Blokada konta |
Autor |
Wiadomość |
Piranha członek zarządu koła
Pomogła: 1 raz
|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 20:07 Blokada konta |
|
|
Mam pytanie do Admina.
Dlaczego Vinca nie może się zalogować?Od wczoraj ma blokadę konta.Poprawnie wpisała hasło,ale to nic nie dało.
Czyżby bana dostała? |
|
|
|
|
Ela członek władz krajowych
Pomogła: 9 razy
|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 21:46 |
|
|
Zbanowani mają czerwone nicki.
Zdaje się, że automatyczna blokada następuje po wpisywaniu niewłaściwego hasła ileś tam razy. |
|
|
Przemko członek władz wojewódzkich
|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 21:47 |
|
|
I jest to ban czasowy, góra na dobę. Jak po tym czasie dalej nie można się zalogować to coś jest nie tak. |
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 19:44 |
|
|
Cytat: |
I jest to ban czasowy, góra na dobę. |
O ile doba liczy sobie 13 minut
|
|
|
kazio baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 19:49 |
|
|
to jak z ta Vincą? Może wchodzić? |
|
|
|
|
Przemko członek władz wojewódzkich
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 20:29 |
|
|
Hegemon napisał/a: |
O ile doba liczy sobie 13 minut |
Ha, nawet mi ta liczba pod czaszką kołłątała ale zbyt abstrakcyjna była żeby wziąć to na serio. Ciekawe skąd to wiedziałem, chyba to był PNi. Napisałem "doba" bo przeważnie jest to doba, w najgorszym wypadku.
|
|
|
|
|
uhr przewodniczący zarządu o. p.
Pomogła: 3 razy
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 20:41 |
|
|
Moze wyczyszczenie cookies i historii przeglądania cos da |
Stąd moja zapiekłość przeciw ludzikom, które ściągnęły nam na głowę trampkarza jako jedynowładcę. Była to niby nieznacząca, poczciwa głupota i podłość małych śmierdzieli ale skumulowana dała tragiczne skutki [los] |
|
|
|
|
Yanusson baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 22:49 |
|
|
Sprawdzić, czy hasło logowania na forum jest dobrze zapisane w przeglądarce. |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012 14:18 |
|
|
Od dziś konto blokowane jest na 10 minut po ośmiu nieudanych logowaniach. |
|
|
rz z kropką członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 08:34 |
|
|
Ponieważ nie dostałem odpowiedzi w wątku -- https://ivrp.pl/viewtopic.php?t=14919, zapytam tutaj:
Bardzo proszę o wyjaśnienie, w jakim celu osoby odchodzące z forum miałyby być pozbawione dostępu do PW. To ma być straszak, czy forma odwetu?
Dotyczy to w szczególności Pożegnanych, ale także osób zabanowanych (w dyspozycji administracji).
Moim zdaniem brak możliwości zalogowania powinien następować tylko w sytuacji, gdy ktoś po zalogowaniu może zrobić jakąś krzywdę (powiedzmy -- rozsyłać listy z pogróżkami), albo korzystać z informacji niedostępnych publicznie. Odbieranie PW nie należy chyba do tej kategorii.
Pewnie czegoś nie rozumiem, ale jak można złamać regulamin bez możliwości wpisywania się na forum? |
|
|
|
|
Black^Widow Oberfeld-Hebel
|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 09:45 |
|
|
Drogi rz-cie. Sprawa ma sie tak.
W przypadku banitów to zadecydowalismy kiedyś , kiedyś tam już dawno temu, że, ponieważ do tej grupy trafiają najczęściej Ci którym za grosz kultury osobistej nie stawało nawet by we w miarę cywilizowany sposób napisać zyczenie : "wy ...je wy.......ać " - oznacza to że nie ma powodów do tego by korzystać mieli z któregokolwiek z udogodnień forum .
W przypadku zaś grupy pożegnanych - w większości należą/należeć do nich będą te osoby których działalność na forum była znacząco negatywna oraz w większości byli to ludzie którzy jasno dali nam do zrozumienia że pragną trzymać IVRP w pewnym, bardzo ciemnym miejscu - decyzja była wię c ta sama. Zresztą znowu w większości osoby te wyraziły /wyrażały już wczesniej publicznie chęć odejscia i wypięcia się lepszą stroną ciała. Przyjelismy tu zasadę że Volunti non fit injuria.
Mam nadzieję że wyjasniłem nieco Koledze jego wątpliwości.
Pozdrawiam |
|
|
rz z kropką członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 14:15 |
|
|
Czyli jest to kara, a nie zapobiegliwość. Rozumiem, ale myślę, że powoduje to więcej szkód niż pożytku. A właściwie inaczej -- wydaje mi się, że udostępnienie byłym (choćby nie wiem jak nielubianym i źle wychowanym) uczestnikom forum pewnych (minimalnych) udogodnień nic by administracji nie kosztowało, a użytkownikom (w tym mnie) wyraźnie poprawiło poczucie bezpieczeństwa i współodpowiedzialności za forum.
Ostatecznie przecież, jeśli ktoś chce forum tylko czytać może sobie założyć fafnaście kont i nikt mu nic nie zrobi (bo nie pisując regulaminu złamać się nie da). |
|
|
|
|
|