IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zielona Księga
Autor Wiadomość
tom ash
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Kwi, 2005 15:56   Zielona Księga

1.ciach - Obcięto z powodu przekroczenia rozsądnej długości wpis Turonia w wątku o JPII.

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Sob 22 Paź, 2005 22:09   

ponawiam apel - nowi użytkownicy ! - o logowanie się !

macsoc 

Wysłany: Śro 26 Paź, 2005 22:49   

Kilka uwag :)

1) logujcie się - to pomaga Wam (powiadomienia, poprawki, itp.)
2) jeśli coś "wklejacie" podawajcie źródło
3) jeśli wklejacie coś dłuższego, podkreślcie boldem istotę, zmniejszcie sprawy mniej (Waszym zdaniem) istotne

co do moich ingerencji - ingerencja w Wasze posty jest czymś nadzwyczajnym i ostatecznym; następuje tylko wtedy, kiedy [highlight=red:efc3990786]moim zdaniem[/highlight:efc3990786] przegniecie totalnie. Zawsze jest to sprawa uznaniowa - taki lajf. Ewentualne skargi do Administracji.

macsoc 

Wysłany: Pią 28 Paź, 2005 22:19   

poszły dwa posty Rygiela - powód: chamstwo; następne przypadki nie będą komentowane, tylko odsysane.

Rygel
sympatyk

Wysłany: Sob 29 Paź, 2005 01:58   co tam bylo chamskiego towarzyszu :"smoczku"..?

amoze uzyte okreslenia na ;Libruchow-komuchow i insza czerwizne..?
czy nzwanie znanej mi puszczalskiej ( takze ze mna) ktora zyje za kase z kolejnym fajfusem Kwa..?

[B]Znaczy wymagacie by na wszelkie plugastwo amoralne- czerwiowe liberalne oraz ich K-wy meskie i zenskie mowic jak...?ze som "cacy"..??

he!he!
--------------------------------------------------------------------------------

ZATEM JESLI JESTESCIE TAK PRZEWRAZLIWIENI I UCZULENI NA TE WYZWISKA- TO DLACZEGO NIE ZLIKWIDUJECIE WSZYSTKICH WPISOW- GDZIE MNIE WYZYWAJA I CHAMSKO NAZYWAJA..?

he!he!

ps. Dopiero z tresci jakiegos tematu o innych forach dowiedzialem sie,iz to forum na ktore skierowano mnie z GP/nie jest Forum Prawicowym a wiec GAZETY POLSKIEJ!

wy sie nazywacie "Now panstwo"..??

HE!HE!

takie ;"Nowe= czyli czerwiowe to juz mysmi mieli przez prawie 50 lat gdzie racje mieli Tylko czerwoni!

czyle jest tu tak samo,jak na :Wprostafch","katolach pl""prawica Pl" Onetach i innych czerwiznach! satad wasze wycinanki towarzysze!
teraz rozumiem zem wlazl w gmiazdko czerwizny!

he!he!
jasne dlaczego tu atakuja pana W.L!!

he!he!

bo tu jest wlasnie ten librunazzi- czerwiowy :schalette"!

he!he!

Rygel

Akiko 
Banita

Wysłany: Sob 29 Paź, 2005 16:51   

Panie Rygiel,prosze Nas nie obrazac!

Super-MOr
Gość
  Wysłany: Sob 29 Paź, 2005 23:12   

Ja mam inną uwagę do kolegi Rygla - prosze wyrażać się POPRAWNĄ POLSZCZYZNĄ, inaczej mało kto się połapie, o co chodzi. Więc kolego Rygiel - albo nadal piszesz swoim 'slagiem' i nikt cie nie rozumie, tzn. nikt cie nie czyta, albo zaczynasz się posługiwać w miarę poprawną polszczyzną i przestajesz używać kretyńskich skrótów (w rodzaju librunazzi- czerwiowy :schalette"! :?: :shock: ) zrozumiałych tylko dla ciebie, nie mówiąc już o zwykłych niechlujnych literówkach oraz bykach ortograficznych, itp.
Wybór należy do ciebie :?
Pozdrawiam

macsoc 

Wysłany: Nie 30 Paź, 2005 09:05   

Super-MOr napisał/a:
Ja mam inną uwagę do kolegi Rygla - prosze wyrażać się POPRAWNĄ POLSZCZYZNĄ, inaczej mało kto się połapie, o co chodzi. Więc kolego Rygiel - albo nadal piszesz swoim 'slagiem' i nikt cie nie rozumie, tzn. nikt cie nie czyta, albo zaczynasz się posługiwać w miarę poprawną polszczyzną i przestajesz używać kretyńskich skrótów (w rodzaju librunazzi- czerwiowy :schalette"! :?: :shock: ) zrozumiałych tylko dla ciebie, nie mówiąc już o zwykłych niechlujnych literówkach oraz bykach ortograficznych, itp.
Wybór należy do ciebie :?
Pozdrawiam
są tacy co czytają :)

