PREZYDENT RP ZGINĄŁ W KATASTROFIE LOTNICZEJ |
Autor |
Wiadomość |
Barni sekretarz zarządu koła
starszy szeregowy
|
Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 21:10 |
|
|
+++ |
|
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 04:09 |
|
|
Po powrocie z USA i po przeczytaniu z Internetu ponurej listy ofiar tragedii, ze łzami w oczach, zdałem sprawę z ogromu straty dla naszej doświadczanej Ojczyzny. Dlaczego znowu koło Katynia? Czy nie był to przygotowany "wypadek"... ?
Boże coś Polskę... Zmiłuj się nad Polską, ulżyj cierpiącym rodzinom, a ofiarom tragedii daj wieczny odpoczynek. Amen. |
Ostatnio zmieniony przez Edwill Nie 11 Kwi, 2010 14:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mary sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 10:15 |
|
|
ks. Piotr Skarga:
Boże, Rządco i Panie narodów, z ręki i karności Twojej racz nas nie wypuszczać, a za przyczyną Najświętszej Maryi Panny, Królowej naszej, błogosław Ojczyźnie naszej, by Tobie zawsze wierna - chwałę przynosiła imieniowi Twemu, a syny swe wiodła ku szczęśliwości.
Wszechmogący, wieczny Boże, wzbudź w nas szeroką i głęboką miłość ku braciom i najmilszej matce, Ojczyźnie naszej, byśmy jej i ludowi Twemu, swoich pożytków zapomniawszy, mogli służyć uczciwie.
Ześlij Ducha Świętego na sługi Twoje, rządy naszego kraju sprawujące, by wedle woli Twojej ludem sobie powierzonym mądrze i sprawiedliwie zdołali kierować.
Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen |
|
|
|
|
KAnia przewodniczący zarządu o. p.
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 10:42 |
|
|
+++ |
|
|
|
|
Konserwa baron wojewódzki
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 13:46 |
|
|
nadal nie mogę uwierzyć...
"Kto teraz będzie bronił Polski...??" - te słowa starszej pary najbardziej utkwiły mi w pamięci spośród wszystkich wywiadów. |
|
|
|
|
|
Filistyn sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 15:15 |
|
|
[*] [*] [*] |
|
|
|
|
Imperishable sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 17:46 |
|
|
Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie... |
Nikt nie życzy sobie wolności bycia niezrozumianym. Mnie wszakże na luksus tej wolności stać. Żadna większość nie zgwałci mnie, bym się w nią wtopił. Żaden autorytet nie zegnie mi już kolan i nie ściszy mi głosu. |
|
|
|
|
robines sekretarz zarządu koła
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 19:06 |
|
|
+++ |
|
|
ptak przewodniczący zarządu o. p.
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 23:23 |
|
|
Któż zrozumie tych ludzi!
Jeszcze na dzień przed tą tragedią miałem wszystko poukładane: "Polski już nie ma - czas umierać."
Sobotnim porankiem obudziłem się pośród motłochu, wieczorem współczułem z jakimś tłumem. Teraz modlę się już z moim Narodem.
Panie, zachowaj nas takimi! Albo zabierz mnie stąd. |
|
|
|
|
jan członek zarządu organizacji powiatowej
zguba
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 23:43 |
|
|
ptak napisał/a: |
Któż zrozumie tych ludzi!
Jeszcze na dzień przed tą tragedią miałem wszystko poukładane: "Polski już nie ma - czas umierać."
Sobotnim porankiem obudziłem się pośród motłochu, wieczorem współczułem z jakimś tłumem. Teraz modlę się już z moim Narodem.
Panie, zachowaj nas takimi! Albo zabierz mnie stąd. |
a przy tym poście , sam sobie uświadomiłem, jakie podobieństwo jest pośród nas tutaj opowiadających się za prawością, mimo z pozoru skomplikowanych poglądów .
|
|
|
|
zguba
|
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010 00:01 |
|
|
Chciałbym okazać wdzięczność Rodakom, Warszawiakom za postawę dzisiaj wobec tragedii narodowej, wobec pana Prezydenta RP, za obecność na ulicach, za płomień przed Pałacem Prezydenckim . Wiem, robiliście to z własnej potrzeby ale mnie tam nie było i przez to czuje się trochę mniejszy od was . |
|
|
|
grzeg członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010 00:34 |
|
|
+++ |
|
|
|
|
Kosiarz członek zarządu organizacji powiatowej
Kurier
|
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010 09:14 |
|
|
Wieczny odpoczynek racz im dać Panie...
