|
IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże
|
Ile czasu potrzebuje Macierewicz? |
Autor |
Wiadomość |
dziad sekretarz władz wojewódzkich
|
Wysłany: Śro 16 Mar, 2016 23:19 Ile czasu potrzebuje Macierewicz? |
|
|
By nie trzeba było emocjonować sie takimi artykułami jak ten:
http://www.defence24.pl/3...atem-uzbrojenia
Jako obywatel chciałbym odnosić wrażenie, że ktoś tam na górze wie o co chodzi i kontroluje sytuacje i lada moment polskie wojsko w sposób optymalny zacznie rosnąć w siłę, a ja będę mógł czytać artykuły jak to wszyscy są zadowoleni, poza dywersantami i łapówkarzami, którzy kryzą kraty lub wąchają kwiatki od spodu. Zwykłe kumoterstwo w dyspozycji etatami tez powinno być karane.
Tyle w najogólniejszym zarysie mam do powiedzenia, bo w kwestii konkretów to ja nic nie wiem. Każdy mówi, pisze co innego, a ja przecież tych podwozi nie macałem. |
|
|
|
|
T. Beczkowóz
|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2016 19:13 |
|
|
Za mniej więcej rok-półtora powinno być już jasne, czy Macierewicz istotnie wzmacnia armię, czy prowadzi działania pozorne, z jednej strony maskujące niedobór środków, z drugiej robiące dobrze tym czy innym ośrodkom zagranicznym oraz krajowym. Gdyby prawdziwy miał być pierwszy człon alternatywy, sprawa też jest szczęśliwie jasna: cezurą zmiany będzie utrzymanie władzy po upływie czteroletniej kadencji. Jej wcześniejsza utrata czy powrót nowych, doskonale znanych fachowców pod sztandarami Ryśka po upływie kadencji parlamentarnej będą oznaczały, że nowe wróci w znakomitej formie. |
|
|
|