IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Forum IV RP na serwisie PiSu.
Autor Wiadomość
Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 13:39   

J.E. Edwil napisał/a:
Nie myślałem o integracji z forum PiS, zresztą ono teraz nie istnieje, lecz o naszym linku na stronie PiSu. O innych sprawach wiem nie wiele.
A to bardzo dobry , imho , pomysl. Mysle tez ze moznaby im zaproponowac utworzenie porzadnego forum, ale na serwerze ktory oplaci PIS (przy aktualnych cenach miejsca w sieci - nie jest to jakas astronomiczna kwota - pareset zlotych polskich). Forum mozna zalozyc i wyposazyc we wszystko co mamy pozytywnie sprawdzone i przetestowane TU na miejscu , w ciagu ...powiedzmy 1-2 dni (nie roboczych a po pare godzin). I potem niech sobie tym sami zdministruja - ew. z nasza skromna pomoca. Tak bym widzial merytorycznie mozliwosci ew. wspolpracy technicznej. Istotne jest tu to, ze samo konfigurowanie forum i zakladanie go od nowa, to sprawa daleko bardziej prostsza niz przenoszenie czy integracja czegokolwiek co juz istnieje dluzszy czas :)

BTW, ja tez uwazam ze obecne forum na stronie PISu to zenada :) - i chetnie bym zmienil ten stan rzeczy.

Pozdrawiam

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 17:09   

A może by tak ktoś zechciał wziąć się jeszcze za administrowanie forumem PO? 8)

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 17:19   

Jeszcze jedno, jeśliby ktoś z funkcyjnych miałby faktycznie robić PiSowi foruma, otrzyma na ten czas urlop okolicznościowy, tzn. stanie się zwykłym użytkownikiem, ew. z prawem otwierania wątków w DO i BS.

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 19:35   

@ Black^Widow: Cieszą nas Twoje praktyczne/tech. porady. Jeżeli coś z tej idei wyjdzie, to będziesz nam b. przydatny.

Czekając na emailowe odpowiedzi, dzwoniłem już do Rządu i otrzymałem telefony do osób, które mogą nas zbliżyć do ewentualnego załatwienia sprawy. Telefony nie odpowiedziały. Jutro muszę wstać wcześniej, bo różnica czasu z Polską wynosi 6 godzin. Nie traćmy nadzieji.

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 19:39   

Hegemon napisał/a:
Cuś tam przecie maczkiem napisałem, ale że nikt nie zadał sobie trudu przeczytania, to i pjesa pewnie pochować przyjdzie :roll:

~~~ :mrgreen: ~~~
Ja przeczytalem, nawet zacząłem odpowiadać maczkiem ale skrewiłem mam tak samo :mrgreen:

Cytat:
A może by tak ktoś zechciał wziąć się jeszcze za administrowanie forumem PO?
:lol: :lol: :lol:
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Śro 19 Wrz, 2007 19:57   

Hegemon napisał/a:
A może by tak ktoś zechciał wziąć się jeszcze za administrowanie forumem PO? 8)
ja proponowałem list uwierzytelniający jednemu z użytkowników, co by z pustymi rękoma się nie zwracał do tamtejszego Admina, ale chyba nic nie wyszło. Zresztą w jednym z wątków kilku użytkowników wyjaśnia dzieje swoich nick'ów w kontekście prób opanowania bałaganu na w/w forum byli banowani :mrgreen:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 20 Wrz, 2007 18:54   

W końcu udało mi się zapoczątkować załatwianie tej sprawy z PiSem. Po kilku telefonach do W-wy do rozmaitych urzędów rządowych i do siedziby PiSu, już jestem w kontakcie z właściwą osobą. Rozmawiał ze mną uprzejmie i z zainteresowaniem. B. szybko odpowiedział mi na email, obiecując, że będzie załatwiał sprawę ze swoimi ludźmi odpowiedzialnymi za ich stronę internetową. Mam większą nadzieję, niż wczoraj. :grin:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Czw 20 Wrz, 2007 18:58   

A kto nawiąże kontakt z PO?

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 20 Wrz, 2007 19:09   

Napewno nie Wasz ambasador :!: :razz:

wichura 
Banita

Wysłany: Czw 20 Wrz, 2007 19:18   

Cóż - mój głos jest marny i nie mam nic do gadania, jednak przedstawić swoje zdanie chyba zawsze mogę? Otóż nie jestem zwolennikiem PiS, bo popieram Prawicę RP (Jurka, Zawiszę), choć w najbliższych wyborach zdecydowałem się zagłosować właśnie na PiS. Popieram PiS gdzieś w 90% i dla mnie np. obecny Premier i Prezydent to najlepszy skład od ponad półwiecza. Poza tym to podoba mi się, że Macierewicz jest tam gdzie jest. Co do niezależności to owszem jest ona ważna, jednak moim zdaniem podlinkowanie nie znaczy, że forum będzie forum PiS, bo wcześniej jak był link na stronach Gazety Polskiej to nie znaczyło to, że forum było forum wyłącznie czytelników GaPola. Pewnie szkody dla PiS z tego tytułu by nie było, bo to ogólnie dobra partia, która jest uczciwa. Tak więc jeśli o mnie chodzi to mi to zupełnie nie przeszkadza, a co i jak to już leży w gestii osób zarządzających forum IVRP. :razz:

Dodano:
Dodam jeszcze, że prawdopodobnie po takim podlinkowaniu mógłby się zwiększyć poziom wypowiedzi.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007 22:25   

Myślałem, myślałem (długo i powoli, jak na wolnomyśliciela przystało, lecz intensywnie) aż wymyśliłem rozwiązanie iście salomonowe: link na stronie Nowego Państwa - w porównaniu z projektem J.E. Edwilla ma ono tę niewątpliwą zaletę, że link pomieniony jest już od jakiegoś czasu faktem dokonanym :mrgreen:

Godzi się w tym miejscu zauważyć (to dla młodych wiekiem i/lub świadomością klasową), że prominentny działacz PiS, Adam hr. Beger-Lipiński de Kurviki pełnił w swoim czasie funkcję rednacza tegoż zasłużonego periodyku.

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007 22:33   

a spółka Srebrna wciąż działa :wink:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007 22:41   

To co, przesuwamy czerwoną gałeczkę?

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Nie 23 Wrz, 2007 14:45   

Hegemon napisał/a:
link na stronie Nowego Państwa - w porównaniu z projektem J.E. Edwilla ma ono tę niewątpliwą zaletę, że link pomieniony jest już od jakiegoś czasu faktem dokonanym

Nie pomniejszając salomonowych pomysłów mego przedmówcy... Istniejący już link na stronie NP napewno jest lepszy, niż taki tylko w planach. Ale gdyby taki zaistniał również na stronie PiS, czytanej przez nie porównywalnie większą ilość czytelników, byłoby to dużo lepsze dla naszej (IV RP) sprawy. A nam przecież chodzi głównie ażeby dotrzeć do przeciętnych Kowalskich, a nie intelektualistów czytających NP. Zgoda :?: :neutral:

Dear Hegemon,
I would appreciate, if you would call me just - Edwill; otherwise, I may become an unbearably conceited man. Thank you in advance. :razz:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 25 Wrz, 2007 15:09   

Zapoczątkowany projekt przekazałem, kilka dni temu, w godne ręce Administracji Forum. Wierzę, że będąc na miejscu, znając polskie realia i praktyczne możliwości, oraz metody skutecznego załatwiania spraw, będą oni w stanie uwieńczyć go sukcesem.

Zatem, życząc powodzenia, oczekuję na relacje z postępu tej sprawy. Jeżeli mógłbym czymś służyć, to proszę mnie powiadomić i od razu zacznę działać.

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 02:51   

