Problemy z wysyłaniem wpisu |
Autor |
Wiadomość |
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Czw 09 Sie, 2012 12:01 Problemy z wysyłaniem wpisu |
|
|
Dlaczego nie mogę wysłać wpisu od pierwszego razu. Ukazuje się nakaz wpisania treści. Także mój podpis nie pojawia się. Dlaczego? |
|
|
|
|
Black^Widow Oberfeld-Hebel
|
Wysłany: Czw 09 Sie, 2012 17:03 |
|
|
Edwillu - bo skończył się czas zalogowania
Czyli - innymi słowy - po przekroczeniu czasu od ostatniej czynności na forum , w trakcie pisania dłuższego postu , nastąpiło automatyczne wylogowanie . wtedy właśnie zachodzi sytuacja taka jak powyżej. |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Czw 09 Sie, 2012 18:22 |
|
|
Jak długo trwa ten okres zalogowania? I dlaczego nie pojawia się mój podpis na wpisach, pomimo zaznaczenia kółka na Profilu? [/list] |
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 10 Sie, 2012 09:44 |
|
|
Edwillu, długość sesji ustawiona jest na 25 minut. Czyli że jeśli przez 25 minut nie wygenerujesz na forum żadnego działania (np nie odświeżysz strony, nie przejdziesz do innego tematu, nie zagłosujesz w sondzie, nie wyślesz postu itp)
- to silnik automatycznie Cię wyloguje. Jesli podczas tego okresu byłeś zajęty pisaniem nowego postu (ale nie wysyłałeś go - przyciskiem wyslij) to bedzie to również traktowane jako brak aktywności i zostaniesz po 25 minutach wylogowany przez system. Co objawi się na końcu podczas naciskania przycisku "wyslij" komunikatem o konieczności zalogowania się .
BTW Twój podpis w profilu wygląda na po prostu pusty - stąd brak jego wyswietlania .
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pią 10 Sie, 2012 13:33 |
|
|
Dziękuję za wyjaśnienie. Co do braku podpisu dziwię się że zniknął kiedy go wysłałem. Chyba tu kusi... |
|
|
excalibur zwykły członek partii
|
Wysłany: Pią 19 Paź, 2012 09:37 |
|
|
Jest to beznadziejne. Wlasnie napisalem dlugi post i mi go wcielo. To zniecheca do pisania. Wcale nie bylo 25 minut. |
|
|
|
|
excalibur zwykły członek partii
|
Wysłany: Pią 19 Paź, 2012 11:46 |
|
|
Tu sie nie da nic napisac. Drugi raz probowalem cos dlugigo i wcielo. I bylo tylko 10 minut. |
|
|
|
|
aember przewodniczący koła
|
Wysłany: Pią 19 Paź, 2012 11:59 |
|
|
U mnie też jest od zawsze kilka minut (dwie?), ale już się przyzwyczaiłem. Trzymam jedną z zakładek na stronie z logowaniem i przed każdym działaniem profilaktycznie się reloguję. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 19:41 |
|
|
Dlugość sesji jest aktualnie ustawiona na wartość 15 minut . Ponieważ parametr ten ma wpływ na parę innych, wąznych ustawień , bez ważnego powodu nie ma sensu go zmieniać. Dlatego mam osobiście taką zasadę - jeśli zamierzam pisać post wymagający dłuzszej edycji, czy przemyslenia pisże go najpier w notatniku (czy innym neutralnym edytorze) po czym po osiągnięciu ostatecznej wersji wciskam na forum "odpowiedz" i wklejam całość dodając tylko zdjęcia w odpowiednich miejscach.
Drugą metodą jest posiadanie w innym oknie również otwartego forum i odświeżanie tego okna co np. 10 minut .
Wiem, że to trochę nie wprost rozwiązania, ale po przeszłych doświadczeniach z silnikiem nie chcę za bardzo zmienia i wydłużać tego parametru.
Pozdrawiam |
|
|
Randolph członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 20:17 |
|
|
Pomaga uruchomienie podglądu przed wysyłką zredagowanej wiadomości. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 20:40 |
|
|
Mo tak, tylko że niewiel nam to da , jesli przekroczylismy limit po prostu okaże się że nas wyologowało...
Po takim wypadku - żeby nie tracić pisanego z poświęceniem tekstu należy wcisnąć WSTECZ w przeglądarce - wrócimy wtedy do edycji i napisany teskt powinien dać się skopiować do np. notatnika
Po czym można, po zalogowaniu się ponownym, go normalnie wkleić do odpowiedzi. |
|
|
Randolph członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 22:37 |
|
|
Piszę z autopsji. Jeśli dostaję komunikat, że się sesja skończyła, aplikuję przeglądarce "wstecz", potem "podgląd" i "wyślij". Z jakichś powodów to działa i jest mniej uciążliwe niż ponowne ręczne logowanie. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 12 Lis, 2012 02:29 |
|
|
OK, zatem muszę sprawdzić 'autopsyjnie' |
|
|
Yanusson baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 12 Lis, 2012 13:18 |
|
|
Potwierdzam to, co stwierdził kol. Randolph. |
|
|
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2012 22:08 |
|
|
OK, mnie nie udało się wygenerować takiego przypadku, więc mam prośbę - czy, jesli komuś z Was uda się to zrobić (żeby poprzez kombinację "wstecz" + "podgląd" + "wyslij" udało się wysłać pisany dłuższy post mimo uprzedniego zakończenia sesji) - prosiłbym o ile to możliwe , o zrzut z nagłówków, bo mam podejrzenie że to nie samam metoda ale raczej ustawienia 'autoauth' . |
|
|
alcor członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Pon 26 Lis, 2012 12:27 |
|
|
Ja wczoraj, po uprzednim zapoznaniu się z postem Randolpha z tego wywłątku, osiągnąłem taki sam rezultat.
Następnym razem mogę zrobić zrzut nagłówków.
PS. Heh, właśnie się przytrafił następny raz. PMem posłałem źródło strony (po kliknięciu podgląd). |
"Sieć władzy w Polsce zaczyna się w Moskwie. Tam są komputery i ludzie na bieżąco analizujący to, co się dzieje tutaj, tam są przygotowywane i uchwalane (tak, tak, uchwalane) decyzje. W Polsce znajduje się tylko aparat wykonawczy." |
|
|
|
|
|