IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pozamiatane....
Autor Wiadomość
Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Czw 06 Mar, 2014 17:21   Pozamiatane....

Cytat:
Rząd Rosji zwrócił się do polskich władz z oficjalną notą dyplomatyczną, żądając wypłacenia odszkodowania… za szkody wyrządzone wskutek katastrofy smoleńskiej.

Wyliczono, że straty, zniszczenia, a także akcja ratunkowa rosyjskich służb kosztowały prawie 10 mln USD. Żądania na miarę niemieckiego korytarza eksterytorialnego przed II wojną światową. Czy ta bezczelność to też zapowiedź zbliżającej się wojny?

Polskie władze ze zrozumieniem podeszły do rosyjskich roszczeń i zaproponowały powołanie w tej sprawie dwustronnej komisji weryfikacyjnej na szczeblu ministerstw obrony obu państw.

Jednocześnie poinformowano, że wrak samolotu Tu-154M nie zostanie przekazany stronie polskiej, gdyż samolot… został zaprojektowany i wyprodukowany w Związku Radzieckim, a przez cały okres eksploatacyjny był także serwisowany przez zakłady znajdujące się na terenie byłego ZSRR, a potem Federacji Rosyjskiej. To ci dopiero fantazja! Czyżby polskie władze nie kupiły samolotu, a tylko go wypożyczyły od Rosji? A może to Polska powinna żądać odszkodowania od Rosji za to, że w ZSRR wyprodukowano taki wadliwy samolot (skoro to był wypadek, jak utrzymuje strona rosyjska)?

:evil: :evil: :evil:
Za: "NCz".

rz z kropką 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Czw 06 Mar, 2014 20:13   

<<Za: "NCz".>>

http://rankingowy.salon24...co-nam-zrobicie

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Czw 06 Mar, 2014 20:50   

... :oops: ...to znaczy że dałem się złapać na blogerską wrzutkę? Nie bardzo rozumiem.

rz z kropką 

Wysłany: Czw 06 Mar, 2014 21:09   

Nie Ty jeden.

http://ec.mixxt.pl/networ..._333314_2024910

"Prowokacja intelektualna"

http://3obieg.pl/losy-tu-154m-z-ostatniej-chwili

"To nie była, Panowie, wrzutka, tylko tekst publicystyczny z tezą, podpisany imieniem i nazwiskiem."

Jak widać "pożytecznych idiotów" nie sieją. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby coś takiego publicznie ogłaszać i dziwić się, że ktoś to potraktuje poważnie.

Zbigniew 
członek władz krajowych

Wysłany: Czw 06 Mar, 2014 21:35   

Wiesz co? To może posypię głowę popiołem? Ale wtopa. Jestem przeczulony na ruskie wrzutki z obszaru żydzi, new age i haarpy i takie klimaty z gatunku mojego zacnego kolegi młodości "kefira", ale do głowy mi nie przyszło, że taka wrzutka też może zaistnieć.

rz z kropką 

Wysłany: Czw 06 Mar, 2014 21:57   

Tyle, że absolutnie nic nie wskazuje, że ta wrzutka jest ruska. Mam nawet wrażenie, że Pan Autor to typowy podkarpacki ciemnogrodzianin. Niestety kompletnie bez wyobraźni.

away 
zwykły członek, płacący składki

Wysłany: Sob 22 Mar, 2014 11:29   

Sposob myslenia Rosjan jest tak czy owak chory juz od dawna.
Piec lat temu wyksztalcona Rosjanka zapodala mi "Polacy rozdmuchuja wciaz ten Katyn, bo pieniedzy by od nas chcieli".
A ostatnio tez wykszytalcony zawodnik rosyjskojezyczny z Odessy straszyl towarzystwo banderowcami-faszystami w rzadzie Ukrainy i mowil, ze Putin "ma prawo bronic swoich interesow ekonomicznych"
:/

smokeustachy 
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Sob 22 Mar, 2014 15:04   

Pozamiatane jednak jest. Jak już pisałem sodówka bije:

