należy ponosic jego morale :lol: a nie pakować w piach :wink:

Normalny Kombatant Walk o Wolność i Demokrację, co to wysiadł na przystanku i obecnie czeka na tramwaj :cool:

koniec oboczności w topiku

ps. cytowanie Machały powinno byc obarczone zezwoleniem administracyjnym czy inną bumagą :roll:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 00:37   

Człowiek z Szarlotenburga napisał/a:
cytowanie Machały powinno byc obarczone zezwoleniem administracyjnym czy inną bumagą

Może być takie od madame Fabisiak? ;)

Szybszy 

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 06:34   

Po przeczytaniu interesującego wywiadu w Rzepie można stwierdzić:

1) Prezes ma jak zwykle bardzo dobrą umiejętność analizy sytuacji Polskie i genialną umiejętność syntezy tej oceny (serio!)

2) Jest bardzo słabym menedżerem generalnie a na czele dużej, wymagającej organizacji jaką jest partia widać to w szczególności.
- nie rozumie roli i miejsca frakcji (porównanie Poncyljusza do Gowina kompletnie nie trafione, Gowin zawarł z Tuskiem jasny kontrakt i póki co obaj się go trzymają, Kaczyński nigdy by nie pozwolił Poncyjluszowi być np. szefem regionu)
- nie rozumie słabości sterowania ręcznego ("to ja kazałem to powiedzieć Ziobrze")
- gdzieś mu się przebija świadomość bezradności wynikająca z niskiej jakości znaczącej części własnych ludzi (m.in. narzekania na brak aktywności posłów) ale chyba nie widzi związku przyczynowo-skutkowego z własnym sposobem zarządzania partią.

3) Kompletnie nie rozumie marketingu w ogóle (ważne jak odbiorca postrzega mój produkt a nie ja) a politycznego w szczególności ("ładne buzie nie wygrywają kampanii" [widać że prezes nie chciał wygrać ostatnich wyborów])

Podsumowując - wprawdzie nie zgadzam się, że strategia dotarcia do wyborców bezpośrednio z pominięciem mediów jest najlepsza ale może być ciekawą alternatywą. Tylko że co z tego, kiedy tymi ludźmi żadnej strategii wdrożyć się nie da. Z piasku bicza nie ukręcisz i chyba Kaczyński zaczyna to dostrzegać i stąd ta frustracja.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 10:27   

"Ta kampania to była fikcja"
i mamy tą swoją genialną kampanię Rostowskiej-Pontyliusza.
Winni Jakubiak i Migalski?
Nie wiem, kto to "Paweł", ale wywiad brzmi sensownie i rozwiewa wszelkie podejrzenia i niepewności.
Jedno jest pewne: są szkodniki ,są ludzie, którzy "mieszają". Są osoby, którym zależy na niskim poparciu PiS.
Kolejny atak na JarKacza prezentuje dzisiaj pan Migalski (wątek "MEDIA").
:evil:

Med 

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 11:01   

Cytat:
No ale, jak patrzymy na to wszystko z dzisiejszej perspektywy, to jednak wszystko jakoś działało, i to nawet nienajgorzej. Sam tam byłem, i pomijając opisywane już przeze mnie zamieszanie z tą naszą debatą, nie wyglądało to najgorzej.
Tak. Jakoś. Wszystko działało jakoś. Będąc jeszcze na Nowogrodzkiej, zwróciłem uwagę, że na stronie jarosławkaczynski.info czyli oficjalnej stronie kandydata, godło Polski nie jest biało czerwone, a biało-niebieskie…
O tak! To też nasz Antek zauważył. Strasznie się wściekał, że to jest kompletna porażka…
Osoby w mojej grupie odpowiedziały mi, że oni już to zgłaszali, ale nikt nie reaguje. Nie wiem komu i gdzie zgłaszali. Ja to zgłosiłem poseł Jakubiak, która podenerwowana odpowiedziała mi, żeby jej nie zawracać głowy... była tuż przed jakimś telewizyjnym występem. Pewnie jakimś ważnym. Ale zdziwiło mnie, że mniej ważnym okazała się ewentualna kompromitacja kandydata na którego rzecz pracuje. Że nie ma nagle znaczenia, jak kampania Jarosława Kaczyńskiego zostanie przez ten błąd odebrana przez internautów, albo jak on sam zostanie wyszydzony przez media.

