Zakładanie nowych wątków |
Autor |
Wiadomość |
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 01:11 Zakładanie nowych wątków |
|
|
W związku z przejściowymi kłopotami z bazą danych / serwerem* uprzejmie prosimy P.T. Użytkowników o powściągliwość w zakładaniu nowych tematów. Tzn. w sytuacji, gdy po kliknięciu przycisku "wyślij" pojawi się komunikat w rodzaju "Wybrany temat lub wpis nie istnieje", wskazane jest zaprzestanie dalszych prób wysłania oraz skontaktowanie się z Administracją. Jeśli idzie o problemy z wysyłaniem postów, prosimy o sprawdzenie czy post został wysłany pomimo komunikatu o błędzie przed podjęciem kolejnej próby. Jednocześnie przepraszamy za wszelkie utrudnienia i zarazem życzymy owocnego korzystania z Forum.
Pozdrawiamy, Administracja.
*niepotrzebne skreślić |
|
|
Stary Belf Sprzątacz Tego Forum!
|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 16:05 |
|
|
Do cholery! V razy wysyłam temat i nic! |
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 18:44 |
|
|
Jak to nic? Zaraz będę musiał usunąć 4 tematy |
|
|
Budyń członek władz wojewódzkich
|
Wysłany: Śro 14 Lut, 2007 12:47 |
|
|
czy są jakieś szanse na to, że sytuacja się poprawi? Wczoraj straciłem około godziny na wysyłanie tematu, sprawdzając za każdym razem, czy się jednak nie pojawił - i nic. Z wysyłaniem postów też są wciąż drobne trudności, przynajmniej u mnie.
edit: napisałem tego posta zanim mój wczorajszy temat stał się dla mnie widoczny |
http://spiritof84.pl |
Ostatnio zmieniony przez Budyń Śro 14 Lut, 2007 12:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Śro 14 Lut, 2007 13:00 |
|
|
Problem w tym, że usiłując za każdym razem wysłać temat w rzeczy samej go wysłałeś i zrobiło się z tego sześć tematów - tyle że żadnego z nich nie było widać. Problem tkwi (prawdopodobnie) w bazie danych, która bezustannie traci synchronizację. Wygląda na to, że wielokrotne reanimacje Forum, zmiany skryptu i przesiadki na kolejne serwery zrobiły swoje W tej sytuacji najprostszym wyjściem byłaby opcja zerowa, tzn. wystartowalibyśmy z nowym forum, zaś dotychczasowe zachowane byłoby w trybie tylko do odczytu jako punkt odniesienia. Oczywiście wiązałoby się to z koniecznością ponownej rejestracji każdego z nas |
|
|
komuchomor przewodniczący koła
truciciel socjalizmu
|
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 12:05 |
|
|
Sądząc po czasie to sprawa jest dość poważna a zasoby ludzkie małe. Moim zdaniem opcja zerowa to dobry pomysł. |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 23:07 |
|
|
Przejściowe kłopoty jak się wydaje należą do przeszłości - miejmy nadzieję, że nie przejściowo Dlatego póki co zdejmuję temat z afisza. |
|
|
komuchomor przewodniczący koła
truciciel socjalizmu
|
Wysłany: Śro 21 Lut, 2007 14:43 |
|
|
Chciałbym pogratulować, bo forum śmiga, że ho ho! |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 04:41 |
|
|
Zaczynanie od zera nie jest, chyba, udanym rozwiązaniem tego irytującego nas problemu: strata dotychczasowych postów, rejestracja od początku i inne trudności... i jaka była by gwarancja, że znowu coś się nie popsuje w tym nowym? Uważam, że lepiej by było naprawić istniejące. Jeżeli jest to kwestia dodatkowych wydatków, to proponuję ochotniczą składkę na ten cel. |
|
|
|