IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prawnicy! Wyjasnijcie mi lajkonikowi
Autor Wiadomość
los 
Banita

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:25   Prawnicy! Wyjasnijcie mi lajkonikowi

http://www.rp.pl/artykul/...w-Patykowi.html

Cytat:
Nie ma podstaw do podjęcia zawieszonego wcześniej śledztwa przeciwko Igorowi M. - uznała katowicka prokuratura. Oznacza to, że mężczyzna, któremu łódzka prokuratura zarzuca zabójstwo gen. Marka Papały, na razie nie straci statusu świadka koronnego.

Ja juz pokornie znosze wszelkie wynalazki polskiego prawa, w kontakcie z wymiarem sprawiedliwosci wykazuje wzorowa postawe oswiecimskiego muzulmanina. Czasem tylko prychne smiechem na drugie slowo ale tylko pod nosem. Ale to juz moje zdolnosci percepcyjne przekroczylo.

consumer 
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:29   

Dedukam, że tym świadkiem to jest on w innej sprawie, a nie tej.
Chciałem się pożegnać - więc się żegnam. Pozdrawiam przyjaciół; dziękuję im za wyrazy sympatii, pamięci... no i za czas spędzony w doborowym towarzystwie. Wszystkim pozostałym życzę miłych dni, a szczególnie spokojnych nocy.

Zazula 
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:30   

Jesteś w szerokim towarzystwie wielu milionów (to pocieszenie).
Ludzie już nie tylko pojedyńczo ale i zbiorowo nie kumają, o co biega z "naszym" prawem .
W onej sprawie i mu podobnych najlepiej zapytać jakiego platformersa. On dokładnie wyłuszczy co i jak słowy następującemi: Oby Polska rosła w siłę a ludzie żyli dostatniej, lub: Polska w budowie. A wam pisiorom to nic się nie podoba.

ombretta 
członek prezydium władz krajowych
ex-forumkowicz

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:35   

P. Patyk ma teraz poważniejsze problemy niż status świadka koronnego. Codziennie musi uważać na samobójcze myśli, które mogą w każdej chwili wejść pod celę i wyhuśtać go na tygrysówie.

Zazula 

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:10   

Oj, ma ci on problema, ma. Takie śliczne haki w celi, wszędy gdzie okiem potoczy. Te klamki, te pchające się w łapy prześcieradła do ukręcenia sznura. Ostre kanty prycz, o które łeb można rozkwasić. No i ten epidemicznie wręcz nie działający monitornig.

los 
Banita

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:11   

Najgorsze sa te myśli samobójcze. Nigdy nie wiadomo kogo dopadna.

Zazula 

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:14   

Pora otworzyć portal: SAMOBÓJCY, gdzie liczne szeregi takich różnych mających niewygodną władzi wiedzę, mogłyby zamieszczać oświadczenia: "Nie mam zamiaru popełnić samobójstwa. Jestem zdrów na ciele i umyśle. Żona mnie kocha, kasę mam".

Zazula 

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:16   

Ale moda ma to do siebie, że się zmienia. Epidemia może zmienić oblicze i stać się wysypem nagłych utonięć (bo sezon) lub przypadkowych awarii silnika samochodowego.

kezlok 
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:18   

A to przecież znaczy, że żyłem

Zazula 

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:22   

kezlok napisał/a:
Obrazek

Obrazek

Cusz, groteska się nasila. Tylko ludzi żal.

Wieniawa 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:28   

Zazula napisał/a:
Pora otworzyć portal: SAMOBÓJCY, gdzie liczne szeregi takich różnych mających niewygodną władzi wiedzę, mogłyby zamieszczać oświadczenia: "Nie mam zamiaru popełnić samobójstwa. Jestem zdrów na ciele i umyśle. Żona mnie kocha, kasę mam".
takie oswiadczenia nic nia dadza. Zawsze czlowieka moze odwiedzic stary znajomy od śrub.

los 
Banita

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:29   

teraz to sie nazywa "myśli samobójcze"

rz z kropką 

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:42   

Tak swoją drogą: czy w tzw. "oświadczeniach woli" da się zamieścić informację na temat nieplanowania samobójstwa?