Za kampanię w necie odpowiadała Nowogrodzka. Widocznie ktoś w PiS uznał, że można prowadzić kampanię poza sztabem :wink:

Wywiad opublikowany na blogu jest dla Ciebie wiarygodnym źródłem informacji? :???:

Ostatnio zmieniony przez Med Pon 27 Wrz, 2010 12:44, w całości zmieniany 1 raz  

Szybszy 

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 12:38   

Konserwa napisał/a:
"Ta kampania to była fikcja"
i mamy tą swoją genialną kampanię Rostowskiej-Pontyliusza.
Winni Jakubiak i Migalski?
Nie wiem, kto to "Paweł", ale wywiad brzmi sensownie i rozwiewa wszelkie podejrzenia i niepewności.
Jedno jest pewne: są szkodniki ,są ludzie, którzy "mieszają". Są osoby, którym zależy na niskim poparciu PiS.
Kolejny atak na JarKacza prezentuje dzisiaj pan Migalski (wątek "MEDIA").
:evil:

Prezes ma historię naginania faktów lub upraszczania interpretacji gdy chciał komuś przywalić. Vide zarzuty przy rozwodzie z Dornem, gdzie praprzyczyną było poświęcenie Dorna bo naiwny Ziobro kupił podpowiedzi Kaczmarka że Dorn kopie dołki. Nie bez znaczenia było też pewnie ówczesne wsparcie dla Kaczmarka ze strony śp. Prezydenta.

A potem Prezes zamiast jak mężczyzna przyznać się do błędu to gnoił Dorna kwestiami osobistymi (alimenty) lub naginaniem faktów, jakoby to Dorn był stroną atakującą.

Więc gdy Prezes gnoi któryś raz kogoś ze swoich byłych to patrzę na to z przymrużeniem oka.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 19:17   

Med napisał/a:

Wywiad opublikowany na blogu jest dla Ciebie wiarygodnym źródłem informacji? :???:

Może i nie, ale komu chciałoby się zmyślić taki długaśny tekst?

Med 

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 19:53   

Konserwa napisał/a:

Wierz mi, można :wink:

mua
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 21:36   

Med napisał/a:
Konserwa napisał/a:

Wierz mi, można :wink:
Med na kolanie takie paszkwile wypisuje.

z newsweek'a:
NEWSWEEK: Czy wybory prezydenckie są dla pana wygraną, czy przegraną?
JAROSŁAW KACZYŃSKI: Przegrałem, to zupełnie oczywiste.[...]Byłem w takim stanie, że – uczciwie mówiąc – to za mnie wymyślano tę kampanię.

NEWSWEEK: Kto ją wymyślił?
JAROSŁAW KACZYŃSKI: Sztab. Dokładnie jego część. Ja byłem w potwornym szoku po śmierci brata – nic gorszego w życiu nie mogło mnie spotkać. Musiałem brać bardzo silne leki uspokajające, co też miało swoje skutki. Już
10 kwietnia, dosłownie w godzinę po katastrofie, dostałem w szpitalu takie środki. Ja nigdy w życiu przedtem podobnych leków nie brałem, w związku z tym zadziałały na mnie niezwykle silnie.

with all due respect... Panie Prezesie - to że Migalski strzela do "własnej" bramki. jeszcze bym zrozumiał. to że Jakubiak - ujdzie. że Kluzikowa - da się przegryźć. ale żebyś Ty sam sobie wpieprzał samobóje... no ludzie, na Miłość Boską...

z komentarzy:
ZA MOCNE LEKI
CHCE BYĆ PREMIEREM W KONDOMINIUM - CHYBA SIĘ ZAGALOPOWAŁ ALBO LEKI ZA MOCNE

Odstawiłem już leki
Przed kampanią wyborczą brałem psychotropy i zachowywałem się nienaturalnie. Te leki wciskał we mnie sztab wyborczy i lekarze na usługach wrogów Polski. Jak zostanę premierem to się za nich wezmę!

KACZOR
PO PRZECZYTANIU ARTYKUŁU MOŻNA STWIERDZIĆ KRÓTKO TWORKI DLA KACZORA .DZIWIĘ SIĘ TYM CO POPIERAJĄ GOŚCIA KTÓRY CHCE RZĄDZIĆ KRAJEM ZAŻYWAJĄC ŚRODKI.

z portali newsowych:
Komorowskiemu i Tuskowi ręki nie podam
- Byłem w potwornym szoku po śmierci brata. Musiałem brać bardzo silne leki uspokajające, co miało swoje skutki. Tę kampanię wymyślono za mnie - mówi w wywiadzie Jarosław Kaczyński

ręce mi opadają... że niby jak będziesz Prezesie szczery to będzie ok? ... w Polsce w której polityczne blacharstwo się tak rozpanoszyło? gdzie ważniejsza jest garsonka i garniak od armaniego od teczki pełnej dokumentów?

Szybszy 

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 21:41   

Ano. Jarosław Kaczyński mógł być gigantem polskiej historii a będzie tylko epizodem. Jarosław karze i nagradza, konsoliduje partię, zamienia twardy elektorat w żelbetonowy a TUsk i inne sługusy układu biorą kolejny kawał w Polski w ręce.

Parafrazując tuskowe "liczy się dobrobyt tu i teraz" powiem "Pani Prezesie, liczy się każdy mandat radnego czy posła wydarty Platformie" a nie mityczne 50% które ma PiS zgarnąć za parę lat. To dzisiaj PO nas okrada, urzędasy doprowadzają firmy do bankructwa, ludzie tracą pracę i emigruję, a ruskie z niemcami pogrążają Polskę w czarnej du....

Wolę partię opozycyjną pełną napięć ale z 40% poparcia niż partię opozycyjną zintegrowaną jak kamień i z poparciem 30%.

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 22:08   

Szybszy napisał/a:
Ano. Jarosław Kaczyński mógł być gigantem polskiej historii a będzie tylko epizodem. Jarosław karze i nagradza, konsoliduje partię, zamienia twardy elektorat w żelbetonowy
KaczJar chce zbudować z PiS armię oddanych ludzi, którzy nie zdezerterują w ostatniej chwili. Stosuje przy tym kapralskie metody "przeczołgiwania". "Przeczołgał" Polaczka z Ujazdowskim i Sellinem, a obecnie jest w trakcie "przeczołgiwania" "liberałów z PiS".
Moim zdaniem jednak, obok "przeczołganego" PiS-u, KaczJar powinien bardziej otworzyć się na inne środowiska (z jednej strony Rodzina Radia Maryja, z drugiej środowisko "Teologii Politycznej" i obudzić zdychający "Ruch 10 kwietnia").
Szybszy napisał/a:
a TUsk i inne sługusy układu biorą kolejny kawał w Polski w ręce.
Szybszy, Tusk to sobie może pograć w piłeczkę, prowadzić przysrywanki ze Schetyną i popsioczyć rytualnie na KaczJara.
Polskę biorą w ręce inni, a jak ktoś jest przeciwny, to kończy jak np. Walerian Pańko, by nie wymieniać nazwiska śp. Prezydenta.
Szybszy napisał/a:
Parafrazując tuskowe "liczy się dobrobyt tu i teraz" powiem "Pani Prezesie, liczy się każdy mandat radnego czy posła wydarty Platformie" a nie mityczne 50% które ma PiS zgarnąć za parę lat. To dzisiaj PO nas okrada, urzędasy doprowadzają firmy do bankructwa, ludzie tracą pracę i emigruję, a ruskie z niemcami pogrążają Polskę w czarnej du....
Problem w tym, że KaczJar przegrał najważniejsze wybory w życiu. Teraz nie pozostaje mu nic innego jak iść na wojnę totalną i zgarnąć władzę "po bolszewicku", tj. w momencie, kiedy będzie ona na ulicy. Problem jest taki, czy wówczas nie będzie miał konkurentów popieranych przez eufemistycznie powiem "określone siły".
Szybszy napisał/a:
Wolę partię opozycyjną pełną napięć ale z 40% poparcia niż partię opozycyjną zintegrowaną jak kamień i z poparciem 30%.
Problem w tym, że jak napisałem powyżej, KaczJar nie chce mieć swoich "Zinowiewów z Kamieniewami", a to powoduje takie a nie inne zachowanie prezesa.
I jeszcze jedno na marginesie. Coby nie gadać, ale Tusk wypapłał się, że PiS ma 30% poparcia teraz. Co będzie za rok?

tadman 

Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010 22:55   

Dzisiaj rano w radio jakiś męski głos ex cathedra głosił, że JK przystąpił do rozwalania swojej partii, bo wycina liberalne skrzydło, które pozwoliło uzyskać mu dobry wynik w wyborach prezydenckich. Ubolewał, że takie postępowanie doprowadzi do zmarginalizowania PiSu i najlepsze nastąpiło na końcu: takie postępowanie wynika z tego, że JK przygotowuje się pewnej klęski wyborczej i chce wystawić kozły ofiarne do odstrzału, które odciągną uwagę zwolenników PiSu od ojca tej porażki.
Wypchnięcie poza mury Troi brzemiennej w Greków Kobyły Trojańskiej, też by fundatorów wkurzyło. :mrgreen:

Med 

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 00:37   

ptak napisał/a:
Poczekam na następne rewelacje.

http://www.se.pl/wydarzen...ak-_154743.html

Ja mam być tym frajerem, który będzie odwalał za nią robotę?

1) nie pracuje w Sejmie
2) kupuje nielegalne, podrobione produkty. Niektórzy się dziwią, że młodzież ściąga ebooki z sieci, no cóż, przykład idzie z góry. skoro poseł może kraść. do tego toleruje przestępcówhttp://express...anie-dokumentow Następnego dnia może oczywiście, razem z Kazakiem oskrażać Prezydenta Szczurka o korupcję (święty nie jest)
3) Struktury PiS w Gdyni liczą jakieś 10 osób (może więcej, trudno powiedzieć. nikt nic nie robi), co świadczy o tym, że Szczypińska nie buduje struktur partii. Wszyscy rozsądni ludzie od niej, PiSu uciekają. Tak jak moja Ciocia (prowadzi działalność gospodarczą), która była na jednym zebraniu. Powiedziała, że gadali o jakichś bzdurach (oczywiście nie było mowy o takich drobnostkach jak rozwój naszego miasta, kanalizacja, remonty, nowe drogi. nie, nie. oni się takimi duperelami nie zajmują). Ciocia nie wytrzymała i szybko się zmyła :smile: Reszta dostaje tradycyjnego kopa...
4) pomorski PiS daje d... na wszystkich frontach. istny hardcore :razz:
5) jej współpracownicy mówią zawsze o miłości do ojczyzny, zdradzie narodowej, bla, bla, bla. Ale żeby zabrać się do pracy? Nie, co to to nie. Oni pracują tylko podczas kampanii wyborczej. Taka jest smutna prawda.
6) pozywają się właściwie za wszystko
7) w sumie to tyle, nie chcę zanudzać.

Oto autor: http://expresskaszubski.p...anie-dokumentow

Dobranoc

Szybszy 

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 00:53   

Ja bym wypieprzył cały aparat PiS, a w zamian wstawił forumowiczów z IVRP.pl

Frakcje są jak się patrzy, nawet stanowiska mamy już przy awatarach, TLM tylko biedny sprzątaczem w gabinecie cieni zostanie. :cool:

ombretta 
członek prezydium władz krajowych
ex-forumkowicz

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 01:25   

Szybszy napisał/a:
TLM tylko biedny sprzątaczem w gabinecie cieni zostanie.
Zarząd zarządem, ale dobrego sprzątacza nikt nie zastąpi :lol: :lol: :lol:

mac 
członek władz krajowych

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 09:17   

Med napisał/a:
ptak napisał/a:
Poczekam na następne rewelacje.

http://www.se.pl/wydarzen...ak-_154743.html

Ja mam być tym frajerem, który będzie odwalał za nią robotę?

Obrazek
Oto autor: http://expresskaszubski.p...anie-dokumentow

2 egzemplarze, ktore nalezoloby, albo wybatozyc, albo dac im kopa.
Jesli chodzi o frajerstwo to wystarczylo ogladac wczoraj "fox live" z towarzyszem Tuskiem (widzialem na TVPolonia i nie wiem, czy to byla powtorka z wczoraj).
Tusk jako liberal powiedzial, ze podpowiedzi, dotyczace ekonomii, ludzi zarabiajacych po 30.000 zl miesiecznie odnosnie ludzi zarabiajacych 1000 zl/miesiac, sa niestosowne. Ida wybory :mrgreen:
On w pierwszej linii zadba o ludzi malo zarabiajacych - czyli bedzie dbal o socjal. Typowe myslenie komucha, ze jak zabierze wiecej lepiej zarabiajacym, to i tym mniej zarabiajacym bedzie dobrze.
Na wrzut o tym, ze Cameron tnie wydatki, nasz tubylczy czekista odpowiedzial, ze Cameron ma wiekszy budzet to i ma z czego ciac!!! Wiekszy lub mniejszy deficyt w budzecie to sprawa nieistotna, bo jak co to sie pozyczy ;) Facet nie ma zadnego pojecia o finansach Panstwa. Przez 3 lata nie polapal sie w podstawach ekonomii...
I dla mnie frajerem jest ten, kto nadal na tego podworkowego przyglupa glosuje.
Konfucjusz
Jestem dumny, ze jestem Polakiem

Odpowiedz do tematu