IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego trzeba dwa razy się logować?
Autor Wiadomość
ckwadrat 
zwykły członek partii

Wysłany: Śro 14 Lis, 2012 17:44   Dlaczego trzeba dwa razy się logować?

O co kaman, że trzea czasem dwa razy się logować, aby cała procedura okazała się skuteczna?

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Śro 14 Lis, 2012 18:39   

Sprawdziłem - zalezy to od przeglądarki .
I tak np porządny firefox loguje mnie za każdym razem od pierwszego podejścia gdy na ten przykład taki, przepraszam za wyrażenie, Internet Explorer wywala zawsze pierwszą sesję (mimo iż tajuż jest zapisana w logach ) i dopiero po drugim podejsciu moge zobaczyć pełen obraz forum i widzieć siebie zalogowanym.

peterman 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Śro 14 Lis, 2012 19:20   

Fajerfoks - za pirszym

Opiera - za drugim mie loguje

Bywa

mua

Wysłany: Wto 20 Lis, 2012 09:17   

ej no. nie dość że muszę się dwa razy logować, to jeszcze nie mogę wysłać do siebie hasła bo jak klikam wyślij to i tak nic nie dostaje... ;/

i nie mogę się na "stałe" zalogować bo co zamkne strone albo przeglądarke to i tak muszę się na nowo logować...

aha, i czemu hasło musi mieć literki ;/ ja wiem o tym że jesteśmy tutaj top sikret, ale chciałbym mieć prostsze hasło ;/

qiz 
przewodniczący koła

Wysłany: Wto 20 Lis, 2012 15:12   

pewnie dwa razy trza się logować, bo pierwsze logowanie idzie przez serwer ABW... ;)

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Śro 21 Lis, 2012 11:36   

@mua:
1) Spróbuj z firefoxa (standardowo ustawionego - bez tuningowania sesji cokiesów itp) .

2) przecież zawsze tak to działa że jak zakończysz sesję to i trzeba logować sie na nowo jak ją na nowo rozpoczynasz...

3) no bez przesady :D nie sadziłem że tak umiejętnośc pisania upada żeby na klawiaturze nawet sobie w cyferkę nie trafić ...

mua

Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 08:03   

a i owszem, koniec sesji to koniec sesji. ale ja wtedy mialem dziwny objaw bo np jak chciałem odpowiedziec to naciskalem odpowiedz i sie logowalem i wyrzucalo mnie do głównej strony jako zalogowany, a potem jak wchodziłem w dział to byłem już niezalogowany i musiałem się znowu logować.

jakkolwiek, od mojego postu problemy zniknęły :> o ile ja nic nie zrobiłem to wy szybko reagujecie :P

Black^Widow 
Oberfeld-Hebel

Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 11:38   

Tzn. problem był ale to objawiało się tylko przy konkretnych ustawieniach autologowania i działało zdaje się tylko na wybranych przeglądarkach (nie działało na FF, SM czy KQ )
Po dłuższej nieaktywności (ponad 20 minutowej) powinno Cię automatycznie wylogowac (cookies expire timeout) ale zobaczysz tą informację dopiero w momencie ponownego nawiązania połaczenia z serwerem , czyli mówiąc fachowiej wysłania nowego requestu.

I wtedy właśnie w zależności od przeglądarki i jej sposobu zarządzania cachem dyskowym - albo dostaniesz od razu efekt - wylogowany, albo o ile to było tylko robione np. poleceniem "odswież" browser pobierze zawartość z cachu nie kontaktując się ze strona.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu