IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
do adminów
Autor Wiadomość
komuchomor 
przewodniczący koła
truciciel socjalizmu

Wysłany: Śro 17 Sty, 2007 23:49   do adminów

albo serwer jest przeciążony albo łącze klęka albo skrypt jest trefny, ale założenie nowego tematu lub zmiana istniejącego postu często graniczy z cudem. na szczęscie pisanie odpowiedzi w wątkach przebiega trochę lepiej. rozpoznajcie problem, bo to zniechęca

PS. chyba, że to zamierzone :razz:

Pozdrawiam!

"ZUS jest instytucją bezpieczną, pewną, tanią i efektywną" - A. Kalata

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 18 Sty, 2007 20:54   Re: do adminów

komuchomor napisał/a:
ale założenie nowego tematu lub zmiana istniejącego postu często graniczy z cudem. na szczęscie pisanie odpowiedzi w wątkach przebiega trochę lepiej. rozpoznajcie problem, bo to zniechęca

PS. chyba, że to zamierzone :razz:

Pozdrawiam!
Gdzieś około tygodnia założenie nowego wątka nie jest możliwe, co ciekawe tytuły wątków pokazują się na stronie głównej PORTALU Pisanie odpowiedzi w wątkach też jest bardzo kłopotliwe :evil:
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Czw 18 Sty, 2007 21:48   

Z palącą troską pochylamy się nad bolączkami dnia codziennego, nie szczędząc sił i środków coby Forum rosło w siłę, a jego Użytkownikom obce były bolączki dnia codziennego, nad którymi to z palącą troską pochylamy się... :oops: Aj waj!

Półkownik 
Stary Basior

Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 13:51   

Ja bym tam prosił, co by się nie pochylać. Ale bez pochylanie coś zrobić. Z całym szacunkiem dla wszystkich, ktorzy tym forum rządzą i administrują.
Ja się tak w ogóle to dziwię @Komuchomorowi, iż nie spytał się, czy adminy i modemy to tak tylko społecznie, czy za jakieś korzyści, np. majątkowe.
Zatem do tematu. Nie podoba mi się i to bardzo, że jeśli po moim poście nie ma żadnej repliki, to mój następny post traktowany jest jako jego uzupełnienie, a nie jako nowy post. Czasami "wygłupiam się" w felietonach. I nie mam szans coś nowego forumowiczom zapodać, co by się w pierwszych linijkach wyświetliło. Mogę zrozumieć, iz ta nowa metoda ma zapobiec spazmatycznym spamom. Ale skoro "Rada Starszych" uznaje jakieś preferencje dla "Zasłużonych Forumowiczów" to powinna być konsekwenta.
Howq

komuchomor 
przewodniczący koła
truciciel socjalizmu

Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 14:12   

Mimo, iż stanowi to ewenement, to zgodzę się z przedmówcą, ale tylko a propos sklejania postów tego samego autora... :wink:

Co do kąśliwej uwagi, to jest właśnie przykład rozumianej przeze mnie wolności. Nie obchodzi mnie czy Panowie Admini i Mody pracują społecznie czy nie. Ważne, że pod przymusem, niezależnie od korzystania z efektów ich pracy nie muszę za to płacić. Jeśli zarządaliby za swój trud zapłaty, to oczywiście należałoby zrobić rachunek opłacalności uczestniczenia w tymże forum.

Ostatnio zmieniony przez komuchomor Pią 19 Sty, 2007 14:16, w całości zmieniany 1 raz  

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 17:18   

komuchomor napisał/a:
Jeśli zarządaliby za swój trud zapłaty, to oczywiście należałoby zrobić rachunek opłacalności uczestniczenia w tymże forum.

Jaki rachunek opłacalności? Coś nie jest może oczywiste?

komuchomor 
przewodniczący koła
truciciel socjalizmu

Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 21:05   

a po co chłopaki mają obrosnąć w piórka? jeszcze nie naprawią forum :razz:

wichura 
Banita

Wysłany: Sob 20 Sty, 2007 19:52   Problem z forum

Nie mogę założyć nowego tematu. Nie wiem nawet czy ten temat uda mi się założyć. Coś z tym forum jest nie tak. Po wysłaniu tematu pojawia mi się cała pusta (biała) strona https://ivrp.pl/posting.php Nie wiem o co chodzi.

wichura 
Banita

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 10:10   Jakaś poważna awaria jest na tym forum

Przed chwilą niemogąc edytować i delikatnie zmienić mojego postu postanowiłem go usunąć i wraz z moim postem zdaje się "odleciał" cały temat o HGW, poza tym bardzo ciężko jest założyć nowy temat (nie wiem nawet czy ten temat uda mi się założyć).

brush 
sympatyk

Wysłany: Pią 26 Sty, 2007 16:57   problem z wysłaniem artykułu

Chciałem wysłać artykuł ale, za każdym razem gdy dam - wyślij, pojawia się pusta strona,za dziesiątym razem zrezygnowałem,30min. wysyłania bez rezultatu potrafi skutecznie zniechęcić.
Jeżeli chodzi o wielkość i inne techniczne rzeczy niczym się nie wyróżniał od innych w dziale z artykułami

dziękuję za uwagę :)

Półkownik 
Stary Basior

Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 11:47   

No tom sie dzisiaj wk....ł niesamowicie. Klikakrotne klikanie i gówno. Ani nowego tematu, ani odpowiedzi. Dajcie sobie siana, i weźcie się do roboty, albo z niej zrezygnujcie. Bo jak na razie to.... Juz nie chce się wyrażać. Chyba sobie coś nowego poszukam.

komuchomor 
przewodniczący koła
truciciel socjalizmu

Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 14:20   

Wracając do sklejania postów jednego użytkownika. Np. w felietonach dodając nowy wpis, oczywiście doklejany jest do poprzedniego i nie jest traktowany jako nowy, więc nikt tam nie zajrzy. A jeśli tak, to po co pisać?

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 17:21   

komuchomor napisał/a:
Wracając do sklejania postów jednego użytkownika.
Nie wiem czy to możliwe, ale postulowałbym by był jakiś czas po którym post już nie jest doklejany.
Trochę bez sensu jest jak się pisze w temacie po kilku tygodniach i post jest doklejany do poprzedniego.
Jeszcze pod warunkiem że się te wypociny da wstawić :evil:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 01:02   

Opcja wyłączona.

emel61 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 15:12   

Chciałem skasować zdublowany z jakiegoś powodu post i wywaliło cały wątek. To był ten o Prztyczku w nos dla Waltera.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:21   

Już jest. Tyle że baza co rusz się rozłazi i jak na razie nie mamy na to żadnego sposobu :(

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 04:10   

W Scryptorium Annalistów chciałem napisać cos na temat Caudillo Franco. Niestety, otrzymałem: "Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu..." itd. :shock:

Zatem pytanie: Kim są takowi i dlaczego nawet "zasłużeni" nie mogą tam pisać? Z góry dziękuję za wyjasnienie.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 02:35   

Uprawnienia do pisania w SA (skrót jak skrót :twisted: ) mają członkowie grupy Autorzy. Jako że jest to grupa otwarta, można poprosić o przyjęcie w jej szeregi; decyzję podejmuje każdorazowo moderator grupy :|

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 03:57   Poważna aplikacja na wesoło.

Zatem, uprzejmie proszę o przyjęcie mnie do szeregów SA, mając nadzieję, że nie jest bliźniaczą organizacją SS. :???:

Dane osobowe: Pochodzenie... Wiek... Wykształcenie... Religia... Posiadłosć majątkowa... Zdrowie... Przynależnosć partyjna... Preferencje seksualne... Stan psychiczny... Wszystko, mniej więcej, w normie. :lol:

P.S. Wiem, co znaczyło SA i SS, nawet dobrze pamiętam sąsiada SSmana, ale pojęcia nie mam co to jest forumowe SA. :lol:
Ostatnio zmieniony przez Edwill Wto 20 Lut, 2007 10:42, w całości zmieniany 1 raz  

wichura 
Banita

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 06:53   

SA - Scryptorium Annalistów (zdaje się).
PS. Ja tam nadal dobrze nie wiem co to ten cały Małłach jest... Że jakaś "cudna" nagroda to wiem, jednak co i jak dalej - nie mam pojęcia.

Edwill 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 10:21   Skojarzenia akronimowe...

wichura21 napisał/a:
SA - Scryptorium Annalistów (zdaje się).
PS. Ja tam nadal dobrze nie wiem co to ten cały Małłach jest... Że jakaś "cudna" nagroda to wiem, jednak co i jak dalej - nie mam pojęcia.

Co do akronimu SA - domyslałem się, lecz przez skojarzenia z młodosci pozwoliłem sobie wprowadzić nieco humoru. Mam nadzieję, że tak to będzie zrozumiane. Moja aplikacja jest poważna. :cool: Musimy jednak uważać, ażeby GW i "NIE" nie oskarżyły nasze forum o zapędy odrodzenia SS. :wink: :mrgreen:

A Małłach musiał chyba być jednym z licznych krętaczy/propagandzistów z PZPR, o których pisał bystry Orwell zanim zaczęli robić wodę z mózgu polskim proletariuszom, a po transformacjach ustrojowych jest posłem do Sejmu z LSD, PSL, lewego skrzydła PO, a może nawet tej Anety K. :lol: :lol: Zgadujmy na wesoło...

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:15   Re: Skojarzenia akronimowe...

edwill napisał/a:

A Małłach ...
Aleksander Małachowski
CYTATY
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.
Ostatnio zmieniony przez Trapp Wto 20 Lut, 2007 16:57, w całości zmieniany 2 razy  

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:17   

Na marginesie: czy nie wydaje się Państwu Szanownemu, że Forum jakoś tak sprawniej biega?

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:42   

Może, ale za krótko tu siedzę dziś by być pewnym w dodatku jestem na etapie testowania nowej myszy i trochę mi się popiep.... , bo mam dwie podłączone :shock:

wichura 
Banita

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:46   

Owszem, wydaje się... :smile:

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 14:35   

Uwaga techniczna dla wszystkich pragnących pisać w SA (blurp!). Procedura dołączenia do grupy z odpowiednimi uprawnieniami jest następująca: należy wejść na link Grupy (na strone głównej u samej góry nieco po prawej), wybrać grupę Autorzy i kliknąć przycisk Dołącz. Następnie trzeba jedynie poczekać na akceptację ze strony moderatora grupy i do dzieła! 8)

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 16:59   

Lepiej chodzi, bo już nie pamiętam kiedy mi się udało zedytować post. :cool:

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 18:40   

Hegemon napisał/a:
Na marginesie: czy nie wydaje się Państwu Szanownemu, że Forum jakoś tak sprawniej biega?

Wyraziłbym to dosadniej, ale w tym samym duchu.
Jest to kaprys foruma czy może celowe działanie jakiegoś dobrego człowieka?

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 18:53   

Pogromca Smoków napisał/a:
Jest to kaprys foruma czy może celowe działanie jakiegoś dobrego człowieka?

Eee, tam, zaraz dobrego! :P :mrgreen:

Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 18:59   

Hegemon napisał/a:
Eee, tam, zaraz dobrego!

Jakby nie było, pożytecznego... :!:
Czy zmiana ma szanse być trwałą?

Odpowiedz do tematu