IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Forumowi liberalowie
Autor Wiadomość
scyg
członek zarządu organizacji powiatowej
leming

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 21:31   

los napisał/a:
Sprowadziliscie koledzy do Polski wojne domowa, nawet krew sie juz leje. Cieszycie sie?

Delikatnie mówiąc gruba przesada. Nie ma źadnej wojny, a nie umniejszając osobistej tragedii, "przelew krwi" w wydaniu Pana Sumlińskiego, zarzuty wobec którego są jakby się nie patrzeć dość powaźne, nie jest problemem na skalę krajową.
Przyznam Panu Profesorowi rację w jednym - rząd PO imponujący jak na razie nie jest. Ale teź ma potęźnych adwersarzy, którzy nie pomijają źadnej okazji, by mu nogę podstawić.

ptak 
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 21:43   

Raczej potężnych zleceniodawców - wierzycieli.

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 08:38   

Czyli na chłopski rozum - sponsorów.

wichura 
Banita

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 10:40   

scyg napisał/a:
(...) Pana Sumlińskiego, zarzuty wobec którego są jakby się nie patrzeć dość powaźne
...i dość niewiarygodne. :smile:

los 
Banita

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 10:43   

scyg napisał/a:
Rząd PO imponujący jak na razie nie jest. Ale teź ma potęźnych adwersarzy, którzy nie pomijają źadnej okazji, by mu nogę podstawić.

Ach tak? Jakies szczegoly? Ale fakty prosze, fakty, nie wyzwiska czy insynuacje. Bo te tylko udowodnia, ze o polityce potrafisz jedynie "PiS, Kaczynski, Ziobro, grrr grrr, khhh, khhh..." Oczywiscie - mowimy o poteznych adwesarzach, KTORYCH INNE RZADY (w Polsce i nie tylko) NIE MIALY. Bo niektorym rzadom w swiecie zdarzalo sie cos osiagnac.

scyg
leming

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 14:01   

Miałem na myśli głównie prezydenta, który przyjaźnie do rządu nastawiony nie jest, a juź kilka razy zalazł mu potężnie za skórę, blokując ustawy i inne sprawy. A jak był nastawiony do poprzedniego rządu chyba nie trzeba przypominać - w każdym razie nie był jego adwersarzem. Jest też opozycja parlamentarna w postaci PiS, który teź raczej nie próżnuje.

los 
Banita

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 14:19   

scyg napisał/a:
Miałem na myśli głównie prezydenta, który przyjaźnie do rządu nastawiony nie jest, a juź kilka razy zalazł mu potężnie za skórę, blokując ustawy i inne sprawy.

Kolega nie slucha, co sie do niego mowi? Tylko "PiS, Kaczynski, Ziobro, grrr grrr, khhh, khhh..."? To jest z kolega gorzej niz sie obawialem. Jakie to wspaniale zdaniem kolegi ustawy poblokowal pan prezydent? Oczywiscie - w kontekscie poprzednich koabitacji: prosimy o porownanie z prezydentami porzednimi. A co do "innych spraw" to sie wrecz w sluch zamieniam, brzmi fascynujaco. Tylko znow powtorze - FAKTY, FAKTY, FAKTY... Na wyzwiska jest Onet.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 14:33   

Scygu, słuchałeś ostatniego wystąpienia Kopacz w Sejmie? Ja słuchałem.
Czytając Twoje posty można dojść do przekonania, że PO rzuciło na szalę jakiś radykalny program naprawy państwa, tony ustaw. A tymczasem jedynym zajęciem PO, które rzuca się w oczy, jest "sprzątanie po PiS-ie".
Tudzież zogniskowanie reformy służby zdrowia na usiłowaniach prywatyzacji szpitali (pamiętam, oj, pamiętam dobrze debatę TV Tusk - Kwaśniewski), korowód Ćwiąkalskiego z aplikacjami (że o laptopie Ziobry nie wspomnę), dorszową Piterę...
I jakąż wartość poznawczą niesie zdanie: "no, rząd PO robi niewiele - właściwie nic - ale PiS podstawia mu przy tym bez przerwy nogę"?

los 
Banita

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 14:44   

bateria helska napisał/a:
I jakąż wartość poznawczą niesie zdanie: "rząd PO nic nie robi a PiS podstawia mu przy tym bez przerwy nogę"?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

genialne

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 16:19   

"no, rząd PO robi niewiele - właściwie nic - ale PiS podstawia mu przy tym bez przerwy nogę"

Amen

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 21:56   

scyg napisał/a:
Miałem na myśli głównie prezydenta, który przyjaźnie do rządu nastawiony nie jest, a juź kilka razy zalazł mu potężnie za skórę, blokując ustawy i inne sprawy. A jak był nastawiony do poprzedniego rządu chyba nie trzeba przypominać - w każdym razie nie był jego adwersarzem. Jest też opozycja parlamentarna w postaci PiS, który teź raczej nie próżnuje.

Pytanie: Ile ustaw Prezydent Kaczyński podpisał a ile zawetował. O konkret nie zaś o lemingozę proszę. Konkretne liczby Mości Scygu. Prawda nas wyzwoli.

scyg
leming

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 22:16   

Scygu, słuchałeś ostatniego wystąpienia Kopacz w Sejmie? Ja słuchałem.

W obecnym momencie mam utrudniony dostep do polskiej TV. Nie bardzo wiem, o co chodzi, ale zakładam, źe pani minister się nie popisała.

Cytat:
Czytając Twoje posty można dojść do przekonania, że PO rzuciło na szalę jakiś radykalny program naprawy państwa, tony ustaw.

Hę? W którym miejscu to wyczytałeś?

Cytat:
(...)jedynym zajęciem PO, które rzuca się w oczy, jest "sprzątanie po PiS-ie".

Wydaje mi się, że sprzątanie po PiSie by się przydało (choćby w wymiarze róźnych Netzlów i Lipców), ale jest tego tak samo niewiele jak i reform.

Cytat:
(że o laptopie Ziobry nie wspomnę),

Wyśmiewany przez Was laptop Ziobry to prawdziwy skandal, zwłaszcza w kwestii poźyczania go Pati Koti. Zniszczenie go, na czym koncentrowały się media, jest tylko przejawem niefrasobliwości pana ministra z powierzonym mu mieniem. W sumie prztyk w porównaniu z
udostępnianiem służbowego laptopa zupełnie do tego niepowołanej psiapsiółce.

Cytat:
dorszową Piterę...

Niestety tu się muszę zgodzić na całej linii. Moje największe rozczarowanie w tym rządzie. Absolutna żenada.

Cytat:
I jakąż wartość poznawczą niesie zdanie: "no, rząd PO robi niewiele - właściwie nic - ale PiS podstawia mu przy tym bez przerwy nogę"?

Być może źadnej, oprócz tego że ani PiS, ani nikt inny, nie wydaje się robić niczego innego. Oczywiście PO w opozycji też szczególnie konstruktywna nie była, więc ma teraz za swoje.

Panie Profesorze - "inne sprawy" to choćby nominacje ambasadorów. Ale nie pisałem o meritum blokowanych inicjatyw, bo nie o to chodzi, tylko o sam fakt blokowania. To czy to dobrze czy źle to kwestia oddzielnej oceny.

bateria helska 
NaczDyrDUPS
Yogibabu w trakcie leżakowania

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 22:56   

scyg napisał/a:
Cytat:
Czytając Twoje posty można dojść do przekonania, że PO rzuciło na szalę jakiś radykalny program naprawy państwa, tony ustaw.

Hę? W którym miejscu to wyczytałeś?

Służę:
scyg napisał/a:
Miałem na myśli głównie prezydenta, który przyjaźnie do rządu nastawiony nie jest, a juź kilka razy zalazł mu potężnie za skórę, blokując ustawy i inne sprawy.

Jakie wrażenie odnosi publika po przeczytaniu takiego zdania?

scyg napisał/a:
Cytat:
(...)jedynym zajęciem PO, które rzuca się w oczy, jest "sprzątanie po PiS-ie".

Wydaje mi się, że sprzątanie po PiSie by się przydało (choćby w wymiarze róźnych Netzlów i Lipców), ale jest tego tak samo niewiele jak i reform.

Dopowiadam - szło mi tu o retorykę polityków PO, którzy na pytanie, dlaczego czegoś nie zrobili albo dlaczego zrobili coś średnio udanego, najchętniej podpierają się tym, o czym pisałem.

Służbowy laptop? Tajny łamany przez poufny? A w "Pinballa" pograć nie można? Po zakodowaniu dostępu do plików? Bądźmy poważni. Spektakl z laptopem to była parodia konferencji prasowej Engelkinga.

Imperishable 
sekretarz zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 00:01   

scyg napisał/a:
Wydaje mi się, że sprzątanie po PiSie by się przydało (choćby w wymiarze róźnych Netzlów i Lipców)

drobny szczegół: Netzlów i Lipców pozbyto się jeszcze za rządów PiS.
Nikt nie życzy sobie wolności bycia niezrozumianym. Mnie wszakże na luksus tej wolności stać. Żadna większość nie zgwałci mnie, bym się w nią wtopił. Żaden autorytet nie zegnie mi już kolan i nie ściszy mi głosu.

Black^Widow 
Oberfeldfebel

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 00:06   

Tak zupelnie na marginesie dodam ze kiedy na bratnim Forumie (KPPiS) zadalem pytanie - sympatykom PO o program tejze Partii (bylem milosierny - przez program orzumialem COKOLWIEK ogloszonego przez PO , nawet tylko kielbaske wyborcza) - odpowiedzialo mi gluche milczenie ....

