IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to forum jeszcze żyje ?
Autor Wiadomość
Dariusz Matecki 
zwykły członek partii

Wysłany: Wto 02 Wrz, 2014 00:13   Czy to forum jeszcze żyje ?

Witam serdecznie! Dawno mnie tutaj nie było, od czasu do czasu wrzucam materiały patriotyczne - ale widzę, że chyba to forum wymarło... co się stało ? Wszyscy się gdzieś przenieśli ?

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Pon 08 Wrz, 2014 12:26   

Dlaczego ?
Forum zyje, ale spokojnym życiem, nie ma tu osławionych wojenek, podjazdów i innych shitstormów (jak gdzieniegdzie). Ludzie przychodzą, przeczytają to co ich interesuje, czasem (po namyśle) odpowiedzą... dopowiedzą :)

Dariusz Matecki 
zwykły członek partii

Wysłany: Pią 21 Lis, 2014 13:09   

Mam jeszcze jedno pytanie, nie działa mi wstawianie filmów z youtube? Jak żyć?

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Pon 24 Lis, 2014 12:00   

a ten watek Kolega widział może ?
https://ivrp.pl/viewtopic.php?t=8956

Dariusz Matecki 
zwykły członek partii

Wysłany: Pon 01 Gru, 2014 06:57   

Black^Widow napisał/a:
a ten watek Kolega widział może ?
https://ivrp.pl/viewtopic.php?t=8956

No teraz już przeczytałem ale nic mi ten wątek nie pomaga, jedni piszą, że nie można inni wstawiają normalnie filmiki... ? o co zatem chodzi ? Można prosić o wytłumaczenie? Jeśli nie tutaj to może jakaś dobra dusza się zlituje i napisze mi na priv :)

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Wto 02 Gru, 2014 03:35   

Zaasadniczo powinno działać takie coś:
Kod:
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/watch?v=Y1mPbMKIFCQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A jak Kolega próbował ?
(jakim kodem)

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Sob 06 Gru, 2014 21:53   

Pluskwa stażowa.

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Nie 07 Gru, 2014 19:31   

Panie Darku. Jakoś chyba koledzy niezbyt jednak jasno wytłumaczyli o co tu chodzi z tymi jutupkami. :grin:

Jest jakiś niemożliwy do zlokalizowania błąd w skrypcie, który sprawia, że wszyscy użytkownicy zarejestrowani przed 2012 rokiem (chyba: dokładnej daty nie znam) choćby nie wiem jak się wysilali i tak jutupki nie opublikują inaczej aniżeli tylko linku do niej. Natomiast wszyscy młodsi stażem na forum, publikują wg podawanego wyżej klucza. Ja też nie mogę. :???: Stąd powyżej żart Hegemona o "pluskwie stażowej".

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Pon 05 Sty, 2015 01:13   

Cóż, jakby nie patrzeć, niektórym stuknęło już 12 lat na Forum... Mnie, nie chwaląc się, za niecały rok wypadnie dyszka :) W sumie rocznica okrągła, Forum żyje sobie powolutku, chyba czas zacząć przygotowania do uroczystości :)

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Śro 21 Sty, 2015 21:19   

:) Ano , zważywszy wszelkie okoliczności przyrody, czas będzie już niebawem najwyższy :)
// mnie jeszcze wprawdzie do tak szacownego wieku forumowego odrobinę więcej zostało ale zawsze trza patrzeć wprzódy ...

poiesis 
sympatyk

Wysłany: Wto 17 Lut, 2015 09:15   

W końcu się zalogowałem....

Chciałem zapisać się do Żywego Różańca, aby to zrobić miałem się zalogować.

Czy wiecie jakie postawiliście wymagania w kwestii rejestracji?!

hasło składa się z większej ilości liter niż wymagają niektóre banki, choćby PKO

Pytanie zabezpieczające przed botem wymaga wypowiedzi "pełnym zdaniem", przecież nie będę się rozpisywał tylko w celu jakiejś weryfikacji!

A na koniec jak już myślałem że będe mógł napisać post, to dostaję komunikat od admina że konto wymaga aktywacji przez niego...

To kpina.

Nie dość że muszę czekać aby móc dołączyć, to gdy dziś rano dostałem maila że konto jest aktywne to w tejże wiadomości nie było żadnego linka do forum.

Ludzie przecież sami decydujecie o sposobach weryfikacji konta, o tym jakie mają być warunki i ustalacie jaki nowozarejestrowany otrzyma email.

Zmieńcie to, bo tylko dlatego że mi zależało , chciałem przejść przez ten długi proces rejestracji.

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Wto 17 Lut, 2015 19:06   

Jako administrator tłumaczę się rumieniąc ze wstydu, że tyle czasu trwała aktywacja. :oops:
Przepraszam. W praktyce wygląda to tak, że aktywujemy ręcznie, kto pierwszy zauważy nowego użytkownika.
O ile pamiętam to ja aktywowałem pana konto. To w sumie jeden klik, ale by zauważyć jego konieczność sam muszę wejść na moje konto pocztowe. Tego zazwyczaj dokonuję raz dziennie późnym wieczorem - stąd zapewne opóźnienie.

