IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nasze forum jest na dobrej drodze.
Autor Wiadomość
Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 03:10   Nasze forum jest na dobrej drodze.

Już jutro się okaże, czy pobijemy rekord zeszłoroczny:
Cytat:
Najwięcej użytkowników 170 było obecnych Czw 04 Sty, 2007 13:30

Forum IV RP rośnie, ulepsza się i lepiej służy sprawie w którą wielu z nas wierzy i pokłada swe nadzieje.

Serdeczne za to dzięki założycielom, adminom, moderatorom i wszystkim, których wysiłkiem jest ono jakim jest :!: :grin:

Idea IV RP nadal żyje. Już pojawiają się graffiti na ten temat (vide: mój podpis), więc trochę cierpliwości, Panie i Panowie, a ta szlachetna idea ciałem się stanie. Inaczej być nie może. :grin:

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 08:50   

Cytat:
Nasze forum jest na dobrej drodze.
Edwill napisał/a:
Już jutro się okaże, czy pobijemy rekord zeszłoroczny:
a cóż to za święto 4 stycznia :roll:
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 14:57   

Trapp napisał/a:
a cóż to za święto 4 stycznia :roll:

Jak to co, pół roku przed/po 4 lipca :mrgreen:

Rodak 
Banita

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 10:59   Hegemon blokuje za prawdę o blisko 300mln na żydowskie muzeu

Hegemon blokuje za prawdę o blisko 300mln na żydowskie muzeum.
Korzystając z jednej z porad zawartych w FAQ, wyrażam swą opinię:

Cytat:
Czy jest możliwość reklamacji?
Jeżeli uważasz, że niesłusznie dostałeś ostrzeżenie zawsze możesz spróbować się odwołać. Prawie na każdym forum jest miejsce gdzie rozmawia się na tematy dotyczące spraw forum.

Za napisanie, że na projekt muzeum żydowskiego każdy polski podatnik będzie musiał się złożyć dodatkowo 200 mln zł, Hegemon uznaniowo nakłada blokadę 1 tygodnia . Przy okazji sugerując prowokację i głupotę uczestnikom forum. Bez ostrzeżenia, arbitralnie zdecydował, że mówienie prawdy o wydatkowaniu blisko 300 mln ze wspólnych podatków jest prowokacją i należy użytkowników, którzy są zbulwersowani takim wydatkowaniem pieniędzy podatków blokować (pomijam kwestę, że tydzień trwał 9 dni). A wszelkie skojarzenia działań obecnych władz Polski, do zamierzeń Maxa Bodenheimera, sprawowania kontroli nad Polakami, będą tępione bez możliwości zabrania głosu. Takie zachowanie Hegemona przypomina likwidację wątku Edwill’a „Sprawy Religijne” poprzez jego scalenie z innym i niechęć do dyskusji nad taką decyzją.
Temat nadzwyczajnego finansowania muzeum żydowskiego poruszył nie tylko mnie, ale innych uczestników forum, którzy wpisali się kilkakrotnie po moim zablokowaniu i podnieśli wątpliwości, co do słuszności wyjątkowego finansowania tylko jednego muzeum, przy równoczesnej zapaści wszystkich innych muzeów, których celem jest edukacja i wzmacnianie polskiej narodowej tożsamości obywateli.

Uważam decyzję Hegemona, jako bezpodstawne oskarżenie o prowokację, co nie było moją intencją, oraz poprzez blokadę, próbę ograniczenia wolności sumienia.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 12:36   

Kulega dostał bana za całokształt.

Rodak 
Banita

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 13:55   

Voivod napisał/a:

Ciekawe uzasadnienie arbitralnej decyzji, a może bliżej raczej jego brak.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 14:32   

Ace napisał/a:
Voivod napisał/a:

Musi to Koledze wystarczyć.

Jeszcze jedno, jeśli choć raz skrytykuje jeszcze Sz. Kolega obecnie rządzącą ekipę, wyleci stąd na stałe. Głosując tak a nie inaczej wziął bowiem na siebie Kolega współodpowiedzialność za poczynania swych ulubieńców i musi stale ponosić tego faktu konsekwencje.

Rodak 
Banita

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 15:10   

Voivod napisał/a:
Ace napisał/a:
Voivod napisał/a:

Musi to Koledze wystarczyć.

