IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamach bombowy i masakra dzieci w Norwegii
Autor Wiadomość
tadman 
skarbnik zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 00:06   Zamach bombowy i masakra dzieci w Norwegii

Nie umiem nic napisać na ten temat i dlatego linkuję wypowiedź blogera maruchy, który stara się zdemaskować kłamstwa prasy światowej ws. sprawcy Andersa Breivika.
Czy nie należy z tym faktem łączyć uprzednich kłopotów Ruperta Murdocha?
A teraz oddaję głos
http://marucha.wordpress....ti-na-norwegie/

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 10:45   

Marucha szybki jest. Dokładnie takie same przemyślenia miałem po obejrzeniu pierwszych zdjęć z wypowiedziami "prawdziwych Norwegów" którzy ocaleli z masakry. Na kilkanaście, może dwadzieścia twarzy wypierzonych dzieciaków żadnej o europejskich rysach twarzy. Przykro mi. Zastanawia mnie czy zbrodniarz - bo to jest zbrodniarz - nie wybierał celowo i selektywnie kolorowych i nieautochtonów?
Z kolegami sformułowaliśmy nawet pogląd, że to jest prowokacja ale ze strony UE aby zrobić jakieś radykalne kroki antyimigracyjne. To stary numer. Prowokacja z licznymi ofiarami, a potem eskalacyjna reakcja z obnażeniem zasadniczego jej celu dopiero po "przyokazyjnym" wymieceniu drobiazgów. Tak robią klasycznie Ruskie: cziełowiek kopiejku.

Lee 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 15:45   

Tropy mogą prowadzić w różne miejsca:
1. Rosja - żeby rozbujać norweską gospodarkę (oczywiście energetyczą)
2. Państwo na I, za propalestyńskość i ukochanie wyznawców proroka
3. USA i UE -tak jak mówił Zbigniew z powodów wymienionych w jego poście.

Mnie tylko dziwi - jak to możliwe, że sprawca miał 90 minut na bezkarne strzelanie... A do Oslo jest tylko 30 km. No chyba, że wybuchy w stolicy tak zaabsorbowały wszystkich policjantów.. (czyli taka Szklana Pułapka III w wersji realnej)

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 17:36   

O masakrze media donosiły już parę minut po jej rozpoczęciu. Najpierw mówiło się o 20 trupach potem o 25. Były i są zapewne w sieci wypowiedzi rodzin ofiar rozmawiających z nimi w trakcie "polowania na indyki". Policji nie było i nie dało się jej wezwać. Idealny chwyt. wielki big bang odwrócił i zaprzątnął uwagę od właściwego celu. Tego ześwirowany masonek 28 poziomu nie wymyślił. Taki poziom to co najmniej 7-6. Ludzi o takim znaczeniu organizacyjnym i decyzyjnym w całej Europie jest ze dwustu (w Polsce z pięciu).

Spekuluję ale jestem jakoś dziwnie zaniepokojony realnością tej spekulacji. rozumowanie, że masoneria rządzi Europą jest błędne. Ona jest środkiem do rządzenia superelitami. Masoneria jest też przykrywką, jakby ujawniającym się "chłopcem do bicia". Cały pic na tym polega. Pół prawicowej Europy spekuluje: mason, lewak, syjonista, czy jakiś inny -ista. Właściwi jednak decydenci - najprawdopodobniej służby po cichu podszczuwające kretyna - pozostają w cieniu. Motłoch się nie liczy. Wniosek jest jeden. Wszystkim w Europie ten zamach był na rękę. Wybrano najbardziej bezpieczne względem szerszej rozpierduchy miejsce. Narzędzie wytresować: to doprawdy szczegół, zwłaszcza dla speców od takich "numerów". Hegi masz mój adres jak zniknę to znaczy, że mi się dobrali do zadka za ten i kilka innych wpisów w podbnym tonie w innych miejscach. Poszukaj wtedy kontaktu z rodziną... :shock: :idea:

tadman 

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 17:38   

Dzieciaki dzwoniły z komórek. TV podawała żeby nie dzwonić do dzieci, bo dzwonki mogą pomóc napastnikowi zdradzić miejsce ich ukrycia.
Przy masowym morderstwie powinni zestrzelić psubrata z helikopterów. Ocalało by więcej dzieciaków.
Wg źródła nieweryfikowalnego
http://www.infowars.com/o...public-holiday/

W rejonie zamachu trwały od jakiegoś czasu roboty ziemne i wybuch był podziemny, a ładunek wybuchowy nie był, jak podano, umieszczony w samochodzie pułapce. Donoszącego zdumiewa, że przy kompletnym zamieszaniu tak szybko zidentyfikowano przyczynę wybuchu, konkretnie w ciągu godziny. Dlaczego wybrano taki moment detonacji, kiedy szkody były stosunkowo najmniejsze. Czyżby było to tradycyjne odwrócenie uwagi od miejsca ptrawdziwego ataku?
Osoba przebrana za policjanta zabiła 5 osób.

