do adminów |
Autor |
Wiadomość |
komuchomor przewodniczący koła
truciciel socjalizmu
|
Wysłany: Śro 17 Sty, 2007 23:49 do adminów |
|
|
albo serwer jest przeciążony albo łącze klęka albo skrypt jest trefny, ale założenie nowego tematu lub zmiana istniejącego postu często graniczy z cudem. na szczęscie pisanie odpowiedzi w wątkach przebiega trochę lepiej. rozpoznajcie problem, bo to zniechęca
PS. chyba, że to zamierzone
Pozdrawiam! |
|
|
Trapp baron wojewódzki
|
Wysłany: Czw 18 Sty, 2007 20:54 Re: do adminów |
|
|
komuchomor napisał/a: |
ale założenie nowego tematu lub zmiana istniejącego postu często graniczy z cudem. na szczęscie pisanie odpowiedzi w wątkach przebiega trochę lepiej. rozpoznajcie problem, bo to zniechęca
PS. chyba, że to zamierzone
Pozdrawiam! |
Gdzieś około tygodnia założenie nowego wątka nie jest możliwe, co ciekawe tytuły wątków pokazują się na stronie głównej PORTALU Pisanie odpowiedzi w wątkach też jest bardzo kłopotliwe
|
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło. |
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Czw 18 Sty, 2007 21:48 |
|
|
Z palącą troską pochylamy się nad bolączkami dnia codziennego, nie szczędząc sił i środków coby Forum rosło w siłę, a jego Użytkownikom obce były bolączki dnia codziennego, nad którymi to z palącą troską pochylamy się... Aj waj! |
|
|
Półkownik Stary Basior
|
Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 13:51 |
|
|
Ja bym tam prosił, co by się nie pochylać. Ale bez pochylanie coś zrobić. Z całym szacunkiem dla wszystkich, ktorzy tym forum rządzą i administrują.
Ja się tak w ogóle to dziwię @Komuchomorowi, iż nie spytał się, czy adminy i modemy to tak tylko społecznie, czy za jakieś korzyści, np. majątkowe.
Zatem do tematu. Nie podoba mi się i to bardzo, że jeśli po moim poście nie ma żadnej repliki, to mój następny post traktowany jest jako jego uzupełnienie, a nie jako nowy post. Czasami "wygłupiam się" w felietonach. I nie mam szans coś nowego forumowiczom zapodać, co by się w pierwszych linijkach wyświetliło. Mogę zrozumieć, iz ta nowa metoda ma zapobiec spazmatycznym spamom. Ale skoro "Rada Starszych" uznaje jakieś preferencje dla "Zasłużonych Forumowiczów" to powinna być konsekwenta.
Howq |
|
|
|
|
truciciel socjalizmu
|
Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 14:12 |
|
|
Mimo, iż stanowi to ewenement, to zgodzę się z przedmówcą, ale tylko a propos sklejania postów tego samego autora...
Co do kąśliwej uwagi, to jest właśnie przykład rozumianej przeze mnie wolności. Nie obchodzi mnie czy Panowie Admini i Mody pracują społecznie czy nie. Ważne, że pod przymusem, niezależnie od korzystania z efektów ich pracy nie muszę za to płacić. Jeśli zarządaliby za swój trud zapłaty, to oczywiście należałoby zrobić rachunek opłacalności uczestniczenia w tymże forum. |
Ostatnio zmieniony przez komuchomor Pią 19 Sty, 2007 14:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Psuj Wolny Strzelec
Pogromca Smoków
|
Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 17:18 |
|
|
Jeśli zarządaliby za swój trud zapłaty, to oczywiście należałoby zrobić rachunek opłacalności uczestniczenia w tymże forum. |
Jaki rachunek opłacalności? Coś nie jest może oczywiste?