Tusk oczywiście będzie musiał przyznać się do paru przykrych rzeczy. Że dał się Putinowi wodzić za nos (ale, powie, cały świat wodził Putin za nos, nie tylko mnie!). Że cały oficjalny aparat i wspierające rząd salony łgały o winie pilotów (ale, powie, jak właśnie to zrobił w sprawie rzekomo pijanego generała – ja osobiście nigdy tak nie mówiłem!). Na idiotę wyjdzie bardziej prezydent Komorowski ze swoją „najboleściwiej prostą prawdą” (ale i tak Polacy wiedzą, że on w głowie nie tęgawy, i nie przeszkadza im to), na skończone świnie liczni klakierzy władzy – ale sam Tusk wyjdzie z tego obronną ręką. I zacznie ze swymi lizusami budować całą epopeję o tym, jak to mądrze grał, czekając z ujawnieniem dowodów nieudolności ruskiej wieży kontrolnej na ten moment, kiedy świat może stanąć po naszej stronie i nie ma już złudzeń co do Putina – np. bo gdyby nie on rządził, tylko Kaczyńscy, to by oczywiście poszli od razu na urra, wywołali wojnę z Rosją, a jednocześnie zniechęcili do nas Zachód forsując nieudowodnioną teze o zamachu. I tak dalej…

Każdy, kto ma pojęcie o psychologii, zgodzi się, że lemingi chętnie to kupią, z ulgą oddychając – uff, więc jednak nie zamach! Myliliśmy się, ale nie tak bardzo, bo przecież „ci wariaci” rzeczywiście chcieli podpalić Polskę!

Państwo myślicie, że to nieprawdopobne? A przyszło wam wcześniej do głowy, że kiedy Putinowi spadnie maska, to więcej na tym pijarowsko zyska uległe wobec niego PO, niż hardlajnerski PiS?

http://ziemkiewicz.dorzec...e-Smolensk.html

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Nie 23 Mar, 2014 15:05   

niestety niemal w pełni się z RAZ-em zgadzam ze pis to Niemcy w grudniu 41 i kolejny raz dostanie łupnia na własne życzenie, niestety każdy pisowiec powinien być czystszy od zony cesarza a słuchając np. Hoffmana można pomyslec że to inna strona tej samej kupy g...na
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.

Stary Belf 
Sprzątacz Tego Forum!

Wysłany: Nie 23 Mar, 2014 18:43   

Trapp napisał/a:
niestety niemal w pełni się z RAZ-em zgadzam ze pis to Niemcy w grudniu 41 i kolejny raz dostanie łupnia na własne życzenie, niestety każdy pisowiec powinien być czystszy od zony cesarza a słuchając np. Hoffmana można pomyslec że to inna strona tej samej kupy g...na
No i Kolega trafia w sedno!

Konserwa 
baron wojewódzki

Wysłany: Nie 23 Mar, 2014 19:31   

A czego byście oczekiwali od PiSu w takim razie?
RAZ już nie raz (nomen-omen) udowadniał, że z PiS'em mu nie po drodze a w szczególności z Kaczyńskim, więc cały czas szuka jak by im do...walić.

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Nie 23 Mar, 2014 20:08   

Konserwa napisał/a:
RAZ już nie raz (nomen-omen) udowadniał, że z PiS'em mu nie po drodze a w szczególności z Kaczyńskim, więc cały czas szuka jak by im do...walić.
"Już był w ogródku, już witał się z gąską;' niestety dalszy ciąg bajki nie będzie pasować.

od PiS-u oczekuje kompetencji i uczciwości a nie drugiej PO która tylko czeka wyposzczona by się dorwać do żlobu,
Uważam ze to nie RAZ szkodzi PIS-owi tylko PIS sam sobie np. wielomiesięczne ośmieszanie Glińskiego czy kretyńskie działania Hoffmana hołubionego przez JarKacza.

Zbigniew napisał/a:
... :oops: ...to znaczy że dałem się złapać na blogerską wrzutkę? Nie bardzo rozumiem.

Niestety sytuacja opisana nie jest wcale niemożliwa - do tego doszliśmy :roll:
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.

smokeustachy 
sekretarz władz wojewódzkich

Wysłany: Pon 24 Mar, 2014 20:15   

Konserwa napisał/a:
Raczej by chciał żeby wygrali i coś zrobili.

Odpowiedz do tematu