wcześniejsze emerytury |
Autor |
Wiadomość |
komuchomor przewodniczący koła
truciciel socjalizmu
|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 17:22 wcześniejsze emerytury |
|
|
Kolejorze żądają wcześniejszych emerytur. Niedługo nie będzie komu na nie pracować. Oczywiście prywatyzacja kolei załatwiłaby sprawę, ale po co. Neleży dotować i głaskać po potylicy...
Pozdrawiam! |
|
|
Barry_Kent sekretarz zarządu koła
|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 20:06 |
|
|
Protest kolejarzy to już taka polska bożonarodzeniowa tradycja.
Nawiasem mówiąc jest to kolejny sprawdzian dla pisowskiego rządu. Pod protestem górników się ugiął - jak będzie teraz?
Czarno to widzę, jako, że jednym z filarów PiSu obok Radia Maryja jest "Solidarność", a przywódca kolejowych anarchistów - Stachu Kogut został nawet pisowym senatorem. |
|
|
|
|
Psuj Wolny Strzelec
Pogromca Smoków
|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 20:10 |
|
|
Do protestów kolejarzy to nawet ja się zdążyłem przyzwyczaić- kiedyś jeszcze myślałem, że naprawdę zastopują pociągi i nie będę musiał do szkoły chodzić, ale się zawiodłem
Ja tam nie wiem, czy coś na tych swoich protestach ugrali, ale wytrwali to oni są. |
|
|
Półkownik Stary Basior
|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 20:21 |
|
|
Kiedyś byl taki toast:
Za zdrowie naszych kolejarzy, bo gdyby nie oni to węgiel do ruskich na własnych barkach musielibyśmy nosić. |
|
|
|
|
Wojtek K sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 20:33 |
|
|
Półkownik napisał/a: |
Kiedyś byl taki toast:
Za zdrowie naszych kolejarzy, bo gdyby nie oni to węgiel do ruskich na własnych barkach musielibyśmy nosić. |
Byly tez takie:
zdrowie wasze w gardlo nasze
|
|
|
|
|
Kosiarz członek zarządu organizacji powiatowej
Kurier
|
Wysłany: Śro 20 Gru, 2006 07:52 |
|
|
A może by tak obywatele zastrajkowali i nie jeździli koleją. Może wreszcie te tumany ze związków zrozumiałyby, że PKP jest firmą usługową i jak sama nazwa wskazuje świadczy usługi przewozu ludzi. Nie ma ludzi nie ma kolei. Proste? Nie dla wszystkich.
A pro po kolei.
Przez moją miejscowość przejeżdża ostatnio dwa pociągi osobowe dziennie, dziesięć lat temu pociągi kursowały co godzinę. Ale "mondrzy" kolejarze tak zmieniali rozkłady jazdy, że ludzie przestali jeździć PKP i przestawili się na komunikację autobusową. Po kilku latach "mondrzy" z MZK (Miejski Zakład Komunikacji) zaczęli zmieniać rozkłady i pasażerowie zamienili autobusy na własne samochody! I przy tych wszystkich korowodach jeden pan z busem wozi ludzi i mu się to opłaci. Ale jeździ wtedy kiedy pasuje to ludziom! |
|
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 25 Gru, 2006 19:19 |
|
|
Stare przyslowie: "Ojciec porzadny, matka porzadna, a syn kolejarz"... Nie wiem skad to sie wzielo i nie lubie takich zartow. Trzeba miec szacunek dla wszystkich uczciwych i moralnych zawodow.
Domaganie sie przez niektorych kolejarzy dodatkowych swiadczen, lub przywilejow, uwazam za sprzeczne z interesem kraju, ktory dopiero od roku zaczyna wychodzic z postkom. balaganu i bezprawia. Obecny rzad nie ma srodkow na takie luksusy, jak n.p. przedwczesne emerytury dla kolejarzy. Czym to zreszta moze byc uzasadnione? B. wiele zawodow wymaga pracy w nocy i sa bardziej niebezpieczne, niz zawod kolejarza.
Biedna Polska ma juz najwiecej, procentowo, emerytow i innych na zasilkach rzadowych wsrod krajow europejskich i nie tylko europejskich, czesto na podstawie sfalszowanych zaswiadczen lekarskich.
Z Nowym Rokiem, zycze polskim kolejarzom wiekszego poczucia odpowiedzialnosci obywatelskiej za losy swojego kraju. |
|
|
uzyszkodnik sympatyk
|
Wysłany: Wto 26 Gru, 2006 00:34 |
|
|
A ja nie miałbym nic przeciw temu, żeby każdy mógł iść na emeryturę kiedy mu się zywnie spodoba. Pod warunkiem, że dostanie taką emeryturę, na jaką sobie zarobi |
|
|
|
|
zj55 członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Wto 26 Gru, 2006 07:31 |
|
|
Zlikwidować biurokractwo, bandyctwo, kolejnictwo i zlikwidować wszystko.
K.K. |
|
|
|
|