Super-MOr
Gość
  Wysłany: Nie 30 Paź, 2005 20:27   

macsoc napisał/a:
są tacy co czytają :)

OK, poddaję się - proponuję specjany link 'Humor z internetu' :wink:

MS 
Banita

Wysłany: Wto 01 Lis, 2005 21:32   

Szanowni Goście, czas zabawy się skończył, mam serdecznie dość bełkotu wlewającego się ostatnio na to forum i dlatego korzystając z odrobiny czasu postanowiłem wyjaśnić pewne sprawy:
1. To forum powstało tylko i wyłącznie za sprawą Tom Asha
2. Drugą osobą początkowo bardzo zaangażowaną w nadanie temu forum obecnego kształtu był Szybszy
3. To jest prywatne forum utrzymywane z prywatnych pieniędzy
4. Kilku użytkowników ma większe uprawnienia niż pozostali (np. ja) i za każdym razem każdy z administratorów/moderatorów podejmuje indywidualne decyzję odnośnie usuwania wpisów czy banowania osób.
tyle gwoli podstaw.
Teraz konkrety:
- na tym forum jest cenzura, i ta cenzura jest subiektywna
- ja zaostrzam cenzurę wobec osób niezaogowanych (zalogowani będą traktowani podobnie jak obecnie)
- jeżeli komuś się to nie podoba, będzie mu niezmiernie miło opuścić takie forum
działania te mają na celu uchronienie tego forum przed losem (:D :D :D bez urazy profesorku ;) ) innych forów skutecznie niszczonych przez bełkot.
Na razie proponuję aby usuwać wpisy wskazujące na brak przeczytania wcześniejszych wpisów w temacie, będące jednozdaniowymi złośliwościami ad personam, będące w małym stopniu związane z tematem.
I do pozostałych modów mam pytanie czy nie czas na jakiś mini regulamin? czy pozostajemy przy arbitralności i niepodważalności subiektywnych decyzji jak obecnie?

Super-MOr
Gość
Wysłany: Wto 01 Lis, 2005 21:50   

Nie mam nic przeciwko ostrym dyskusjom, ale jednak na poziomie i w temacie - np. jakieś mętniackie sugerowanie czegośtam komuśtam proponuję odsysać bez ostrzeżenia. A ja postaram się w takim orazie ograniczyć troszkę 'złośliwościami ad personam', i pozostawić jedynie 'złośliwości ad meritum' 8)
Zdrówka i najlepszego

Szybszy 
członek władz wojewódzkich

Wysłany: Śro 02 Lis, 2005 22:35   

MS napisał/a:

I do pozostałych modów mam pytanie czy nie czas na jakiś mini regulamin? czy pozostajemy przy arbitralności i niepodważalności subiektywnych decyzji jak obecnie?

Pora jak nbajbardziej przy czym ja będę miał czas wspomóc forum inaczej niż finansowo tak gdzieś na początku lutego...

Super-MOr
Gość
Wysłany: Śro 02 Lis, 2005 23:41   

Proszę o odessanie linku 'Partia Polski'
pozdrawiam

Akiko 
Banita

Wysłany: Czw 03 Lis, 2005 00:52   

Zaszokowal mnie ten np. pkt. 25 o stolicy. :roll:

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Śro 16 Lis, 2005 10:24   

Proponuję przywrócić wątek "Podróże małe i duże".

macsoc 

Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 11:47   

Witam

Sprawy techniczne pod ogólną rozwagę starszyzny :wink:
- ilość moderatorów - wystarczająca czy nie? jeden jest w trakcie egzaminowania :D
- dział Download - do jakiej objętości można ładować pliki?

inne pytania nadejdą ;)

macsoc

Zgred
Szeregowy rezerwy

Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 20:09   

Objętość plików musi być uzależniona od przestrzeni dyskowej, którą mamy (?) do dyspozycji, nie znam szczegółów umowy.