|
|
|
truciciel socjalizmu
|
Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 21:05 |
|
|
a po co chłopaki mają obrosnąć w piórka? jeszcze nie naprawią forum |
|
|
wichura Banita
|
Wysłany: Sob 20 Sty, 2007 19:52 Problem z forum |
|
|
Nie mogę założyć nowego tematu. Nie wiem nawet czy ten temat uda mi się założyć. Coś z tym forum jest nie tak. Po wysłaniu tematu pojawia mi się cała pusta (biała) strona https://ivrp.pl/posting.php Nie wiem o co chodzi. |
|
|
|
wichura Banita
|
Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 10:10 Jakaś poważna awaria jest na tym forum |
|
|
Przed chwilą niemogąc edytować i delikatnie zmienić mojego postu postanowiłem go usunąć i wraz z moim postem zdaje się "odleciał" cały temat o HGW, poza tym bardzo ciężko jest założyć nowy temat (nie wiem nawet czy ten temat uda mi się założyć). |
|
|
|
brush sympatyk
|
Wysłany: Pią 26 Sty, 2007 16:57 problem z wysłaniem artykułu |
|
|
Chciałem wysłać artykuł ale, za każdym razem gdy dam - wyślij, pojawia się pusta strona,za dziesiątym razem zrezygnowałem,30min. wysyłania bez rezultatu potrafi skutecznie zniechęcić.
Jeżeli chodzi o wielkość i inne techniczne rzeczy niczym się nie wyróżniał od innych w dziale z artykułami
dziękuję za uwagę |
|
|
Półkownik Stary Basior
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 11:47 |
|
|
No tom sie dzisiaj wk....ł niesamowicie. Klikakrotne klikanie i gówno. Ani nowego tematu, ani odpowiedzi. Dajcie sobie siana, i weźcie się do roboty, albo z niej zrezygnujcie. Bo jak na razie to.... Juz nie chce się wyrażać. Chyba sobie coś nowego poszukam. |
|
|
|
|
truciciel socjalizmu
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 14:20 |
|
|
Wracając do sklejania postów jednego użytkownika. Np. w felietonach dodając nowy wpis, oczywiście doklejany jest do poprzedniego i nie jest traktowany jako nowy, więc nikt tam nie zajrzy. A jeśli tak, to po co pisać? |
|
|
Trapp baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 17:21 |
|
|
Wracając do sklejania postów jednego użytkownika. |
Nie wiem czy to możliwe, ale postulowałbym by był jakiś czas po którym post już nie jest doklejany.
Trochę bez sensu jest jak się pisze w temacie po kilku tygodniach i post jest doklejany do poprzedniego.
Jeszcze pod warunkiem że się te wypociny da wstawić
|
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 01:02 |
|
|
Opcja wyłączona. |
|
|
emel61 członek zarządu organizacji powiatowej
|
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 15:12 |
|
|
Chciałem skasować zdublowany z jakiegoś powodu post i wywaliło cały wątek. To był ten o Prztyczku w nos dla Waltera. |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:21 |
|
|
Już jest. Tyle że baza co rusz się rozłazi i jak na razie nie mamy na to żadnego sposobu |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 04:10 |
|
|
W Scryptorium Annalistów chciałem napisać cos na temat Caudillo Franco. Niestety, otrzymałem: "Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu..." itd.
Zatem pytanie: Kim są takowi i dlaczego nawet "zasłużeni" nie mogą tam pisać? Z góry dziękuję za wyjasnienie. |
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 02:35 |
|
|
Uprawnienia do pisania w SA (skrót jak skrót ) mają członkowie grupy Autorzy. Jako że jest to grupa otwarta, można poprosić o przyjęcie w jej szeregi; decyzję podejmuje każdorazowo moderator grupy |
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 03:57 Poważna aplikacja na wesoło. |
|
|
Zatem, uprzejmie proszę o przyjęcie mnie do szeregów SA, mając nadzieję, że nie jest bliźniaczą organizacją SS.
Dane osobowe: Pochodzenie... Wiek... Wykształcenie... Religia... Posiadłosć majątkowa... Zdrowie... Przynależnosć partyjna... Preferencje seksualne... Stan psychiczny... Wszystko, mniej więcej, w normie.
P.S. Wiem, co znaczyło SA i SS, nawet dobrze pamiętam sąsiada SSmana, ale pojęcia nie mam co to jest forumowe SA. |
Ostatnio zmieniony przez Edwill Wto 20 Lut, 2007 10:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wichura Banita
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 06:53 |
|
|
SA - Scryptorium Annalistów (zdaje się).
PS. Ja tam nadal dobrze nie wiem co to ten cały Małłach jest... Że jakaś "cudna" nagroda to wiem, jednak co i jak dalej - nie mam pojęcia. |
|
|
|
Edwill baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 10:21 Skojarzenia akronimowe... |
|
|
wichura21 napisał/a: |
SA - Scryptorium Annalistów (zdaje się).
PS. Ja tam nadal dobrze nie wiem co to ten cały Małłach jest... Że jakaś "cudna" nagroda to wiem, jednak co i jak dalej - nie mam pojęcia. |
Co do akronimu SA - domyslałem się, lecz przez skojarzenia z młodosci pozwoliłem sobie wprowadzić nieco humoru. Mam nadzieję, że tak to będzie zrozumiane. Moja aplikacja jest poważna. Musimy jednak uważać, ażeby GW i "NIE" nie oskarżyły nasze forum o zapędy odrodzenia SS.
A Małłach musiał chyba być jednym z licznych krętaczy/propagandzistów z PZPR, o których pisał bystry Orwell zanim zaczęli robić wodę z mózgu polskim proletariuszom, a po transformacjach ustrojowych jest posłem do Sejmu z LSD, PSL, lewego skrzydła PO, a może nawet tej Anety K. Zgadujmy na wesoło...
|
|
|
Trapp baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:15 Re: Skojarzenia akronimowe... |
|
|
edwill napisał/a: |
A Małłach ... |
Aleksander Małachowski
CYTATY
|
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło. |
Ostatnio zmieniony przez Trapp Wto 20 Lut, 2007 16:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:17 |
|
|
Na marginesie: czy nie wydaje się Państwu Szanownemu, że Forum jakoś tak sprawniej biega? |
|
|
Trapp baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:42 |
|
|
Może, ale za krótko tu siedzę dziś by być pewnym w dodatku jestem na etapie testowania nowej myszy i trochę mi się popiep.... , bo mam dwie podłączone |
|
|
|
|
wichura Banita
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 12:46 |
|
|
Owszem, wydaje się... |
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 14:35 |
|
|
Uwaga techniczna dla wszystkich pragnących pisać w SA (blurp!). Procedura dołączenia do grupy z odpowiednimi uprawnieniami jest następująca: należy wejść na link Grupy (na strone głównej u samej góry nieco po prawej), wybrać grupę Autorzy i kliknąć przycisk Dołącz. Następnie trzeba jedynie poczekać na akceptację ze strony moderatora grupy i do dzieła! |
|
|
Trapp baron wojewódzki
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 16:59 |
|
|
Lepiej chodzi, bo już nie pamiętam kiedy mi się udało zedytować post. |
|
|
|
|
Psuj Wolny Strzelec
Pogromca Smoków
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 18:40 |
|
|
Hegemon napisał/a: |
Na marginesie: czy nie wydaje się Państwu Szanownemu, że Forum jakoś tak sprawniej biega? |
Wyraziłbym to dosadniej, ale w tym samym duchu.
Jest to kaprys foruma czy może celowe działanie jakiegoś dobrego człowieka?
|
|
|
Hegemon Beczkowóz
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 18:53 |
|
|
Pogromca Smoków napisał/a: |
Jest to kaprys foruma czy może celowe działanie jakiegoś dobrego człowieka? |
Eee, tam, zaraz dobrego!
|