IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Marian Kowalski kandydatem RN na prezydenta
Autor Wiadomość
pioszo54 
zwykły członek, płacący składki

Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 12:01   Marian Kowalski kandydatem RN na prezydenta

Ruch Narodowy ogłasza kandydata na prezydenta. To zaskakujące nazwisko.

"- Marian Kowalski to silny człowiek na trudne czasy. Głos środowisk antyestablishmentowych - zachwala "Rzeczpospolitej" swojego kandydata prezes Ruchu Narodowego Robert Winnicki. - Jest też już doświadczony i od ćwierćwiecza walczy z republiką okrągłostołową. Potrafi dobrze negocjować, świetnie odnajduje się w polityce i jest dobrym organizatorem - dodaje.

Jak przyznaje wiceprezes RN Krzysztof Bosak, jednym z kluczowych czynników była osobowość Kowalskiego. - On ma bardzo dobry odbiór w Ruchu, ale też poza nim. Naszym zdaniem ma duży potencjał charakterologiczny, by wypaść lepiej od np. dość bezbarwnego Andrzeja Dudy - twierdzi."

http://www.rp.pl/artykul/...e-nazwisko.html

:)

Afterbirds 
przewodniczący koła

Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 14:13   

A poza działaczami Ruchu Narodowego ktoś o nim w ogóle słyszał?

pioszo54 

Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 15:25   

:)
nie jestem działaczem RN

pioszo54 

Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 16:24   

http://narodowcy2014.pl/

biogram

Elrond 
członek władz wojewódzkich

Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 16:38   

@Afterbirds: mysle, ze kazdy zna choc jednego Kowalskiego. A wiekszosc zna jakiegos Mariana, takze nazwisko i imie chwytliwe jest :)

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 20:57   

Kowalski - takie typowe, pospolite nazwisko polskie.
Ma zapewniony głos wyborców ze Słupska :mrgreen:

dziad
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 21:26   

Ja byłem parę lat temu na marszu i zrobiła się jakaś zawierucha z policją. Jakoś dziwnie podgrzała się atmosfera, że nawet i ja zacząłem odczuwać energię. Dziwne, ale prawdziwe. No i wystąpił jakiś facio, gadał z sensem przekonywująco, przywódczo, chciało się go słuchać i posłuchać, opanowywał emocje, rozkazywał. I pytam się -kto to taki? Marian Kowalski - padła odpowiedź.

wolo 
sekretarz zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 08:53   

@dziad: Taka akcja to na MN w 2012 była. Potwierdzam, facet mówił z sensem, co nie zmienia faktu, że to raczej oględnie mówiąc kandydatura nie na sukces jest.

dziad

Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 14:20   

Ależ ja wiem, że to nie kandydat na sukces. Sukces jest niemożliwy. Strażnik żyrandola jak się rozsiadł na tronie, tak szybko go nie opuści. To widać słychać i czuć. Nie ma rady. A zresztą mi to wisi, mi już nie zależy. Widać na nic innego myyyyy, nie zasługujemy. Jesteśmy zwykłą bezwładną masą, hołotą, jednostek wyróżniających się i z pomysłem jest stanowczo za mało. I albo się to zmieni albo nie.

T.
Beczkowóz

Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 16:58   

Sukcesem w przypadku RN jest rząd 4–5% i zakasowanie kandydata KNP, czyli prawdopodobnie Mikkego. Czy Kowalski ma szanse? Na pewno jest widowiskowy, ma potencjał w samym nazwisku, trochę ludu może dać mu kreskę nie patrząc na komitet, z sympatii do wizerunku, a nawet po prostu dla jaj. A że jedyną inną opcją byłby Zawisza albo jakiś dobiegający setki weteran NSZ, wyboru po prostu nie mieli.

pioszo54 

Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 17:14   

ale nawet biorąc pod uwagę Winnickiego czy Boska, to Kowalski jest wyrazistszą postacią,
prostszą w odbiorze...
Ostatnio zmieniony przez pioszo54 Czw 18 Gru, 2014 19:01, w całości zmieniany 1 raz  

T.
Beczkowóz

Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 18:39   

Pewnie Boska braliby pod uwagę, ale nie spełnia wymogów formalnych kandydowania.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 23:19   

w tym kraju, gdzie faceto-baba zostaje posłem, gdzie prezydentem jednego z niemałych miast zostaje celebryta-gej, gdzie partia mające we wszystkich sondażach poparcie rzędu 8-11 % dostaje prawie 3x tyle, a liczna głosów nieważnych to 3 mln - WSZYSTKO jest możliwe.