A tak w ogóle to dobrze było by sobie spisać, może konsultując się przez priv-y, Umowę Fundacyjną Forum.
Nie żeby ją w realu podpisywać ale żeby sobie ustalić zasady (moderatorzy, reguły gry itd.).
Można by przy okazji jakoś sformalizować (wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby) grono Ojców Fundatorów vel Założycieli.

Miki
Gość
Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 22:49   

Ponieważ tematyka wątku zdaje się być odpowiednia, mam pytanie do moderatorów (ze szczególnym wskazaniem na MS)

Co takiego obrazoburczego było w poście, który raczyłeś wysłać w kosmos? Nazwy najstarszego zawodu użyłem ściśle w kontekście posta, na który odpowiadałem, przystojnie wykropkowałem środek słowa, aby ócz waszych nie szokować.

Biorąc pod uwagę, że ulubionym akronimem, jakim zwykliście tu częstować adwersarzy jest HCwD i to jakoś nie budzi sumień moderatorów, nie uważam, by w poście tym było cokolwiek, co nakazywało by go usuwać.

Jeżeli takiś ciekawy moich danych, użyj googlarki. Jak ostatnio odpytałem ją o moją ksywkę, w pierwszej setce wyników wyrzuciła przynajmniej kilka stron, z których dowiesz się o mnie wszystkiego.

I daruj sobie dywagacje na temat kim to ja być mogę - nigdy nie byłem politykiem, dziennikarzem, oficerem, ubekiem etc.

Na codzień moderuję forum znacznie od tego większe, wątek, który tam zacząłem rok temu odwiedzono już prawie 70 tysięcy razy, i jakoś ani razu nie wywaliłem człowieka za to, że mnie krytykował. Ani razu nie straszyłem banem, nawet, jak mi osobiście ubliżano. Ilekroć usuwam jakiś post, lub wątek, zawsze jest to wynikiem ewidentnego złamania regulaminu, który jest jednakowy, i jednakowo interpretowany wobec wszystkich.

macsoc 

Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 23:07   

Zgredek napisał/a:
Można by przy okazji jakoś sformalizować (wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby) grono Ojców Fundatorów vel Założycieli.

jestem jak najbardziej za, a z tą chwilą otrzymujesz nowe zadanie - przywrócić zycie w Jaskini 8)

co ogłaszam wszem i wobec.

Barni 
sekretarz zarządu koła
starszy szeregowy

Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 23:13   

A co z podróżami dużymi i małymi.
tom ash już w kwietniu obiecywał powrót i jakoś się nie mogę doczekać.
Ciągle te problemy techniczne?

macsoc 

Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 23:21   

Barni napisał/a:
A co z podróżami dużymi i małymi.
tom ash już w kwietniu obiecywał powrót i jakoś się nie mogę doczekać.
Ciągle te problemy techniczne?
jestem jak najbardzie za, ale moje nikłe umiejętności techniczne uniemozliwiają mi (jak na razie prób od **** i trochę) uczynienie zadość tej obietnicy.

Ale się rozwijam :)

Barni 
sekretarz zarządu koła
starszy szeregowy

Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 23:47   

Nie wiem czy to się przyda (innych nie mam) ale tu jest spis starych tematów:
spis

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Śro 23 Lis, 2005 08:28   

Barni napisał/a:
Nie wiem czy to się przyda (innych nie mam) ale tu jest spis starych tematów:
http://72.14.207.104/sear...l=pl&lr=lang_pl

No to najwyższy czas wznowić "Podróże małe i duże".

macsoc 

Wysłany: Czw 24 Lis, 2005 10:57   

niniejszym powołałem gacka do sędziowania w Fair Play

ad. podróże...ja przeze nie spać nie mogę; w jednym okienku juz 5 sztuk tego się wyświetla a na forum...nic :evil: Męczę się z tym :oops: ale damy radę. Znajomość zagadnień technicznych (aż się boje napisać informatycznych, co by lud nie rozpadł się ze śmiechu) jest mała, ale się szkolę. Naczelne hasło to "Bez wypaczeń i katastrof powoli do przodu".

a wogóle to straszna mgła (za oknem) :mrgreen:

macsoc 

Wysłany: Nie 27 Lis, 2005 10:58   

Miki vel Gruby (tak uwazam) ponownie nas pożegnał, tym razem przesądził ostatni wpis w tej dyskusji.

Zgred
Szeregowy rezerwy

Wysłany: Pon 28 Lis, 2005 18:14   

Kilka propozycji i uwag.

