IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
W sprawie "żółtej kartki"
Autor Wiadomość
Wojtek K 
sekretarz zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Wto 05 Wrz, 2006 16:06   W sprawie "żółtej kartki"

Szanowni moderatorzy oraz administratorzy.
W zeszłym tygodniu została mi przyznana "żółta kartka". Jednak do tej pory nie wiem nawet którego dnia i za jaki występek. Prośba z mojej strony - chciałbym się przynajmniej dowiedzieć za co, aby zachowań niosących za sobą ukaranie unikać.
Pozdrawiam

Akiko 
Banita

Wysłany: Wto 05 Wrz, 2006 16:24   

Tez chcialam sie dowiedziec w sprawie swojej.
Dwa razy grzecznie pisalam do osoby od ktorej dostalam....nigdy nie dostalam odpowiedzi.
Nawet na priva.

Wojtek K 

Wysłany: Wto 05 Wrz, 2006 22:24   

Hmm, zastanawiajacy brak odpowiedzi. Na PW tez nie :(
Czyzby omylkowa "zolta kartka"?

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Wto 05 Wrz, 2006 23:19   

prośba do "karzącej ręki" o udzielenie wyjaśnień (sądziłem, że wraz z kartką wędruje link do posta stanowiącego podstawę dla ostrzeżenia...kolejna sprawa techniczna do poprawienia, jeśli tak nie jest)

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Wto 05 Wrz, 2006 23:50   

Powinno być powiadomienie na e-mail o takiej treści:

skrypt napisał/a:
Hello, [nick Użytkownika]

Your account on IVRP.pl has recived a warning.
You have now a total of 1 warnings, if you somehow receive more than 10 your account will be
blocked.

The reasons for this are numerous, this warning is received because of this post:
ivrp.pl//viewtopic.php?p=xxxxx#xxxxx
that you made.

Here are a reminder of some of the terms you accepted when you registered, we kindly ask you to
respect them in the future

Quote:
"You agree not to post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening,
sexually-orientated or any other material that may violate any applicable laws. Doing so may lead to
you being immediately and permanently banned"

If you don't see why you've recived this warning you could try contact [nick karzącej ręki ;) ], who gave the warning,
explaining your post,
and that you don't understand why this warning is given.

--
Pozdrawiamy, administracja.

Zresztą zaraz sprawdzę, czy to jeszcze działa. :twisted:

--------------------------------------------

P.S. Nie działa. :evil:

Wojtek K 

Wysłany: Śro 06 Wrz, 2006 00:29   

Dzieki Hegemon. Narobilem sobie tych accountow i siem pogubilem :lol: Mea culpa.
Ale - niby wiem od kogo (co jest malo istotne) i moge podejrzewac za co.Ale bez komentarza moderatora do calej akcji to niestety jest dalej ulomne. Dostaje kartke "na sucho" z linkiem do wpisu (calego threadu) i mam sie zastanawiac za co i od kogo :shock:
Czyz nie byloby latwiej jakby moderator nie zgadzajacy sie z moim twierdzeniem (uznajacy je jako nadajace sie do ostrzezenia) napisal mi dlaczego?
I uwazam przy tym ze takie sprawy (odwolania od decyzji moderatora) powinny byc wyjasniane w oddzielnym dziale do ktorego dostep maja tylko moderatorzy oraz delikwenci przez nich ukarani. Publiczne rozwiazywanie takich spraw nie ma sensu.
Jako modyfikacje do forum chcialbym zaproponowac rowniez mozliwosc wpisywania sie w tym dziale (mod/member) osobnikow zbanowanych. Naprawde bardzo nieprzyjemna rzecza jest czytanie opini moderatorow (czlonkow forum mniej bo przewaznie sa przychylne - moze dlatego ze wlasnie taka a nie inna jest obecna struktura forum) bez mozliwosci ustosunkowania sie do nich. To tak jak w sredniowieczu - to jest zlodziej i wiara wyje z potepieniem... Takie sady kapturowe...
A w sumie to forum jest jednym z najlepszych jakie natrafilem w bezkresie WWW. Ale nie nalezy zapominac, ze nawet ktos, uznany przez pilnujacych porzadku na tym forum, za "przestepce" powinien miec prawo do obrony.

Prawa i obowiazki...

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Sob 14 Paź, 2006 17:07   Czy ktos "odpłaca" mi się...

Zgadzam się z Wojtkiem K. Z tego co pisze wynika, że szczerze wierzy w wolnosć słowa i wyrażania swoich opinii. Forum jest własnie do tego celu.

Autorzy opinie skrajnych i wyrażanych w sposób niecywilizowany, lub ze złosliwymi atakami personalnymi, stopniowo będą samo przez się nieczytani, lub ignorowani przez resztę forumowiczów. Wówczas sami poprawią się, albo zrezygnują z uczestniczenia.

Interwencja moderatora jest potrzebna i powinna być zdecydowana w skrajnych wypadkach siania komunistycznej propagandy (a to niestety zdarza się, pod rozmaitymi maseczkami...), oczywistych kłamstw, ubliżania innym użytkownikom, itp. grubszych przewinień. Jeżeli powiadamianie, o którym pisze Hegemon nie działa, to zalecenia Wojtka K mają sens.

P.S. Wysłałem 518 postów, a pokazanych jest 450? Czy to jest kara za cos? Czy ktos na górze forum nie lubi moich otarcie proPiSowskich opinii?... Przyznam się jak między przyjaciółmi, że moją życiową ambicją nie jest awans na BECZKOWOZA (...kto to wymyslił?...), ale to, że piszę tylko dwoma palcami i b. nie znoszę fałszerstwa. Nie byłem dyrektorem w PRLu, gdzie księgowy, przed zatrudnieniem w PGR, na pytanie: "Ile jest dwa plus trzy?" musiał pochylając głowę odpowiedzieć: "A ile towarzysz dyrektor sobie życzy...". Prosiłbym o korektę. :lol:

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Sob 14 Paź, 2006 20:43   

Cytat:
Wysłałem 518 postów, a pokazanych jest 450?

Ja zauważyłem, że są niezgodności w liczbie wysłanych tematów, ale kładę to raczej na karb jakichś technicznych ułomności, tak, jak wspomniane problemy z cytowaniem...

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Sob 14 Paź, 2006 23:35   Czyżby sabotaż?...

Wszystko jest do naprawienia. Jeżeli licznik servera nie działa, to myslę, że można to zrobić ręcznie. U Ciebie zginęło 1% postów, u mnie aż ponad 15%! A niektórzy mają więcej, niż wysłali... :shock: :oops: Sprawdź! Cos tu jest nie tak... Podejrzewam tajnego agenta z SLD, PO, PSL i im podobnych, robiącego krecią robotę, ażeby zniechęcać zwolenników PiS do pisania do naszego forum... :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu