IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Księga naszych rozczarowań...
Autor Wiadomość
macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Pon 13 Lut, 2006 13:34   Księga naszych rozczarowań...

Hyde Park został powołany jako przedsionek do Dyskusji Ogólnych.

Tematy zakładane będą musiały nieco urosnąć, by zostać przeniesionymi do Dyskusji Ogólnych. Tematy, w których nie zostanie wpisany nowy post przez dłużej niż 7 dni będą automatycznie kasowane (o ile nie zostaną wcześniej przeniesione do Dyskusji Ogólnych).

Od tej chwili w Dyskusjach Ogólnych można się dopisywać do aktywnych wątków; nowe będą przenoszone z HP.

Ogólne zasady moderacji jak w Zielonej.

Moderacją będzie się zajmować (albo i nie ;) ) większa liczba osób, choć własciwszym określeniem byłoby "promotorzy treści i wartości" :)

Wszystko od 1 lutego 2006 zostało skierowane do HP celem weryfikacji.

krako 
zwykły członek, płacący składki

Wysłany: Pon 13 Lut, 2006 22:54   

czyli "dyskusje ogólne" stracą na świerzości

circ 
Banita

Wysłany: Pon 13 Lut, 2006 23:45   

rozpuściliśmy jęzory i trzeba było nas do przedpokoju wywalić;-(

narka

macsoc 

Wysłany: Pon 13 Lut, 2006 23:50   

circ napisał/a:
buty wytrzeć, kurteczkę zostawić rękawiczki na kaloryfer połozyćze śniegu się otzrepać krawat poprawić w lustrze się przejrzeć onuce ściągnać 8)

circ 
Banita

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 00:09   

Qrna....musiałam lupę wziąć by zobaczyć te [G.U.C.I.O], [G.U.C.I.O] na końcu.
Protestuję wobec stosowania informacji podprogowych w niewiadomym celu.

narka

macsoc 

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 00:33   

circ napisał/a:
Qrna....musiałam lupę wziąć by zobaczyć te [G.U.C.I.O], [G.U.C.I.O] na końcu.
Protestuję wobec stosowania informacji podprogowych w niewiadomym celu.
robisz "cytuj" i masz "normalne literki"... :roll:

macsoc 

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 00:34   

macsoc napisał/a:
circ napisał/a:
buty wytrzeć, kurteczkę zostawić rękawiczki na kaloryfer połozyćze śniegu się otrzepać krawat poprawić w lustrze się przejrzeć onuce ściągnać 8)

circ 
Banita

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 01:00   

Bardzo [size=18]Szanownemu Panu[/size] dziękuję za naukę, obiecuję się poprawić i pilnie śledzić techniczne wynalazki łaskawych Panów. Jak to powiedział wujek Einstein ,,Każda wystarczająco zaawansowana technologia działa jak magia.''

hm.......a jak zrobić, by nie było nawiasów?

narka

macsoc 

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 01:29   

circ napisał/a:
Bardzo [size=18]Szanownemu Panu[/size] dziękuję za naukę, obiecuję się poprawić i pilnie śledzić techniczne wynalazki łaskawych Panów. Jak to powiedział wujek Einstein ,,Każda wystarczająco zaawansowana technologia działa jak magia.''

hm.......a jak zrobić, by nie było nawiasów?
bo masz podwójny kod [size=]

jak wytniesz jedno powtórzenie otrzymasz napis bez nawiasów

circ 
Banita

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 03:39   

acha, dzięki.
Chciałam jeszcze zapytać Szanowną Generalicję, bo zanim zorientowałam się w tutejszych obyczajach niesfornie wbryknęłam w jaskinię i groza mnie zdięła, jak przeczytałam o spamerach....więcej nie będę....no i tego....więc chciałam zapytać, gdzie mozna zapytywac w takich sprawach mianowicie jak:
Chciałam Ziemkiewiczowi dopomóc i wpisałam Adam Michnik +Tribune w google i zawiesiło mi kompletnie eksplorera. Po przywracaniu systemu wszystko było OK i po ponownym wklepaniu i wejściu na stronę Herald Tribune znowy mi się eksplorer wiesił i znowu przywracanie.
Czary jakies? Może to być, że w nazwisku Michnik na googlach diabeł siedzi?

narka

circ 
Banita

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 21:30   

wolę już trzeci raz nie próbować, ale zastanawiam się, czy moga hackerzy na zlecenie zrobic taki myk, by po wejściu na temat z trefnym nazwiskiem podpinał się jakiś robal, albo trojan?

