|
IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże
|
Apel. |
Autor |
Wiadomość |
Dariusz Matecki zwykły członek partii
|
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006 23:02 Apel. |
|
|
Jestem na tym forum od niedawna, ale zdążyłem już zauważyć, że moderatorzy notorycznie wycinają posty użytkowiczniki Circ.
Zatem zwracam się z prośbą do moderatów, aby tego nie robili - ponieważ niektórzy chcą poznać również jej opinie na pewne sprawy, a wycinanie postów za np zbytnią radykalność nie jest chyba na miejscu na forum IV RP... takie rzeczy naturalne są pewnie na forach lewicowych, że ludzi o odmiennych poglądach się poprostu wycina. Natomiast miałem nadzieję, że na tym forum panuje wolność słowa, a działalność moderatów ogranicza się do prac typowo porządkowych - jak usuwanie postów Trolli, robiących konta i spammujących "PiS to FASZYŚCI!!!!11111" czy usuwanie wulgaryzmów z wypowiedzi, przypinanie ciekawych wątków itp.
Sam byłem niegdyś moderatorem na forum witryny gery.pl i prowadzę szkolne forum wiem zatem, że każdy powinien mieć możliwość swobody wypowiedzi, szczególnie, użytkowniczka Circ, która wypowiada się bardzo sensownie.
Pozdrawiam. DM. |
|
|
|
|
circ Banita
|
Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 02:21 |
|
|
Zgadzam się z Tobą;-))))))
Jeśli gadam za dużo, mozna przyciąć, ale jeśli tnie się, bo się komuś wydaje, że nie mam racji, to przesada.
Poza tym, niesprawiedliwe cięcie, powoduje u mnie słowotok;-))))))
i błędy składniowe. |
|
|
|
STR członek zarządu koła
|
Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 15:27 |
|
|
czesc
Czyli i tak zle i tak nie dobrze
pozdrawiam |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 17:28 |
|
|
[schild=19 fontcolor=00008B shadowcolor=FFFF00 shieldshadow=1]Potępiają to, czego nie rozumieją[/schild] |
|
|
Akiko Banita
|
Wysłany: Sob 13 Maj, 2006 17:33 Re: Apel. |
|
|
Dariusz Matecki napisał/a: |
Jestem na tym forum od niedawna, ale zdążyłem już zauważyć, że moderatorzy notorycznie wycinają posty użytkowiczniki Circ.
Zatem zwracam się z prośbą do moderatów, aby tego nie robili - ponieważ niektórzy chcą poznać również jej opinie na pewne sprawy, a wycinanie postów za np zbytnią radykalność nie jest chyba na miejscu na forum IV RP... takie rzeczy naturalne są pewnie na forach lewicowych, że ludzi o odmiennych poglądach się poprostu wycina. Natomiast miałem nadzieję, że na tym forum panuje wolność słowa, a działalność moderatów ogranicza się do prac typowo porządkowych - jak usuwanie postów Trolli, robiących konta i spammujących "PiS to FASZYŚCI!!!!11111" czy usuwanie wulgaryzmów z wypowiedzi, przypinanie ciekawych wątków itp.
Sam byłem niegdyś moderatorem na forum witryny gery.pl i prowadzę szkolne forum wiem zatem, że każdy powinien mieć możliwość swobody wypowiedzi, szczególnie, użytkowniczka Circ, która wypowiada się bardzo sensownie.
Pozdrawiam. DM. |
Tak ogolnie. Co do wycinania chamskich, obrazliwych wpisow zgadzam sie w 100%. Nie wolno obrazac piszacych.
Jednak wpisy antysemickie, faszystowskie i tym podobne powinny byc usuwane....gdyz ktos moze podac te fakty gdzies wyzej i po prostu zamkna nam to sympatyczne forum.
Uwaga: "Jednak wpisy antysemickie, faszystowskie i tym podobne powinny byc usuwane"....nie oznacza ze antysemickie sa faszystowskimi i faszystowskie(neofaszystowskie) antysemickimi...
Jezeli ktos jakis narod obarcza wina za wszelkie plagi egipskie, zmiane pogody, wojny, komunizm, korupcje to chyba to mozna nazwac...sami wiecie.
|
Ostatnio zmieniony przez Akiko Nie 14 Maj, 2006 18:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
circ Banita
|
Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 01:31 |
|
|
A kto ma zamknąć to forum? gumisie?
Jest w państwie jakaś policja polityczna?
I jaki to antysemityzm, jesli mówię, że Zydom na ręcę patrzę?
