Forum IV RP na serwisie PiSu. |
Autor |
Wiadomość |
macsoc Emerytowany Ojciec Dyrektor
|
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 23:08 |
|
|
Zgred napisał/a: |
Jeśli to forum ma mieć jakikolwiek sens to nie może być forum partyjnym czy forum "głosujących na PiS".
Kampanie wyborcze od niepamiętnych czasów owocowała na naszym forum wysypem wszelakich: przeciwników, zwolenników i wariatów; z reguły był to czas dla forum stracony.
Bieżączka jest z reguły nudna i bezproduktywna. |
innego rodzaju owocem - najgorszym - były wewnątrz forumowe podziały i pożegnania. Jeśli Państwo to Okręt, nie doprowadzajmy go do sytuacji statku pirackiego, z którego odejście poza portem może nastąpić tylko po desce do morza. IV RP to idea i jak wiele innych idei jest raczej nieosiągalna, ale to jeszcze nie powód, by do niej nie dążyć, a zwłaszcza po trupach a zwłaszcza - zwłaszcza - po trupach przyjaciół i znajomych (choćby tylko internetowych).
Forum IV RP to forum wyborców wszelakich partii, choć wielu (w tym i ja) widzi sens głosowania tylko na PiS. Forum PiS to już inna specyfika (tak sobie to wyobrażam, znając stan obecny) i potrzeba tam innych zasad moderacji i administrowania.
A pogadać można, a nawet warto. Może się coś urodzi?
|
|
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 02:15 |
|
|
Zgred napisał/a: |
Jeśli to forum ma mieć jakikolwiek sens to nie może być forum partyjnym czy forum "głosujących na PiS". >>> Bieżączka jest z reguły nudna i bezproduktywna. |
Absolutna zgoda. Nie musimy być forum PiS i nie będziemy. Jeżeli link do Forum IV RP zaistnieje na ich głównej stronie, to zostanie tam również po kampanii wyborczej. A najwięcej skorzysta z tego RP naszych marzeń.
macsoc napisał/a: |
>>> IV RP to idea i jak wiele innych idei jest raczej nieosiągalna, ale to jeszcze nie powód, by do niej nie dążyć>>> Forum IV RP to forum wyborców wszelakich partii, choć wielu (w tym i ja) widzi sens głosowania tylko na PiS. Forum PiS to już inna specyfika >>> A pogadać można, a nawet warto. Może się coś urodzi? |
Więcej wiary, Kolego! Transformacja do IV RP, chociaż jest b. trudna, to jest jednak łatwiejsza do wyobrażenia, niż było np. wyzwolenie się z pod Sowietów.
Zamiast "gadać" lepiej trzeba działać i wtedy, chyba, coś pozytywnego z tego wyniknie.
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 12:32 |
|
|
Piękna idea, sęk w tym, że jeśli wierzyć Krzysztofowi Kononowiczowi, "niczego nie będzie". I co wtedy? |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 13:45 |
|
|
Wtedy nic nie będzie! Kimkolwiek jest ten prorok (?) KK, przydał by się jemu zastrzyk OPTYMIZMU.
@ Hegemon: Proszę usunąć te J.E. i pozostawić tylko - Edwill. Z góry dziękuję. |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 14:08 |
|
|
I tu mamy problem, jako że ambasadorowi nadzwyczajnemu i pełnomocnemu zwyczajowo przysługuje tytuł Ekscelencji. Czy stać nas ta tak ostentacyjne zerwanie z tradycją - oto i pytanie!
Tym niemniej zobaczymy, co da się zrobić |
|
|
Psuj Wolny Strzelec
Pogromca Smoków
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 21:09 |
|
|
Wichura napisał/a: |
Nie zawsze słowo "szaleniec" musi mieć negatywne zabarwienie podobnie jak słowo "głupek", "wariat" etc. |
Oj, i jeszcze sugestia, że moderator coś źle zrozumiał (a przecież wiadomo, że moderatorzy tego Forum są nieomylni)... Tylko moja nadzwyczajna łagodność powstrzymuje mnie przed usypaniem zgrabnego stosiku
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 03:02 |
|
|
Hegemon napisał/a: |
I tu mamy problem, jako że ambasadorowi nadzwyczajnemu i pełnomocnemu zwyczajowo przysługuje tytuł Ekscelencji. Czy stać nas ta tak ostentacyjne zerwanie z tradycją - oto i pytanie!
Tym niemniej zobaczymy, co da się zrobić |
Ja, sługa Waszej Wysokości, niegodny tak zacnego tytułowania, odważam się zauważyć, że Waszej Wysokości poczucia humoru i zdolności dyplomatycznych nie brakuje. Za to mnie brakuje kwalifikacji, nie wspominając o zdolnościach dyplomatycznych (bo walę... prosto z mostu), do tak zaszczytnej funkcji, jaką jest pełnienie obowiązków ambasadora.
Przeto, nie będąc niespełna rozumu, uważam tą nominację za nie zasłużoną i za wielką dla się i pospólstwa niespodziankę. Baczny jednak na niedawne nominacje pewnych, nawet mniej zasługujących stanowisk premierów i ministrów rządu jegomości, decyduję się przyjąć nowe obowiązki z łaskawych rąk Waszej Wysokości i pokładanego we mnie zaufania nie zawieść.
P.S. Nadal oczekuję odpowiedzi z dworu JKM na temat linka Forum IV RP.
Sługa uniżony,
- Edwill
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 11:10 |
|
|
JKM???!! |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 13:05 |
|
|
Użyłem "dwór JKM" w kontekście beztroskiej i humorystycznej wymiany z Waszą Wysokością. Przeto zaskoczyła mnie nadmierna ilość ikon w odpowiedzi.
"Dwór" to przenośnia, to nawet nie rząd PiS, to tylko posłowie od których zainteresowania się, tą obopólnie ważną sprawą, można by się spodziewać. Dokładniej: można mieć jakąś nadzieję na ich zainteresowanie się.
Apeluję do wszystkich forumowiczów o aktywne włączenie się do tej akcji. Niektórzy z Was mogą skuteczniej załatwić tą sprawę, niż ad hoc mianowany ambasador. A zatem do dzieła |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 13:31 |
|
|
Ale że JKM? |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 15:01 |
|
|
Czy będąc "ambasadorem" nie mogę pisać do "Jego Królewskiej Mości"
Nasz link na web page PiS, ma lepsze szanse na rozpowszechnianie naszych odpłukujących umysły Polaków wywodów, niż obecnie czytanych na mało znanym w kraju naszym Forum. Nawet b. nieudolnie prowadzone forum dyskusyjne PiS, miało trzy tygodnie temu 180 użytkowników, a tuż przed zamknięciem ponad 650. Gdyby pojawiło się tam nasze, widzę tylko sukces
Zainteresowanie tą ideą wśród naszych użytkowników i ich ewentualne działania są nie do przewidzenia. Na PW otrzymałem tylko dwie sugestie... |
Ostatnio zmieniony przez Edwill Pon 17 Wrz, 2007 15:43, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 15:35 |
|
|
Można pisać: "Do Ssawek Beczkowoza" |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 15:49 |
|
|
WW pozwala używać sobie języka nie znanego w moim ambasadorskim kręgu. Ssawki Beczkowoza A z czym to się je
PS. Odpowiedź WW nadeszła w czasie mojego edytowania poprzedniego postu. |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 16:44 |
|
|
Beczkowóz jest od odsysania różnego paskudztwa, które od czasu do czasu przypełza na Forum. Obawiam się (i nie tylko ja), że wkrótce może go tu być całkiem sporo |
|
|
macsoc Emerytowany Ojciec Dyrektor
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 19:37 |
|
|
Beczkowóz jest od odsysania różnego paskudztwa, które od czasu do czasu przypełza na Forum. Obawiam się (i nie tylko ja), że wkrótce może go tu być całkiem sporo |
normalnie, można by pomyśleć, że nie lubisz tej roboty, no normalnie...byś lepiej pogonił Blackiego w wiadomym temacie blogu, czas to chyba ujawnić co byśmy rośli w siłę i dostatniość i wogóle
JE Ambasadorze - działajcie, jak potraficie najlepiej, pamiętając, że volenti non fit iniuria
|
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 19:39 |
|
|
Nie rozumieć - co ma Dostatni z ff do siły Foruma?
pogoniłem |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 21:03 |
|
|
JE Ambasadorze - działajcie, jak potraficie najlepiej, pamiętając, że volenti non fit iniuria |
Działam i będę działał, ale było by jeszcze lepiej, gdybyście Wy, tam na miejscu, włączyli się do tej akcji. Z góry dziękuję! = Thank you from a mountain!, jak to kiedyś ktoś przetłumaczył dosłownie.
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 21:06 |
|
|
No, ja ze swej strony już grzeję ssawy |
|
|
Black^Widow Oberfeld-Hebel
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 12:43 |
|
|
Pozwole sobie , sprowadzic te dyskusje z wielce zaszczytnych i wznioslych wyzyn Olimpu na nieco nizszy pulap, blizej ku gajom oliwnym i winnicom rozkosznie upalnym
Zadam pytanie rzeczowo - jak widzialby J.E. Ambasador - w praktyce integracje z forum PIS ?
(nie zaprzeczam idei a tylko chcialbym sprecyzowac nieco ) :ink na stornie PISu to jedno - i oczywiscie nie ywmaga z naszej storny wlasciwie niczego, a integracja z forum to juz zupelnie inna sprawa. Bo forum wymaga mijesca, i skarbnicy tresci - baza danych tez zwanej
A ta juz , utrzymywana od ladnych lat paru , nie moze latwo byc przeniesiona na obce miejsce "pod niewiadomym niebem" (a sislej mowiac zaimportowana ot tak sobie do nie wiedziec jakiego enginu - tego sie po prostu zrobic nie da)
Osobiscie juz predzej widzialbym scenariusz, w ktorym MY zalozylibysmy - nowe forum PIS - na serwerze wykupionym i oplacanym przez Partie, i tam bysmy go utrzymywali, zabezpieczali i moderowali, jednoczesnie ocyzwiscie zajmujac sie NASZYM KOCHANYM ZAKATKIEM. FOrum byloby na stale podlinkowane pod storne PISu, stare posty moznaby nawet poprzenosic, choc tu duzo 'roboty recznej byloby' ... Oczywiscie wteyd, mozliwe bylyby wszelkie zaciesnienia wspolpracy, wzajemne linki itp itd, jednak technicznie bylyby to dwa ODDZIELNE ORGANIZMY
Tyle mojego glosu i propozycji
Pozdrawiam |
|
|
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 12:54 |
|
|
BTW nie moglem pozostawic
byś lepiej pogonił Blackiego w wiadomym temacie blogu, czas to chyba ujawnić co byśmy rośli w siłę i dostatniość i wogóle |
Tak jak juz pisalem kol. wichurze w PMie - jak tylko przewala sie goraczki "kampanii wrzesniowej" na obu moich uczelniach (czytaj gromady wygladnialych i rzadnych zaliczen studentow- dla ktorych nic tylko organizaowac projekty, kolokwia itp sprawy musimy ) - wezme sie ochoczo do pracy nad czescia blogowa naszeog serwisu .
Pozdrawiam
|
|
|
Stary Belf Sprzątacz Tego Forum!
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 13:30 |
|
|
Co do forum PiS. Już i tak jesteśmy tak postrzegani przez naszych partnerów politycznych (vide: "Sio na ivrp!"). Jednakże:
1) jestem przeciwny zaszufladkowywaniu Naszego Forum jako forum PiS. Na Naszym Forum wypowiadają się osoby o róznych poglądach, niekoniecznie zgodnych z linią programową ugrupowania popieranego przez większość Sz. Forumowiczów (vide: Emigrant, Szymon Cygielski czy Remov);
2) nasze Forum powinno pozostać inicjatywą prywatną, niezależną od jakiejkolwiek partii politycznej, aczkolwiek nie miałbym nic przeciw temu, aby na Naszym Forum umieścili swoje bannery kandydaci na posłów z listy PiS, oczywiście coś za coś - banner za reklamę Naszego Forum wśród członków i sympatyków PiS (np. przez podlinkowanie Forum w widocznym miejscu, do strony kandydata na posła);
3) niezależność i trzeźwy osoąd sytuacji to powinno być wyróżnikiem Naszego Forum. IV RP do czegoś przecież zobowiązuje. |
|
|
|
Trapp baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 14:24 |
|
|
Black^Widow napisał/a: |
Osobiscie juz predzej widzialbym scenariusz, w ktorym MY zalozylibysmy - nowe forum PIS - na serwerze wykupionym i oplacanym przez Partie, i tam bysmy go utrzymywali, zabezpieczali i moderowali, jednoczesnie ocyzwiscie zajmujac sie NASZYM KOCHANYM ZAKATKIEM. |
Coś mi się wydaje że albo jedno albo drugie forum, jeśli na poważnie mielibyśmy zajmować się forum partyjnym to mogłoby być to ze szkodą dla tego forum. Oczywiście jeśli ktoś jest do tego chętny to czemu nie.
