IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zbanowani
Autor Wiadomość
maciejka 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 10:41   zbanowani

Jestem zaskoczona co do banowania i zastanawiam się czy warto otwarcie pisać w niektórych tematach ???
Wg. mnie forum powinno być otwarte na wszystkie dyskusje , oczywiście z jakimś umiarem ale w *Wichury* przypadku być może wszystkiego nie wiem , nie rozumiem dlaczego tak definitywnie został zbanowany i nie mam możliwości nawet zagłosować w ankiecie . W końcu wszyscy i każdy z nas może wypowiedzieć się choćby w tak prosty sposób , bez tłumaczenia.....

Gustaryk 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 13:52   

Ja rozumiem i popieram działania administracji. Osoba o kilku osobowościach, rozdwojeniu jaźni, źle wychowana, z megalomańskim, rozdmuchanym do granic możliwości zakompleksionym ego, obrażająca tutejszych forumowiczów (i nie tylko) nie może tak funkcjonować na prywatnym forum. Niech założy własne forum i tam przekonuje wszystkich do jedynej słusznej racji - jego własnej. Przecież reszta to "imbecyle". Była wichura, jest już orzeźwiający wiaterek.

maciejka 

Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 16:59   

Ja może faktycznie nie jestem w tym zorientowana , ale był na tym forum już długo , więc myślę że można było dać tę ankietę dla innych do ocenienia ....

Budyń 
członek władz wojewódzkich

Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 18:24   

dziś użeram się na Niepoprawnych z takim towarzystwem, że wichura jawi się jako głos rozsądku (w sensie dosłownym, a nie głosiowym)

wykrzyczane:
http://spiritof84.pl

maciejka 

Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 21:50   

za kulisami tego tematu właśnie doszły mnie wieści tegoż.
No wniosek z tego że powinno się jednak jakieś słowo podać ogółowi ..
Teraz wiem..

Pozdrawiam tego kto mi wyjaśnił sprawę..

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 21:59   

Jam to był - Szanowni. :>

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 01:02   

Widzisz, droga i wielce szanowna maciejko , nasze forum nie jest jakims tam sobie zwyczajnym miejscem, jak setki innych byc moze, posiada ono jednak swoj, bardzo wyrazny charakter. Tym charakterem jest suma naszych pogladow oraz dzialan, a wiec patrzac na to zupelnie z boku mozna w ten sposob rowniez ocenic i naszych wspolforumowiczow. Ile wkladaja od siebie dla dobra i rozwoju forum, a moze maja to dobro i rozwoj gleboko w .... chcac sie tylko wyzyc (slownie) na innych , badz wykonac misje wzbudzenia kolejnej awantury i wetkniecia kija w szprychy. Tacy tez potrafia byc ludzie ktorzy tu czasem przychodza. Nie wszystkim zalezy tyle co np Tobie, Zbigniewowi, Psujowi, Hegiemu, Baterii, Edwilowi, TLMowi, Losowi, Zgredkowi czy calej rzeszy wspanialych interlokutorow, ktorzy swoim czasem , wiedza, czy wrecz dobrym slowem przyczyniaja sie do wzrostu tego miejsca (przepraszam ze nie wymieniam tu znakomitej wiekszosci Zasluzonych, ale czynie to tylko z braku miejsca) .

Dlatego tez nie sposob, troszczac sie o to miejsce pozwalac , by zamienialo sie ono powoli w smietnik gdzie kazdy bedzie mogl wejsc 'z butami' narozrabiac i napsuc krwi innym. Wichura dlugo pozostawal pod tzw. obserwacja Rady Forum i dlugo dyskutowalismy nad jego losem, przeciez nam bardziej niz wielu znajomego (bo pozostawala z nami przez ladnych pare lat) . Zadecydowal w koncu caloksztalt jego dzialan - pceniony zostal mocno na minus . Dodac nalezy, iz wielokrotnie stawalismy juz tutaj przed trudnymi dylematami (nie zawsze tyczacymi sie poszczegolnych uzytkownikow) ale zawsze wazne decyzje podejmowane byly po glebokim namysle i majac na szczegolnym wzgledzie dobro tego miejsca.

Mam nadzieje ze rozwialem troche Twoje watpliwosci , maciejko

Pozdrawiam
serdecznie

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 03:29   

Zaś ban dla Stanisławy to efekt jej nieetycznego zachowania wobec Użytkowników Forum.

maciejka 

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 11:41   

a to na dodatek kobieta ??? Hm... Nom :oops:

dziad
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 12:59   

Ja niestety cały czas mam pustkę w głowie jeżeli chodzi o zbanowanie Wichury :( .
Co do Stanisławy ... Mnie osobiście ten "test" nie uraził. Nie czuję się źle potraktowany i w sumie naprawdę uważam, że nie mam podstaw twierdzić, że to nie deszcz pada. A pisała, muszę przyznać po mojej myśli. Moje ostatnie doświadczenia aż wrzeszczą by dosadniej nawet wyrazić to co ona zaznaczyła. I dlatego jej mi szkoda. ja bym ją przywrócił, a nawet przeprosił i poprosił o dalsze zaszczycanie nas swoimi wpisami. Chyba, ze czegoś nie wiem. :neutral:
Był jeszcze taki gościu "NRohirrim". Za co on wyleciał? Był trochę dziwny, ale żeby wywalić? Młodziak chyba jakiś.
Jednym zdaniem - forma moderacji trochę mnie ostatnio zaskoczyła.

P. S.
Co nie umniejsza szacunku wobec moderatorów, bo ja sam siebie bym kilka razy moderował. :mrgreen:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 16:49   

maciejka napisał/a:
a to na dodatek kobieta ??? Hm... Nom :oops:

Nie, to klon Wichury. Podobnie jak wszystkie ostatnio zbanowane konta.

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 01:13   

dziad napisał/a:
Był jeszcze taki gościu "NRohirrim". Za co on wyleciał?

Za widowiskowe popisy w shoutboxie.

Jak napisał Blacky, wszelkie decyzje dotyczące banowania Użytkowników Forum są poprzedzone dyskusją w Radzie Forum i (poza przypadkami wyjątkowego naruszenia prawideł kultury dyskusji, kultury osobistej itp. czy multikontami) nie są podejmowane przez jednego Administratora/Moderatora.

Nasze Forum ma kilkuletnią tradycję, co w połączeniu z jednoznacznym tytułem- IVRP.pl zobowiązuje. Zobowiązuje Użytkowników do prezentowania odpowiedniego poziomu dyskusji, zobowiązuje też Administratorów i Moderatorów do dbałości o atmosferę, która sprzyja rozmowie toczącej się w pewnej, określonej charakterem Forum, sferze. Przedstawiając obrazowo- nasze Forum nie jest miejscem, w którym dyskutuje się np. o dopuszczalności aborcji czy legalizacji związków homoseksualnych, ale miejscem, gdzie centrum dyskusji jest kondycja narodu i państwa polskiego, zniszczonego przez ludzi, którzy powyższe postulaty mają na sztandarach.

Jesteśmy grupą ludzi wyznających pewne podstawowe, wyrażone w prawicowym charakterze forum wartości- nie musimy się przekonywać, że te podstawowe dla nas wartości są właściwe, bo są one fundamentem naszej kultury, jakkolwiek nie byłoby to kwestionowane przez przeróżne, antykulturowe ruchy o rewolucyjnym rodowodzie.

Med 
skarbnik zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 01:39   

Psuj napisał/a:
Za widowiskowe popisy w shoutboxie.

Cytat:
[Czw 1:26] NRohirrim: kochani 10 czerwca przemarsz dla upamiętnienia ofiar 10 kwietnia
[Czw 1:26] NRohirrim: Nie wiem jak u Was, ale mam nadzieję, że też będzie, podobnie jak w mojej miejscowości
[Czw 1:27] NRohirrim: Zapraszam do uczestnictwa, nie straciliśmy tylko PiS, nie tylko zwolennicy tzw. IV RP, ale straciła bardzo cała Rzeczpospolita
[Czw 1:27] NRohirrim: więc jeśli tylko możecie i jest takie coś organizowane, to proszę naprawdę o uczestnictwo
[Czw 1:28] NRohirrim: Różnice partyjne, różnicami itd. ale dla wszystkich ludzi dobrych woli, no chyba chcemy żeby Polska rosła w siłę i szła naprzód do przodu
[Czw 1:29] NRohirrim: Nie możemy zatem w takim razie, w żadnym wypadku zapomnieć o tych, którzy poginęli tragicznie i w tym roku i kilkadziesiąt lat temu, czy nawet wcześniej!
[Czw 1:29] NRohirrim: ech....
[Czw 1:29] NRohirrim: Damy radę! Razem damy radę! Pozdr. Krzysiek ,,NRohirrim"
[Czw 1:30] NRohirrim: straciła cała Rzeczpospolita Polska. Wkroczmy mimo przeciwności losu do 3-ciego tysiąclecia, jako silny naród, nie jako słaby.
[Czw 1:30] NRohirrim: nie jako słaby
[Czw 1:45] Med: Kolega szykuje czeka na banana czy jak?
[Czw 1:50] NRohirrim: Kolega się nie przejmuje. Dajcie mi bana, a to nie zmieni moich poglądów, najwyżej zmieni to, że to forum pewnego dnia zniknie w ,,magiczny sposób"
[Czw 1:53] NRohirrim: Mogę oczywiście tutaj doznać pewnych refleksji, po to się głównie zalogowałem, ale jak ktoś mi będzie grozil, to niech nie oczekuje milosierdzia.
[Czw 3:00] NRohirrim: Jestem człowiekiem urodzonym po I i II wojnie światowej, po półwieczu panowaniu komuchów, po kapitalistycznech rozpierdusze
[Czw 3:00] NRohirrim: Myślecie, że mnie coś boli? Ja się nigdy nie cofnę
[Czw 3:00] NRohirrim: Żałuję, pokutuję? zapomnij
[Czw 3:01] NRohirrim: Zniszczę każdego po kolei jeśli stanie mi na drodze do zupełnie niezawisłej Polski
[Czw 3:11] NRohirrim: Bedę się starał stworzyć ruch patriotyczno-społeczny wśród 20-latków, 30-latków, i nastolatków
[Czw 3:11] NRohirrim: Wy się nie sprawdziliście, więc się teraz zamknicje, nadchodzi nowe pokolenie
[Czw 3:13] NRohirrim: Jesteśmy Waszymi sprzymierzancami, waszymi następcami
[Czw 3:15] NRohirrim: ale spróbujcie stanąc nam w poprzek to zniszczymy, teraz nasz ruch
[Czw 3:22] NRohirrim: Znaczy za parę lat, ale powoli ruszamy do przodu. Więc albo pomożecie, e.albo spier***ajci
[Czw 3:23] NRohirrim: 100-tysięczna armia? Za dekadę będę miał tyle żołnierzy na własne zawołanie z moździerzami, granatnikami, C4, więc się pocałujcie
[Czw 3:24] NRohirrim: sprawa jest jasna: albo wy się przyłączacie do nas w nie tak dalekiej przyszłości albo krzyżyk na drogę
[Czw 14:14] Psuj: I tym optymistycznym akcentem...

z shoutboxa ivrp.pl

enjoy!

We have to pass the (health care) bill so you can find out what is in it. - NP

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 01:41   

Dzięki, Med, nie miałem tego zapisu :/

Trochę mnie niepokoi to "z shoutboxa ivrp.pl- enjoy!"- czy te wypociny były gdzieś publikowane jako przykład twórczości forumowej? Niezbyt by to nam dobrą opinię sugerowało...

Med 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 01:51   

Przesłałem je do moderatorów forum PiS. Jako ostrzeżenie przed tym osobnikiem oczywiście.

We have to pass the (health care) bill so you can find out what is in it. - NP

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 01:53   

ZTCP niejaki rebe Horowitz puścił był farbę na Rebelyjej, aczkolwiek jeszcze podczas jej zamkniętości i z zapodaniem kontekstu, o: http://rebelya.pl/discussion/481/glolista/ i w dół.

Kto się kazał inżojić - nie mam pojęcia.

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 01:59   

Z komentarzem to co innego, a jako materiał szkoleniowy nadaje się znakomicie, to stwierdzam jako nauczyciel z kilkuletnim już doświadczeniem :razz:

maciejka 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 11:30   

no to teraz rozumiem...

I pewnie inni dużo sie przy tym dowiedzieli...

:wink:

dziad
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 19:27   

Hahaha! Zero pytań więcej :mrgreen:

tadman 

Wysłany: Sob 31 Lip, 2010 22:44   

Moi drodzy!

Nie udało mi się dociec zakulisowych spraw i nie oto idzie. Przed akcesem bywałem tutaj przez 2 lata a dołączyłem w kwietniu br. W porównaniu z innymi forami to jest jest inne, formułą i kulturą zbliżone do klubu koedukacyjnego dla dobrze ułoźonych. Wydaje mi się, że większość z Was lubi się. Takie sprawy jak MS-a, a teraz Kotkowych spajają to forum i niech tak będzie. Podoba mi się znajdowanie wspólnego języka między 78 latkiem a 20 latkiem i niech tak będzie.

Jeśli ktoś, bez względu na powody, występuje na forum pod kilkoma nickami i pomimo uwag nadal uprawia kilka bytów, to powinien pożegnać się i niech tak będzie.
A Maciejka ma dobre serce i niech tak będzie.

...i niech tak będzie z pożytkiem dla ivrp.pl.

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Nie 01 Sie, 2010 12:27   

tadman napisał/a:
Jeśli ktoś, bez względu na powody, występuje na forum pod kilkoma nickami i pomimo uwag nadal uprawia kilka bytów, to powinien pożegnać się i niech tak będzie.

Amen.

tadman napisał/a:
A Maciejka ma dobre serce i niech tak będzie.

...i niech tak będzie z pożytkiem dla ivrp.pl.

Popieramy :)
... i dziekujemy, maciejko, za Twoja szlachetna postawe oraz dociekliwosc .
Uwazam ze zawsze warto jest zadac sobie pytanie
, a czasem rowniez warto je zadac Bliznim.

Pozdrawiam
serdecznie

maciejka 

Wysłany: Nie 01 Sie, 2010 15:16   

hm.....miło .. I dzięki za dostrzeżenie mojej obecności .. :) )

Odpowiedz do tematu