IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwagi co do forum
Autor Wiadomość
Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Pią 28 Mar, 2003 09:45   Uwagi co do forum

1) Dobrze byłoby podzielić tematy na popularniejsze i mniej popularne i dla mniej popularnych otworzyć nową podgrupę.
2) Nie raz jest tak, że polemika wymaga dłuższego tekstu. Może również wskazane byłoby utworzyć coś pod nazwą "długie teksty" i zaapelowac do forumowiczów, że jeśli mają ochotę na zamieszczanie tam swoich elaboratów w rodzaju nieobecnego na obecnym forum Mansura, to niech to robią właśnie w tych "długich tekstach". W "długich tekstach" możnaby również umieszczać teksty polemiczne w stosunku do artykułów, pisanych przez zawodowców na łamach NP, oraz innych poczytnych i zaprzyjaźnionych pism (FRONDA, ARCANA, "Najwyższy Czas", "Tysol", "Rzepa", "Christianitas' itp.)

MS 
Banita

Wysłany: Pią 11 Kwi, 2003 13:48   

Po wysłaniu wiadomości nie pojawia się żadna informacja o jej wysłaniu, więc spamnąłem SOADa 2 razy (wina moja ale wsparcie softu też jakieś być powinno :P )
Pomysł 2 to miejsce na śmieszne zdjęcia/filmy/gierki/itp bo ja trochę tego dostaję na skrzynkę + archiwa paroletnie do dyspozycji ;) oczywiście niestety wszystko bez żadnych praw do upubliczniania i to jest pewien problem :(

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Kwi, 2003 15:46   

Ad. Thin)
1. Nie bardzo, na początku były protesty, kiedy padła propozycja "gęstszego" podziału forum, poza tym, trzeba by ciągle przenosić jakieś tematy z jednej do drugiej kategorii.
2. Nie ma sprawy, zaproponuj jak to ma się nazywać, ile tego ma być i gdzie (między ogólnymi a jaskinią?)

Ad. MS)

1. Przy wysyłaniu jakiej wiadomości? Zarówno przy pisaniu na forum, jak i wysyłaniu wiadomości prywatnych komunikaty są.

2. Trudno mi coś na ten temat powiedzieć, takie pliki to duże obciążenie serewera, a jak to jest z tym redakcyjnym, to ja do końca nie wiem. Może Szybszy ma jakieś informacje. Natomiat, gdyby znaleźć jakiś serwer, gdzie możnaby takie rzeczy umieścić, to nie ma sprawy, domontuję jakiś skrypt wygodnego uploadu/downloadu bezpośrednio z forum i będzie ok.

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2003 16:01   

tom ash napisał/a:
Ad. Thin) Nie ma sprawy, zaproponuj jak to ma się nazywać, ile tego ma być i gdzie (między ogólnymi a jaskinią?)

Może coś o nazwie "polemiki i artykuły forumowiczów - teksty długie". No i do tego przdałyby się wersje do druku.

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2003 16:09   

Thin Lizzuraj napisał/a:
Może coś o nazwie "polemiki i artykuły forumowiczów - teksty długie".

Dobra, zrobimy eksperyment.
Cytat:
No i do tego przdałyby się wersje do druku.

tzn?

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Wto 15 Kwi, 2003 07:03   

Tzn, żeby nie czytać przy komputerze, tylko drukować, tj. jakaś niewielka ikonka drukarki w rogu.

gacek
Beczkowóz

Wysłany: Wto 15 Kwi, 2003 13:51   

Dotychczasowa "Printer friendly version" nie jest wystarczająca?

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Wto 15 Kwi, 2003 19:12   

gacek napisał/a:
Dotychczasowa "Printer friendly version" nie jest wystarczająca?

A no widzisz, to tak jak humanista się bierze za grzebanie w internecie 8)

Zgred
Szeregowy rezerwy

Wysłany: Śro 16 Kwi, 2003 11:32   

Czy konieczne są te wszystkie nadprogramowe Ogłoszenia, Ankiety itd., które wyświetlają się zawsze na pierwszych miejscach mimo że są często zupełnie martwe. Zagłusza to realne wątki, szczególnie nowym użytkownikom. Nie lepsze była by w tym wypadku osobny gałązka.

