IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moderacja, czyli cenzura
Autor Wiadomość
Pólkownik
Gość
Wysłany: Pią 09 Gru, 2005 13:59   Moderacja, czyli cenzura

Wydaje mi się, że ostatnio moderatorzy, czyli po staropolsku cenzorzy tegoż Forum starają się być świętsi od Papieża. Nie wiem co wykasowali i czego nie dopuścili do "wyświetlenia" :evil: Rozumiem konieczność ochrony forum przed zalewem wulgarności i dywersji, co miało miejsce na starym forum. Ale kochani - dlaczego wycinacie "Grubego" i innych jemu podobnych Michniko - i Jaruzelo - fili. A z kim ja będę dyskutował. A z kim ja się będę kłócił. Z Wami? O co? O ilość zdrowasiek.
Nie przeginajcie i dopuście do głosu także tych lewych, a nawet zboczków. Bo tylko wówczas FORUM BĘDZIE FORUM. A nie wzjemnym lizaniem sobie tego, o czym każdy wie.
Zdrówka

macsoc 
Emerytowany Ojciec Dyrektor

Wysłany: Pią 09 Gru, 2005 14:12   

na tym forum Gruby został wycięty bardzo dawno temu (polecam wyszukać w wyszukiwarce) a o innych zdarzeniach wszyscy są informowani w przyklejonym temacie na początku stosownej dyskusji, najczęściej zaś we własnej wypowiedzi

w tej chwili trwa ustalanie o co chodzi kalemu, który wkleja takie kwiatki

Cytat:
Zgredek napisał/a:
Chcesz dyskutować o (zbrodniczej) roli NATO - zakładaj osobny wątek, ten dotyczy ew. starcia armii Polski i Białorusi.
Jak znajdziesz chętnych do dyskusji to sobie gadajcie.

---
Wchodzę w to starcie:
Cytat:

W polskiej marynarce wojennej na Prypeci był pancernik bocznokołowy napędzany jednocylidrowym, poziomym silnikiem diesla, wyposażony w działo kolejowe wielkiego kalibru. Czy ktoś zna detale tej jednostki. Pozdrawiam
http://www.fas.org/main/c...7&contentId=367

jeśli wiesz o co chodzi, możesz to wyjaśnić w stosownym temacie

Pólkownik
Gość
Wysłany: Pią 09 Gru, 2005 14:42   Szkoda Grubego

On, tenże Gruby był takim fajnym workiem treningowym. Dlaczegoście go wycięli? Czyżby sadził inwektywami. Przecież on z natury rzeczy był człek "błagonadiożnyj", nigdy by się czymś takim nie splamił. Innymi rzeczami i czynami, a szczególnie przedrukami, w każdej chwili tak, ale nie tym. Tak jak to powiedziała pewna panna : "O szanowny Panie co to to nie. Panną z dzieckiem byłam, ale co to to nie".
Będę zatem musiał zajrzeć tam, gdzieście mi wskazali. Aczkolwiek zawsze lubię zaglądać tam, gdzie sam mam na to ochotę. Nie mówiąc o zgłębianiu (oczywiście tematu).
Pozdrówka.

Librukat- czerwiobij
Gość
Wysłany: Sob 10 Gru, 2005 16:13   Re: Szkoda Grubego?

[quote="Pólkownik"]On, tenże Gruby był takim fajnym workiem treningowym. Dlaczegoście go wycięli? Czyżby sadził inwektywami. Przecież on z natury rzeczy był człek "błagonadiożnyj", nigdy by się czymś takim nie splamił. Innymi rzeczami i czynami, a szczególnie przedrukami, w każdej chwili tak, ale nie tym. Tak jak to powiedziała

======================Zakapior=========>

samo dopuszczanie na forum Gazety Polskiej ( czy jakichkolwiek mediow publicznych) -komuchow- jest obraza podstaw przyzwoitosci ludzkiej Palkowniku!Nie mowiac o tmy,iz indoktrynacja komunizmem- socjalizmem & s-ka jest zabroniona prawnie- jako iz te organizacje uznano w Konstytucji za zbrodnicze!
-----------------------------------------------------------------------------

kumam,ze w kraju gdzie sie- mimo to- komuchow wybiera na prezydentow RP- gdzie owi dekoruja zbrodniczych czerwieli Orlem Bialym- a media sa nadal czerwione- mozecie tesknic do tego gnoju!
Coz to taki smrodek swojski co..?
pewnie i wam niedaleko don- skoro tu tesknicie za nim..?

he!he!

