IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Apel.
Autor Wiadomość
Dariusz Matecki 
zwykły członek partii

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006 23:02   Apel.

Jestem na tym forum od niedawna, ale zdążyłem już zauważyć, że moderatorzy notorycznie wycinają posty użytkowiczniki Circ.

Zatem zwracam się z prośbą do moderatów, aby tego nie robili - ponieważ niektórzy chcą poznać również jej opinie na pewne sprawy, a wycinanie postów za np zbytnią radykalność nie jest chyba na miejscu na forum IV RP... takie rzeczy naturalne są pewnie na forach lewicowych, że ludzi o odmiennych poglądach się poprostu wycina. Natomiast miałem nadzieję, że na tym forum panuje wolność słowa, a działalność moderatów ogranicza się do prac typowo porządkowych - jak usuwanie postów Trolli, robiących konta i spammujących "PiS to FASZYŚCI!!!!11111" czy usuwanie wulgaryzmów z wypowiedzi, przypinanie ciekawych wątków itp.

Sam byłem niegdyś moderatorem na forum witryny gery.pl i prowadzę szkolne forum wiem zatem, że każdy powinien mieć możliwość swobody wypowiedzi, szczególnie, użytkowniczka Circ, która wypowiada się bardzo sensownie.

Pozdrawiam. DM.

circ 
Banita

Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 02:21   

Zgadzam się z Tobą;-))))))
Jeśli gadam za dużo, mozna przyciąć, ale jeśli tnie się, bo się komuś wydaje, że nie mam racji, to przesada.
Poza tym, niesprawiedliwe cięcie, powoduje u mnie słowotok;-))))))
i błędy składniowe.

narka

STR 
członek zarządu koła

Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 15:27   

czesc

Czyli i tak zle i tak nie dobrze ;-)

pozdrawiam

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 17:28   

[schild=19 fontcolor=00008B shadowcolor=FFFF00 shieldshadow=1]Potępiają to, czego nie rozumieją[/schild]

Akiko 
Banita

Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 17:33   Re: Apel.

Dariusz Matecki napisał/a:
Jestem na tym forum od niedawna, ale zdążyłem już zauważyć, że moderatorzy notorycznie wycinają posty użytkowiczniki Circ.

Zatem zwracam się z prośbą do moderatów, aby tego nie robili - ponieważ niektórzy chcą poznać również jej opinie na pewne sprawy, a wycinanie postów za np zbytnią radykalność nie jest chyba na miejscu na forum IV RP... takie rzeczy naturalne są pewnie na forach lewicowych, że ludzi o odmiennych poglądach się poprostu wycina. Natomiast miałem nadzieję, że na tym forum panuje wolność słowa, a działalność moderatów ogranicza się do prac typowo porządkowych - jak usuwanie postów Trolli, robiących konta i spammujących "PiS to FASZYŚCI!!!!11111" czy usuwanie wulgaryzmów z wypowiedzi, przypinanie ciekawych wątków itp.

Sam byłem niegdyś moderatorem na forum witryny gery.pl i prowadzę szkolne forum wiem zatem, że każdy powinien mieć możliwość swobody wypowiedzi, szczególnie, użytkowniczka Circ, która wypowiada się bardzo sensownie.

Pozdrawiam. DM.

Tak ogolnie. Co do wycinania chamskich, obrazliwych wpisow zgadzam sie w 100%. Nie wolno obrazac piszacych.
Jednak wpisy antysemickie, faszystowskie i tym podobne powinny byc usuwane....gdyz ktos moze podac te fakty gdzies wyzej i po prostu zamkna nam to sympatyczne forum.

Uwaga: "Jednak wpisy antysemickie, faszystowskie i tym podobne powinny byc usuwane"....nie oznacza ze antysemickie sa faszystowskimi i faszystowskie(neofaszystowskie) antysemickimi...
Jezeli ktos jakis narod obarcza wina za wszelkie plagi egipskie, zmiane pogody, wojny, komunizm, korupcje to chyba to mozna nazwac...sami wiecie.
Ostatnio zmieniony przez Akiko Nie 14 Maj, 2006 18:48, w całości zmieniany 1 raz  

circ 
Banita

Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 01:31   

A kto ma zamknąć to forum? gumisie?
Jest w państwie jakaś policja polityczna?
I jaki to antysemityzm, jesli mówię, że Zydom na ręcę patrzę?
Nie moja to wina, że zawiedli moje zaufanie. I nie widziałam tu ani jednego faszystowskiego wpisu. Czy faszyści jeszcze żyją?
Jeśli czegoś nie rozumiem Hegemonie, zawsze możesz jasno mi to wytłumaczyć. Jestem otwarta i nie mam kompleksów.