Co do zabezpieczeń i pozornych utrudnień.

Faktycznie. Ja sam będąc administratorem - zdarzyło mi się, że straciłem dostęp do konta, do wszystkiego. Dopiero po interwencji innego kolegi administratora je odzyskałem. Wszystko to ma na celu li TYLKO bezpieczeństwo. Jesteśmy forum prywatnym, wolnym od reklam, jakiegokolwiek gnębiącego użytkowników badziewia. To wymaga jednak ochrony.
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia uspokoiły pana i zapraszam do dyskusji, czy też zaglądania do działu o którym pan wspomniał.

A przy okazji proszę po rejestracji, teraz już pan może to zrobić, zmienić sobie hasło na jakieś dla pana łatwiejsze. Chociaż zachęcam by było bardzo długie. Czym dłuższe tym bezpieczniejsze.

Kolega zajmujący się "śrubkami" zapewne odniesie się co do technicznych możliwości powiadamiania o którym pan wspomina.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 22:36   

A ja na takie dictum za nic rumienić się nie zamierzam, pragnę tylko pogratulować umiejętności autoprezentacji i stosowania form grzecznościowych, zaś końcowy passus:

Cytat:
Zmieńcie to, bo tylko dlatego że mi zależało , chciałem przejść przez ten długi proces rejestracji.

dostarcza tylu informacji, iż więcej chyba nie potrzeba.

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Pią 27 Lut, 2015 12:23   

Szanowny Użytkowniku polesis.

Chciałbym wrazić swoje osobiste zrozumienie dla problemu z jakim zwróciłeś się tutaj do nas.
Niestety, z pewnych, zwiazanych z bezpieczeństwem względów, natury których nie będę bardziej szczegółowo omawiał, taka podwójna weryfikacja jest konieczna przy zakładaniu konta na forum. Ceniac również sobie cierpliwość jaka musiałeś okazać żeby przejść przez proces aktywacji. chciałbym zapewnić Cię że jest to jedyna taka sytuacja i nikt już nie będzie Cię więcej nękał pytaniami w stylu "co skłoniło Cię do tego czy tamtego kroku" .

z poważaniem

Black^Widow

Dariusz Matecki 
zwykły członek partii

Wysłany: Pią 15 Maj, 2015 19:31   

Zbigniew napisał/a:
Panie Darku. Jakoś chyba koledzy niezbyt jednak jasno wytłumaczyli o co tu chodzi z tymi jutupkami. :grin:

Jest jakiś niemożliwy do zlokalizowania błąd w skrypcie, który sprawia, że wszyscy użytkownicy zarejestrowani przed 2012 rokiem (chyba: dokładnej daty nie znam) choćby nie wiem jak się wysilali i tak jutupki nie opublikują inaczej aniżeli tylko linku do niej. Natomiast wszyscy młodsi stażem na forum, publikują wg podawanego wyżej klucza. Ja też nie mogę. :???: Stąd powyżej żart Hegemona o "pluskwie stażowej".

Chciałem ponownie pisać zapytanie czy da się to jakoś zrobić... no cóż, może później założę inne konto specjalnie do napisania kilku tematów, w których wideo są konieczne :) Starość jak zwykle nie popłaca :) Pozdrawiam!

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Sob 23 Maj, 2015 12:05   

Hmm... mam do zaproponowania inne, być może lepsze , rozwiazanie. Ponieważ jesteśmy przed migracją forum do nawszej wersji, być może po jej dokonaniu, także i zgłoszony przez Pana, a trudny do odtworzenia przeze mnie w warunkach testowych, bład zostanie automatycznie usunięty. Nowa wersja silnika zmieni technicznie znaczną ilośc mechanizmów odpowiedzialnych za wprowadzanie oraz wyświetlanie treści. Ponieważ nie chciałem dokonywać tak znaczących zmian w silniku forum w okresie poprzedzającym bezpośrednio tak ważne wydarzenia jakimi są Wybory, dlatego odłozyłem to zadanie na okres powyborczy (czyli w ciągu najbliższych kilu tygodni). Dlatego , sugeruję wstrzymanie się z pomysłem zakładania nowego konta na ten czas, być może nie będzie już po prostu takiej potrzeby. :)

Pozdrawiam

Pastor 
sympatyk

Wysłany: Nie 24 Lip, 2016 11:04   Re: Czy to forum jeszcze żyje ?

Dariusz Matecki napisał/a:
Witam serdecznie! Dawno mnie tutaj nie było, od czasu do czasu wrzucam materiały patriotyczne - ale widzę, że chyba to forum wymarło... co się stało ? Wszyscy się gdzieś przenieśli ?

Szczęść Boże! Jako nowy, chciałem się przywitać. Forum wyjątkowo ciekawe i chyba żyje.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Pon 25 Lip, 2016 02:29   

Witamy - w ciekawych czasach.

Kotkowa 
przewodniczący koła

Wysłany: Nie 25 Gru, 2016 21:38   

No i jak, żyjecie?

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Czw 29 Gru, 2016 14:03