Imperishable 
sekretarz zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Sob 20 Gru, 2014 23:23   

Intelektualista pełną gębą :wink:
Nikt nie życzy sobie wolności bycia niezrozumianym. Mnie wszakże na luksus tej wolności stać. Żadna większość nie zgwałci mnie, bym się w nią wtopił. Żaden autorytet nie zegnie mi już kolan i nie ściszy mi głosu.

ptak 
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Nie 21 Gru, 2014 12:44   Re: Marian Kowalski kandydatem RN na prezydenta

pioszo54 napisał/a:
Jak przyznaje wiceprezes RN Krzysztof Bosak, jednym z kluczowych czynników była osobowość Kowalskiego. - On ma bardzo dobry odbiór w Ruchu, ale też poza nim. Naszym zdaniem ma duży potencjał charakterologiczny, by wypaść lepiej od np. dość bezbarwnego Andrzeja Dudy - twierdzi.

Pies tańcował z Catburnem, Kaliszem czy innym Bulem. Jak tak bardzo chcą, to niech se będą tym prezydentem. Grunt, że podstawimy nogę „bezbarwnemu” Dudzie. Nawet partię sklecili naprędce. Nie, żeby tam zaraz PiS ante portas czy inne tam takie, ale na zimne trza dmuchać.
Szkoda tylko ogłupionych młodziaków, co to z psami się leją w listopadzie, bo to dobry materiał na obywatela.

smokeustachy 

Wysłany: Wto 23 Gru, 2014 15:34   

Jak będą trzymać się hasła Polska TEŻ dla Polaków to jestem za nimi

ptak 

Wysłany: Wto 23 Gru, 2014 18:48   

Szkopuł w tym, że pod hasłami kryje się intencja pod tytułem złodziej, dziwka czy policjant, byle nie Kaczyński. W ostrzejszej formie występuje to u korwinistów. Kilka lat normalności pod rządami PiS i swoje pohukiwania o zdradzie i zbrodniczym socjalizmie, „ostatni Polacy” do spółki z „liberałami” mogą słać na Berdyczów. Na jaki taki odzew mogą liczyć tylko w totalnym bajzlu i złodziejstwie. Wiedzą o tym wyjadacze, a młodziaki nabuzowane wzniosłymi ideami, jak to małolaty, nabzdyczone podążają. W listopadzie biorą łomot od zomowców, biuro polityczne rozkłada się na pluszowych krzyżach i pitoli o „lizbońskim zaprzaństwie” Lecha. Interes się kręci, młódź ma przy okazji poczucie szlachetnego męczeństwa i – to trzeba przyznać – bardzo przyzwoitą dawkę wiedzy o historii swojego narodu.

smokeustachy 

Wysłany: Wto 23 Gru, 2014 23:38   

ptak napisał/a:
Szkopuł w tym, że pod hasłami kryje się intencja pod tytułem złodziej, dziwka czy policjant, byle nie Kaczyński. W ostrzejszej formie występuje to u korwinistów. Kilka lat normalności pod rządami PiS

...i będzie to samo co za PO tylko mniej.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 22:50   

Kolega żartuje? Może wysadźmy tę Polskę w cholerę od razu ?!
Takimi hasłami to nikogo nie przekonasz. Smutne.

smokeustachy 

Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 19:09   

Konserwa napisał/a:
Kolega żartuje? Może wysadźmy tę Polskę w cholerę od razu ?!
Takimi hasłami to nikogo nie przekonasz. Smutne.
Ale kogo mam przekonywać i do czego? Mówię, jak jest. Tam gdzie PO robi wałki na 600 milionów PiS narobi na 60. Cała różnica. 540 melonów.
PiS ostatnio wyciął pociągi w Województwie Podkarpackim. Tłumaczy się, że nie dostał janosikowego. Ale okazało się, że na lotnisko w Rzeszowie 30 baniek się znalazło. W sensie dotacja dla Rynair