I nie wiedziałam, że mozna mieć włączone na stałe przywracanie systemu? to chyba żart?;-))))))

narka

ptak 
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 21:42   

Może w BIOS-ie masz coś ustawione, tam naprawdę bywają różne cuda. Może w zakładce "Przywracanie systemu" jest taka opcja? Nawet fachowcy nie wszystko zawsze wiedzą a ja się do nich niestety nie zaliczam. Można by zapytać ,po co w takim razie zabieram głos? :wink:

Adam Grabowski 
zwykły członek, płacący składki

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 21:44   

Zegnam, do zobaczenia, może za jakiś czas do was powróce.
Adam Grabowski

ptak 
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 21:56   

No to nara i czekamy! :wink:

circ 
Banita

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 23:34   

Uzywam explorera, bo się przyzwyczaiłam. Chyba przejdę na Mozillę.
A przywracanie systemu, już nieraz przywróciło mi kompa do ładu.
Nie przeszkadzają mi punkty przywracania wsteczne, bo przecież przywracam na żadanie.
Mam Nortona i Antispyware i firewalla Windowsa, to chyba wystarczy.
Na razie mam spokój, bo i nie łażę raczej po niebezpiecznych stronach, ale diabeł nie spi. To co z tym Michnikiem, to pierwszy raz mi się zdarzyło.;-)

narka, Adamie.

narka

circ 
Banita

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 23:40   

w BIOS-ie?......e, to chyba nie z tego. Wątpię, żeby wejście na Herald Tribune zmieniało coś w biosie......a aktiwexy, chyba też nie....co zrobiłby ktoś, kto chce gazetę w necie poczytać, i to blokuje mu explorera.
Do tego topnia, że nie może wyświetlić żadnej strony. Zachowuje się tak, jakby sieć była odłączona, a przecież światełko mrugało, że internet działa.

narka

circ 
Banita

Wysłany: Śro 15 Lut, 2006 00:53   

to już zacząłes mówić do mnie po chińsku i przestań, bo popadam w rozpacz, ale dzięki. Kiedyś to rozgryzę.

narka

Bonka 
przewodniczący koła

Wysłany: Pon 20 Lut, 2006 21:03   

Circ:
przejdź na Mozillę. Pod Explorerem już nikt nie przegląda. Są lepsze od windowego Firewally, osobiście polecam Sygate-a. Zainstaluj sobie Ad/Aware, CCleaner. Powodzenia!

circ 
Banita

Wysłany: Sob 25 Lut, 2006 02:06   

dzięki Bonka.

narka

jan 
członek zarządu organizacji powiatowej
zguba

Wysłany: Wto 07 Mar, 2006 20:56   

Program odchudzania administracji państwowej szerokim łukiem omija Ministerstwo Gospodarki. Resort nie tylko nie tnie etatów, ale tworzy nowe. Do tej pory w ministerstwie pracowało czterech wiceministrów, co już było rekordem. Od dzisiaj obsada powiększy się o jeszcze jednego zastępcę szefa resortu.
czy ktos wie cos wiecej na ten temat, czy to nie jest znowu jakaś manipulacja medialna ?

umiłowanej i niezawisłej Natury zguba

macsoc 

Wysłany: Pią 14 Kwi, 2006 18:56   

powstała nowa grupa bojowa Młode Wilki, jest tez pierwszy jej uczestnik

:)

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 14 Kwi, 2006 19:04   

Jam ci jest!

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Nie 16 Kwi, 2006 14:29   Young Wolves' Lair

Tutaj możecie składać zażalenia na efekty pracy moderatorów z działającej na terenie Hyde Parku grupy bojowej Młode Wilki. Procedura odwoławcza opiera się na zasadach ogólnych, opisanych szczegółowo w Zielonej Księdze. W skrócie: moderator podejmuje wszelkie decyzje suwerennie, wedle własnej, subiektywnej oceny stanu faktycznego. Może konsultować swą decyzję z innnymi uczestnikami forum, ale nie ma takiego obowiązku. Tryb apelacji od decyzji moderatora jest dwuinstancyjny. Pierwszą instancją odwoławczą jest moderator. Na jego decyzję przysługuje zażalenie. Zażalenie skierować należy do Administracji za pośrednictwem moderatora.

Wszelkie apelacje i zażalenia mają być przedkładane publicznie, wyłącznie TUTAJ, otwartym tekstem zawierającym szczegółowe uzasadnienie odwołania tudzież akt wyrażenia skruchy. Zabronione jest pokątne składanie odwołań poprzez priva - w przypadku stwierdzenia takiego faktu, moderator niezwłocznie składa do Administracji wniosek o zabanowanie klienta. To ma Was odstraszyć :evil:

Moderator może, choć nie musi, podać do wiadomości publicznej swą decyzję w konkretnej sprawie. Może on też (choć wcale nie ma takiego obowiązku) krótko ją uzasadnić. Standardowa formuła uzasadnienia brzmi: "Bo tak".

Z przyczyn obiektywnych zabanowanym użytkownikom nie przysługuje prawo apelacji.

Pod skryptem :mrgreen: : Donosicielstwa tolerować nie będziemy. W przypadku stwierdzenia takowego, nasza reakcja będzie natychmiastowa:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 03:56   Nowy moderator.