Co z naszą Polską będzie?
Nie mogę się pozbierać. |
"Dziś, kiedy byle męt społeczny jest oficerem, a im większy szuja, tym dość często otrzymuje rangę, najwyższym odznaczeniem jest przeświadczenie, że jest się człowiekiem zasad i honoru, wiernym synem Ojczyzny." - kpt. Stanisław Sojczyński "Warszyc" |
|
|
|
|
wolo sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010 09:28 |
|
|
Ja nie mogę się zebrać do kupy od soboty. Byłem wtedy od rana w pracy, przeglądałem neta, nasze forum i zobaczyłem wpis Kolegi losa nt. facetów od śrubek. Nie wiedziałem o co chodzi, potem info o wypadku ... Wielki szok ... Do mnie to doszło, dopiero w domu ... cały weekend byłem przybity, zły, smutny, gniew ... Za dużo pytań, niepewność ... Teraz też nie jest lepiej ... Nie wiem, w przypadki nie wierzę, ale nie chcę o tym pisać ... Obawiam się, że ciemność nadchodzi nad naszą Ojczyznę ... Czuję strach, nie o siebie ale o naszą Najjaśniejszą Rzeczpospolitą ... Co dalej??? Smutno mi Boże ... |
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 21:21 |
|
|
Czytając prasę amerykańską i kanadyjską z ubolewaniem widzę wpływ opiniii ze źródeł nieprzychylnych reformowaniu Polski podjętych przez polskich Patriotów.
http://www.nytimes.com/20...1kaczynski.html
http://www.theglobeandmai...article1530957/
Napisałem prostujący komentarz, ale nie mogłem go wysłać. Być może wolą komentarze przychylne swoim opiniom... |
|
|
Emil W. zwykły członek partii
|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 21:44 |
|
|
Dla mnie ten atak na Jarosława to szczyt szczytów chamstwa.
Czytam komentarze na WP i dochodzę do wniosku że nie wypada nam sobie życzyć aby On kandydował w zbliżających się wyborach. Człowiek przeszedł chyba wszystko co najgorsze a teraz ma znosić oskarżenia o megalomanię w obliczu śmierci brata? A to dopiero początek, za parę dni będzie całkiem po staremu.
Teraz przekonuję się do opinii Losa, że przewodnikiem stada wilków powinien być wilk a nie królik. |
|
|
|
|
Nikanor Bosy zwykły członek partii
|
Wysłany: Śro 14 Kwi, 2010 09:38 |
|
|
Śpij w pokoju, Panie Prezydencie. Boże, chroń Rzeczpospolitą! |
|
|
|
|
Emigrant sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 08:25 |
|
|
Igor Janke
Kiedy puszczają nerwy
Wszyscy ciągle jesteśmy w szoku. Wszyscy próbujemy sobie radzić w rozmaity sposób z tym strasznym ciężarem. To, co się stało, wywołuje niezwykłe emocje. Z jednej strony płacz, żal, potrzeba bycia razem, potrzeba manifestacji smutku i jedności.
Płoną miliony zniczy, tysiące ludzi składa w kościołach i na ulicach hołd tym, którzy odeszli. Słyszę polityków, którzy mówią: tak, w naszych walkach szliśmy za daleko, musimy uważać, by mówić o innych tak, by nie wstydzić się tego, gdy osoba, o której mówimy, kiedyś umrze.
W Internecie czytam ogromną ilość pięknych, pełnych bólu tekstów. Na ulicach wspaniałe sceny. Ból znoszony w godności. Z drugiej strony jest też żądanie wyjaśnień, poszukiwanie przyczyn, odreagowywanie. Przyczyny trzeba wyjaśnić, to oczywiste. Każdą wersję należy brać pod uwagę. Tyle że trzeba mieć do tego jakieś podstawy.