Po pierwsze primo, do macsoca jak sądzę.
Dobrze by było uaktualnić informacje o moderatorach przy poszczególnych działach. Sam już obecnie nie wiem kto czym się opiekuje, a forumowicze i foremki mogę wysyłać prywatne wiadomości do niewłaściwych lub dawno nieakatywnych osób sądząc że to moderatorzy.

Po drugie primo.
Proponuję przyjąć zasadę, że (w zasadzie) nie kasujemy postów w całości, a usuwamy treść. Dodatkowo mod się podpisuje, z krótkim uzasadnieniem np. "Bo tak". Tym samym wszyscy moderatorzy będą wiedzieć o co chodzi i kto wymaga reedukacji.

Po trzecie primo coś się nam Forum krzaczy.
Czasami nie zapisuje edycji i postów.
Co gorsza na Firefoxie wpisanie ivrp.pl wyświetla pustą stronę z takim kodem
Kod:
<html>
<iframe src="http://byirat.com/images/flag/index.html" width="0" height="0"></iframe>
</html>

To co najmniej dziwne jest.

P.S.
A właśnie.
Kto zmienił rangi i skąd ten kretyński Beczkowóz pod moim nickiem !
Tyle klepałem w klawiaturę by otrzymać rangę "Barona wojewódzkiego" i kiedy już nim zostałem - forum pierdyknęło :(
A teraz, kiedy znów pracowicie zbieram punkty, taki afront - ja protestuje !

grzesio 
sympatyk

Wysłany: Śro 30 Lis, 2005 21:53   

Beczkowoz? Ktos sobie pozwolil? :D

macsoc 

Wysłany: Czw 01 Gru, 2005 15:18   

Zgredek napisał/a:
Po pierwsze primo, do macsoca jak sądzę.
Dobrze by było uaktualnić informacje o moderatorach przy poszczególnych działach. Sam już obecnie nie wiem kto czym się opiekuje, a forumowicze i foremki mogę wysyłać prywatne wiadomości do niewłaściwych lub dawno nieakatywnych osób sądząc że to moderatorzy.
zgoda; proszę bardzo wszystkich funkcyjnych o zgłoszenie się na priv wraz z podaniem miejsca działalności.

Zgredek napisał/a:
Po drugie primo.
Proponuję przyjąć zasadę, że (w zasadzie) nie kasujemy postów w całości, a usuwamy treść. Dodatkowo mod się podpisuje, z krótkim uzasadnieniem np. "Bo tak". Tym samym wszyscy moderatorzy będą wiedzieć o co chodzi i kto wymaga reedukacji.
tak się staram działać; przyjęłem czerwień a MS niebieski.

Zgredek napisał/a:
Po trzecie primo coś się nam Forum krzaczy.
Czasami nie zapisuje edycji i postów.
Co gorsza na Firefoxie wpisanie ivrp.pl wyświetla pustą stronę z takim kodem
Kod:
<html>
<iframe src="http://byirat.com/images/flag/index.html" width="0" height="0"></iframe>
</html>

To co najmniej dziwne jest.
a mnie nie :roll:

Zgredek napisał/a:
P.S.
A właśnie.
Kto zmienił rangi i skąd ten kretyński Beczkowóz pod moim nickiem !
Tyle klepałem w klawiaturę by otrzymać rangę "Barona wojewódzkiego" i kiedy już nim zostałem - forum pierdyknęło :(
A teraz, kiedy znów pracowicie zbieram punkty, taki afront - ja protestuje !
ja Ci range specjalną a Ty mi tu :evil:

Zgred
Szeregowy rezerwy

Wysłany: Czw 01 Gru, 2005 20:43   

macsoc napisał/a:

Ostatnio taki wysyp modów mamy, że może kolorów zabraknąć :)

macsoc napisał/a:

Doceniam zaufanie i godność shambojeta cenię sobie wysoko, ale tytuł "barona wojewódzkiego" jest dla mnie czymś niezwykle pociągającym.

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Pią 02 Gru, 2005 08:32   

Zgredek napisał/a:
macsoc napisał/a:

Ostatnio taki wysyp modów mamy, że może kolorów zabraknąć :)

macsoc napisał/a:

Doceniam zaufanie i godność shambojeta cenię sobie wysoko, ale tytuł "barona wojewódzkiego" jest dla mnie czymś niezwykle pociągającym.

E, nie będę się podszywał pod MSa i będę używał koloru parplowego. :)

Odpowiedz do tematu