IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fajny tekst wsrod komentarzy na wp
Autor Wiadomość
mac 
członek władz krajowych

Wysłany: Czw 07 Lis, 2013 09:17   Fajny tekst wsrod komentarzy na wp

(Widziałem ten komentarz pod innym artykułem na WP dzisiaj, napisany przez kogoś o nick'u "ja". Tekst mi się spodobał, szczególnie, że ma duży potencjał wkurzający PO-lemingów. Szkoda, by się taki potencjał zmarnował, więc wklejam go wam tutaj, żebyście mogli sobie poszczekać zabawnie, jak to macie w zwyczaju.) "ja" napisał: Tu w Anglii, nie mogli zrozumieć, o co mi chodzi z ta polską demokracją, więc im opowiedziałem taką bajeczkę: Wyobraźcie sobie, że Rosjanie podczas II wojny mordują skrytobójczo kilkadziesiąt tysięcy waszych jeńców, nie przyznają się do tego i zwalają winę na Niemców. Po latach prawda wychodzi na jaw, a królowa, wraz z całym sztabem generalnym, szefem Banku Anglii, szefami najważniejszych instytucji państwowych i arcybiskupem Canterbury leci w rocznicę tego mordu do Rosji, żeby uczcić pamięć pomordowanych brytyjskich żołnierzy. Tam samolot królowej rozbija się w niewyjaśnionych okolicznościach. Rząd nie tylko nie podaje się do dymisji, ale powierza śledztwo Rosjanom, którzy ogłaszają, że do sterów dorwała się królowa wraz z naczelnym dowódcą lotnictwa i po pijaku rozbili samolot. Rząd angielski potwierdza tą wersję, BBC i Reuter w komentarzach przypominają ogólnie przedtem znana lekkomyślność i pychę królowej oraz jej zamiłowanie do ginu, wytykają angielskim pilotom nieudolność i braki w wyszkoleniu, ubolewają nad degrengoladą moralną rodziny królewskiej i pijaństwem w silach zbrojnych, a w lotnictwie w szczególności, ale jednocześnie Parlament rekomenduje ministra obrony narodowej do Izby Lordów, a premier składa wniosek o awansowanie szefa Intelligence Service na generała dywizji itd. Nie ma najmniejszego znaczenia, że w sprowadzonej do GB, a zaplombowanej przez Rosjan trumnie królowa ma trzy nogi i jest ubrana we frak i męskie kalesony (niektóre tabloidy nawet nawołują z tego powodu do odmówienia królowej prawa do godziwego pochowku i sugerują, ze królowa miała skrywane inklinacje transseksualne), niektóre ofiary maja po dwie cudze wątroby zamiast jednej własnej, inne kupę śmieci w brzuchu... Nieważne, że cały teren katastrofy zaorano i pokryto betonowymi płytami, ślady zatarto, drzewa wycięto w pień, a wrak samolotu zniszczono i umyto, a na dodatek Rosjanie odmawiają jego zwrotu. Rząd angielski jest tym wszystkim zachwycony, wysyła w świat komunikaty o znacznej poprawie stosunków z Rosja, katastrofę nazywa punktem zwrotnym tych stosunków i nowym otwarciem na dialog z narodem rosyjskim i potwierdza oficjalnie przy każdej okazji, że winę ponosi pijana królowa z trzema nogami. Przez dwa tygodnie nikt ze mną nie rozmawiał, wszyscy się odsuwali, jak od zadżumionego. Po dwóch tygodniach, jeden z Anglików mnie przeprosił. Powiedział, że myśleli, że jestem chory psychicznie i mnie izolowali. Ale zapytali innego Polaka, który im potwierdził to, co mówiłem, a jeszcze inny sprawdził sobie w internecie hasło Katyń i Smoleńsk. Stwierdzili, że nie mieli pojęcia, że coś takiego jest w Europie możliwe. To tyle odnośnie rosyjskich "ekspertów" w mediach. Ładnie ta wasza Polska od Tuska wygląda. Z perspektywy angielskiej niczym rosyjski bantustan.
Konfucjusz
Jestem dumny, ze jestem Polakiem

ptak 
przewodniczący zarządu o. p.

Wysłany: Czw 07 Lis, 2013 15:05   

Z tego wynika, że leming rasy angielskiej nie jest do końca ślepy i głuchy. Pokażesz mu dwa razy ten sam obrazek i kuma czaczę.

Elrond 
członek władz wojewódzkich

Wysłany: Czw 07 Lis, 2013 18:09   

Ale rzeczywiście, tu (w Kanadzie) ludziom (nawet tym zajmującym się polityką na codzień) się to w głowie nie mieści.
Próbowałem raz tłumaczyć historię TW Bolka. Uznano, żem malkontent i zawistnik. Jest to nie do pojęcia.

romeck 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Czw 07 Lis, 2013 21:27   

!
Kupuję cały.
Naprawdę to świetny sposób, by opowiadać w ten sposób w Polsce Polakom.
Ale jak znajdę się w Szkocji ( wprzyszłym roku) to na pewno tak opowiem!

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Pią 08 Lis, 2013 09:11   

No tak, ale królowa to nie Kaczor...
Gośćw tekście zapomniał dodać, że królowa przed katastrofą byłaby opluwana z każdej strony, straciła zaufanie większości społeczeństwa i w zasadzie nikt poważnei jej nie traktował za wyjatkiem 20% "wyznawców".
Jeden Anglik go przeprosił? No właśnie - pozostałych nie przekonuje ta historyjka.
Tak jak w PL - grunt że mamy (sorry za ogólnik) robotę, pieniążki i zdrowie.
Reszta jest kompletnie nieważna i w d.. mamy KTO tak naprawdę nami rządzi :( .

Elrond 
członek władz wojewódzkich

Wysłany: Pią 08 Lis, 2013 18:08   

dla ludzi Zachodu głównym problemem zdaje się być założenie, że narracja podawana oficjalnie w mediach i firmowana przez instytucję państwa może być nieprawdziwa.
Wydaje się im to niemożliwe, aby demokratyczne państwo mogło działać na niekorzyść swoich obywateli oraz swoją niekorzyść. Nawet totalitarne sowiety działali dla swojego dobra budując imperium.
Jest to również niebezpieczne, bo przyjęcie takiego założenia otwiera "puszkę z Pandorą".

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 13:18   

Racja, i prędzej do wora z oszołomami wrzucą jakiś tam portalik Niezależna.pl czy TV Republika niż medialnych tuzów z TVN, TVP i GWnem na czele.

Odpowiedz do tematu