Ignac
członek władz krajowych
na fot.: Tadeusz Reytan

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 16:28   

Zazula napisał/a:

Lepiej by było, gdyby zamieszczali tę niewygodną wiedzę. I większy fun, i bezpieczeństwo większe potem.

tnega

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 16:35   

Takie myśli samobójcze zostały pięknie zobrazowane w chińskim filmie pt. "Cesarzowa" - w scenie w kanionie.

Keikobad
Banita

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 20:33   Re: Prawnicy! Wyjasnijcie mi lajkonikowi

los napisał/a:
http://www.rp.pl/artykul/10,895258-Prokuratura--brak-podstaw-do-wznowienia-sledztwa-przeciw-Patykowi.html

Cytat:
Nie ma podstaw do podjęcia zawieszonego wcześniej śledztwa przeciwko Igorowi M. - uznała katowicka prokuratura. Oznacza to, że mężczyzna, któremu łódzka prokuratura zarzuca zabójstwo gen. Marka Papały, na razie nie straci statusu świadka koronnego.

Ja juz pokornie znosze wszelkie wynalazki polskiego prawa, w kontakcie z wymiarem sprawiedliwosci wykazuje wzorowa postawe oswiecimskiego muzulmanina. Czasem tylko prychne smiechem na drugie slowo ale tylko pod nosem. Ale to juz moje zdolnosci percepcyjne przekroczylo.

Aleosohozi?

Chce Kolega wykład z zawieszania postępowania karnego? Dość złożona tematyka i dość nieprzydatna. A żeby wypowiedzieć się, czy słusznie zrobili, trzeba by coś więcej realnie wiedzieć o sprawie.

A na polski oznaczać to może np. tyle: "my katowicka prokuratura uważamy rze wy w Łodzi nie macie na gościa mocnych dowodów". Czy tam, twardych, jak to mówił Ziobro.

ombretta 
członek prezydium władz krajowych
ex-forumkowicz

Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 15:09   

los napisał/a:
teraz to sie nazywa "myśli samobójcze"

Takie myśli samobójcze potrafią dopaść i następnie pozbawić życia nawet weterana służb specjalnych, zwłaszcza gdy mają przewagę liczebną.

alium 
skarbnik zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 15:13   

Keikobad napisał/a:
A na polski oznaczać to może np. tyle: "my katowicka prokuratura uważamy rze wy w Łodzi nie macie na gościa mocnych dowodów". Czy tam, twardych, jak to mówił Ziobro.

Ano tak to ja rozumiem ;)
Czyli po prostu prokuratorzy z Katowic urzędowo potwierdzili, że rezerwa wobec hipotezy o zabójstwie jako komplikacji przy kradzieży Dewoo Espero to nie tylko wyraz oszołomstwa?

I pytanie z innej beczki:
Czy jak wymiar sprawiedliwości dozna olśnienia i uzna ustami jakiegoś sędziego, że Patyk był narzędziem zabójstwa to to co zeznał jako koronny w innych sprawach się z automatu unieważnia?

Keikobad
Banita

Wysłany: Wto 26 Cze, 2012 20:20   

alium napisał/a:
Czy jak wymiar sprawiedliwości dozna olśnienia i uzna ustami jakiegoś sędziego, że Patyk był narzędziem zabójstwa to to co zeznał jako koronny w innych sprawach się z automatu unieważnia?

Nie.
Art. 7 kpk.

extraneus 
zwykły członek, płacący składki

Wysłany: Śro 27 Cze, 2012 10:14   

Keikobad napisał/a:
alium napisał/a:

Nie.
Art. 7 kpk.

A na jakiej podstawie miałoby w ogóle dojść do wznowienia postępowania, w którym uzyskano i wykorzystano dowód z jego zeznań?

Keikobad
Banita

Wysłany: Śro 27 Cze, 2012 19:13   

A kto pisze o wznowieniu? Nie wszystkie postępowania musza być zakończone, to raz. Dwa, nieograniczony termin do kasacji (przynajmniej na korzyść) dla proroka generalnego i RPO.

A co do samego wznowienia - pozbawienie statusu świadka koronnego nie jest podstawą wznowienia w innych sprawach, ale też nie stoi na przeszkodzie wznowieniu na dowolnej kodeksowej podstawie, o ile taka zajdzie.

Odpowiedz do tematu