Trapp 

Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 21:11   

smokeustachy napisał/a:
Tam gdzie PO robi wałki na 600 milionów PiS narobi na 60. Cała różnica. 540 melonów.
PiS ostatnio wyciął pociągi w Województwie Podkarpackim. Tłumaczy się, że nie dostał janosikowego. Ale okazało się, że na lotnisko w Rzeszowie 30 baniek się znalazło. W sensie dotacja dla Rynair

jakby oni nic nie mogli ukraść to kto by tam został ??? Przeca Hofmana afiszującego się w tabloidach większymi wydatkami od dochodów to nie krasnoludki obsadziły na stołek rzecznika :/
i chyba tylko bezmózg uwierzyłby ze nikt nie wiedział o dokradaniu
zacytuję Gan-Ganowicza "dac ludziom trochę ukraść i wtedy bedą bali się najbardziej policjanta"

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 23:53   

smokeustachy napisał/a:
Tam gdzie PO robi wałki na 600 milionów PiS narobi na 60. Cała różnica. 540 melonów.

Tak więc "wszyscy kradną"? Świetnie, to radzę głosować na PO, a nuż z tych 540 baniek coś komuś skapnie. Swoją drogą ograniczenie korupcji i przekrętów o 90% - to jest to! Jestem na tak.

Najlepiej jednak będzie sklonować JarKacza tak ze 100 tysięcy razy i poobsadzać nim kluczowe dla państwa, miast i gmin stanowiska. :>

smokeustachy 

Wysłany: Pon 29 Gru, 2014 13:02   

Polska potrzebuje jakościowej zmiany. A ile Kluzic, Misków dalej siedzi w PiS: Bóg jeden raczy wiedzieć.

ptak 

Wysłany: Pon 29 Gru, 2014 13:49   

Kto zatem ma dokonać owej jakościowej zmiany. Kto Kaczyńskiego powiedzie przed sąd za kradzież podkarpackich pulmanów, kto wreszcie zwinie asfalt na rzeszowskim lotnisku. Nazwiska, adresy, kontakty.

smokeustachy 

Wysłany: Pon 29 Gru, 2014 21:35   

Już się zaczyna. Emocjonalny atak na interlokutora wywołany podważeniem systemu dogmatycznego boskiego PiS się zaczyna.
I imputowanie.
Nikt nie przeprowadzi jakościowej zmiany bo PiS spycha na bocznicę naród. Korwin może by i przeprowadził 15 lat temu.
Polska nie jest wyspą a kraje, którym się udał awans cywilizacyjny ot wyspy albo półwyspy: Japonia, Korea, Tajwan, Hongkong, Singapur.

ptak 

Wysłany: Wto 30 Gru, 2014 13:33   

Gzie tu kolega widzi jakieś emocjonalne molestowanie, że o amputacji nie wspomnę?

Solidne podwaliny pod „jakościową zmianę” położono bez pomocy Korwina. Nieco innymi metodami, ale skutek mniej więcej taki sam. System oligarchiczny oparty na niewolnictwie, jako najsprawniejszym sposobie zarządzania. Jeszcze tylko odchudzić w praktyce sprywatyzowane urzędy, zdelegalizować szczątki po związkach zawodowych, kolekcja rusznic i panzerfaustów w każdym domu - kogo stać, rzecz jasna, rezygnacja z przepisów o ruchu drogowym, baby do garów i wypisz, wymaluj korwinizm – mikkizm. Dodać do tego fascynację Prawdziwych Polaków „Jego Ekscelencją” z Kremla oraz oszczędzanie na renty w Goldman Sachs Group Incorporated, żeby się na starość pospólstwu pod kołtunem nie poprzewracało i zmiana jakościowa dokonana.
Trochę jest tych niedociągnięć do poprawki, ale gdyby tak Kaczor zszedł był, to w try miga Polska stanie się wyspą, a chociażby tylko pół.

smokeustachy 

Wysłany: Wto 30 Gru, 2014 18:02   

A brednie o jakiejś kradzieży pulmanów? Co to niby jest?

Proszę bardzo:
http://youtu.be/uuW11r84WTk?t=39m57s

Odpowiedz do tematu