IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
W niektórych niuansach niemiłosiernie ciąży mi PiS.
Autor Wiadomość
dziad
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Nie 06 Mar, 2016 22:05   W niektórych niuansach niemiłosiernie ciąży mi PiS.

Dzisiejsze wiadomości i reklama filmu "Bodo". No, powstał jakiś idiotyczny film stworzony przez ludzi, których trzeba by odseparować od społeczeństwa. Proszę popatrzeć na reklamę tego filmu na stronach TVP
http://bodo.tvp.pl/24275809/niegasnaca-gwiazda
Co gada ten scenarzysta? Drag, sex and rock&roll. To jest zdaniem facecika normalka dla młodych, wówczas i dziś. No kurcze, czyżbym znów czegoś nie wiedział. Ja wiem, że elity II RP to w dużej mierze banda degeneratów, jednak o ile nie jestem w błędzie to w II RP bardzo prężnie rozwijało się harcerstwo, które później stanowiło zasoby kadrowe, choćby Szarych Szeregów. Ideały tychże z kolei znam choćby z książki "Zośka i Parasol" Kamińskiego. Śmiem twierdzić, że obyczajowość ówczesna różniła się znacznie od tego co występuję obecnie. Niedawno czytałem wspomnienia Mariana Suskiego (kpt. i naukowiec łącznościowiec) z lat przedwojennych. Do póki nie poprosił o rękę rodziców swojej sympatii, zwracał się do niej per Panienko. Pozoranctwo, za którym krył się gnój? Wątpię. Raczej inny świat. Choć właśnie, warszawka i jej "elity" jaka była, taka była. I przestrogi z Góry też były.
Czy ten półświatek warszawski jest godzin kręcenia 13-stoodcinkowego serialu w TVP? Nie ma ciekawszych tematów? Ile to g** kosztowało? Że warto było wydać tę kasę zadecydowali poprzedni decydenci, ale obecni widać z radością przyklasnęli decyzjom degeneratów, którzy ciałem odeszli, ale ducha swojego przekazali, choćby Jackowi Kurskiemu. Choć temu nie trzeba było wiele przekazywać, można powiedzieć ZERO ZDZIWIEŃ.

Dobra zmiana?
Ostatnio zmieniony przez dziad Pon 07 Mar, 2016 10:57, w całości zmieniany 2 razy  

dziad

Wysłany: Nie 06 Mar, 2016 22:24   

Żeby nie być gołosłownym w tym co nam PiS serwuje w TVP:
Cytat:
Jak kręci się sceny erotyczne do serialu, który ma być emitowany o 20.25?

- Pokazaliśmy, że Bodo był czułym kochankiem. Chciałem, żeby w scenach erotycznych aktorzy występowali nago i nie byli onieśmieleni. Przekonałem aktorki i aktorów, że nie będą czuli dyskomfortu, widząc się później na ekranie. O tym trzeba śmiało z aktorami rozmawiać, nie można takich scen puścić na żywioł, licząc, że jakoś same się ułożą.

Kontrowersyjna może być tylko jedna scena, z trzeciego odcinka. Młody Bodo zakochuje się w tancerce i nagle widzi, jak ta uprawia seks z dyrektorem teatru. To musiał być ostry seks, żeby bohatera naprawdę zabolało.

A rzekomy biseksualizm Bodo?

- Nie rozstrzygamy tego. Pokazujemy ówczesny świat homoseksualny. Nasz serialowy Bodo dostaje kilka homoseksualnych propozycji, w tym od swego przyjaciela Karola Hanusza. Na każdej premierze Bodo Hanusz sadza obok siebie innego kochanka - arystokratę, chłopaka z ludu czy Chińczyka.

Podejrzenia o homoseksualizm Bodo opierały się na tym, że się nigdy nie ożenił, że mieszkał z matką, że wyszywał makatki. Podobno makatki wyszywało wtedy wielu mężczyzn, bo to działa uspokajająco. Z drugiej strony Bodo uwiódł piękną Mulatkę - Reri, graną przez Patricię Kazadi, żeby wszyscy o tym mówili. Potem mu się znudziła. Zostawił ją, nie pozwalając jej grać. Był zazdrosny. W latach 60. Lucjan Wolanowski zrobił na Tahiti wywiad z Reri: mówiła o Bodo wyłącznie dobre rzeczy, mimo, że się przez niego rozpiła i wyjechała z Polski.

Dla Bodo priorytetem był on sam, jego pragnienie występowania.

cytat z wyborczej, jak najbardziej na miejscu
http://wyborcza.pl/1,7547...eRedirects=true

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Nie 06 Mar, 2016 22:56   

Uprasza się zmienić tytuł wątku.