(oczywiscie przedtem padaly same stwierdzenia typu "mielismy wiele ustaw - tylko blokowal je Prezydent") czyli istna lemingoza.

Pozdrawiam

los 
Banita

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 16:33   

Imperishable napisał/a:
scyg napisał/a:
Wydaje mi się, że sprzątanie po PiSie by się przydało (choćby w wymiarze róźnych Netzlów i Lipców)

drobny szczegół: Netzlów i Lipców pozbyto się jeszcze za rządów PiS.

Do chorego na lemingoze takie drobiazgi nie docieraja. Moj podziw wobec Wejcherta nie ustaje - ze zdolal pozbawic czlowieczenstwa calkiem sporo calkiem inteligentnych osob i to zdalnie!

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 22:12   

"Teraz dzwonię do siebie sam..."

Prezydent Kaczyński zawetował dokładnie trzy ustawy. Podpisał sto kilkadziesiąt.
Nie sądzicie, że ktoś tu kogoś robi w bambuko?

los 
Banita

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 22:50   

Zbigniew napisał/a:
"Teraz dzwonię do siebie sam..."

Prezydent Kaczyński zawetował dokładnie trzy ustawy. Podpisał sto kilkadziesiąt.

Jan Wejchert scyga. Mam nadzieje, ze nie wytresuje go tak, by ubral sie w kamizelke z dynamitem i wysadzil w powietrze kogos raniac. Przynajmniej nikogo postronnego.

scyg
leming

Wysłany: Nie 10 Sie, 2008 23:42   

los napisał/a:
Zbigniew napisał/a:

Jan Wejchert Szymona Cygielskiego. Mam nadzieje, ze nie wytresuje go tak, by ubral sie w kamizelke z dynamitem i wysadzil w powietrze kogos raniac. Przynajmniej nikogo postronnego.

Hej, z takim poczuciem humoru to Pan Profesor marnuje swój talent w świecie finansów. Kabarecik założyć trzeba było - kariera murowana.

Trzy weta to dość sporo jak na kilka miesięcy n'est-ce pas? Czy to też symptom mojej choroby?

Zgred
Szeregowy rezerwy

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 08:59   

scyg napisał/a:
Trzy weta to dość sporo jak na kilka miesięcy n'est-ce pas? Czy to też symptom mojej choroby?

Masz trzy weta prezydenckie na jakiś 140 przyjętych ustaw.
Jedno pytanko - ile razy w tej kadencji koalicja PO - SLD nie dopuściła do prac nad prezydenckimi projektami ustaw ? (W ramach polityki miłości, wysokiej kultury politycznej i braku jakiegokolwiek porozumienia na linii PO -SLD oczywiście.)
Drugie pytanko ileż "wolne i niezależne" media rozpisują się na ten temat ?

mac 
członek władz krajowych

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 11:17   

Wracam po 3 tygodniach urlopu i co widze? Ziobro na wolnosci, autostrad nie przybylo, boisk w gminach nie ma. Same sukcesy rzadu Parady Oszustow.
Konfucjusz
Jestem dumny, ze jestem Polakiem

maciejka 

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 14:00   

A widzisz??Myślałeś że forum się zawali od tematów bez ciebie?? A tu rewolucji nic nie zrobiło.....

los 
Banita

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 16:55   

scyg napisał/a:
Trzy weta to dość sporo jak na kilka miesięcy? Czy to też symptom mojej choroby?

Tak, tak, to strasznie duzo zwlaszcza jesli porownac z dzialanoscia prezydentow Kwasniewskiego i Walesy. Zawetowac tak znakomita ustawe jak o przejeciu na wlasnosc telewizji przez don Alda to skandal. Jest kolega calkiem zdrowy. A rekawy takie sa teraz modne, wcale nie sa za dlugie, Prosze sie nie szarpac!

Rodak 
Banita

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 19:38   

mac napisał/a:
Wracam po 3 tygodniach urlopu i co widze? Ziobro na wolnosci, autostrad nie przybylo, boisk w gminach nie ma. Same sukcesy rzadu Parady Oszustow.

Ja też sobie zrobiłem przerwę na pomoc policji w schwytaniu paru przestępców (z sukcesem).
A tu PO jedynie troszczy się o swe sondaże, chce ograniczyć fundusze na IPN i walczyć z prezydentem. :/

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 22:44   

maciejka napisał/a:
A widzisz??Myślałeś że forum się zawali od tematów bez ciebie??

Eghm... jemu chyba chodziło o Polskę..................................... :>

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 01:35   

Rodak napisał/a:
Ja też sobie zrobiłem przerwę na pomoc policji w schwytaniu paru przestępców (z sukcesem).

