Zielona Księga |
Autor |
Wiadomość |
macsoc Emerytowany Ojciec Dyrektor
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 13:18 |
|
|
chory.but napisał/a: |
ptak napisał/a: |
Kiedy piszę tekst, w którym występuje nazwisko prof. "Bydło", wyskakuje mi taki kwiatek: "minister (nie)rządu premiera Tuska, minister (nie)rządu premiera Tuska, minister (nie)rządu premiera Tuska, Bartoszewski". Nie zawsze pasuje to do poetyki wpisu. Wolałbym jednak mieć swobodę w określaniu różnych typków. |
istnieje dosc duza swoboda zakladania forow w internecie
|
o, dzieki za przypomnienie
jest tak, że wątek https://ivrp.pl/viewtopic.php?t=4503 ma zastosowanie w niniejszym przypadku...
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 13:30 |
|
|
Akurat podkreślanie ministerialnego statusu S.D. zgodne jest z dyrektywą P.T. Jarla (jak znajdę link, to podam). |
|
|
ptak przewodniczący zarządu o. p.
|
Wysłany: Pią 19 Sie, 2011 09:53 |
|
|
istnieje dosć duża swoboda zakladania forow w internecie |
Domyślam się, że kolega napisał "jak ci się nie podoba, to wyp.....j", a jakiś skrypt uczynił z tego wypowiedź mniej merytoryczną.
|
|
|
|
|
Psuj Wolny Strzelec
Pogromca Smoków
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 02:05 |
|
|
ptak napisał/a: |
istnieje dosć duża swoboda zakladania forow w internecie |
Domyślam się, że kolega napisał "jak ci się nie podoba, to wyp.....j", a jakiś skrypt uczynił z tego wypowiedź mniej merytoryczną.
|
Oj, ptaku, od razu takie domysły... Ja zwyczajnie sądzę, że chory.but zapowiada stworzenie nowego forum i powoli zaczyna akcję marketingową Nie bądźmy nadmiernie podejrzliwi.
|
|
|
macsoc Emerytowany Ojciec Dyrektor
|
Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 14:23 |
|
|
temat > I szczujny wykrywacz manipulacji opluwa 4rp...< przeniesiony do HP |
|
|
Zbigniew członek władz krajowych
|
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 16:07 |
|
|
Uprzejmie proszę wszystkich użytkowników, którym maszyna forumowa zdublowała posty o niepoprawianie ich zdublowanej treści. Jestem niekiedy w kłopocie czy takowy usuwać czy nie. Jeśli widzę ja czy inny z Zakładu Oczyszczania Forum ewidentny dubel to usuwamy bez zająknięcia. Natomiast w sytuacji gdy on jest zmieniony w stosunku do oryginału możemy działać jedynie intuicyjnie. Tak właśnie postąpiłem m. in. z wpisem @Zazuli w jednym z tematów w TS. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 07:11 |
|
|
Sugeruję odpuścić sobie aluzje okołoemigracyjne ad personam @Wszystkim korzystającym z tego antyargumentu. Świerzbią mnie paluchy aby za takie wpisy, które pojawiły się wczorajszego dnia, powlepiać kilka 3-punktowych ostrzeżeń. Bardzo proszę. Unikajmy bardzo bolesnych dla innych labelizacji. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 12:57 |
|
|
Uprzejmie proszę o wyrozumiałość. Postaram się w miarę zauważenia usuwać niepotrzebne duble postów. Dokładając starań aby ... za dużo nie usunąć. Proszę jednak, aby, gdybym nie zauważył, o pm z adresem gdzie taki ewentualny dubel jeszcze siedzi. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 07:31 |
|
|
W kontekście kilkunastu, bardzo zapalczywych co do przebiegu, dyskusji i formułowanych w nich wypowiedzi oświadczam, że w najbliższym czasie nasilę kontrolę kultury wpisów. Za niepotrzebne skatologi, podjazdy ad personam, a zwłaszcza za niezaznaczoną ironię (zaznaczoną emoticonem) "trup będzie słał się gęsto". Jak zauważyłem większość quasi konfliktów ostatnich dni wzięła się z nieodczytania ironii przez użytkowników ową ironię komentujących.
Przypominam wszystkim Użytkownikom, że na emocje jest tylko jedno lekarstwo: sen. Zalecam wszystkim aby korzystali ze snu w momencie kiedy stwierdzą, że jedyne co potrafią to nawtykać innym jacy są głupi albo zademonstrować innym jacy są mądrzy.
