IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Doktryna suchego b*** (na marginesie pitania leguraminowego)
Autor Wiadomość
ombretta 
członek prezydium władz krajowych
ex-forumkowicz

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 12:35   Doktryna suchego b*** (na marginesie pitania leguraminowego)

Szkoda, że Blackie zamknął mój wątek, gdyżalbowiem Qiz i tak się w nim przez jakiś czas wpisać nie będzie mógł z powodów wiadomych, a mam wrażenie, że ktoś tu padł ofiarą nieporozumienia (a prawdopodobnie nawet szeregu nieporozumień).

Jedno z tych nieporozumień postaram się wyjaśnić.

Otóż wspomniany przez Qiza "suchy brandzel" to wbrew pozorom nie jest brzydkie słowo (brzydkie słowa, jak wiadomo, są brzydkie, więc ich nie używamy publicznie). Suchy Brandzel to oficjalnie sformułowana doktryna administrowania zaprzyjaźnionym forumkiem. Oficjalnie - bowiem wyrażona przez samego gławnego Kerownika Kerownictwa.

Doktrynę tę można przedstawić następująco w trzech zwięzłych punktach:

1) Kerownictwo ma zawsze rację.
2) Jeśli Kerownictwo nie ma racji, patrz punkt 1.
3) W związku z powyższym, wszelka dyskusja nt. poczynań Kerownictwa to suchy brandzel.

Znaczy - to już moja egzegeza tego terminu z zakresu technikaliów administrowania forum - że bezpłodna i mogąca powodować przykre otarcia.

Skracając jeszcze bardziej (i niewątpliwie spłycając) do jednego punktu -

- Kerownictwo ma użyszkodników w zupie.

Otusz mili Państwo (ze szczególnym uwzględnieniem tut. Kerownictwa), nieśmiało proponuję zapoznać się dokładnie ze studium przypadku zaprzyjaźnionego forumka, które z fajnej platformy ożywionych dyskusji na rozmaite tematy stało się - w przeciągu paru tygodni zaledwie - niszowym forum modlitewno-matrymonialnym. Nie żebym miał coś przeciwko modlitwie czy małżeństwu, naturalmą, ale dodam, że Kerownictwo tamtejsze miało nieco inną wizję - tela że wyszło jak wyszło.

Władcom tut. Forumka, a zwłaszcza P.T. Wilkom, poddaję pod rozwagę.

P.S. Wykropkowałem w tytule wątka, co by nie razić osób wrażliwych, a niezainteresowanych technikaliami administracji forum.

Black^Widow 
Oberfeldfebel

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 15:08   

ombretto, dzięki za wyjasnienia stosowne w tomacie, niemniej śpieszę z odpowiedzią iż wątek zamknąłem z zupełnie innego powodu niz qui dostał kolejne ostrzeżenie - po prostu był równie aktualny i świeży jak półroczny dorsz (dobrze nasłoneczniony). :)

Ci zaś do quiza - dostał za chamstwo i próby działalności garmażeryjnej - pechowo że to już piąty , no ale jak zauważył Zbigniew część ostrzeżeń niebawem się przeteminuje .

Pozdrawiam

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 15:13   

O, i qiza ukamienowali? Paczpan, teraz to już nasz celebryta kardynałem nie zostanie :(

Black^Widow 
Oberfeldfebel

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 15:15   

no tak, widać się czyjaś (albo i paru czyjaśów) cierpliwość (i próby oponowania przed przedwczesnym kamienowaniem) skończyły. Ech, gdyby tak co poniektórzy wiedzieli kto ich tak długo i wytrwale bronił nieraz .....

ombretta 
członek prezydium władz krajowych
ex-forumkowicz

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 15:17   

Dziękując P.T. Admininstrancji za zabranie głosu, pragnę jedynie uzupełnić, że wpis rozpoczynający niniejszy wątek w zasadzie nie miał na celu komentowania samego faktu wymierzenia kol. Qizowi kary porządkowej.

Odpowiedz do tematu