Tymczasem pojawiają się już teorie głoszące, bez żadnych racjonalnych podstaw, że to był zamach. „Gazeta Polska” z pełną powagą prezentuje opinię, że ktoś za tym stał: „Jeśli ktoś myślał nad przygotowaniem tego lotu, a zapewne myśleli różni ludzie, to ktoś myślał, żeby stało się tak, jak się stało. Nie widzę innego wyjaśnienia. Komuś zależało, żeby tak się stało. Szef sztabu… dowódcy… niemożliwe. Ktoś nad tym myślał”.
Takie myśli podchwytują inni, którzy w różnych miejscach sieci publikują najbardziej kosmiczne teorie, jak to Tusk, Putin i ludzie z rządu… Niektórym trudno utrzymać emocje na wodzy. Na Facebooku powstaje ruch przeciwników pochówku na Wawelu. Ktoś organizuje w dniach żałoby demonstracje przed siedzibą kurii. Inni piszą o łajdakach i deklarują pogardę wobec tych, którzy zachowywali się niegodnie. Puszczają nam nerwy. Po jednej i drugiej stronie. Powstrzymajmy się.
Nie apeluję o zacieranie różnic, zamazywanie sporów ani o to, by zapominać, co jeszcze niedawno się działo i kto co mówił. Apeluję o szacunek. Dla tych, którzy odeszli, dla naszego państwa, dla siebie nawzajem, którzy zostaliśmy na ziemi. Ale też o szacunek dla faktów i rozumu. Trwa żałoba.
http://blog.rp.pl/janke/2...aloba-i-pamiec/ |
|
|
|
|
Konserwa baron wojewódzki
|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 08:52 |
|
|
Emigrant napisał/a: |
Igor Janke
Kiedy puszczają nerwy
Apeluję o szacunek. Dla tych, którzy odeszli, dla naszego państwa, dla siebie nawzajem, którzy zostaliśmy na ziemi. Ale też o szacunek dla faktów i rozumu. Trwa żałoba.
[/size]
|
i vice- versa!!! Nie pisze KTO zaczął?? KTO nieoficjalnie przerwał żałobę i odkrył twarze nienawiści?
Cytat: |
przyczyną katastrofy były prawdopodobnie warunki atmosferyczne, błąd pilota lub usterka samolotu |
TYLE. W godzinę po tragedii. Znana liczba ofiar (wszyscy). Dlaczego nikt nie wspomniał o możliwości zamachu?? W innych ostatnich katastrofach "zamach" i "terror" były w pierwszej kolejności brane pod uwagę. Owszem - puszczają nerwy, ale NAM w dążeniu do prawdy - IM w chęci szybkiego zakłamania i oczyszczenia podejrzanych.
|
|
|
|
|
|
Kurier
|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 10:49 |
|
|
Modlitwa za Ojczyznę
Boże, Ty powołałeś mnie do życia z polskich rodziców i na polskiej ziemi. Dziedzictwo mego Narodu kształtowało moje myśli, chleb polskiej ziemi żywił moje ciało. Nie mogę kochać Twojego świata, nie kochając na pierwszym miejscu mojej Ojczyzny. Proszę więc, ześlij na Nią, błogosławieństwo Swoje. Niech rozkwita w pokoju i sprawiedliwości, a ja niech poznam moje wobec Niej obowiązki i z Twoją pomocą je wypełnię. Amen.
|
"Dziś, kiedy byle męt społeczny jest oficerem, a im większy szuja, tym dość często otrzymuje rangę, najwyższym odznaczeniem jest przeświadczenie, że jest się człowiekiem zasad i honoru, wiernym synem Ojczyzny." - kpt. Stanisław Sojczyński "Warszyc" |
|
|
|
|
zguba
|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 12:51 |
|
|
cytat Rafała Ziemkiewicza
Wiem, że w moich w ustach nie najlepiej to brzmi, ale Lech Kaczyński, choć właśnie on akurat nie deklamował o miłości i wrażliwości społecznej ani nie udawał trybuna ludowego, był głęboko przejęty losem prostych ludzi, owych "osób starszych, gorzej wykształconych i z mniejszych ośrodków", nad którymi taką bezgraniczną wyższość czują polskie "elity", tym bardziej, im więcej mają słomy w butach.