Ostatnio paradowałem po mieście w fantazyjnym kapelutku, z dłonią zatkniętą między guzami uniformu. Minus był taki, że jakby się skurczyłem - na oko o jakieś 30 centymetrów w pionie. Dobrze że chociaż domy przy paru ulicach zdążyłem ponumerować...

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 21:56   

Hegemon napisał/a:

Ostatnio paradowałem po mieście w fantazyjnym kapelutku, z dłonią zatkniętą między guzami uniformu. Minus był taki, że jakby się skurczyłem - na oko o jakieś 30 centymetrów w pionie. Dobrze że chociaż domy przy paru ulicach zdążyłem ponumerować...

Ino co jak pierwowzór nie zakochaj się w pięknej pani Wałęskiej. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wichura 
Banita

Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 04:01   

scyg napisał/a:
Trzy weta to dość sporo jak na kilka miesięcy? Czy to też symptom mojej choroby?
Nie wiem, ale ja momentami odnoszę wrażenie, że ten leniwy rząd specjalnie pisze ustawy tak aby zawetował je Prezydent i aby można było przy okazji poobrzucać Prezydenta błotem. Przecież o tym na co nie będzie zgody Prezydenta wiadomo już z góry. W ogóle Platforma osiągnęła już arcymistrzostwo w zwalaniu winny za własne błędy (ewentualnie nieróbstwo) na innych. Zaczęło się od zwalenia winy za odstąpienie od obietnic na peeselowskiego koalicjanta (na to nie godzi się PSL). Potem notorycznie zwalali winę na PiS (winny temu i tamtemu jest PiS). Teraz winę zwala się na Prezydenta, bo niby wetuje. A prawda wydaje się być taka, że Platfusy nie mają kompletnie pomysłu na rządzenie i stąd nieustannie szukają jakichś tematów zastępczych (exemplum: satelita, zdrowie polityków) i właśnie zwalają winę na innych. Przecież to oni teraz rządzą i w końcu powinni wziąć za te rządy odpowiedzialność.

PS Już chyba było, ale niech będzie jeszcze raz: Obłuda Donalda Tuska #1 - Nie zwala na Poprzedników

MS 
Banita

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 21:23   

los napisał/a:
scyg napisał/a:

Tak, tak, to strasznie duzo zwlaszcza jesli porownac z dzialanoscia prezydentow Kwasniewskiego i Walesy. Zawetowac tak znakomita ustawe jak o przejeciu na wlasnosc telewizji przez don Alda to skandal. Jest kolega calkiem zdrowy. A rekawy takie sa teraz modne, wcale nie sa za dlugie, Prosze sie nie szarpac!
Pamiętaj losie, że to wątek poświęcony rządowi PO :D

los 
Banita

Wysłany: Czw 28 Sie, 2008 11:26   

Podsumowanie:

POkemony przed rokiem 2007 prezentowaly takie stanowisko:

(1) "A niech rzadza zlodzieje i aferzysci, niech kradna i nawet zabijaja. Mnie to nie obchodzi, ja tylko chce placic mniej podatkow."

To postawa glupia i haniebna ale logicznie spojna i psychologcznie prawdopodobna. Tyle, ze... Kiedy Donald objal wladze, ich spiewka jakby na komende sie zmienila na:

(2) "A niech rzadza zlodzieje i aferzysci, niech kradna i nawet zabijaja. Niech mnie okradaja i podatkuja z lewej i z prawej. Ja tylko chce by dolozyli Kaczynskim i Ziobrze."

To postawa jeszcze bardziej glupia i jeszcze bardziej haniebna ale ciagle logicznie spojna i psychologcznie prawdopodobna. Tyle, ze... Zupelnie nie do pogodzenia z poprzednia. Bo szczery liberal by zaspiewal:

(3) "A niech rzadza zlodzieje i aferzysci, niech kradna i nawet zabijaja. Baa, nawet moga rzadzic Kaczynscy. Mnie to nie obchodzi, ja tylko chce placic mniej podatkow."

Wniosek z tej transformacji jest jeden - ani przez minute nie wyznawales pogladu (1) i caly czas szlo ci o (2). A (1) tylko mial zamaskowac fakt, ze wyznajesz (2), dlatego, ze znakomicie wiedziales, ze jest to poglad glupi i haniebny.

Zyjesz w kraju potworow Szymonie a wybrales sobie do nienawidzenia facetow pewnie nie swietych ale na tle Bondaryka, Huni, Lewandowskiego, Boniego, Brochwicza, Cwiakalskiego, Schetyny, Olechowskiego, Czempinskiego (wymieniam tylko tych zwiazanych z PO) calkiem bliskich swietosci. Wybieram interpretacje tego faktu najkorzystniejsza dla ciebie - ze nie spiewasz wlasnym glosem tylko w chorze pod batuta Wejcherta.

Odpowiedz do tematu