IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopana
Autor Wiadomość
MS 
Banita

Wysłany: Wto 04 Gru, 2012 21:38   

Super !

Ignac
członek władz krajowych
na fot.: Tadeusz Reytan

Wysłany: Wto 11 Gru, 2012 05:12   

Suchejcie, jak dla mnie takie zakończenie rundy, że na pierwszym miejscu Legia, a na trzecim Polonia, jest w zasadzie OK, zwłaszcza że Wisła kończy na miejscu 12 i zejść niżej będzie jej już stosunkowo trudno.

Ale jak to się do diabła stało? Wytłumaczcie, bo to pytanie z gatunku serioznych: Co się stało się, że drużyna która dominowała w lidze przez dekadę nagle znalazła się w sytuacji, że nie jest w strefie spadkowej tylko z powodu słabości Podbeskidzia?

Yanusson 
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Wto 11 Gru, 2012 23:23   

Beznadziejny sponsor. Łatwiej przeistoczyć się z magazyniera we właściciela fabryk światłowodów, aniżeli stać się dobrym inwestorem w polską piłkę.
Facet kupował sukces poprzez zbieractwo gwiazd, gwiazdek i rozgwiazd. Aż skończyła się łatwa kasa. W ogóle kasa. W Wiśle przez te lata nie dorobili się porządnej szkółki dla młodzieży. Praktycznie nie mają wychowanków u siebie. Resztkom znanych twarzy w drużynie pokończyły się kontrakty - zatem nawet z ich sprzedaży floty nie będzie.

Dla mnie większym zaskoczeniem jest świetne miejsce Polonii W. Po tym, co się działo w przerwie między sezonami obstawiałem, że niedługo będą grali z Granatem Skarżysko Kamienna w jednej lidze. Prezes wariat, piłkarze z łapanki, praktycznie bez kibiców i porządnego stadionu. A jednak 3. miejsce.

JORGE
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Śro 12 Gru, 2012 23:12   

Ignac napisał/a:
Suchejcie, jak dla mnie takie zakończenie rundy, że na pierwszym miejscu Legia, a na trzecim Polonia, jest w zasadzie OK, zwłaszcza że Wisła kończy na miejscu 12 i zejść niżej będzie jej już stosunkowo trudno.

Ale jak to się do diabła stało? Wytłumaczcie, bo to pytanie z gatunku serioznych: Co się stało się, że drużyna która dominowała w lidze przez dekadę nagle znalazła się w sytuacji, że nie jest w strefie spadkowej tylko z powodu słabości Podbeskidzia?
Sport jest bardzo trudną dziedziną życia, szczególnie ten zespołowy. I to w kontekście zawodników i trenerów i do zarządzania. Jest tu ogromna ilość zmiennych, niespotykanych w chociażby firmach. Dlatego bardzo mało ludzi sobie w sportach zespołowych radzi, na różnych szczeblach. Dużo by o tym pisać. W Wiśle Kraków zostały popełnione dramatyczne błędy włodarzy. Cupiał zabyt często zmienia strategię. Swego czasu skupował z rynku najlepszych polskich zawodników. Później szukał zagranicznych, z trenerami włącznie, później znowu polskich, później postanowił że sypnie kasą i zatrudnił Maskanta i armię zaciężną. Dziś mamy pozostałości tej armii, totalnie zdemotywowanej, która albo chce odejść, albo pozorować grę żeby dotrzymać do końca sowicie opłacanego kontraktu. Dodając do tego paru też już zniechęconych Polaków i karuzelę trenerską - mamy burdel totalny. Wisła ma skład już tylko na papierze, to trzeba ponownie zaorać.