AA
zwykły członek partii

Wysłany: Śro 16 Kwi, 2003 20:41   

Zgredek napisał/a:
Czy konieczne są te wszystkie nadprogramowe Ogłoszenia, Ankiety itd., które wyświetlają się zawsze na pierwszych miejscach mimo że są często zupełnie martwe. Zagłusza to realne wątki, szczególnie nowym użytkownikom. Nie lepsze była by w tym wypadku osobny gałązka.

potwierdzam

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Pon 02 Cze, 2003 11:39   TABLICA OGŁOSZEŃ

by się przydała.

Ogłoszenia - jak moje pro Kowalskie posty, Piwne spotkania kolejnych stopni...

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Cze, 2003 14:52   

A w jakiej formie ta TABLICA OGŁOSZEŃ powinna być?

Osobne podforum (jak ja lubię fonetykę tego wyrazu), czy po prostu przyklejony wątek TABLICA OGŁOSZEŃ? A może jakiś kalendarz?

Tak naprawdę, to przydałby się cały serwis, wg koncepcji Lizzuraja.

Jędrzej 
zwykły członek partii

Wysłany: Śro 18 Lut, 2004 12:17   

Jakby dolny napis:
Nowe Państwo ZNAJDZIESZ NAS ..
przesunąć ok 1cm do góry zostaje mało ekranu.
========
Mam Wasze od 2/2003 do dziś.
Man też dużo starsze.
Jędrzej

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Śro 18 Lut, 2004 16:32   

Jędrzej napisał/a:
Jakby dolny napis:
Nowe Państwo ZNAJDZIESZ NAS ..
przesunąć ok 1cm do góry zostaje mało ekranu.

OSTRZEŻENIE! Insynuowanie, że administracja Forum ma cokolwiek wspólnego z stroną internetową 'Nowego Państwa' może stać się podstawą do wytoczenia sprawy sądowej.

KrzysztofP 
członek zarządu koła

Wysłany: Śro 18 Lut, 2004 19:35   

Zapragnalem byc niegorszy od Szybszego i wyslac tez emblemat ;)Pomimo tego, ze plik spelnia wymagania, wystepuja jakies bledy i nie da sie poprawnie zaktualizowac profilu.

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Lut, 2004 06:28   

A jakie konkretnie błędy występują?

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Czw 19 Lut, 2004 08:11   

No takie, że nie ma fizjonomii mojego ulubionego Edwarda Gierka.

KrzysztofP 
członek zarządu koła

Wysłany: Czw 19 Lut, 2004 18:10   

Cytat:

Warning: copy(./images/avatars/5037f3da4034ed47b00ab.jpg) [function.copy]: failed to create stream: Permission denied in /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php on line 227

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php:227) in /home/nopa0/WWW/forum/includes/page_header.php on line 483

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php:227) in /home/nopa0/WWW/forum/includes/page_header.php on line 484

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php:227) in /home/nopa0/WWW/forum/includes/page_header.php on line 485Warning: copy(./images/avatars/5037f3da4034ed47b00ab.jpg) [function.copy]: failed to create stream: Permission denied in /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php on line 227

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php:227) in /home/nopa0/WWW/forum/includes/page_header.php on line 483

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php:227) in /home/nopa0/WWW/forum/includes/page_header.php on line 484

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nopa0/WWW/forum/includes/usercp_avatar.php:227) in /home/nopa0/WWW/forum/includes/page_header.php on line 485

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Lut, 2004 18:38   

Ktoś zmienił hasło dostępu do ftp gdzie znajdują się pliki Forum. Jak chcecie mieć obrazki, to musicie sobie podlinkować skądinąd.

P.S. Jeśli ktoś chce się pozbyć tych kretyńskich rang powiatowo-wojewódzkich, to niech mi da znać.

Jędrzej 
zwykły członek partii

Wysłany: Czw 19 Lut, 2004 23:11   

Witam!!!!!!!!!

--------------------------------------------------------
http://www.nowe-panstwo.pl
Forum czytelników
cywilizacja - historia – polityka
Nowe Państwo - Forum czytelników Strona Główna

Pytania do Redakcji NP i uwagi
Moderatorzy tom ash, Szybszy, Redakcja
---------------------------------------------------------
cytat:
OSTRZEŻENIE! Insynuowanie, że administracja Forum ma cokolwiek wspólnego z stroną internetową 'Nowego Państwa' może stać się podstawą do wytoczenia sprawy sądowej.[/quote]

tom ash - o co CI chodzi !!!

gacek
Beczkowóz

Wysłany: Pią 20 Lut, 2004 00:04   

Janusz - Forum jest PRYWATNĄ, ODDOLNĄ inicjatywą tom asha (support- Szybszy;-).
Strona główna "Nowego Państwa", co do której zgłaszasz zastrzeżenia, zarządzana jest przez Redakcję - więc wpisuj to w wątku "Zadaj pytanie Redakcji NP !!!" a nie "Uwagi co do forum" - albo wyślij mailem.