Librukat - czerwiobij

Akiko 
Banita

Wysłany: Sob 10 Gru, 2005 19:28   Re: Szkoda Grubego

Pólkownik napisał/a:
On, tenże Gruby był takim fajnym workiem treningowym. Dlaczegoście go wycięli? Czyżby sadził inwektywami. Przecież on z natury rzeczy był człek "błagonadiożnyj", nigdy by się czymś takim nie splamił. Innymi rzeczami i czynami, a szczególnie przedrukami, w każdej chwili tak, ale nie tym. Tak jak to powiedziała pewna panna : "O szanowny Panie co to to nie. Panną z dzieckiem byłam, ale co to to nie".
Będę zatem musiał zajrzeć tam, gdzieście mi wskazali. Aczkolwiek zawsze lubię zaglądać tam, gdzie sam mam na to ochotę. Nie mówiąc o zgłębianiu (oczywiście tematu).
Pozdrówka.

Polkowniku Gruby byl niegrozna owieczka w porownaniu z niepismiennymi chorymi psychicznie nie znajacymi ani ortografii ani gramatyki polskiej. Ci zawsze rozwala kazde forum a to tylko kwestia czasu. Dla nich kazdy kto choc troche mysli i nie potakuje im to komuch.
Jedyna bronia dla tych psychopatow Netowych to omijanie i wycinanie ich
az znudzeni odejda.

Pozdr.

zakpior
Gość
Wysłany: Nie 11 Gru, 2005 10:16   jak to czerw- ujmuje sie za czerwizna!

Postepowo -liberalnie

drecza ludziki przypadlosci,;
jedni nie wiedza jak pisza,
inni swojej i innych podlosci!
owe czytajac se mysla:

Paczta na moje mondrosci!
Kazdy mnie tutaj podziwia,
podzielam poglady wiekszosci!
Wiec nikt nie wycina,jak Rygla!

Komuch mi wcale nie szkodzi,
na Prawicowym Forum GaPola,
co nam bezkarnie uchodzi!
Za to Prawuchy- wont z tego Fora!

Lwik

zakapior -Prenumerator GP
Gość
Wysłany: Pią 16 Gru, 2005 11:19   Re: Szkoda Grubego

[quote="Akiko"]
Pólkownik napisał/a:
On, tenże Gruby był takim fajnym workiem treningowym. Dlaczegoście go wycięli? Czyżby sadził inwektywami. Przecież on z natury rzeczy był człek "błagonadiożnyj", nigdy by się czymś takim nie splamił. Innymi rzeczami i czynami, a szczególnie przedrukami, w każdej chwili tak, ale nie tym.

=================Zak=========>
Blagonadioznyje sa zreszta wszystkie;
komuchy,libru,soc cus -tak sobie mysle.
Bo najwazniesze to byc poprawnym,
a sedno..?-to byle bys nie byl prawym!
Lwik
--------------------------------------------------------------------------------

Polkowniku Gruby byl niegrozna owieczka w porownaniu z niepismiennymi chorymi psychicznie nie znajacymi ani ortografii ani gramatyki polskiej.=========zakap======>

Prawilno ! Ci co w GULAGu wymordowali miliony,
ci co w Katyniach strzelali Najlepszym z Narodu,
w tyl glowy,
Ci co zgnoili pol swiata / na libru w gowno,zmielili
Sa jak wiadomo poprawni - nie wadzac nikomu!
Natomiast tacy ZLysiali mowiacy im NIET !
mowia nam "lepszym" przecie /zes:"Shiet"!
Wiec jasne,ze towarzyszom sa grozni,
a pisza i mysla OR ydz- Maryjopobozni!

Uszatek to zreszta wyjasnil najlepiej;
"z nimi dogadac sie nie da"- ty cepie!
Bo oni sa jakby z innej planety,
doslownie traktujac wszystko- niestety!

Nie moga jeBasie ich zmylic,
macsosy sie z niczym wychylic,
bo taki ich z miejsca przygwozdzi,
w poprawnym belkocie jezyka powodzi!
Nie mozem sie czuc tu jak w niebie ,
choc my i na GaPolu jestesmy u siebie!