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 00:36   

Dołączam się do upraszania!!!

mua
przewodniczący koła

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 08:05   

ten serial kręcili raczej "degeneraci" z poprzedniej ekipy. serialu się nie kręci w 2 miesiące. a jak już się nakręciło, i wydało milion to jak można tego nie puścić...?

dziad

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 10:50   

Wydaje mi się, że logiczny rozbiór zdania nie obraża sensu stricto samego PiS, a tylko co poniektórych degeneratów z PiS, ale na prośbę zacnych forumowiczów i przede wszystkim gospodarzy, czuję się zobowiązany.

Mua, to znaczy że jak, wygrałeś na loterii bilet do burdelu, czy musisz z niego skorzystać? Sorki, zawsze można go odsprzedać napalonemu przyjacielowi, czy tak?

mua
przewodniczący koła

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 12:44   

nie przesadzał bym z porównywaniem tego do biletu, ale w sumie... to bym miał rozterkę ;)

wracając, mi się np nie podoba puszczanie sułtana, którym nota bene zachwycają się prócz mojej (sic!) Kochanej również i (sic!^3) moi koledzy w pracy. patrząc jednak z biznesowego punktu widzenia - ok.

bodzia nie oglądam i oglądać nie zamierzam. sułtana również. kibicować nie zamierzam poprzestać.

wszystkiego dobrego Ci życzę :) więcej wiary!

p.s za zmianę topicu pJONtka ;) śmiechy.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Pon 07 Mar, 2016 16:48   

dziad napisał/a:
Dobra zmiana?

Dobra. I traktuję ją jako dobry wyznacznik na przyszłość.

dziad

Wysłany: Śro 09 Mar, 2016 22:50   

Czyżby?
http://www.tvp.info/24343...-polskiej-armii

dziad

Wysłany: Nie 13 Mar, 2016 15:23   

Ja się dokształcam, powoli, bo powoli, ale wnioski z tego repetytorium zaniedbanej edukacji szkolnej wydają się lawinowo zmieniać moje poglądy na to kim jesteśmy jako Polacy i na naszą historię, która w mojej obecnej ocenie wcale nie jawi mi się jako jakieś przekleństwo losu, lecz zupełnie założone następstwo grzechu.
Franciszek Karpiński niech będzie takim przykładem jak mocno jesteśmy przesiąknięci marnością ubraną w piękne słówka i rymy. I nawet w kościele ten "smród szatana" niestety nas przenika.
Mam takie wrażenie, że nadchodzi czas, albo głębokiego ogólnonarodowego rachunku sumienia i pokuty, albo będzie źle, bardzo źle. I taką największa przestrogą dla Narodu Polskiego wydaje mi się film reż. Jerzego Zalewskiego "Historia Roja". Takie zmieszanie wątku heroicznej walki o prawdę, w tym i w imię Boga, z apoteozą bylejakości obyczajowej, która kpi z prawdziwej miłości i wiary, fatalnie rokuje dla obecnej próby podniesienia się Polski.
Taka Polska nie powstanie, bo nie ma sensu taka Polska. Zbyt wiele otrzymaliśmy, by wydawać tak marne owoce.

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Nie 13 Mar, 2016 20:03   

No odezwę się... Matko Święta!!!

A byłoby powstanie styczniowe i powstanie Polski po pierwszej wojnie gdyby nie było ok. 100 000 polskich dziewczyn panien, młodych dorosłych kobiet ślubujących wartości patriotyczne, które edukowały następne miliony do patriotyzmu na, nie przebierając, piosenkach Moniuszki? Ni było by. Nie byłoby gdyby nie było soli ziemi właśnie młodego pokolenia lat '30-'60 19 wieku i młodego pokolenia lat '1870- 1914.

Nie byłoby Polski, gdyby nie było hekatomby krwi jakie te dziewuszki zapłaciły. Wystarczy przeanalizować sobie dostępne w sieci archiwa metrykalne dowolnej miejscowości. O ile w okresie powstańczym przeważają wdowy poślubiające kawalerów, o tyle już poza nimi średnio mąż "zaliczał" 2-3 żony: tak oto "soliły" ziemię harując, rodząc i umierając. Czyż to nie uprawnione porównanie do soli ziemi? "Sto" takich przykładów przytoczę, również z tą setką tysięcy "wydmuchanych" przez Niemców i Rosjan kobiet, które przeżyły wstyd i będące wynikiem wojennych gwałtów dzieci wychowały na godnych Polaków!?

Eh.

dziad

Wysłany: Pon 14 Mar, 2016 08:43   

Nie podoba się? to z innej mańki.
"Kochana Ukraina"

Możemy mieć odczynienia z rewanżem podobnie wyglądającym na mapach operacyjnych.

My im dajemy za free 4 mld zł, zamiast kupić sobie kilka ukraińskich tytułów prasowych i jakąś stację telewizyjną.

Oni teraz mają podobno pod bronią 350 tyś ludzi, my 30 tyś.

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Wto 15 Mar, 2016 08:34   

Pisałem o tym na forum najmniej 7-8 lat temu. Pisałem w oparciu o wypowiedzi Ukraińców jeszcze w czasach Krawczuka.

Odpowiedz do tematu