To tak ma wygladac Mlodych Wilkow Legowisko. A co ze starszymi wilkami, jak n.p. ja? Do odstrzalu, przez ten strzelajacy pistolet maszynowy? :wink: :lol:

Poniewaz Hegemon o tym pisze, mozna dojsc do wniosku, ze mamy... nowego moderatora. Jezeli tak, to moje gratulacje z zyczeniami owocnej pracy dla dobra forum i IV RP.

Akiko 
Banita

Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 05:29   Re: Nowy moderator.

edwill napisał/a:
To tak ma wygladac Mlodych Wilkow Legowisko. A co ze starszymi wilkami, jak n.p. ja? Do odstrzalu, przez ten strzelajacy pistolet maszynowy? :wink: :lol:

Poniewaz Hegemon o tym pisze, mozna dojsc do wniosku, ze mamy... nowego moderatora. Jezeli tak, to moje gratulacje z zyczeniami owocnej pracy dla dobra forum i IV RP.

Jezusiku...to wiecej moderatorow niz piszacych...
Przezylismy najazd Szwecki przezyjemy i to...
Najwazniejsze ze Paniom nie "nawciskuja" jak na niemoderowanych forumach....
Owocnej pracy tz. moderowania...

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 14:40   

Tiaa! [highlight=green:22ad083dfb]"Moderator myli się tylko raz. Gdy zostaje moderatorem."[/highlight:22ad083dfb]. Ta przypisaywana MOr'owi sentencja stanowi motto i zarazem bojowe zawołanie naszej grupy. A ponieważ obok podpisany ma już tę jedną jedyną pomyłkę za sobą, wniosek jest oczywisty. :mrgreen:

Odpowiadając na pytanie Edwilla: nie do odstrzału, tylko służyć radą i doświadczeniem mają. Tudzież perspektywą: zza oceanu wszak niektóre rzeczy widać ogólniej, szerzej - podczas gdy my tutaj może nazbyt często koncentrujemy uwagę na szczegółach.

Za życzenia tudzież gratulacje dziękuję. I zmykam, boć pracy pozaforumowej mam nawał. Ale od czasu do czasu rzucę tu okiem. "Oh, hear my warning - never turn your back on The Ripper!"

Arturo 
sympatyk

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006 13:49   

Nie wiem gdzie umiescic teksty, ktore o was piszą na forum PO. może warto byście je poznali

to by było na tyle, jeżeli chodzi o ideały, przyświecające budowniczym IVrp.

Polecam tam wątek, w którym nowy użytkownik "misiu" znany na innych forach z bardzo konserwatywnych poglądów, i poszukujący spokojnego forum gdzie nie byłby narażony na czytanie np moich postów zostaje na dzień dobry przeczołgany przez moderatora o miłym nicku "hegemon".

Bardzo pouczające, choć mało śmieszne.

W innym wątku mili budowniczowie IVrp umawiają się na indoktrynacyjne rajdy po forach takich jak to. W jeszcze innym planują a raczej marzą o kibicowaniu paradzie wolności przy użyciu takich miłych gadżetów jak np granaty... Choć samo słowo "granat" faktycznie nie pada, ale pada nick usera, który jest u nich ekspertem od pirotechniki. User tem miałby przygotowywać prezenty, czy tez niespodzianki dla paradowiczów...

cytaty z forum IVRP.pl:

Fred: 'ja za dosadność nie przepraszam, bo to nie jest bynajmniej zwykłe skurwysyństwo, ale kur***kie skurwysyństwo Choć trzeba patrzeć na zjawisko szerzej: oto Jarugi i inne klimateryczne cipy do spółki ze zboczeńcami próbują realizować marzenie budowania "jewropejskiej lewicy" na wzór Hiszpanii'

Gacek - posiadacz uprawnień moderatora: 'Tia, demokracja jest wtedy, jak każdy kozojebca może sobie wydupczyć narzeczoną na środku ulicy.'

Szybszy, smyku, ten bełkot nazywasz elitarnym, moderowanym??

wyrod

czy ktos moze sie do tego ustosunkowac?

Się ustosunkowałem.
i nieustająca prośba o linki. macsoc

circ 
Banita

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006 13:56   

Ustosunkowaniem się do tego jest całe to forum i cała treść w nim zawarta, czyli 99,99% innych wpisów i artykułów.
Gdyby chcieć uzasadnić, dlaczego gacek ma rację, trzebaby przytoczyć cały materiał tego forum.
Polecam.

narka

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pon 08 Maj, 2006 19:43   

Młode Wilki rosną w siłę. Niezmiernie miło jest mi oznajmić wszem wobec, iż z dniem dzisiejszym do naszej grupy dołączył był nowy mod w osobie Pogromcy Smoków (hip hip, hura!). Pomienionemu przysługują odtąd na obszarze Hyde Parku dokładnie takie same prawa, jakie dotychczas przysługiwały podpisanemu obok. Strzeżcie się trolle maści wszelakiej! :evil:

circ 
Banita

Wysłany: Pon 08 Maj, 2006 21:32   

Bardzo dziękujemy Szanownym Panom.
Ustawiamy się do klapsa.;-)))

narka

Odpowiedz do tematu