IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"ŻYDY" i "CHAMY" - rekultywacja
Autor Wiadomość
Trapp 
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 11:52   "ŻYDY" i "CHAMY" - rekultywacja

za chwilę ma być podpisana umowa o współpracy :!: Przejrzałem net , a tam cicho ( tylko na WP troszkę ) nawet na Gazeta.pl cicho . Co się dzieje :?:

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 13:07   

Tzn. chodzi ci o lewacką odmianę AWS, która powstała jakieś 40 min temu?
Bo ani z tytułu, ani z treści posta nie można tego z całą pewnoscią wnioskować...

Trapp 

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 13:19   

Młody jesteś ale się domyśliłeś :wink: myślę że starsi wiedzą doskonale o kogo chodzi :!: Mam nadzieję że to będzie ich BÓJ OSTATNI :!:

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 13:28   

Cóż, specjalnie mnie ten sojusz nie zaskoczył- ma nawet dobre strony- ostatecznie rozwiewa wszelkie wątpliwości na temat sympatii lewosolidarnościowców, a pośrednio rzutuje na ich powiązania z czasów PRL.
Co nie zmienia faktu, że to porozumienie rozleci się przy pierwszej okazji, a jego główną (i zapewne jedyną) zasługą dla historii pozostanie ostateczne rozwiązanie PDrastycznego problemu... Bo klasyczniejsza postkomuna wyjdzie bez szwanku, tak jak w tych zapasach ze świnią...

Trapp 

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 14:21   

Są i negatywy . Elektoraty raczej się nie sumują . Mimo wszystko dla części elektoratu partner będzie działać jak płachta na byka i nastąpi pewnie wzmocnienie Samoobrony i PO . Co prawda PD to już chyba nie ma z czego spadać , ale LSD już tak :)

Półkownik 
Stary Basior

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 16:12   

No to nam się wszelkie komusze świństwo zlało.
Ale i tak pozostaną bezpłodni z braku łona.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 17:16   

Dlatego Biedroń gardłuje za adopcją.

belpher 
członek zarządu koła

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 17:18   

W wyborach do sejmików mają co najmniej 13%! Za kazdy procent mniej stawiam 1/2 litra czystej wódki każdemu, kto się do mnie zgłosi(sic!). W dłuższej perspektywie to oczywiście korzystne dla nas, ale chwilowo to ich sukces!

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 17:21   

Zmodyfikowałem tytuł wątku, coby uniknąć wszelkich kontrowersji.

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 20:44   

się doczekaliśmy; trochę to trwało, ale się stało. No to do dna ;)

bateria helska 
NaczDyrDUPS

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 20:55   

Sojusz obronno-zaczepny - Olejniczak mocno obszczekał PO. Cóż to, czerwona linia PO - PD przestała działać?

Z nadzieją powtarzam swoją tezę o tonizującym wpływie PeDecji na wszelkie byty polityczne, które znajdą się w jej bezpośredniej bliskości - wpływie jako czarnej dziury, rzecz jasna.

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 21:26   

bateria helska napisał/a:
Olejniczak mocno obszczekał PO.
swoją drogą PO się wmanewrowała; z jednej strona byli "przyjaciele z PiS'u" z drugiej "zjednoczona" (i głodna przetrwania) lewica a sami paradują z Wałęsą... z prawej mur, z lewej mur i Wałęsa w ekipie. No to na dno ;(

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2006 22:30   

Sic transit gloria mundi!

bateria helska 
NaczDyrDUPS

Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006 11:07   

macsoc napisał/a:
bateria helska napisał/a:
Olejniczak mocno obszczekał PO.
swoją drogą PO się wmanewrowała; z jednej strona byli "przyjaciele z PiS'u" z drugiej "zjednoczona" (i głodna przetrwania) lewica a sami paradują z Wałęsą... z prawej mur, z lewej mur i Wałęsa w ekipie. No to na dno ;(

Tak sobie pomyślałem, że Nowy Kwartet mógł dokonać pewnej analizy. I ojcowie-założyciele doszli do wniosku, że mając u siebie tuzy, które już raz odsunęły Tuska od władzy (partyjnej, w UW), urzędujące w ugrupowaniu, które miało być różowszą alternatywą dla PO, mogą pójść na całość, czyli zaatakować frontalnie obie najpoważniejsze siły, oczywiście - z postawieniem akcentu na PiS.

Dla mnie to racjonalne. SLD i Borowiki do tej pory wykorzystywały wojnę na górze, ograniczając się do złośliwych docinków. W sytuacji powyborczej nie miało specjalnego sensu atakowanie PO dowalającej PiS-owi. Teraz kalkulatorki wyborcze uruchomiono na nowo i socjomatematykopatom wyszło, że pewnie ze wsparciem "żelaznych autorytetów" łatwiej będzie ukruszyć kilka procent z elektoratu PO niż PiS-u.

Analogia MS-a z murem po obu stronach wydaje się trafna, od siebie dodałbym, że to mur kos osadzonych na sztorc, a na taki Doppelschtoss Tuski, Rokity, Komorowskie, Niesioły-Niezbierały przygotowani na pewno nie są. Trudno być Rycerzem Skwaszonego Oblicza, gdy ma się przed soba perspektywę błyskawicznego głębokiego tatuażu.
Gdybym miał doradzać PiS-owi, to zasugerowałbym przyjęcie taktyki czerwonych z okresu po wyborach - wygrywać antagonizmy Nowy Wspaniały Kwartet - PO: "Panie, tłuką się jak dresiarze, a tacy niby porządni".
A przede wszystkim każdym dostępnym środkiem walczyć o utrzymanie przez Śpiewaka pozycji eksperckiej w PO - facet jest dla mnie po prostu nie do przecenienia.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006 16:31   

Posprzątałem. Posty nie na temat poszły do Tatarzyna. :evil:

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006 23:09   

Cytat:
Za kazdy procent mniej stawiam 1/2 litra czystej wódki każdemu, kto się do mnie zgłosi(sic!).

Możesz mieć, niestety, rację... Ale ja jestem optymistą- stawiam, że nie będą mieli więcej niż 10%. Z braku jednak funduszy wódki nie postawię, najwyżej piwo i to w dośc śmiesznych ilościach :)

Odpowiedz do tematu