Z inych danych. Jak możliwe jest tak ciasne skonstruowanie scenariusza, co przy zaangażowaniu jednej osoby jest praktycznie niemożliwe, tym bardziej iż przy dostaniu się na wyspę dochodzi pokonanie zatoki promem lub łodzią.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 21:05   

+
Też mnie zaszokowało, że 1,5 godziny trwało "polowanie". :shock:
Prasa donosi, że policjanci mieli kłopoty z łodzią, potem z helikopterem.
Jak w Polsce - a może to również był element zaplanowany (tzn. opóźnienie pomocy)?
Nie wierzę w takie przypadki: świr/szaleniec mógł zastrzelić parę osób, ale nie urządzić taki pogrom, w dodatku na wyspie - z dala od miejskiego zgiełku, z wiadomymi ograniczeniami co do szybkiej reakcji służb. No i wybór padł na młode osoby.
Śmierdząca sprawa.

tadman 

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 21:15   

Mogli zrobić detonację w centrum Oslo w godzinach pracy urzędów państwowych i innych biur, a wtedy ofiar mogłoby być tyle co w Oklahomie lub Madrycie. Skoro pomimo poczynionych przygotowań zrobiono to w dzień wolny od pracy, to świadczy o tym, że szło im o wyspę i dzieciaków. Podejrzewam, że to jest sygnał dla wszystkich decydentów w Norwegii, ale nie tylko, że mocodawcy wielokrotnego mordercy są zdecydowani na wszytko, a każdy z zaangażowanych decydentów ma zapewne dziecko i często nie jedno.
To już drugi atak z blisko srtką ofiar na kraj NATO. Uderzono we wschodnią, a teraz północną flankę. Obie flanki mają do czynienia z gazem aktualnie i potencjalnie.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 21:21   

W przeddzień masakry policja zarekwirowała łodzie w ramach rzekomo akcji antyterrorystycznej. Kolejny raz PRZED zamachem władze urządzają "ćwiczenia antyterrorystyczne"...Bardzo ciekawe.
http://www.onet.tv/myslal...64,1,klip.html#

wolo 
sekretarz zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 07:38   

+++

Z tych pierwszych komentarzy w tv rzucił mi się taki jeden dotyczący sprawcy, że podobno media w Norwegii opisywały go jako "chrześcijańskiego fundamentalistę" ... To już mamy odpowiedzialnych, co?

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 08:17   

tiaaa...a wszyscy niebieskoocy blondyni to potencjalne zło i zagrożenie dla naszego bytu. :roll:

tadman 

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 09:22   

Oto co podobnież powiedział Wayne Madsen o zamachu w Oslo (pociągnięte to źródeł z blogu maruchy)
http://disquietreservatio...ks-israels.html
Przypomnijcie sobie, że pierwsze doniesienia były o muzułmańskim ataku i USA zaoferowało natychmiast swoją pomoc. Później dziwnie podkreślano rdzenność ABB, jego blond włosy i niebieskie oczy, fundamentalizm chrześcijański i prawicowość, natomiast przemilczano wolnomularstwo i aktywność w ruchu LGBT i prośbę o stworzenie przez Izraelczyków enklawy dla mahometan w południowej Szwecji.

A tu jeszcze filmik z YT o dziwnej koincydencji zamachów z ćwiczeniami antyterrorystycznymi, który w tytule ma ten sam termin 'false flag' jak w końcówce wypowiedzi Madsena
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Ciekawe, że ten filmik, jeśli nie było jakiejś manipulacji, ukazał się 21.07.2011

wolo 
sekretarz zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 12:54   

Już na szmatławej wp widać "efekty" zamachu:

Cytat:
Ulubione partie zamachowca: PiS, LPR, Samoobrona...