JORGE>

JORGE

Wysłany: Śro 12 Gru, 2012 23:14   

Yanusson napisał/a:

Dla mnie większym zaskoczeniem jest świetne miejsce Polonii W. Po tym, co się działo w przerwie między sezonami obstawiałem, że niedługo będą grali z Granatem Skarżysko Kamienna w jednej lidze. Prezes wariat, piłkarze z łapanki, praktycznie bez kibiców i porządnego stadionu. A jednak 3. miejsce.
Stokowiec. I jednak paru bardzo dobrych grajków. Ale masz rację, Polonia się kończy. Przecież obecny właściciel to pustak jest ...

JORGE>

Ignac
członek władz krajowych
na fot.: Tadeusz Reytan

Wysłany: Śro 12 Gru, 2012 23:18   

JORGE napisał/a:
W Wiśle Kraków zostały popełnione dramatyczne błędy włodarzy. Cupiał zabyt często zmienia strategię.

To ciekawe1 i zaskakujące dla mnie. Bo przecież mieliśmy w polskiej lidze dekadę absolutnej dominacji Wisły. Jeśli Cupiał zrobił to będąc totalnym ingnorantem y głombem, no to coś mi tu nie bangla, panowie.

JORGE

Wysłany: Śro 12 Gru, 2012 23:47   

To trochę nie tak. Napisałem Cupiał, bo to on stawiał na określonych ludzi w zarządzie. A oni robili mu politykę drużyny. Raz wypalało, raz nie. Po większych wtopach robił czystki, z różnym skutkiem. W końcu wszystkie koncepcje się wyczerpały, a po kolejnych porażkach nastąpiło totalne zniechęcenie. W Wiśle Kraków brakuje planu na lata, ot tak jak choćby w Legii. Zobacz kim teraz właściwie Legia gra i na kim zarabiała największe pieniądze. Tam jest jakaś ciągłość (zobaczymy jak długo, bo ajtiaj chce już patataj). W Wiśle zawsze były rewolucje. A, że Cupiał ma pieniądze to te rewolucje jakoś ciągnęły Wisłę i dominowała w sumie u nas na podwórku, nigdy jednak nie realizując celu numer jeden czy LM. Wielkie kluby sportowe buduje się latami, od dołu. Wisła była pompowana kasą od góry, zapomniano o wielu ważnych sprawach, jak chociażby skuteczne szkolenie młodzieży.

JORGE>

shangri-la 
członek zarządu koła

Wysłany: Czw 13 Gru, 2012 14:44   

JORGE napisał/a:
Yanusson napisał/a:

Stokowiec. I jednak paru bardzo dobrych grajków. Ale masz rację, Polonia się kończy. Przecież obecny właściciel to pustak jest ...

JORGE>

...który nadal polonistom nie płaci. Ciekawe kiedy skończą im się nerwy.

Z drugiej strony wczoraj na nowego prezesa GieKSy został wybrany przedstawiciel głównego udziałowca czyli firmy Trust Trading. Firma ta jest powiązana kapitałowo z CMS S.A., który z kolei jest większościowym udziałowcem Ideonu - właściciela Polonii W.

Mówiąc prościej: jeden podmiot jest większościowym udziałowcem dwóch drużyn piłarskich w najwyższych klasach rozgrywkowych, co jest sprzeczne z przepisami. Ale jakoś nikt z PZPNu, Ekstraklasy nie widzi w tym problemu.

Keikobad
Banita

Wysłany: Nie 16 Gru, 2012 16:25   

Oglądał ktoś finał klubowych mistrzostw świata? Zorientował się ktoś za co ten Anglik dostał czerwoną?

