|
IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże
|
Zamknięty przez: Zgred
Śro 27 Mar, 2013 19:05 |
Stanowisko administracji foruma w kontekście afery bananowej |
Autor |
Wiadomość |
Zgred Szeregowy rezerwy
|
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 18:07 Stanowisko administracji foruma w kontekście afery bananowej |
|
|
Sytuacja w której banowani są Los i MS, wieloletni (związani już z pierwowzorem IVRP.pl jakim było Forum Nowego Państwa co najmniej od 2001 roku) użytkownicy forum jest bez precedensu.
Jednak narastający od dłuższego czasu, i coraz bardziej gorszący, konflikt paraliżował nasze forum, zaś wczorajsze wydarzenia jasno pokazały, że nie da się go już (niestety) rozwiązać innymi metodami.
W naszej opinii - styl, forma i treść aktywności forumowej, którą, od pewnego czasu, prezentował Los stała się nie do pogodzenia z najbardziej elementarnymi zasadami uczciwej i konkluzywnej dyskusji.
Co więcej, liczne odejściami tych członków forum, którzy owego stylu nie akceptowali oraz bezgraniczny autorytet jakim cieszył się Los wśród części nowych użytkowników forum, doprowadziły do całkowitego zdominowania IVRP.pl.
W efekcie tej dominacji IVRP.pl przestała być de facto forum dyskusyjnym.
Forum IVRP.pl, w którym nie ma miejsce na realną dyskusję o Polsce, nie ma racji bytu.
Zdajemy sobie dobrze sprawę, że decyzje administracji mogą mieć bolesne dla forum konsekwencje, nie były one łatwe ani przyjemne – doszliśmy jednak do punktu w którym ich zaniechanie oznaczało de facto zgodę na całkowity upadek IVRP.pl
Przepraszamy tych wszystkich, którzy w nurcie gwałtownego konfliktu przypadkiem oberwali jakimiś jego odpryskami i mają prawo czuć się obrażeni i zniechęceni oraz tych których zniesmaczył brak odpowiednio szybkiej i jednoznacznej reakcji adminów na postępującą degrengoladę forum.
Decyzja o banach dla: Los-a, MS-a, Mani została podjęta (zaakceptowana) głosami: Zbigniew, rebe Horowitz, Black^Widow, Zgred, bateria helska, Barni, T., Psuj - z jednym głosem sprzeciwu (Budyń).
Zbigniew
Black^Widow
rebe Horowitz
Zgred
bateria helska
Barni
Na prośbę macsoc'a umieszczamy jeszcze jego stanowisko.
macsoc napisał/a: |
co de merituma
Zgadzałem się z diagnozą, nie zgodziłbym się na takie działania /gdybym wczoraj wieczorem mógł działać/. Rozmawiałem z MSem i zastanawiałem się nad jakimś modus vivendi. Chirurgia zachowawcza nie zdążyła...
Prosiłbym o odkoloryzowanie mnie :/ do zwykłego użytkownika - Adminem czy Moderatorem być nie mogę. |
|
|
|
Zgred Szeregowy rezerwy
|
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 18:50 |
|
|
Zgodnie z obietnicą - stanowisko administracji forumma w DO. |
|
|
jacek77 sekretarz zarządu koła
|
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 18:59 |
|
|
Zgred napisał/a: |
...zniechęceni oraz tych których zniesmaczył brak odpowiednio szybkiej i jednoznacznej reakcji adminów na postępującą degrengoladę forum. |
Dziękuję .Czyli mogę mieć nadzieję, że nie zostanę uznany za zwolennika PO przy próbie podjęcia dyskusji na temat kosztów realizacji inwestycji drogowych w Warszawie.
|
|
|
|
|
Zgred Szeregowy rezerwy
|
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 19:04 |
|
|
Przepraszam, przez pomyłkę nie zamknąłem wywłątka.
Robię to teraz - bo chciałbym by był to wątek ogłoszeniowy, ale oczywiście dyskutować można na temat stanowiska adminów w innych wywłątkach. |
|
|
|