Edit:
Jeśli nie zostanę powstrzymany, podjąłem decyzję o pozamykaniu najbardziej rozedrganych emocjami wątków i przeniesieniu ich do rezerwatu. |
|
|
|
|
CYRUS członek władz krajowych
C K Regent
|
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 18:33 |
|
|
Cytat: |
20 lat przesypia człowiek w czasie całego swojego życia |
Brak snu może skutkować otyłością i rozwojem poważnych chorób, takich jak cukrzyca czy depresja – dowodzą naukowcy. Dlatego warto spać, nawet uciąć sobie w dzień krótką drzemkę. To dobry sposób na odświeżenie mózgu
Sen jest równie ważny co jawa. Przecież w ciągu całego swojego życia człowiek spędza w objęciach Morfeusza około 20 lat. Nie jest to bynajmniej czas zmarnowany. Czym dłużej nauka zajmuje się badaniem tego stanu, tym bardziej się przekonujemy, jak istotny wpływ wywiera na ludzkie życie.
|
A. de Saint-Exupéry |
|
|
|
|
AnnaE członek prezydium władz krajowych
Pomogła: 8 razy
|
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 19:48 |
|
|
CYRUS napisał/a: |
Czym dłużej nauka zajmuje się badaniem tego stanu, tym bardziej się przekonujemy, jak istotny wpływ wywiera na ludzkie życie.
|
No to pora na dział "Marzenia senne"
|
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia |
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 10 Mar, 2013 00:56 |
|
|
Małe sprzątanko proponuję w tematach przyklejonych. Jeśli nie przeczytam wyraźnego sprzeciwu to jutro odkleję tematy: "Uprasza się Szanowne Koleżanki i Kolegów" i "Moja siostrzenica Hania potrzebuje waszej pomocy".
W to miejsce pojawi się nowy temat pt: "Wątek powitalny zapraszamy nowych użytkowników... " coś takiego. Po reformie z ograniczeniem dostępu do HP wątku powitalnego jasno wydzielonego nie ma. Ten który był w HP z naturalnych powodów odszedł w forumowy niebyt. Ewentualnie może przejrzę go bardzo uważnie i przeniosę do DO przyklejając jednocześnie aby @Użytkownicy stawiający pierwsze kroki na naszym forum łatwo go mogli odnaleźć. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 00:03 |
|
|
Przesunąłem temat o meczu do działu sportowego. |
|
|
|
|
ptak przewodniczący zarządu o. p.
|
Wysłany: Pon 16 Gru, 2013 17:16 |
|
|
Administrator utworzył wątek „Nu, Wilczek, pogodi”, wydzielając posty z „Kłótni narodowców z pisiorami”. Do tego miejsca wszystko gra i koliduje. Posty w porządku takim samym, jak w mateczniku, oba wątki zyskały na przejrzystości. Aliści nastąpił zgrzyt.
Otóż, mój wpis z cytatem, do którego się odnoszę rozpoczyna temat, co czyni ze mnie inicjatora dyskusji. W dodatku tytuł sugeruje jakobym wdawał się w polemikę z komunistycznym plagiatorem Kodeksu Handlowego z 1934 r. Spór dotyczy przecież przydatności tzw. ustawy Wilczka, w państwie postkolonialnym o strukturze oligarchiczno – policyjnym.
Wprawdzie nieco niżej znajduje się adnotacja informująca o zastosowanych zmianach, ale na stronie „Dyskusje ogólne” to ja robię za prowodyra, a trudno oczekiwać, żeby potencjalny obserwator zauważył w gąszczu postów admiński podpis, złożony atramentem sympatycznym.
Ponieważ w temacie „Nu, Wilczek, pogodi” jestem w merytorycznym sporze m.in. z Administratorem, nie dopuszczam myśli, by mogło tu dojść do zaplanowanej manipulacji.
Domagam się zatem wyraźnego zaznaczenia w pierwszym wpisie, iż inicjatorem jest Administracja.
W przeciwnym razie zmuszony będę do umieszczenia powyższego dezyderatu, w będącym przyczyną mojego protestu wątku. Z dopiskiem o manipulacji. |
|
|
|
|
AnnaE członek prezydium władz krajowych
Pomogła: 8 razy
|
Wysłany: Pon 16 Gru, 2013 17:29 |
|
|
To kara za OT |
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia |
|
|
|
|
Emigrant sekretarz zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Pon 16 Gru, 2013 17:35 |
|
|
Bardzo chętnie spełnię prośbę/żadanie @ptaka, tylko że z jakiegoś powodu nie mogę ani moderować tego wątku, ani w nim pisać ( z innymi wątkami nie ma problemu).. Nie jestem administratorem, tylko zwykłym modem, więc nie wiem co jest grane, prosiłbym kogoś uprawnionego o rozwiązanie problemu, a natychmiast dopiszę co trzeba. |
|
|
|
|
bateria helska NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania
|
Wysłany: Pon 16 Gru, 2013 18:00 |
|
|
Dopisałem, że wątek został wydzielony przez @Emigranta. Nie wiem co jest grane z brakiem dostępu do wątku, a jako laik swoje grzebanie w elektronowych flakach Forum ograniczam do minimum. Może ktoś z Biegłych się wypowie i zaradzi sprawie. |
|
|
|