Jeszcze jedno, jeśli choć raz skrytykuje jeszcze Sz. Kolega obecnie rządzącą ekipę, wyleci stąd na stałe. Głosując tak a nie inaczej wziął bowiem na siebie Kolega współodpowiedzialność za poczynania swych ulubieńców i musi stale ponosić tego faktu konsekwencje.

Ciekawe jeszcze bardziej, jedynie głosujący na PiS lub nie głosujący w ogóle mogą się wypowiadać wg Sz. Hegemona. Jakaś nowa wykładnia odpowiedzialności zbiorowej.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 15:11   

No nie, przypadek beznadziejny. Żegnam.

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 20:43   

Dlaczego Ace umieścił swój post tutaj? Polecam temat "O sprawach związanych z Żydami".

zj55 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 21:17   Re: Hegemon blokuje za prawdę o blisko 300mln na żydowskie m

Ace napisał/a:
Hegemon blokuje za prawdę o blisko 300mln na żydowskie muzeum.
Korzystając z jednej z porad zawartych w FAQ, wyrażam swą opinię:

Cytat:
Czy jest możliwość reklamacji?
Jeżeli uważasz, że niesłusznie dostałeś ostrzeżenie zawsze możesz spróbować się odwołać. Prawie na każdym forum jest miejsce gdzie rozmawia się na tematy dotyczące spraw forum.

Za napisanie, że na projekt muzeum żydowskiego każdy polski podatnik będzie musiał się złożyć dodatkowo 200 mln zł, Hegemon uznaniowo nakłada blokadę 1 tygodnia . Przy okazji sugerując prowokację i głupotę uczestnikom forum. Bez ostrzeżenia, arbitralnie zdecydował, że mówienie prawdy o wydatkowaniu blisko 300 mln ze wspólnych podatków jest prowokacją i należy użytkowników, którzy są zbulwersowani takim wydatkowaniem pieniędzy podatków blokować (pomijam kwestę, że tydzień trwał 9 dni). A wszelkie skojarzenia działań obecnych władz Polski, do zamierzeń Maxa Bodenheimera, sprawowania kontroli nad Polakami, będą tępione bez możliwości zabrania głosu. Takie zachowanie Hegemona przypomina likwidację wątku Edwill’a „Sprawy Religijne” poprzez jego scalenie z innym i niechęć do dyskusji nad taką decyzją.
Temat nadzwyczajnego finansowania muzeum żydowskiego poruszył nie tylko mnie, ale innych uczestników forum, którzy wpisali się kilkakrotnie po moim zablokowaniu i podnieśli wątpliwości, co do słuszności wyjątkowego finansowania tylko jednego muzeum, przy równoczesnej zapaści wszystkich innych muzeów, których celem jest edukacja i wzmacnianie polskiej narodowej tożsamości obywateli.

Uważam decyzję Hegemona, jako bezpodstawne oskarżenie o prowokację, co nie było moją intencją, oraz poprzez blokadę, próbę ograniczenia wolności sumienia.

Decyzja moim zdaniem była zasadna, ale według mnie powinna być poprzedzona konkretnym pouczeniem ze strony moderatora. Ban nie rozwiązuje problemu i nie rozwiązał.
Wytykanie Ace'mu, że głosował na tego co nie trzeba jest też nie "fair". Ace do tego, że popełnił błąd miał cywilną odwagę publicznie się przyznać.
Ace, czasem warto ugryźć się w język, zanim się coś powie. Galop ma sens do linii FINISZ. Potem, to już jak sam widzisz.

zj55 

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 21:39   

Voivod napisał/a:
zj55 napisał/a:
Wytykanie Ace'mu, że głosował na tego co nie trzeba jest też nie "fair"

Nie umiemy czytać ze zrozumieniem? Pamięć szwankuje?