jak z Insurekcji Kościuszkowskiej
za taka Postawę czczę śp.Tadeusza Kościuszkę i bedę czcił śp. Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego , a pasożytom wara . |
|
|
|
zguba
|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 17:39 |
|
|
lista głów państw, które wezmą udział w pogrzebie ; link
http://fakty.interia.pl/r...grzebie,1464877 |
|
|
|
zguba
|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 18:33 |
|
|
premier Kanady Stephen Harper, też będzie na pogrzebie . jakby przypadkiem P. Edwill-owi udało się zabrać samolotem z Premierem, to przynajmniej Tenże nie musiałby/nie podawałby ręki Komorowskiemu . |
|
|
|
Kurier
|
Wysłany: Pią 16 Kwi, 2010 08:21 |
|
|
Powyższą Modlitwę za Ojczyznę dałem na innym forum nie związanym z polityką i moderator mi ją wyciął z uzasadnieniem takim (po mojej prośbie o uzasadnienie):
Usunięto (robi to kilku moderatorów) już 400 wpisów (więcej, niż pozostało) niezgodnych z netykietą czy rażączych uczucia innych, sięjących zamęt, wiele modlitw. |
Cudne prawda?
|
|
|
|
|
Kotkowa przewodniczący koła
|
Wysłany: Pią 16 Kwi, 2010 10:58 |
|
|
Ciekawe tylko cY modlitwy to podpadaja pod zamęt czy obrazanie uczuć innych |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 15:20 |
|
|
Авиакатастрофа в Смоленске. 53 zdjęć z katastrofy pod Smoleńskiem:
http://picasaweb.google.r...759855515601122
Techniczne wykresy i opinie są na końcu. |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 23:56 PREZYDENT BYŁ TAK KOMPLETNIE POZBAWIONY OCHRONY? |
|
|
O tym, że lista pasażerów była znana wszystkim od dawna; że polskie służby miały obowiązek nie dopuścić do lotu prezydenta, polityków i generałów jednym samolotem ; o tym, że prezydent miał kilka dni temu postanowienie wyjazdu do Katynia pociągiem z wdowami i sierotami katyńskimi... – o tym wszystkim w rozmowie z Robertem Witem Wyrostkiewiczem mówi red. Anna Pietraszek, doradca zarządu Telewizji Polskiej w wywiadzie dla Portalu naszapolska.pl. |
http://smolensk-2010-gdzi...pozbawiony.html
|
|
|
Kotek członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 15:08 |
|
|
przypomnę po raz n-ty - koordynatorem służb specjalnych jest od dłuższego czasu (na pewno więcej niż rok) Donald Franciszek Tusk!!! W związku z tym ponosi on bezpośrednią odpowiedzialność za zaistniałą sytuację. Jeżeli ktoś ma dojścia do Gazety Polskiej to rozwinie ten wątek, tak, aby dotarł do świadomości jak największej ilości Polaków. |
|
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 06 Gru, 2010 13:24 |
|
|
Relacja ze spotkania Anny Fotygi i A. Macierewicza w Gazecie Polskiej. Video ze spotkania jest na spodzie stronicy.
http://www.blogpress.pl/node/6771 |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Czw 23 Gru, 2010 02:37 |
|
|
Z prof. Markiem Janem Chodakiewiczem, historykiem z Institute of World Politics w Waszyngtonie, rozmawia Piotr Falkowski z Naszego Dziennika:
...moi koledzy i przyjaciele z amerykańskich służb specjalnych są przekonani, że miało miejsce celowe zmylenie przy pomocy specjalnych sygnałów elektronicznych zakłócających nawigację. To jest wojna elektroniczna. W okresie zimnej wojny Sowieci zwabili na swoje terytorium i zniszczyli ponad 700 samolotów. A mówią to ludzie, którzy się specjalizują w wykrywaniu tego rodzaju czarnej roboty. Natomiast to, co zrobił polski rząd, zupełnie ustępując w sprawie śledztwa, to skandal i zupełna porażka. Ja mam amerykański umysł, ale polskie serce. I ono mi nie daje spokoju, gdy tak się poniewiera majestat Rzeczypospolitej. W końcu zginął sam prezydent! |
http://www.naszdziennik.p...=po&id=po41.txt
|
|
|
|