Jędrzej 
zwykły członek partii

Wysłany: Pią 20 Lut, 2004 14:21   

Witam szanowne grono !!
cytat:
gacek
członek zarządu organizacji powiatowej
- jaką funkcję Kolega sprawuje.
Jak wiecie jestem dość świeży.
Ale mnie się wydaje że jestem w FORUM NOWEGO PAŃSTWA, choć nie mnie o tym decydować.
Z tym sądem rozumiem że to taki żart.
Rzeczywiście mogłem stworzyć nowy temat lub wpisać się do sugerowanego przez Kol. Gacka.
Chciałbyn jednak zwrócić uwagę na tytuł działu w jakim się znajdujemy.
"Pytania do Redakcji NP i uwagi"
pozdrawiam

Szybszy 
członek władz wojewódzkich

Wysłany: Pią 20 Lut, 2004 14:43   

tom ash napisał/a:
Ktoś zmienił hasło dostępu do ftp gdzie znajdują się pliki Forum. Jak chcecie mieć obrazki, to musicie sobie podlinkować skądinąd.

Dokładnie tak. Ostatnio zrobiłem backup forum - czy w tych ponad 30 MB pamięci są też fotki? Jeżeli tak to bez sensu. Nie wiem jak to sprawdzić w pliku typu gzip.

tom ash napisał/a:

P.S. Jeśli ktoś chce się pozbyć tych kretyńskich rang powiatowo-wojewódzkich, to niech mi da znać.

Ale przyznasz, że forum się rozruszało. :twisted:

Jędrzej 
zwykły członek partii

Wysłany: Sob 21 Lut, 2004 08:43   

Jędrzej
Szybszy usuń to :arrow: zwykły członek partii
Szybszy
członek władz wojewódzkich ??????????

macsoc 

Wysłany: Wto 24 Lut, 2004 21:56   co się dzieje

NP i okolice to raczej konserwa(tyści) a tu jakieś obrazki, rangii...

ważniejsze: Na co płacę składki?od kiedy? w jakiej wysokości? na co są przeznaczane???

Szybszy 

Wysłany: Czw 26 Lut, 2004 14:30   Re: co się dzieje

macsoc napisał/a:

ważniejsze: Na co płacę składki?od kiedy? w jakiej wysokości? na co są przeznaczane???

Jeszcze 44 posty i nie będziesz musiał płacić - wejdziesz do władz

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Lut, 2004 18:39   Re: co się dzieje

macsoc napisał/a:

Obrazki są fajne, rangi jak kto lubi [ja nie] pewnie też. Dopóki nie ma ankiet typu: jakim jeździsz samochodem, ulubiony forumowicz, ulubiony napój, jakie masz IQ, ile razy dziennie myjesz zęby, to chyba nie ma powodów do paniki ;-)

macsoc 

Wysłany: Czw 26 Lut, 2004 18:44   

albo kto ma najfajniejszy obrazek :wink: jeszcze 42 wpisy i ranga w górę :P

Szybszy 

Wysłany: Pią 27 Lut, 2004 15:45   Re: co się dzieje

tom ash napisał/a:
macsoc napisał/a:

Obrazki są fajne, rangi jak kto lubi [ja nie] pewnie też. Dopóki nie ma ankiet typu: jakim jeździsz samochodem, ulubiony forumowicz, ulubiony napój, jakie masz IQ, ile razy dziennie myjesz zęby, to chyba nie ma powodów do paniki ;-)

Spoko, nie grozi!

P.S. No chyba że wyjdzie z badań, że dzięki temu na spotkania forumowiczów NP zaczną przychodzić fajne laski :oops:

tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Lut, 2004 15:53   Re: co się dzieje

Szybszy napisał/a:
tom ash napisał/a:
macsoc napisał/a:

Spoko, nie grozi!

P.S. No chyba że wyjdzie z badań, że dzięki temu na spotkania forumowiczów NP zaczną przychodzić fajne laski :oops:

W takim razie [korzystając z faktu, że moja lepsza połowa nie zagląda do takich miejsc jak to] stanowczo domagam się NATYCHMIASTOWEGO wprowadzenia elementów przyciągających !!!

Odpowiedz do tematu