Co z tego ze szambem nas zowie Lysiak,
a Tomek z Kwiecinskim sie przysiadl?
My libru robima co chcema,
a ryglopodobne matoly- to sciema!

Lwik
---------------------------------------------------------------------------
Ci zawsze rozwala kazde forum a to tylko kwestia czasu. Dla nich kazdy kto choc troche mysli i nie potakuje im to komuch.
Jedyna bronia dla tych psychopatow Netowych to omijanie i wycinanie ich
az znudzeni odejda.

Pozdr.

he!he!

Librukat-czerwiobij

Hihi;o)forever
Gość
  Wysłany: Sob 24 Gru, 2005 21:20   Być Może Szkoda Grubego Lecz Zupełnie Nie W Przypadku mimozy

Że też ta qrwa mimoza musi egzystować również tutaj! :twisted:

Gość

Wysłany: Pon 26 Gru, 2005 10:15   

Uwaga!

Haker hihi jest na forum!To kumpel Rygla!

Nie otwierac linkow!! Trojany!!!

Hihi;o)forever
Gość
  Wysłany: Pon 26 Gru, 2005 16:35   Pomówienie to rzecz straszna!

Anonymous napisał/a:
Uwaga!

Haker hihi jest na forum!To kumpel Rygla!

Nie otwierac linkow!! Trojany!!!

[font=Arial:50c08e3c27]Moje pojawienie się w podobnym okresie niekoniecznie znaczy że trojanki to moja sprawka!
- czyż nie?
a może ktoś korzystając z tej że chwili napaskudzić podjął próbę co by wina na Hihcia niejako automatycznie spadła?
aAa?

enjułej..
[hr:50c08e3c27]

"Hiholek lubi fora lecz napada nań ta sfora..a Hiholek jest niewinny:!: niewinny jest:!: ~oOo yeahh:!:~"
[/font:50c08e3c27]

Zenon
Gość
Wysłany: Wto 27 Gru, 2005 13:29   hihol niszczy forumy z Ryglem

To kwestia czasu hiholku zanim z Ryglem zniszczycie to forum.No nie?? :cry:

Teresa
Gość
Wysłany: Wto 27 Gru, 2005 13:35   

Tez tak sadze.
Haker to haker.
Niszczy wszystko w Necie.

Gość

Wysłany: Wto 27 Gru, 2005 14:55   

Teresa napisał/a:
Tez tak sadze.
Haker to haker.

Dwa swiry Netowe:hihol i rygiel juz dzialaja.
bal na Gnojnej Netowo sie zaczal.
szkoda trzeciego forum...zNISZCZA!

Hihi:)®forever&am
Gość
  Wysłany: Wto 27 Gru, 2005 19:15   Czytamy dalej->

Anonymous napisał/a:
Dwa swiry Netowe:hihol i rygiel juz dzialaja.
bal na Gnojnej Netowo sie zaczal.
szkoda trzeciego forum...zNISZCZA!

[hr:9aa173ccce]
uprasza się o zamieszczanie wyłącznie przemyślanych opini! z naciskiem na odpowiedni dobór słów.. najlepiej tak by nie obrażać pewnych jednostek :evil:
zaś co do kwestii niszczenia:
- jak narazie nie przyłożyłem nawet paluszka choć przyznam że ktoś w sposób umiejętny podszywa się pod moją skromną osóbkę ale nic straconego..:twisted:

Ps.korzystąc z okazji zamieszczam odpowiedni obrazek specjalnie dla pedalstwa co się tu przemyka..

[align=center:9aa173ccce][/align:9aa173ccce]

[hr:9aa173ccce]

Rygelbaum
Gość
  Wysłany: Śro 28 Gru, 2005 11:17   V-ta Kolumna librunazzi- i na Gapola wlazi

Hihi;o)forever napisał/a:
Że też ta qrwa mimoza musi egzystować również tutaj! :twisted:

=========zakap===========>
mimozy- Vielgej Vaginy Vtrety
som zawsze tam-gdzie librumenty!
To jest ich tlumek; napolidioci,
tacy nie wiedza o "so choci"?

Tym czerwiom-libru,chociaz to jasne,
kto ma choc troche tu zdanie wlasne!
Ale tak bywa na calym swiecie,
gdzie czerw nadaje swe librusmiecie!