Cytat:
Częścią manifestu jest lista europejskich partii, z którymi Breivik sympatyzował. Na liście zdecydował się zamieścić m.in. partie „konserwatywne, chrześcijańskie”, „konserwatywne pod względem kulturalnym”, nastawione przeciwko imigrantom itd. Wśród polskich partii i organizacji wymienia: Prawo i Sprawiedliwość, Samoobronę, Ligę Polskich Rodzin, Obóz Narodowo-Radykalny, Narodowe Odrodzenie Polski i Ligę Obrony Suwerenności.

Oczywistym jest, że będzie to jako atak "prawicowego ekstremizmu" wykorzystywane do walki z PiS i jednoczesnej autopromocji wraz z nieśmiertelnymi osiągnięciami w postaci "orlików" przez POpaprańców ..., a ciemny lud to kupi ...

http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1cb95

jan 
członek zarządu organizacji powiatowej
zguba

Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 09:24   

moze to i przypadkowość to sygnalizowanie zbieżności politycznej/partyjnej,- Polski i niby podłoża intencyjnego zabójcy z Norwegi . biorąc jednakże pod uwagę fakt, że dla najrozumniejszych Holendrów i im podobnych pospolici Polacy to złodzieje i głupki, trudno uwierzyć, że taką przestrzeń, ktoś bezwzględny chciałby pozostawić niezagospodarowaną/niewykorzystaną (jeszcze bardziej) . tendencyjność przekazów medialnych, wskazująca na niby płynące realne zagrożenie ze strony prawicy/prawicowości ze wskazaniem wyraźnym na PiS, daje do myślenia .
- czyżby zagraniczny nadzór, o który zabiega PiS, nad nadchodzącymi wyborami parlamentarnymi w Polsce okazał się realny ... ?
- czyżby fakty ze Smoleńska były miażdżące ... i nie do ukrycia na dłużej ?
gaz , gazem, sam jako taki juz został " załatwiony" przez Dyzyzm opłacany przez Rosję, oczywiście tez z korzyścią dla Niemiec, o których interes dba Dyzyzm oplacony przez Niemcy .
a może pojawiające sie ostatnio hasła w mediach (doglądam tylko internetu) o rzekomym stawianiu sie Rosji przez Polske, maja coś wspólnego z tym wszystkim a przynajmniej ze Smoleńskiem ... ? jeśli tylko mają te wieści pl/su związek ze Smoleńskiem, to pojawiające sie tez info o odwrocie Komorowa i Michnika od PO, wyjaśniało by te kwestie i nadawało jej powagi .- wszak Rosja opłaca swój dyzyzm w Polsce a Niemcy swój, no a trzeci juz tradycyjnie najwięcej ma korzystać (jest inteligentny i posiada najwięcej wiedzy/haków),- jak zawsze . czasem trafi na swojego, na opór i zaczyna sie od początku lub od środka, mniej więcej - to cena za chciwość .
przepraszam za ewentualny enigmatycyzm ale choć nie pałam , musze żyć a jak to robić w gorszy sposób .

umiłowanej i niezawisłej Natury zguba

tadman 

Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 11:07   

KISIEL na salonie 24 w komentarzach napisał, że jeden z mieszkańców woził swoją łódką dzieciaki z wyspy na stały ląd i oddawał je w ręce pogotowia ratunkowego i UWAGA! policjantów. Ponoć obrócił trzy razy. :shock:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Śro 27 Lip, 2011 21:48   

jan napisał/a:
tendencyjność przekazów medialnych, wskazująca na niby płynące realne zagrożenie ze strony prawicy/prawicowości ze wskazaniem wyraźnym na PiS, daje do myślenia .
- czyżby zagraniczny nadzór, o który zabiega PiS, nad nadchodzącymi wyborami parlamentarnymi w Polsce okazał się realny ... ?
- czyżby fakty ze Smoleńska były miażdżące ... i nie do ukrycia na dłużej?

Jan nie w pałę bity! To chyba tak się mówi o prorokach? :lol:

A poważnie, Zachód ma prawo być poważnie zaniepokojony gremialnym powrotem ich niedawnych wrogów (sowieckich agentów) do władzy w Polsce. Smoleńsk, dwa miliony nieważnych głosów... to zagrożenie demokracji w sąsiednim kraju! No i trojański koń w NATO.

tadman 

Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 04:27   

:arrow: Edwill
Dzięki za wyekstrahowanie kwintesencji z posta jana. Pomogłeś mi zrozumieć jana. :mrgreen: :oops:

Ogólnie rzecz biorąc to zrobiło się ciekawie, bo p.rezydent siedzi cicho i dystansuje się od PO - może tylko do piątku - a kontrkandytat Komorowskiego w prawyborach PO wprost przeciwnie, bo nie dość, że nie siedzi cicho, to donosi zagranicy na Polskę i Polaków, a mówiąc dosadnie, wręcz pluje nam w twarz i to jako szef polskiego, ponoć, MSZ.