Nie moja to wina, że zawiedli moje zaufanie. I nie widziałam tu ani jednego faszystowskiego wpisu. Czy faszyści jeszcze żyją?
Jeśli czegoś nie rozumiem Hegemonie, zawsze możesz jasno mi to wytłumaczyć. Jestem otwarta i nie mam kompleksów. |
|
|
|
Dariusz Matecki zwykły członek partii
|
Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 18:31 |
|
|
To jeśli powiem, że nie lubię Żydów to od razu jestem faszystą ? Coś chyba słowo "faszysta" jest używane zbyt często i to do niewłaściwych osób, partii. Może tylko przypomnę, że w Polsce istnieje Polska Partia Komunistyczna, a czegoś takiego jak Polska Partia Faszystowska nie widziałem.
Może lepiej przyjrzeć się odchyleniom lewackim - skłaniającym się do komunizmu, a nie ludziom, którym poprostu nie podoba się co robią niektóre organizacje żydowskie i którzy mają prawo o tym mówić... |
|
|
|
|
macsoc Emerytowany Ojciec Dyrektor
|
Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 19:13 |
|
|
założenie ogólne - staramy sie trzymać tematu (poza miejscem nie trzymania się tematu - tam temat trzyma sie sam ) przykrą, ciężką, trudną i wogóle przypadłością moderatora jest pilnowanie, by temat o kaszance był tematem o kaszance a nie o reaktorach atomowych. Jest sprawą moderatora - i to podlega ocenie i warto zgłaszać swoje w tym zakresie wątpliwości - czy się jeszcze trzyma delikwent tematu czy nie. Sprawa jest ze wszech miar uznaniowa, a więc śliska. Jak mnie się zdaje, o to chodziło Hegemonowi.
Circe nie jest w jakiś specjalny sposób traktowana; jak sama to okresliła "Jeśli gadam za dużo, mozna przyciąć, ale jeśli tnie się, bo się komuś wydaje, że nie mam racji, to przesada. Poza tym, niesprawiedliwe cięcie, powoduje u mnie słowotok;-)))))) i błędy składniowe" i trzeba o to dbać.
Co do Żydów i innych podobnych drażliwych tematów: łatwo stwierdzić, że iXy, iYreki czy inni są odpowiedzialni za to czy tamto, ale z wykazaniem tego są już problemy. Taka jest przypadłość wielkich kwantyfikatorów. Z drugiej strony wielu ludzi dziwi/martwi czy jeszcze co innego reprezentacja iXów, iYgreków czy innych tam czy tu. Pytanie brzmi: i co z tego? Z odpowiedzią na tak postawione pytanie jest wielki problem. (za iXa, iYgreka wstaw to co ci pasuje). Stąd trudnośći z takimi wątkami.
Reasumując: pisanie o Żydach, masonach, cyklistach, faszystach czy komunistach z pewnością nie będzie kasowane tylko z powodu tematu. Nie mniej polskie prawo zakazuje propagowania poglądów faszystowskich i komunistycznych, więc tego rodzaju posty będa spotykac sie z reakcją moderacji.
Kwestia ostatnia: wydzielanie postów. Sprawa trudna, ale dająca możliwość utzymania sie w temacie i zaczęcia nowego.
Polityka forum (jeśli można to tak nazwać) to jak najmniej kasować, w myśl stwierdzenia, że każdy sam własnym postem wystawia sobie świadectwo. Ale jest granica, za którą przekroczyć nie można. |
|
|
|
|
Adam Grabowski zwykły członek, płacący składki
|
Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 20:01 |
|
|
Niestety, partia faszystowska istnieje, jest nią wiadoma postkomusza socjalna demokracja, |
|
|
|
|
circ Banita
|
Wysłany: Nie 14 Maj, 2006 21:57 |
|
|
Mówiłam, że nie ufam od początku Dziennikowi, jak się zachwycaliście i miałam rację.
Co do Wildsteina, nie podoba mi się jego stosunek do islamu, który świadczy jednak o możliwym braku obiektywizmu w kwestii żydowskiej, która to sprawa jest delikatna, ale i wazna w tej chwili dla Polski.
Nie jest to wielka wada, ale nie pilnowana, może się rozwinąć.
Za to Hegemon mnie wyciął.
Będę z uwagą słuchać wszelkich doniesień o Bliskim Wschodzie i Kościele Katolickim, tropić każdy cień braku obiektywizmu.
Rozumiem, że przyjemny jest jednogłośny chór, zgłaszam jednak votum separatum w tej kwestii, choć cieszę się na porządki w telewizji. |
|
|
|
|