Jacenty
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Pon 04 Lut, 2013 22:03   

Cytat:
Europejski Urząd Policji Europol opublikował w poniedziałek w Hadze raport, z którego wynika, że w ostatnich latach na kontynencie ustawionych mogło być ponad 380 meczów piłkarskich, w tym w eliminacjach mistrzostw świata i Europy oraz dwa w Lidze Mistrzów.Szef Europolu Rob Wainwright podkreślił, że śledztwo ujawniło przestępstwa na niewidzianą do tej pory skalę. (...)
Raport mówi o przestępstwach w 15 krajach. Ujawniono, że chodzi m.in. o spotkania rozgrywane w ligach tureckiej, niemieckiej i szwajcarskiej, bez podawania szczegółów. Wiadomo jedynie, że z 425 zidentyfikowanych osób – 151 mieszka w Niemczech, a 66 w Turcji. Również na Węgrzech zamieszanych w aferę jest 50 osób,

http://sport.tvp.pl/pilka...-meczow/9980720

Kibicom piłkarskim gratuluję emocji. :razz:

Keikobad
Banita

Wysłany: Pon 04 Lut, 2013 22:21   

Przecież to element gry ;)

Keikobad
Banita

Wysłany: Śro 20 Lut, 2013 23:03   

No to Berlusconi rozjechał dzisiaj Barcę!
Błąd arbitrów? Zapewne. W końcu ostatnie puchary to w znacznej mierze zasługa sędziów (zwłaszcza 2009 r. po półfinale na Stamford), więc nie powinni mieć pretensji.

shangri-la 
członek zarządu koła

Wysłany: Czw 21 Lut, 2013 09:54   

My tu gadu gadu a Polonia Warszawa straciła połowę podstawowych zawodników, jak ktoś śledził uważnie ten temat to pewnie zauważył, że przed sezonem już przewidywałem taki scenariusz. Dodatkowo, kibice Polonii wystosowali prześmieszny list wzywający(?) ichniejszego Prezesa to szybkiego wyklarowania sytuacji w klubie. Po lekturze tego tekstu zdecydowanie stwierdzam, że większych idiotów od Polonistów nigdy wcześniej w kibicowskim światku nie widziałem.

Przyjemnie się to ogląda jak płaci się za swoje błędy związane z pazerniactwem i głupotą.

Tak jak pisałem, moim zdaniem Polonia nie dokończy sezonu, a jak dokończy to grając juniorami.

O licencji na przyszły sezon nie ma mowy, więc adieu !

birkut 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Czw 21 Lut, 2013 21:39   

i dobrze tak Polonii jak przekreta przygarnia.
szacunek dla fanow GieKSy za pogonienie prezesika i olanie kupnej ekstraklasy

Imperishable 
sekretarz zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Śro 06 Mar, 2013 20:53   

To był naprawdę dobry tydzień piłkarski. Najpierw Real dwukrotnie pojechał Farselonkę, a teraz jeszcze Komuszków. Hala Madrid! :smile:
Nikt nie życzy sobie wolności bycia niezrozumianym. Mnie wszakże na luksus tej wolności stać. Żadna większość nie zgwałci mnie, bym się w nią wtopił. Żaden autorytet nie zegnie mi już kolan i nie ściszy mi głosu.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 12 Mar, 2013 22:40   

Chwała Barcelonie!!!!! 4:0 z Milanem to nie lada wyczyn :grin:

shangri-la 
członek zarządu koła

Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 15:53   

http://gielda.onet.pl/ide...,profile-spolka

Handel akcjami IDEONU wstrzymany. Spółka traci płynność.

Tak jak pisałem już kiedyś, w/g mnie Polonia nie dogra sezonu.

birkut 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 00:00   

wyprzedzając Imperishable

najsłabszy Lewandowski

a pózniej Borubar

a później

R. E. W. E. L. A. C. J. A.

CZY ABY NA PEWNO?

birkut 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 00:18   

wyprzedzając Imperishable

najsłabszy Lewandowski

a pózniej Borubar

a później

R. E. W. E. L. A. C. J. A.

CZY ABY NA PEWNO?

Imperishable 

Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 00:28   

Chłopie, ty masz jakiś problem?
Nikt nie życzy sobie wolności bycia niezrozumianym. Mnie wszakże na luksus tej wolności stać. Żadna większość nie zgwałci mnie, bym się w nią wtopił. Żaden autorytet nie zegnie mi już kolan i nie ściszy mi głosu.

shangri-la 
członek zarządu koła

Wysłany: Wto 02 Kwi, 2013 16:57   

Jest wniosek o upadłość IDEONU, moja przepowiednia o niedokończeniu sezonu przez Polonię W. coraz bardziej prawdopodobna :)

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 10:10   

shangri-la napisał/a:
Jest wniosek o upadłość IDEONU, moja przepowiednia o niedokończeniu sezonu przez Polonię W. coraz bardziej prawdopodobna :)

Gdzieś tam ostatnio mignęła mi informacja, że Król odzyskał od Skarbu Państwa 50 mio. PLN, że wyrok sądu jest prawomocny, a sam Król odgrażał się, iż "wraca do gry".

shangri-la 
członek zarządu koła

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 10:36   

Heh, "Wracam do gry" było napisane na fałszywym profilu Króla na FB, a debile z Onetu, Przeglądu i Wp.pl dały się na to nabrać.

Król faktycznie wygrał w sądzie, ale to nie pierwszy raz. Zresztą 50 mln to sporo kasy i Rostowskie mu prędko tego nie oddadzą.

A czymś za prąd płacić trzeba. W Ideonie jest pustka od dawna już, to już nie tyle, że stracili płynność. Tam nawet na mleczko do kawy nie ma.

Złodzieje co mieli rozkraść to rozkradli, wydymana jak zwykle została giełdowa drobnica.

A KNF milczy.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 18:01   

Citizens wklepali wczoraj na gościnnym występie ManU. Bramka K-Aguero na 2:1 - cud, miód, amfetamina.

wolo 

Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 21:35   

No takie oklepanie michy na Old Trafford smakuje podwójnie. Tytuł poszedł do Utd. ale satysfakcja pozostaje w City. W The Championship bardzo dobra postawa Kuszczaka który z Brighton & Hove Albion walczy o baraże do Premier (remis 1:1 z bezpośrednim rywalem z tabeli Leicester City) i miejsce 6 obronione. Niestety moi ulubieńcy Leeds Utd. na 16 miejscu i raczej są bez szans aby wskoczyć do strefy barażowej.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 22:56   

O Boże...! Jak można przy stanie 2:1 dać sobie wrzucić 2 bramki w jednej minucie i to w doliczonym czasie?! :evil:

Borussia - Malaga 3:2 :/
Ależ jestem wściekły - walnę chyba kielona i spać byle dalej od tego koszmaru :shock:

Kryz
zwykły członek partii

Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 23:14   

Konserwa napisał/a:
Jak można przy stanie 2:1 dać sobie wrzucić 2 bramki w jednej minucie i to w doliczonym czasie?!

A tymczasem są tacy, którzy zadowoleni uniknęli korków na przystadionowych parkingach i teraz pytają samych siebie: "jak można było..." i "co ja teraz powiem..." :D

Kryz
zwykły członek partii

Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 23:16   

wolo napisał/a:
moi ulubieńcy Leeds Utd.

ta ulubieńczość wynika historycznie, czy raczej współcześnie z jakiegoś powodu?

wolo 

Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 10:30   

To tak ciągnie się od lat 90-tych i ich występów w LM i Pucharach, plus "lubienie" zintensyfikowane dawką kilkuletniego pobytu na Wyspach. Generalnie spodobała mi się liga angielska, a wtedy Wimbledon, Leeds, Charlton etc. Teraz w Premier kibicowałem West Ham i Walijczykom z Swansea.

Kryz
zwykły członek partii

Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 14:41   

Aha, bo tak się zastanawiałem, czy to może sięga jeszcze lat, o których mówi film "The Damned United" ("Przeklęta liga"). Oglądał Kolega? Film rewelacyjny, szczególnie, że na jutubie znaleźć można filmiki z konferencji, meczów, wywiadów, które pojawiają się w filmie :)

Odpowiedz do tematu