Wczoraj Szybszy poinformował mnie, że przed wyjazdem przekazał załatwienie tej sprawy całemu gronu administratorów IV RP. Czy chciał by ktoś z tego grona powiedzieć nam co jest załatwiane, lub lepiej - załatwione.

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 12:35   

Dopiero co otrzymałem od kogoś z PiSu odpowiedź. Przekazałem ją, wraz z nowym listem do wyższych władz PiSu, do tych osób w Administracji, których posiadam email adresy. Jeszcze jest szansa.

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 13:00   

Taka mnie myśl naszła w związku z jednym nickiem :roll:
Czyżby groził nam zalew przez morze Czerwone :?: :twisted:

Właśnie JarKacz mówi chyba o części z Nas, czyli o N.P.
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 13:28   

Tak właśnie wygląda na to, że zostałem przez em.O. Dyrektora wyznaczony jako oficjalny przedstawiciel ds. kontaktów z re(d)akcją NP. Ciężkie i niewdzięczne musi to być zadanie, skoro stara gwardia daje nogi :? :| :lol: :mrgreen:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 18:04   

Mojżeszu! Proszę Cię, użyj swój talent i kontakty z Najwyższym do załatwienia tej sprawy z PiS, a nie z jakąś tam mniej czytaną NP. Skoro przeprowadziłeś tłumy przez morze, to to zadanie powinno być a piece of cake- niczym :!: :lol:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 18:15   

Per aspera ad astra! :twisted:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 22:08   

Mojżesz napisał/a:

Nie znam hebrajskiego, Mojżeszu. Czo to znaczi po Polski :?: :lol:

wichura 
Banita

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 22:13   

Edwill napisał/a:
Mojżesz napisał/a:

Nie znam hebrajskiego, Mojżeszu. Czo to znaczi po Polski :?: :lol:
Przez ciernie do gwiazd... :wink: lub tłumacząc na nasz - przez trud do zwycięstwa (czy jakoś tak) :razz: . :smile:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 03:17   

Ciemna, głucha noc, godzina 3:17 w nocy...
Cicho wszędzie, głucho wszędzie
Co to będzie, co to będzie?...

... nie ma odpowiedzi z PiS, nie ma też z Administracji Forum... a Wasz ambasador niecierpliwie oczekuje wiadomości.

W międzyczasie niejaki Stanisław z Warszawy promuje nasze forum inną dostępną mu metodą. :wink:

http://www.pis.org.pl/article.php?id=10013

http://www.pis.org.pl/article.php?id=10005

"Wesołe" jest życie staruszka... :lol:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Pią 05 Paź, 2007 05:12   

Cicho wszędzie, głucho wszędzie
Co to będzie, co to będzie?...

... cho****! Narazie nic nie będzie :!: :sad:

Dostałem odpowiedź z Biura Informacyjnego PiS, że podjęcie decyzji w sprawie dalszego losu forum zostanie pozostawione pod decyzję nowo powołanego Klubu Parlamentarnego PiS. Próbowałem załatwić tą sprawę rozmaitymi sposobami, lecz niestety, do wyborów PiS wydaje się być zajęty ważniejszymi mu sprawami.

Zamiast popełnić harakiri, zdecydowałem się na degradację z tak zaszczytnej posady. :wink: Jako J. E. Ambasador nie załatwiłem sprawy skutecznie i dlatego pokornie proszę o pozostawienie pod moim awatarem tylko: Delegat Polonii, albo Ambasador Polonii. Nadany mi poprzednio tytuł był zbyt pretensjonalny, nawet "na wesoło". Thank you in advance - Z góry dziękuję.

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Nie 07 Paź, 2007 14:47   

...choinka a szkoda. :(
Mialem nadzieje na to ze uda sie cos zrobic jeszcze przed wyborami, zeby wspomoc maksymalnie ten zryw spoleczny... natezenie ludzi dobrej woli ktorym zalezy na pomyslnosci losow naszego Kraju. Tyle spraw czeka na medialne wyprostowanie i odklamanie, albo wrecz wyciagniecie z cienia publicznego "niebytu"
Dobrze ze choc sondaze ida coraz pomyslniej dla PiSu

Pozdrawiam

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 21:04   

Wydaje mi się, że po uspokojeniu się po wyborach osoby odpowiedzialne za web page PiS mogą zainteresować się naszą propozycją. Dajmy im tydzień do otrząśnięcia się z nieprzyjemnych wrażeń, i zacznijmy znowu. Nasze forum byłoby im przydatne.

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 19:35   

Cytat:
Nasze forum byłoby im przydatne.

Tylko czy ewentualne podlinkowanie przez PiS przysłużyłoby się nam? Myślę, że powinniśmy zachować niezależność. Nasz profil i tak jest mocno proPiSowski. Sytuacja, kiedy jesteśmy "właśni", jest znacznie wygodniejsza zarówno dla nas, jak dla PiS (oni nie odpowiadają za nas, my za nich).

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 20:44   

Dokładnie. Osobiście uważałbym kwestię za zamkniętą 8)

Półkownik 
Stary Basior

Wysłany: Śro 24 Paź, 2007 07:22   

PISowcy teraz płaczą, że nie wykorzystali internetu
"Zdaniem innego posła, sztabowcy PiS w ogóle nie wykorzystali internetu. - Nasza młodzieżówka powinna śledzić blogi i fora internetowe i reagować na to, co tam się ukazywało, a my nie zrobiliśmy nic" - skarży się rozmówca "Dziennika".

Odpowiedz do tematu