|
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło. |
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 15:18 |
|
|
daru napisał/a: |
Coś mi się wydaje że albo jedno albo drugie forum, jeśli na poważnie mielibyśmy zajmować się forum partyjnym to mogłoby być to ze szkodą dla tego forum. Oczywiście jeśli ktoś jest do tego chętny to czemu nie. |
Ja nie mam czasu, zmieniam stan cywilny...
...za dwadzieścia lat, jak dobrze pójdzie
|
|
|
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 16:13 |
|
|
Ja nie mam czasu, zmieniam stan cywilny... |
Ja rowniez...
Na beznadziejnie-zniewolony
Pozdrawiam
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 21:36 |
|
|
~~~ ~~~ |
|
|
Psuj Wolny Strzelec
Pogromca Smoków
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 22:22 |
|
|
czytaj gromady wygladnialych i rzadnych zaliczen studentow |
Studentom wpisy dawać, trudności nie robić, coby problemów z dostaniem stypendium nie mieli!
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 03:13 |
|
|
Zadam pytanie rzeczowo - jak widzialby J.E. Ambasador - w praktyce integracje z forum PIS ?
(nie zaprzeczam idei a tylko chcialbym sprecyzowac nieco ) link na stronie PISu to jedno - i oczywiscie nie wymaga z naszej storny wlasciwie niczego, a integracja z forum to juz zupelnie inna sprawa. |
Nie myślałem o integracji z forum PiS, zresztą ono teraz nie istnieje, lecz o naszym linku na stronie PiSu. O innych sprawach wiem nie wiele.
@TLM: B. dobre uwagi. Zgoda!
@ Black^Widow and Hegemon: Gratuluję Wam odwagi podjęcia tak ważnej w życiu decyzji Zastanawiam się, czy Wasze młode żony nie nieumożliwią Wam, zupełnie, uczestniczenia w Forum.
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 12:57 |
|
|
Cuś tam przecie maczkiem napisałem, ale że nikt nie zadał sobie trudu przeczytania, to i pjesa pewnie pochować przyjdzie
~~~ ~~~ |
|
|
|
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 13:23 |
|
|
Edwil napisał/a: |
@ Black^Widow and Hegemon: Gratuluję Wam odwagi podjęcia tak ważnej w życiu decyzji |
Ehm,...
cichym cichutkim glosem , niesmialo sprostuje
zem jeszcze nie podpisal niczego ... (procz umowy lojalnosciowej w PlusGSM)
Decyzja istotnie powazna, niemniej jeszcze na razie ciagle przede mna
Cytat: |
Zastanawiam się, czy Wasze młode żony nie nieumożliwią Wam, zupełnie, uczestniczenia w Forum. |
j.w. na razie jeno narzeczone najwyrazniej Zreszta - watpie w techniczne
mozliwosci egzekwowania takowego hipotetycznego zakazu. W kwestiach monitoringu ruchu
internetowego i lacza jednakowoz nieco wyprzedzam moja lepsza polowke
Pozdrawiam
z usmiechem of course
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 13:26 |
|
|
Cuś tam przecie maczkiem napisałem, ale że nikt nie zadał sobie trudu przeczytania, to i psa pewnie pochować przyjdzie ~~~ ~~~ |
Nie odpowiadanie na listy, lub telefony, jest tylko jedną z tych najbardziej widocznych spuścizn zacofania społecznego spowodowanego życiem pod komunizmem, tak jak i np. powszechna korupcja, zakłamane merdia, brud i chamstwo na ulicach, itp.
Żyjąc w innym świecie dawno odzwyczaiłem się od takiego traktowania, szczególnie, przez ludzi na jakimś tam poziomie. Widzę teraz, że i ludzie w PiS nie są od tego wolni. Nie zrażam się i będę nadal próbować przebić się przez mur biurokracji, olewającej swoich klientów
|
|
|
|