W kazdej merdowni,czy Dreken TiVi,
cwane macsosy i gacki naiwni!
maja swe cwierne vaginek grono,
co by najchetniej daly swe lono!

Choc tutaj - smierdzi Drekem,
na pederastow libru-ucieche!
Mimo to jednak sa Maver-siki,
oraz zwyczajne niedojebiki!

Widac z odejciem librucymbala,
V-ta kolumna- libru-zostala!
By szydzic z Prawych Chwaly,
Gapola wkrotce przejma pedaly!
Lwik
Ps.
jakby tak przyjzec sie tej obsadzie,
to po staremu rzadza tu "jadzie":
jacki,mavriki,zwykle czerwiele,
co maja racje =komuch sie smieje!

"Rigelbaum" jaciulny sie nie klania,
wiec poki rzadza daja mu bana!
czego nie bylo nawet u Wierzby,
i Pana Hihol- takze wywiezli?

Panuje sitwa czerwiow -ta sama,
dopki Gapol nie da im bana!
Ale korzysta z szefa klopotow,
ta banda mend i libruciotow!

By zas okazac - ze ci som "lepsze",
komucha zmietli- jak zarlo wieprze!
tak! przy libruchach nawet komuchi,
sa raczej durni,bez tej podpuchy!

Zmienili swoje metki i nicki,
tak jak komuchy i bolszewiki!
na to pozwala im jeszcze szef,
dopki on nie pojdzie w zlew!

Bo takie maja zadanie swoje,
by tu kolumna V-ta niszczyc Gapole!
Chociaz im trudno bedzie za PiSu,
wiec tez stosuja metody WISu!

Lwik

LeokadiaS prenumerator GP
Gość
Wysłany: Śro 28 Gru, 2005 11:55   stara sitwa jebas- tersek + wnet zdejmie stringi w chmurkach

Teresa napisał/a:
Tez tak sadze.
Haker to haker.

======zakap======>
"Spojzal aniol na Jadzie
lecz zamiast stanac- sie kladzie"
Foyschwanger

Stara librura siwieje,
ale ciegiem szaleje

no paczta jeno,som stare bladzie,
na ktorych widok chlopu sie kladzie!
a gdy rozewra wam swoje uda,
zaraz i chmurek beda tu cuda!

kwieciem tu pluna Szamborskie,
oraz "poetki"- Vaginopolskie!
Librupedryle - sexciot cuplety,
beda serwowac sobie podniety!

Rectum- vagina,kazdej wygodzi,
nasz postempowy liberal-smrodzik!
Moze nie tym co trza by bylo,
czyz wazne-gdzie? czym? byle milo!

Ciekawe jednak czy bada wszystkie,
emeryturki sa przeciez bliskie!
Mlodsza ta chuda nadal poluje,
chociaz jej "milosc" tutaj kroluje!

I choc pedalow nie wezma "wdzieki",
to skorzystaja z Vagin wyreki!
By rygle zwalac -wrota otwierac,
bo sie w swym smrodzie dusi liberal!
Lwik

he!he!he!

Mikev 
członek zarządu koła

Wysłany: Pią 16 Cze, 2006 17:42   

Kiedy trafiłem tutaj w kwietniu zarejestrowałem się niemal natychmiast. Od początku podobało mi się to, że dyskusje na forum są żywe, na konkretne argumenty z dostępnych źródeł, że spór toczy się - poza niewieloma wątkami - przy udziale ludzi o różnych poglądach. Od jakiegoś czasu forum to pustoszeje, jest coraz mniej tematów, a użytkownicy, którzy budowali tutaj prawdziwą atmosferę dyskusji, wymieniali wiele ważnych informacji są nagminnie banowani bądź poprzez zachowanie moderatorów skłaniani do wycofania się. Rozumiem, że na forum potrzebny jest porządek. To między innymi dzięki odpowiedniemu dyscyplinowaniu forum stało do niedawna na wysokim poziomie. Ale ostatnio narzędzie to chyba wymyka się spod kontroli i szaleje na forum odstraszając użytkowników, którzy najwięcej wnosili do rozmów. Z forum zniknęli lub zostali zbanowani najaktywniejsi i mam wrażenie, że taki stan zawdzięczamy niestety zbyt ostrej moderacji. Możemy się długo spierać, ale po sytuacji na forum widać, że ktoś po prostu przesadził. Żadna dyskusja nie obejdzie się bez osobistych wycieczek, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie wypisywał bzdury nie będąc jednocześnie trollem. Nie można wymuszać na dyskutujących jakiejś fałszywej pobłażliwości dla głupoty, bo prędzej czy później tłumione emocje i pretensje wybuchają, a wtedy moderatorom nie pozostaje nic oprócz banowania, co rodzi taką sytuację, jaką mamy obecnie. Apeluję o większą wstrzemięźliwość do moderatorów, bo forum nie może przekształcić się w narzędzie tresury dyskutujących, a wydarzeń do omawiania nie brakuje.

jurrando 
sekretarz zarządu koła

Wysłany: Sob 17 Cze, 2006 10:10   

Dla mnie początki tego Forum giną w pomrokach czasów założycielskich pierwszego Forum Nowego Państwa. To, z punktu widzenia ostatnich dwu miesięcy bardzo odległe czasy. Sądzę, że to co działo się na Forum w kwietniu było mniej miarodajne od tego, co dzieje się dziś. Tak to już jest, że czasem ruch tu bywa bardziej ożywiony, czasem mniej. Czasem więcej piany, czasem więcej treści. Prawda, że są tacy co wolą pianę.

Jedynym przywilejem moderatora jest możliwość wpływania na styl dyskusji. Ale generalnie rzecz biorąc wyznam, że dużo fajniej jest być takim sobie zwykłym dyskutantem.
Mam prawo oceniać, że ostanio nie zdarzyło się nam odstraszyć żadnego z dyskutantów, który by coś istotnego wnosił do rozmów. Każdemu wolno sądzić inaczej, tyle, że przecież nie każdy musi prowadzić swoje blogi akurat tutaj. Aby lepiej zrozumieć intencje zespołu obecnie pracującego dla Forum warto przestudiować manifest programowy macsoca wraz z uwagami Hegemona.
Mikev, jak każdy sensowny użytkownik Forum, masz możliwość włączenia się do moderowania. Wówczas Twój wpływ na to co się tu dzieje będzie mógł stopniowo rosnąć.

Mikev 
członek zarządu koła

Wysłany: Nie 18 Cze, 2006 09:29   

Bardziej chciałem wyrazić swoją opinię "na gorąco" niż włączyć się do moderacji. Mimo wszystko jestem jeszcze za krótko na forum, aby podjąć się jego moderacji, dlatego chcę na razie poobserwować, jak działa. Niezależnie od moich zastrzeżeń to forum i tak sądzę, że jest bardzo dobrze zorganizowane.

Półkownik 
Stary Basior

Wysłany: Śro 21 Cze, 2006 18:25   

Dla przywrócenia temu Forum dawnej świetności proponałbym Ojcom Założycielom ustanowienie ogólnej amnestii, dla wszystkich zabanowanych. W tej chwili dyskutantów, poza modemami, można na palcach policzyć. A modemów wsadzić na tydzień do inkubatora i popatrzyć co się z nich wylęgnie.
Zanosze modły dziękczynne do Stwórcy, że owe modemy tak późno się ulęgły. 8) Taż gdyby one żyły w czasach PRL-u i zatrudnione zostały w Warszawie na ul. Mysiej 2, (tam mieścił się Urząd Kontroli Prasy i Widowisk, zwany po krótce Cenzurą) to we wszystkich gazetach mielibyśmy jedynie przedruki z 1-szej strony Trybuny Ludu :lol: . Ponadto Festiwal Piosenki w Opolu byłby jedynie powtórka z Festiwalu w Zielonej Górze, a o jakichś tam kabaretonach w ogóle nie byłoby co marzyć. Jak to dobrze, że oni są tacy młodzi. :oops: :P :oops:

Akiko 
Banita

Wysłany: Sob 08 Lip, 2006 23:10   

To dostalam...
Cytuje:

"Hello, Akiko

You account on IVRP.pl has recived a warning.
You have now a total of 1 warnings, if you somehow receive more than 10 your account will be
blocked.

The reasons for this are numerous, this warning is received because of this post:
ivrp.pl//viewtopic.php?p=35160#35160
that you made.

Here are a reminder of some of the terms you accepted when you registered, we kindly ask you to
respect them in the future

Quote:
"You agree not to post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening,
sexually-orientated or any other material that may violate any applicable laws. Doing so may lead to
you being immediately and permanently banned"

If you don't see why you've recived this warning you could try contact Barni, who gave the warning,
explaining your post,
and that you don't understand why this warning is given.

--
Pozdrawiamy, administracja."

Czytam i czytam i nie wiem czemu MS moze pisac : BUHAHA a ja zartem mu odpowiedzialam i nie moge....

Czy chodzi o cos innego????????

Tylko o co????

Za smialo pisze???

Chcialabym przeczytac co to za przyczyny...
Ostatnio zmieniony przez Akiko Pią 14 Lip, 2006 18:35, w całości zmieniany 1 raz  

Akiko 
Banita

Wysłany: Nie 09 Lip, 2006 13:54   

Brak odpowiedzi jest tez odpowiedzia

Biedrzyńska 
Banita

Wysłany: Pon 10 Lip, 2006 22:47   Innymi słowy..

Akiko napisał/a:
Brak odpowiedzi jest tez odpowiedzia

[hr:32b2e86b9a]

:evil: [Ciach - nie na temat i bez sensu, a co gorsza ad personam. Prosimy nie śmiecić. (jurrando)]

Akiko 
Banita

Wysłany: Pon 10 Lip, 2006 23:20   

[ :evil: ciach - nie na temat i nie wiadomo po co. Akiko, to nie rubryka towarzyska Międzyzdrojów, tylko wątek techniczny (jurrando). Błagam. Nie śmieć!!!!]

Biedrzyńska 
Banita

Wysłany: Wto 11 Lip, 2006 00:19   Tak sobie..

Cytat:
9 Lipca 2006..Dzis chcialam z Forumowiczami sie pozegnac.
Wszystkim sympatycznym Forumowiczom dziekuje za mile rozmowy.

Jedynie sobie znanym zwyczajem
z pustym słowem się nie rozstaje
Wciąż obiecuje iż skądś odchodzi
po prawdzie jednak wytrwale smrodzi
:roll:
[Niepotrzebnie pani papla, żegnam panią, pani Czapla]
Tak właśnie działa cenzura.
(jurrando)

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Śro 12 Lip, 2006 12:23   

trochę cenzury by nie zaszkodziło ( po co bije po oczach ten nowy użytkownik ) .
Poseł PiS Andrzej Kosztowniak chciał dowiedzieć się, ile pieniędzy wydano na nagrody dla ministrów i wiceministrów rządów PO, czyli w latach 2010-2015. Z Kancelarii premiera otrzymał odpowiedź, że sekretarze i podsekretarze stanu w KPRM w tym okresie otrzymali łącznie 38 tys. zł nagród. To ponad 15 razy mniej niż wyniosły nagrody tylko w jednym roku rządów premier Beaty Szydło.

Hegemon 
Beczkowóz

Wysłany: Śro 12 Lip, 2006 16:15   

Spoko, ten nowy użytkownik nic już więcej nie napisze. :twisted:

teufel 
zwykły członek partii

Wysłany: Czw 13 Lip, 2006 07:47   

czyzby nie chcial sie podporzadkowac jedynie slusznej linii partii ? Mial inny - niz obowiazujacy na foru - sposob myslenia ? Daru poczul sie nieszczesliwy ? Pisal nie na temat ? Moze zbyt ostro ? Czasami warto niektore posuniecia objasnic - azeby nie spekulowano o powiedzeniu " najciemniej jest pod latarnia".

Trapp 
baron wojewódzki

Wysłany: Czw 13 Lip, 2006 11:43   

@teufel .Nie o mnie tu chodziło ani nie o to co pisał . Może to dla ciebie normalne rejestrować się na forum nickiem który kogoś obraża :?: dziś było to samo . Nick był tego rodzaju : "teufel ty ...( słowo uważane za powszechnie obelżywe )" . Przyjemnie by ci było :?:

emel61 
członek zarządu organizacji powiatowej

Wysłany: Czw 13 Lip, 2006 13:14   

Jakiś frustrat, potrzebujący leczenia psychiatrycznego uporczywie chce zrobic śmietnik z tego Forum.
A fe!!!

Odpowiedz do tematu