|
IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże
|
Celowe wykańczanie polskich firm |
Autor |
Wiadomość |
Gawara sekretarz zarządu koła
|
Wysłany: Pon 08 Kwi, 2019 11:17 Celowe wykańczanie polskich firm |
|
|
Przedsiębiorstwo Holokaust i celowe wykańczanie polskich firm - Ewa Rzeuska
Wykańczenie polskich firm - polecam
Ciekawe czy PiS się tym zajmie .... niestety obawiam się, że nie |
|
|
|
|
jan członek zarządu organizacji powiatowej
zguba
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2019 23:23 taa |
|
|
Taa, z każdym rokiem gdy już przed 2010r. ubywali z tego forum tacy wyraźnie pro polscy, bardziej zaczynałem się zastanawiać. Pewne fakty zestawiałem z wypowiedziami zaczynającymi dominować na forum IV RP w wyniku ubywania tych w/w piszących ( wyraźnie pro polsko). Gdy zobaczyłem ten temat, też już z ostrożnością do nie go podszedłem. Oglądając film z linka nie chciałem mieć tendencyjnego nastawienia. Od połowy jednak sugestii z wypowiedzi pani przybywało . Najlepszy był koniec. Tego się nie spodziewałem, że konkluzja wyręczy mnie z udowadniania. Taa, ta Rosija niezbędna i te towarzysze z Ameryki ..
Tym bardziej uniknę świadomie wchodzenia w szczegóły. Może jest jakieś pole na pomyłki, więc nie kwalifikuje ale w podobnych narracjo-opiniach, chcę zapodawać zasadnicze pytanie. Co taka pani, taki pan tworząc Rząd RP zrobiliby z wszędobylskim paraliżującym atakiem machiny która swą potęgę budowała od początku XXw. z zamiarem rządzenia światem.. Wg tej pani, taki PiS/Dobra Zmiana nic nie robi a tyle ataku na ten PiS/Rząd RP, wymuszenia zmian Ministrów, Premierów, uruchamianie art nr 7 ( pierwszy w historii UE przeciw Polsce). Inwazja liberalo-lewackich massmediów podtrzymujących wieloletnią indoktrynację, ciągle jeszcze sporej części narodu ale nawet Europejczyków tzw. zachodnich . Cała ta machina lewacjo-liberacji od lat 80-tych przygotowująca wydarzenia doprowadzające np. taką Polskę do stanu jaki zastaliśmy w 2015r. . Doprowadzająca do do niemocy narodów Europy, poprzez zainstalowanie we władzach Europy (UE) instrumenty człekokształtne do realizacji rozkładu mechanizmów obronnych poszczególnych państw i narodów co najmniej Europy. I za to wszystko winę ma ponosić PiS, co wyczuwalne było już w trakcie w/w UT-filmu z linku ale konkluzja o pożądaniu Rosji dla Polski rozmyła wystarczająco wątpliwości . Moją konkluzją mogła by być łagodna wersja godna jednych z podobnych "pomagierów" Polsce, starających się stworzyć obraz u odbiorcy, że PiS i totalna kolaboracjo-opozycja antypolska to to samo i trzeba zmienić pilnie Rząd RP a TY Narodzie przygotuj się tylko na pilne pójście do wyborów aby wybrać właściwych ludzi o których w następnym filmie. To tyle ad vocem filmu.
Nie mam przekonania czy warto . Chyba 3 dni temu w programie pana Pospieszalskiego pt. Warto Rozmawiać, redaktor poruszył kwestię ważną pl kontraktów wykonawczych dla inwestycji infrastruktury publicznej/państwowej . Wymownym, choć spodziewanym była ujawniona kwota ok. 10 mld zł ( na 2015r.) niezapłaconych kwot dla pl firm podwykonawczych przez zagraniczne firmy patronujące tym inwestycjom jako główni wykonawcy. Tak, bo głównie zagraniczne firmy otrzymywały gł. wykonawstwo w przetargach . Obecnie na chyba 7 firm, 5 zagranicznych firm nadal otrzymuje kontrakty jako gł. wykonawcy. Chociaż jestem temu przeciwny ( wierzę że i PiS i Rząd RP a szczególnie Premier RP pan Mateusz Morawiecki), nie mam pretensji o ten stan rzeczy do PiS-u/Rządu RP. Sam w ostatnich kilkunastu latach spotykałem ludzi, którzy jakby z niczego , ciężką pracą potworzyli firmy (branża budowlana) ale mafijna rzeczywistość tamtych czasów (systemowe zwijanie Polski) z udziałem pirackich ustaw, banków w tysiącach je rozkładały na łopatki, nie rzadko doprowadzając właścicieli do samobójstw. Były to też firmy liderujące w wielkości, jak chociażby PBG ( też budowa stadionu narodowego). Najwyższa szkoła jazdy tę firmę w postaci dryfującej ( w ogóle) doprowadziła do roku 2015r. po konfrontacji z systemem bezwarunkowo wyniszczającym co polskie. Rząd RP niebywałą inżynierią finansową po 2015r. doprowadził porozumienia wielu firm podwykonawczych z PBG i umożliwił nawet wyjście ze statusu upadłości przy konsekwentnym spłacaniu wierzytelności oraz nabywani kolejnych kontraktów. Tylko obecne spłaty wierzytelności nabytych byciem nieuniknioną ofiarą systemu zwijania Polski przed 2015r. tę firmę obecnie ogranicza przed pozyskiwaniem największych kontraktów budowlanych jako generalny wykonawca. Niestety to jest chyba jedna obok Polimex Mostostal firma polska która ocalała i może przymierzać się do generalnego wykonawstwa największych kontraktów .
Te zagraniczne firmy do 2015r. w biały dzień niszczyły wszystko co polskie, naciągnęły na barki Polaków wielo-miliardowe długu za najdroższe w Eu autostrady i na koniec pozostawiając państwu polskiemu ok. 10 mld zł wierzytelności, których one nie zapłaciły tysiącom pl podwykonawców.
Rząd RP biorąc całą sytuację pod uwagę, pod kątem szans pl firm budowlanych, obniżył kilkukrotnie kwoty gwarancyjne przystępujących do przetargów o wykonawstwo generalne inwestycji. Niestety branża ledwie przetrwała .
Nie wiem tylko co się działo w głowie pana redaktora Pospieszalskiego, bo był wyjątkowo wzburzony i wręcz atakował/uniemożliwiał wypowiedź obecnego ministra próbującego cokolwiek wyjaśniać, także to odnośnie zmniejszenia kwot gwarancyjnych.. |
|
|
|
|