narka

Dariusz Matecki 
zwykły członek partii

Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 18:31   

To jeśli powiem, że nie lubię Żydów to od razu jestem faszystą ? Coś chyba słowo "faszysta" jest używane zbyt często i to do niewłaściwych osób, partii. Może tylko przypomnę, że w Polsce istnieje Polska Partia Komunistyczna, a czegoś takiego jak Polska Partia Faszystowska nie widziałem.

Może lepiej przyjrzeć się odchyleniom lewackim - skłaniającym się do komunizmu, a nie ludziom, którym poprostu nie podoba się co robią niektóre organizacje żydowskie i którzy mają prawo o tym mówić...

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 19:13   

założenie ogólne - staramy sie trzymać tematu (poza miejscem nie trzymania się tematu - tam temat trzyma sie sam :) ) przykrą, ciężką, trudną i wogóle przypadłością moderatora jest pilnowanie, by temat o kaszance był tematem o kaszance a nie o reaktorach atomowych. Jest sprawą moderatora - i to podlega ocenie i warto zgłaszać swoje w tym zakresie wątpliwości - czy się jeszcze trzyma delikwent tematu czy nie. Sprawa jest ze wszech miar uznaniowa, a więc śliska. Jak mnie się zdaje, o to chodziło Hegemonowi.

Circe nie jest w jakiś specjalny sposób traktowana; jak sama to okresliła "Jeśli gadam za dużo, mozna przyciąć, ale jeśli tnie się, bo się komuś wydaje, że nie mam racji, to przesada. Poza tym, niesprawiedliwe cięcie, powoduje u mnie słowotok;-)))))) i błędy składniowe" i trzeba o to dbać.

Co do Żydów i innych podobnych drażliwych tematów: łatwo stwierdzić, że iXy, iYreki czy inni są odpowiedzialni za to czy tamto, ale z wykazaniem tego są już problemy. Taka jest przypadłość wielkich kwantyfikatorów. Z drugiej strony wielu ludzi dziwi/martwi czy jeszcze co innego reprezentacja iXów, iYgreków czy innych tam czy tu. Pytanie brzmi: i co z tego? Z odpowiedzią na tak postawione pytanie jest wielki problem. (za iXa, iYgreka wstaw to co ci pasuje). Stąd trudnośći z takimi wątkami.

Reasumując: pisanie o Żydach, masonach, cyklistach, faszystach czy komunistach z pewnością nie będzie kasowane tylko z powodu tematu. Nie mniej polskie prawo zakazuje propagowania poglądów faszystowskich i komunistycznych, więc tego rodzaju posty będa spotykac sie z reakcją moderacji.

Kwestia ostatnia: wydzielanie postów. Sprawa trudna, ale dająca możliwość utzymania sie w temacie i zaczęcia nowego.

Polityka forum (jeśli można to tak nazwać) to jak najmniej kasować, w myśl stwierdzenia, że każdy sam własnym postem wystawia sobie świadectwo. Ale jest granica, za którą przekroczyć nie można.

Adam Grabowski 
zwykły członek, płacący składki

Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 20:01   

Niestety, partia faszystowska istnieje, jest nią wiadoma postkomusza socjalna demokracja,

circ 
Banita

Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 21:57   

Mówiłam, że nie ufam od początku Dziennikowi, jak się zachwycaliście i miałam rację.
Co do Wildsteina, nie podoba mi się jego stosunek do islamu, który świadczy jednak o możliwym braku obiektywizmu w kwestii żydowskiej, która to sprawa jest delikatna, ale i wazna w tej chwili dla Polski.
Nie jest to wielka wada, ale nie pilnowana, może się rozwinąć.
Za to Hegemon mnie wyciął.
Będę z uwagą słuchać wszelkich doniesień o Bliskim Wschodzie i Kościele Katolickim, tropić każdy cień braku obiektywizmu.
Rozumiem, że przyjemny jest jednogłośny chór, zgłaszam jednak votum separatum w tej kwestii, choć cieszę się na porządki w telewizji.

narka

Odpowiedz do tematu