IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Imigranci, uciekinierzy, dysydenci... #2
Autor Wiadomość
mua
przewodniczący koła

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 12:47   Imigranci, uciekinierzy, dysydenci... #2

a czemu wątek został zamknięty?

@bateria
nie wiem, dzisiaj nie 1 kwietnia więc skąd taki news? że niby jak... kawałek np niemiec (oczywiście że nie nie niemiec, tylko zaścianek jak Polska np...), oddzielić i zrobić tam enklawę dla "uchodźców", że niby jak? że niby się będą (rotfl) budować sami? haha putin by tego nie wymyślił :D komedia jakaś!

Lee 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 13:04   

Niedaleko (Nowego) Damaszku, siedział Niemiec na daszku....

dziad
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 16:16   

A mi się ten pomysł podoba. To znaczy, że wchodzimy w okres niekonwencjonalnych rozwiązań. Nie tylko lewica powinna sobie rościć pretensje do takich form rozwiązań ustrojowych, które kłócą się z poprawnością polityczną. Może warto to wykorzystać?

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 16:46   

mua napisał/a:
a czemu wątek został zamknięty?

Widocznie półślepy jestem i nie zauważyłem (jak się okazuje, dzięki kolorowi nicka mogę pisać tam z automatu, bez otwierania).

dziad
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Śro 09 Mar, 2016 23:37   

Korzystając z otwarcia tak bardzo ważnego tematu na forum chciałem się podzielić pomysłem, że jak Grecja nie chce być obozowiskiem setek tysięcy imigrantów, a szlak bałkański został zamknięty, można byłoby rewokować niechcianych przybyszy samolotami prosto do Niemiec. Niech Grecja kup sobie ze 2 Herkulasy, o ile ich nie ma, i niech latają w te i wewte.
No a jeśli niemiaszki by się nie zgodziły na lądowanie takich samolotów to ... ile kosztuje spadochron? Dać imigrantom spadochrony i niech skaczą do swojego Raj_u.
Ja uważam, ze można byłoby Grecji pomóc w takich działaniach antykryzysowych.

Zgred
Szeregowy rezerwy

Wysłany: Czw 10 Mar, 2016 15:44   

To żeby sprowadzić dyskusję na bardziej merytoryczne tory polecam poniższą analizę (znaczenie niedawnego porozumienia z Turcją i rola tejże w całej sprawie)
http://www.defence24.pl/3...m-jednej-strony

mso
przewodniczący koła

Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 04:09   

Cytat:
Prezydent Ukrainy Petro Poroszenko przebywa z dwudniową wizytą w Turcji. Podczas wczorajszych rozmów z prezydentem Erdoganem ustalono zacieśnienie współpracy wojskowej na Morzu Czarnym, a także rozwijanie kontraktów między firmami zbrojeniowymi.
Erdogan zapowiedział, że Turcja nigdy nie zaakceptuje aneklsji Krymu przez Rosję, a Poroszenko potępił działania Rosji w Syrii.

Tak fanstastyczna i przyjacielska atmosfera aż się prosi aby przy okazji spokojnie dogadać nowy szlak tranzytowy przez Polskę.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Wto 05 Kwi, 2016 18:23   

Cytat:
Komisja Europejska (KE) planuje odebranie państwom członkowskim kontrolę nad tym, komu jest przyznawany status azylanta.

KE chce aby Bruksela przejęła kompetencję decyzyjne o przyznaniu azylu w krajach członkowskich Unii Europejskiej – pisze dziennik „Die Welt”. Do tego celu ma zostać przekształcony Europejski Urząd Wsparcia w dziedzinie Azylu ze zwykłej agencji unijnej w agencję z kompetencjami decyzyjnymi, która miałaby filie we wszystkich krajach UE.

Jak pisze „Die Welt”, alternatywą wobec obecnego systemu miałby być automatyczny podział azylantów pomiędzy kraje UE według ustalonego klucza uwzględniającego ich „wielkość, bogactwo i zdolność do przyjęcia”.
http://ndie.pl/ke-chce-od...nawaniem-azylu/

Odpowiedz do tematu