Ja się nie bawię w detale. Nie róbmy tego co robią na forum PO.
Zamiast być tak oszczędnym w słowach, wyłuskał byś chłopu dokładnie w czym rzecz. A... tak dalej tkwi w błędzie. Nie każdy jest taki bystry....
Nie bądż taki mundry. Wprawdzie ma się te lata, ale skleroza jeszcze całkiem mnie nie zżera.
Trochę pokory chłopcze. :smile: :cool:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 21:58   

Nie w tym rzecz, facet potrafił niemal z dnia na dzień zmieniać diametralnie punkt widzenia, zdając się nie dostrzegać w tym niczego niestosownego ani nie mając przy tym zamiaru ponosić jakiejkolwiek odpowiedzialności za swe słowa. Albo to infantylizm, albo też świadome prowokowanie Forumowiczów. Wolałem wybrać opcję dlań korzystniejszą.

P.S. zj, nie powinienem pisać tego co było wyżej. Przepraszam, jeśli Cię uraziłem.

wichura 
Banita

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 23:56   

Mi tam trochę szkoda gościa, bo fajne różnotematyczne wklejki robił. :razz: :sad:

zj55 

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 00:51   

Voivod napisał/a:
Nie w tym rzecz, facet potrafił niemal z dnia na dzień zmieniać diametralnie punkt widzenia, zdając się nie dostrzegać w tym niczego niestosownego ani nie mając przy tym zamiaru ponosić jakiejkolwiek odpowiedzialności za swe słowa. Albo to infantylizm, albo też świadome prowokowanie Forumowiczów. Wolałem wybrać opcję dlań korzystniejszą.

P.S. zj, nie powinienem pisać tego co było wyżej. Przepraszam, jeśli Cię uraziłem.

Po to jest forum żeby ci mądrzejsi nakierowywali dyskusję na odpowiedni poziom. Ace jak widać jest jeszcze nieukształtowany i popełnia zwykłe, ale ludzkie gafy. Nie bierze się to stąd, że stanął w rozwoju jak sugerujesz (też powinieneś zważać na słowa - infantylizm), a poprostu gość szuka, szuka i szuka. Trzeba takiemu pomóc, a nie od razu cepem. Podobna sytuacja była z niejaką @Zuchwałą (tu widzę jednak zasadniczą różnicę-zresztą ona cepem nie dostała), która zagalopowała się o jedno słowo za dużo. Ona jednak jest w takim wieku, że taryfy ulgowej nie powinno być żadnej. Nie chcę się tutaj wymądrzać, ale Ty jako moderator powinieneś widzieć troszeczkę więcej. Każdy z nas jest trochę inny. Ja święty też nie jestem.
Cenię sobie, że mnie przeprosiłeś chociaż daleki jestem od tego żebyś mnie uraził. Miej więcej wyrozumiałości i to wszystko (to naprawdę niewiele). A... już całkiem byłoby super jak byś skończył z tym nieraz niezrozumiałym (przynajmniej dla kilku osób na tym forum i dla mnie też) specyficznym slangiem. Poza tym wszystko pasuje. :cool:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 01:00   

1) A skąd Szanowny wie, w jakim Ejs jest wieku i cóż to ma do rzeczy?

2) To jest poważne forum, a nie samopomoc chłopska.

3) Że tak peem, nie kumam specjalnie, co też Kulega ma na myśli w tomacie "slangu".

4) Posprzątam tu trochu.

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 01:24   

to ja może o slangu... :grin: Owoż, jakiś czas temu na forum Frondy pojawił się postulat ortografii moralnej, której zadaniem jest właściwe moralnie zaprezentowanie treści pisanej. Dla przykładu, pisząc o demoralizacji w Szwecji ortografista moralny napisze "w Szfecji" albo i z małej litery. Jest jeszcze kwestia rzeczywiście slangowa, najsilniej przejawiająca się w często tu goszczącym "Kuledze", ale zapewniam, że nie jedyna.

tak z marszu, ewentualnie "cuś" doprecyzuję :wink:

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 03:33   

Zgadzam się z opiniami tych, którym nie przypada do gustu zbyt częste używanie języka, nazywanego tutaj slangiem. Dodać go czasami jest OK, lecz zbyt częste używanie, wydaje mi się, nie przynosi oczekiwanego prestiżu dla Forum, mówiąc delikatnie.

Pamiętajmy, że czytają nas ludzie postronni i takie wygłupy, chociaż często zabawne, nie pozostawiają o nas najlepszych wrażeń, a mogą nawet zniechęcić potencjalnych, na wyższym poziomie, użytkowników... ze stratą dla rodzącej się w bólach IV RP.

Odpowiedz do tematu