Który z nich ma lepsze czucie chwili obecnej? Ano już niedługo zobaczymy.

O dziwo, tym razem głosuję by racja była przy Komorowskim. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 07:49   

tadman napisał/a:
:arrow: Edwill
Dzięki za wyekstrahowanie kwintesencji z posta jana. Pomogłeś mi zrozumieć jana. :mrgreen: :oops:

miałem to samo :mrgreen:
tadman napisał/a:
wręcz pluje nam w twarz i to jako szef polskiego, ponoć, MSZ.

największa kanalia na tym stanowisku. Jak komuchy, tyle że robi to otwarcie. Rzyyyg.
I ta delikatna insynuacja o polskiej "fundamentalnej prawicy", o PiS ("niektóre partie polityczne)...Rzyyyg2.

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 08:59   

Rzyyg3! Raz k**** - zawsze k****. - George Orwell.

Było jasne, że nawet sprzątaczki w placówkach zagranicznych PRL były TW. Trochę z nich wymiótł min. Meller, dużo więcej min. Fotyga. A teraz wrócili... towarzysze i są z pewnością awansowani. 222? Napewno więcej.

http://wsieci.rp.pl/opini...-z-bezpieki-PRL

Rzchanym
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 18:29   

Mnie też ta sprawa śmierdzi, a najbardziej dziwi opieszałość policji...

Druga rzecz, na którą zwróciłem uwagę, to fakt, że przez pierwsze dwa dni podkreślano, że pewnie miał wspólnika, a potem ten wątek zniknął (jak nożem uciął!) i zaczęto stanowczo twierdzić, że był sam.

Ali Agca też ponoć miał działać sam, i też miał być prawicowym ekstremistą... W ogóle tak się zastanawiam, czy nie ma więcej podobieństw między nimi...

Jego "poglądy polityczne" to zupełny groch z kapustą, a właściwie - bełkot... o uwielbieniu dla Putina ledwie napomknięto, proizraelskość i homoseksualizm są całkiem pomijane.

niKT 
członek władz krajowych

Wysłany: Pią 29 Lip, 2011 16:16   

Z tłytera:

ketilbstensrud Ketil B. Stensrud napisał:
"Anders Breivik was trained by former KGB officer in 'military sabotage operations' in Minsk, Belarus. Full story at Gazata.ru (RIA Novosti)."

Mania 
Banita

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 00:50   

niKT napisał/a:
Z tłytera:

ketilbstensrud Ketil B. Stensrud napisał:
"Anders Breivik was trained by former KGB officer in 'military sabotage operations' in Minsk, Belarus. Full story at Gazata.ru (RIA Novosti)."

i to jest wiadomość dnia! Skóra cierpnie na grzbiecie:(

ombretta 
członek prezydium władz krajowych
ex-forumkowicz

Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 00:55   

Peem tak: nie znalazłem tego wątku na gazeta.ru (nie: gazata.ru). Chociaż być może nie szukałem zbyt dokładnie.

Ale znalazłem cuś takiego:

Cytat:
Persons charged with terrorist Anders Behring Breivik should have received military training at a secret paramilitary base in Belarus, according to a Belarusian opposition politician.

- It writes the Russian news agency RIA Novosti, citing online newspaper Gazata.ru.

- Breivik visited Belarus several times. This spring, as part of preparations for the double attack, he visited Minsk, where he participated in training at a secret paramilitary base, said Mikhail Resjetnikov, leader of the opposition Patriot Party, to Gazeta.ru.

- Viktor Demidov, a political analyst, told Gazeta.ru that the allegations appear to be little credibility.

- Party leader says he's been told this by sources in the security services in Belarus.

- In his manifesto Breivik writes that he visited Belarus to investigate the late effects of the nuclear accident at Chernobyl in 1986. Belarus' Customs has confirmed that he was in Belarus from 4 to 11 March 2005.

- According Resjetnikov Breivik has been involved in "sabotage-terrorist exercises" under the direction of a former officer in the security services in Belarus. He should have used a false passport to enter the country.

- Belarus' KGB gave him the code name Viking. Rumour has it that he also had a girlfriend in Belarus, said Resjetnikov.

http://www.wakeupfromyour...raining-belarus

Szczerze mówiąc, wygląda mi to na jakąś wrzutkę. Kolportowaną przez kogoś, kto na Białorusi chce upiec własną pieczeń.

tadman 

Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 09:29   

Dla przeciwwagi inny punkt widzenia.

Norwegia ma przechlapane. Proszę zwrócić uwagę na pierwsze 3 akapity. Dla podkreślenia podaję, że ten tekst na portalu ukazał sie przed masakrą mna wyspie Utoya, bo 5 maja 2011. Dalszy ciąg artykułu o lobby żydowskim wśród lekarzy w USA jest też dość ciekawy.
http://www.bibula.com/?p=37277

A tu następny ciekawy artykulik, który próbuję zastosować z odniesieniem do spraw polskich.
http://www.bibula.com/?p=7241

Cytat:
GALA: Gesslerów w branży jest tylu, że się mylą. Marta myli się z Magdą, Piotr z Adamem, pani życie osobiste też jest szalenie skomplikowane.

MAGDA GESSLER: Wiem, wiem... To nie pomaga, wręcz odwrotnie. Moim drugim mężem był Piotr Gessler. Marta Gessler – właścicielka Qchni Artystycznej i Fabryki Woni, to jego pierwsza żona. Adam Gessler, właściciel warszawskich restauracji, m.in. zamkniętego rok temu Domu Restauracyjnego Gessler na Starym Mieście, to brat Piotra Gesslera. Niestety, często jestem mylona i z Martą, i z Adamem. Szczególnie przykre jest to, że ludzie przypisują mi wielomilionowe długi Adama i, nierzadko, wrzucają nas do jednego worka – mylą moje i jego restauracje.

http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/514250.html
Cytat:
Największy dłużnik Śródmieścia Adam Gessler prowadzi w telewizji publicznej program kulinarny. Urzędnicy już zawiadomili komornika. Chcą, by spróbował zająć honoraria restauratora na poczet długu.

[...]Restaurator przez kilkanaście lat prowadził Dom Restauracyjny na Rynku Starego Miasta. Nie płacił czynszu i skutecznie unikał eksmisji. – Od początku miał problemy z płatnościami – przyznaje Rafał Chromiński, rzecznik śródmiejskiego Zakładu Gospodarowania Nieruchomościami.

Dług Adama Gesslera rósł w zastraszającym tempie. Przez lata kolejne władze dzielnicy i miasta nie mogły sobie poradzić z robiącym uniki restauratorem.

Dopiero trzy lata temu, kiedy dzielnica wynajęła komornika z Pułtuska, udało się odzyskać atrakcyjny lokal na Starym Mieście. Gessler został eksmitowany. Długi pozostały. Restaurator jest wciąż winny miastu 20,8 mln zł.

Wiem, że brzydki link, ale jest o osławionym barze 'Przekąski Zakąski'; kilka informacji podanych w tekście jest godnych uwagi, bo pozwalają zrozumieć ów ewenement warszawski, który promowany jest również jako atrakcja turystyczna.
http://www.przeglad-tygod...polska-soczewce

A tu jeszcze raz bezczelna tupeciara jawnie kpiąca z naszej religii
http://www.pudelek.pl/art...em_matka_boska/

Nie macie wrażenia, że nad rodziną Gesslerów rozpostarto parasol i to wyjątkowo duży.

tadman 

Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 21:43   

Cały czas ze zdumiewającą regularnością podkreślano jasnoblonnd włosy i niebieskie oczy ABB i...

Marucha znowu okazał się najszybszy
http://marucha.wordpress....son/#more-14423

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 10:20   

Obstawiam test/cel drugorzędny/uwerturędowiększegoWagnera - wszystko w jednym. Kryzysik i jego staranna eksploatacja oraz "wiosna afrykańskich internautów" przyzwyczaiły mnie do dłuższych, rozpisanych na kilka aktów spektakli.
I nie róbmy z planistów idiotów - każdy dobry plan musi mieć warianty na okoliczność rozmaitych rozwojów wypadków.
Przy okazji mnie naszło, że "rozwój wypadków" to adekwatne sformułowanie.

Odpowiedz do tematu